TOP 10 nejluxusnějších hotelů na maledivách

Maledivy, které jsou všeobecně považovány za nejexkluzivnější prázdninovou destinaci planety, jsou domovem řady ultraluxusních hotelů a letovisek, které ztělesňují dokonalý útěk do tropického ráje pro novomanžele na svatební cestě, milovníky slunce, náročné cestovatele, potápěče a celebrity. Maledivy jsou sbírkou více než tisíce malých korálových atolů, které se nacházejí na rovníku směrem na jih od Indie a táhnou se přes 800 km (500 mil) Indického oceánu na ose sever-jih. Úžasně krásné ostrovy jsou viditelnými korálovými špičkami oceánského vulkanického pohoří, jehož vnější okraje se v některých místech noří do hloubky více než 3 km (10 000 stop). Souostroví je požehnáno některými z nejúžasnějších pláží světa, křišťálově čistými tyrkysovými lagunami, fenomenální podmořskou divočinou a bezkonkurenčními luxusními letovisky, která najdete na místních soukromých ostrovech. Zde je náš výběr 10 nejlepších a nejluxusnějších letovisek na Maledivách.

10. PARK HYATT MALDIVES HADAHAA

Park Hyatt Maldives Hadahaa – pětihvězdičkový luxusní hotel Hyatt se nachází na soukromém ostrově 400 km jižně od Malé a 55 km severně od rovníku v jednom z nejhlubších atolů světa. Elegantní interiéry 50 vil jsou luxusně navrženy a zařízeny, aby zajistily pohodlí a soukromí hostů s důrazem na ochranu životní prostředí. Ubytování je zasazeno do tropických flóry ostrova, jen pár kroků od tyrkysové vody nebo posazené nad vodou s rozsáhlými výhledy na oceán. Všechny vily mají přímý přístup na pláž nebo do oceánu a mají okna od podlahy ke stropu s dveřmi vedoucími na soukromou palubu, některé s osobním bazénem. Středisko je ohraničeno okouzlujícím a rozlehlým korálovým útesem s rozmanitým mořským životem, bohatším a rozmanitějším než kdekoli jinde na Maledivách.

9. FOUR SEASONS RESORT MALDIVES AT LANDAA GIRAAVARU

Four Seasons Maldives at Landaa Giraavaru je vzdálený ostrovní úkryt v odlehlé části atolu Baa, ležící v rezervaci UNESCO na který se dostanete malebnou jízdou hydroplánem z Malé. Středisko prezentuje inovativní přístup, wellness a ochranu přírody a zahrnuje 103 doškových bungalovů a vil v tradičním maledivským designu, které se rozprostírají v odlehlé džungli ostrova. Dovolená zde může být kombinována s pobytem v sesterském hotelu Kuda Huraa, který je svěžím tropickým soukromým ostrovem poblíž letiště Male a je vyhlášený svými výjimečnými podmínkami pro surfování a svou kouzelnou atmosférou. Oba jsou spojeny luxusním katamaránem Four Seasons Explorer, který se plaví mezi dvěma letovisky a zastavuje se na výjimečných potápěčských lokalitách, maličkých neobydlených plážích a vzdálených ostrovních komunitách. V roce 2017 Four Seasons také otevřela ultraluxe soukromý ostrov s názvem Four Seasons Private Island Maldives ve Voavah, odlehlé útočiště, které poskytuje zážitek ze soukromého ostrova až pro 22 hostů.

8. COMO MAALIFUSHI

COMO Maalifushi je jediný luxusní resort na nedotčeném maledivském atolu Thaa, zasazený do nedotčeného jižního cípu souostroví. COMO Maalifushi nabízí vynikající surfování a potápění s pozorováním velrybích žraloků a manter. Design, který navrhl japonský architekt Koichiro Ikebuchi, odráží nejen jeho citlivý přístup k přírodě a kulturní autentičnost, ale také ztělesňuje ducha Indického oceánu a nenápadný styl značky COMO. 33 nadzemních a zahradních vil v resortu má vytříbený dekor s dubovými podlahami, ozdobnými pruhy síťoviny kolem postelí a ponornými bazény s doškovými střechami. Resort se prezentuje svým přístupem COMO v kombinaci s lahodnou lázeňskou kuchyní od COMO Shambhala Retreat, která také nabízí asijské terapie, cvičení a jógu.

