Top 10 nejúchvatnějších golfových hřišť ve Velké Británii a Irsku

Golf je nejen sportem, ale také způsobem života, a není žádným tajemstvím, že Británie a Irsko se mohou pochlubit některými z nejúchvatnějších golfových hřišť na světě. Tyto zelené oázy nabízejí nejen dokonalý terén pro golfovou hru, ale také ohromující scenérii, která z nich dělá skutečné perly mezi golfovými destinacemi. Od klasických hřišť s dlouhou historií po moderní resorty s prvotřídním vybavením – britské ostrovy mají co nabídnout každému vášnivému golfistovi. Připravte se na nezapomenutelnou golfovou cestu, kdy se podíváme na desítku nejlepších golfových hřišť, která tuto část světa nabízí. Váš golfový sen začíná právě zde, v srdci britské a irské golfové tradice.

10: Staley Hall (Hunting), Anglie

Toto upravené a krásné parkové hřiště na severu Anglie, které se díky rozkvetlým rododendronům, zvlněné zeleni a tyčícím se borovicím, někdy nazývá „Augusta severu“ nabízí zvlněné vřesoviště, lesy, potoky a jezera.

9: Trump Turnberry (Ailsa), Skotsko

Scéna slavného Open v roce 1977, lépe známého jako ‚Duel in the Sun‘, kdy se Jack Nicklaus a Tom Watson utkali v přímém souboji. Změny na 9. jamce, renovované v roce 2017, vytvořily jednu z nejvíce vzrušujících jamek v celém golfu. Hraje se přes záliv ke slavnému majáku Turnberry, jamka je stejně krásná jako dramatická.

8: Ilfracombe Golf Club, Anglie

Ilfracombe se nachází v oficiální „oblasti výjimečné přírodní krásy“ na členitém pobřeží Severního Devonu s výhledem na Bristolský kanál do jižního Walesu a na ostrov Lundy a je obdařen pozoruhodnou scenérií, úžasnými výhledy z každého odpaliště a vynikající údržbou hřiště.

7: Druid’s Glen, Irsko

Jižně od Dublinu v nádherném Wicklow Hills má toto zvlněné, neuvěřitelně krásné hřiště americký nádech a je dokonale upraveno. Voda hraje velkou roli a některé jamky, jako například sjezdová 3-parová 12. jamka, jsou jedny z vizuálně nejúžasnějších, jaké můžete kdy hrát.

6: Adare Manor, Irsko

Premiere Irish Golf Resort in Adare, County Limerick, Ireland

Zasazené mezi 840 akrů nedotčeného parku, s cedrovými a dubovými stromy a přírodní vodní překážkou řeky Maigue, je toto hřiště nazýváno nejkrásnějším parkovým hřištěm mimo Augusta National. Hostitel Ryder Cupu 2026, každá jamka by mohla být korunována hlavní jamkou.

5: Nefyn & District Golf Club, Wales

Toto hřiště na vrcholu útesu je známé pro svůj ikonický „Point“, malý výběžek, který vyčnívá z poloostrova Lleyn do Irského moře. Nefyn & District je opravdu úžasné místo pro hraní golfu, které konkuruje Old Head Golf Links v Irsku. Fairwaye obepínají pobřeží a greeny jsou posazeny blízko členitého pobřeží.

4: Gleneagles (Kings), Skotsko

Ze všech hřišť v tomto světoznámém letovisku je hřiště Kings pravděpodobně nejúžasnější. Je vystavěno mezi borovicemi a stříbrnými břízami, které poskytují přírodní amfiteátry na několika jamkách, a stoupá a padá přes vřesoviště v romantické a hornaté krajině Perthshire.

3: St. Andrews, Skotsko

Domov golfu je potřeba trochu představit. Oblíbené golfové hřiště Tigera Woodse je ponořeno do historie. Jen málokteré místo v golfu vás přiměje zastavit se a nadechnout se tolik, jako když stojíte na dosažitelném 18. odpališti se 4 parem, protože zapadající slunce vrhá dlouhé stíny přes zvlnění poslední fairwaye, Swilken Bridge a Valley of Sin, směrem k zeleň a klubovna.

2: Old Head Golf Links, Irsko

Old Head byl otevřen v roce 1997 a leží 100 metrů na úzkém mysu, dvě míle v Atlantském oceánu. Vlny narážejí a pod vámi létají rackové, přičemž jamka 12 je obzvláště dramatická, zatímco 17. jamka „Maják“ a 18. jsou dvě z nejpamátnějších závěrečných jamek na jakémkoli hřišti na světě.

1: Royal County Down, Severní Irsko

Zdejší mistrovské hřiště se rozkládá vedle Mountains of Mourne a se zvlněnými písečnými dunami lemovanými fairwayemi, které zdobí kvetoucí kustovnice a vřesy, je téměř bezkonkurenční v kráse spojnic. Mezi mnoha nezapomenutelnými jamkami vyniká 9. jamka, která začíná projížďkou, orámovanou kopci a kostelní věží. Je to jedna z nejfotografovanějších jamek světového golfu. Dech beroucí.


Vynechali jsme některého z vašich favoritů? Dejte nám vědět. A pokud toužíte provětrat své golfové hole na některém těchto ikonických hřišť, neváhejte se na nás obrátit.

Za tým turbošneků
Vaše Bára

Tento obrázek nemá vyplněný atribut alt; název souboru je Barbora-blog-1024x266.png.
Bára Blaschke
+420 602 552 624
barbora@snailtravel.cz