7. SIX SENSES LAAMU

Six Senses Laamu je jediné letovisko na atolu Laamu, hluboko v Indickém oceánu. Vyhlídkový let mezi ostrovem z Malé a krátká jízda lodí vás přivedou na rajský ostrov lemovaný palmami a 97 stylově provedenými maledivskými vilami zasazenými do tyrkysových vod a do bujné tropické vegetace obrácené k laguně. Yin Yang, nejznámější maledivská vlna vhodná pro surfování, se rozpadá jen na moři. Nedaleko jsou vlny pro začátečníky a fenomenální šnorchlování je k dispozici na domácím útesu, kde je velmi běžné vidět, papoušky a dokonce i zelené želvy. Šéfkuchaři resortu připravují pokrmy vyrobené z produktů vypěstovaných v ekologických zahradách ostrova obohacené o tropické výhledy. Vysoce kvalifikovaní terapeuti a hostující lékaři v lázních Six Senses Spa poskytují komplexní škálu procedur pro omlazení a wellness specialit.

6. VELAA PRIVATE ISLAND

Velaa Private Island, který se nachází na atolu Noonu, 187 km severně od Malé, je realizací snu o vytvoření exkluzivního místa pro luxusní odpočinek, kde se s hosty zachází jako s pokladem. Název Velaa, odvozený od mořských želv, které v místě hnízdí a líhnou se, byl navržen tak, aby ztělesňoval to nejlepší z tohoto jedinečného souostroví, koupajícího se v azurovém nebi a ve vodách Indického oceánu. Středisko zahrnuje 45 soukromých vil, domů a exkluzivních rezidencí – pro 1 až 10 hostů – a zahrnuje také romantickou rezidenci u bazénu, na kterou se lze dostat pouze lodí, což umožňuje ještě větší exkluzivitu. Každá vila má osobního komorníka, všechny nabízené služby lze přizpůsobit osobním specifikacím a pozornost k detailu je dokonalá: kamenné chodníky z pouště v Jordánsku, indonéské květináče, luxusní dřevěné obložení z Bornea a třpytivý italský mramor. Luxus na každém kroku…

5. THE ST REGIS MALDIVES VOMMULI RESORT

Ikonický rezort St. Regis Maldives Vommuli se nachází na atolu Dhaalu – 40 minut jízdy hydroplánem jihozápadně od Malé a je obklopen zasněnou krajinou, hustou tropickou vegetací, pláží s jemným bílým pískem, nedotčenou lagunou a třpytivým tyrkysovým Indickým oceánem . Kombinace moderního designu a místního řemesla s hlubokým oceněním ekologického prostředí zahrnuje 77 luxusně vybavených vil resortu, rozsáhlé soukromé terasy vedoucí k nedotčeným plážím a nekonečným bazénům s nádherným Indickým oceánem jako klidnou kulisou. Středisko se také může pochlubit největší vilou nad vodou na Maledivách se třemi ložnicemi, John Jacob Astor Estate. Hosté si mohou v šesti restauracích a barech pochutnat na lahůdkách z celého světa a obnovit jejich pohodu v lázních Iridium nad vodou.

4. CHEVAL BLANC RANDHELI

Ultraluxe Cheval Blanc Randheli Resort nachází svůj domov atol Noonu. Objekt je postaven na několika maličkých ostrovech chráněných před oceánem velkým korálovým útesem, ve kterém najdete množství krásně barevných ryb a mořských želv. Příjezd zahrnuje cestu na palubě hydroplánu Twin Otter of Havilland, který byl navržen výhradně pro Maison. Slavné letovisko nabízí 46 ostrovních, vodních a zahradních vil v neutrálních barvách a tónech, které doplňují design prostoru. Ubytování můžeme připodobnit k elegantním loftům ve stylu katedrály, z nichž každá má řadu moderních designových prvků, vysoké dveře a stropy, venkovní prostory pro relaxaci, ohromující soukromý bazén a pontony na laguně. Cheval Blanc Randheli byl útočištěm Kate a Williama během jejich maledivského útěku před několika lety.

3. ONE&ONLY REETHI RAH

Toto elegantní letovisko nabídlo po svém otevření v roce 2005 novou úroveň stylu ubytování, které je ve světě nepřekonané. Resort se nachází na částečně umělém ostrově ve tvaru chobotnice na atolu Severní Malé a je obdařen mimořádným 6 km dlouhým pobřežím, posetým zátokami s bílým pískem a tyrkysovými zátokami. Všech 130 prostorných vil je diskrétně umístěno uprostřed krásné krajiny a každá z nich zabírá svůj vlastní odlehlý kousek písečného pobřeží nebo soukromou palubu nad křišťálově čistými vodami laguny. Jídlo je pokrokové a v nejvyšší kvalitě, připravuje se inspirativním způsobem a zaměstnanci jsou vždy vnímaví k osobním požadavkům každého hosta. Lázně se nacházejí oddělené od zbytku letoviska v klidných zahradách a upravených trávnících. One & Only Reethi Rah je oblíbená mezi královskými a hollywoodskými celebritami.

2. SONEVA FUSHI

Soneva Fushi, první úkryt ve stylu „Robinson Crusoe“ na Maledivách, se nachází na soukromém tropickém ostrově Kunfunadhoo na atolu Baa, který je součástí Světové biosférické rezervace UNESCO. Ostrov, který je dlouhý 1 400 m (4 600 ft) a široký 400 m (1300 ft), se řadí mezi největší ostrovy na Maledivách. Kromě křišťálově čisté vody, bílých pláží a tropického podnebí nabízí neobvykle bohatá vegetace ostrova jedinečný přírodní zážitek. Mezi hustými tropickými listy se ukrývají masivní luxusní vily s více ložnicemi, pohádkové vily a soukromé rezidence. V souladu s tématem trosečníků jsou vily postaveny tak, aby připomínaly domy na stromě. Všechny vily mají k dispozici bílé pláže s jemným pískem a většina z nich se může pochlubit vlastními soukromými bazény s mořskou vodou. V létě 2020 Soneva Fushi odhalila také osm báječných vodních vil, které jsou největšími a nejluxusnějšími vilkami na světě.

1. SONEVA JANI

Nejexkluzivnější letovisko Malediv se nachází na neobydleném klastru pěti ostrovů na atolu Noonu a je obklopeno nedotčenými plážemi pokrytými bujnou tropickou zelení a obklopeno 5,7 km lagunou křišťálově čistých vod s nepřerušovanými vodami. Výhledy na Indický oceán. Každá z fenomenálních vodních vil má vlastní bazén a otevírá se do vlastního úseku laguny, přičemž některé vily se skluzavkami vedou přímo z horní paluby do níže uvedené laguny. Vrcholem vil je zatahovací střecha v hlavní ložnici, která se sklouzne zpět stisknutím tlačítka, takže hosté mohou ležet v posteli a dívat se na ně. Před několika měsíci společnost Soneva Jani přidala do svého portfolia luxusních vodních vil kapitolu dvě a představila nové vzrušující koncepty stravování, wellness centrum Soneva nad vodou a zcela nový all-inclusive způsob, jak zažít to nejlepší z resortu se Sonevou Unlimited.


Už máte vybráno? Je to těžké, že? 🙂 Ale jedno je jasné, ať už váš výběr padne ja jakoukoliv nabídku ubytování z našeho portfolia, budete nad míru spokojeni. Maledivy jsou malý zázrak a na tato krásná místa budete vzpomínat po zbytek života. Chcete-li pomoct s výběrem lokality, která bude právě ta pravá pro vás. Neváhejte nás kontaktovat.

Bára Blaschke
+420 602 552 624
barbora@snailtravel.cz