Top 10 nejlepších řetězců butikových hotelů

Známé hotelové společnosti jako Four Seasons, Aman nebo Ritz-Carlton již léta dominují trhu luxusního cestování a budují si věrnou klientelu mezi náročnými světovými cestovateli.Tento trend se však v posledních letech dramaticky změnil, protože celosvětový nárůst počtu bohatých cestovatelů způsobil nárůst počtu luxusních hotelů a resortů (i když se teprve ukáže, jak tento trend ovlivní pandemie COVID19). Stále více cestovatelů také rádo volí butikové hotely, které nejsou součástí zavedených hotelových značek. Zde je 10 malých luxusních hotelových řetězců, o kterých jste možná nikdy neslyšeli, ale rozhodně byste si je měli rezervovat, protože jsou úžasné…

10. KOLEKCE HOTELŮ RED CARNATION

Hotely Red Carnation Hotels, které založila Beatrice Tollmanová na základě předpokladu, že „žádný požadavek není příliš velký a žádný detail příliš malý”, jsou kolekcí rodinných, oceňovaných butikových hotelů ve Velké Británii, Irsku, Jižní Africe, Švýcarsku a USA. Každý hotel je památkou historie a tradice. Velkorysá pohostinnost je základem každé hotelové zkušenosti, od kreativních dárků na uvítanou až po osobní a promyšlená překvapení pro hosty. Od nedávno zrekonstruovaného zámku Ashford v Irsku přes Milestone, historický zámecký hotel v srdci Londýna, až po skutečně ikonický hotel Oyster Box v Jižní Africe – hotely Red Carnation jsou jedinečné a charakteristické s osobním přístupem k pohostinnosti.

9. ALILA

Charakteristickým znakem značky Alila, kterou spravuje Hyatt Hotel Group, je kombinace inovativního designu a řemeslného luxusu na jedinečných místech, které se odlišují bezprecedentní úrovní osobní pohostinnosti, soukromými prostory a cestami na míru. Alila znamená v sanskrtu „překvapení”, což vhodně vystihuje osvěžující charakter butikových hotelů Alila v USA, Číně, Ománu, Malajsii a Indonésii. Pobyt v některém z hotelů a resortů Alila znamená vydat se na cestu za zážitky. Ať už se jedná o znovuobjevení chutí místní kuchyně, posílení pohody prostřednictvím starobylého léčitelského umění nebo vzrušení z dobrodružných sportů. Objevte znovu luxusní bydlení v hotelu Alila.

8. EXPLORA

Explora je cestovní společnost, která vlastní a provozuje hotely a travesías (kočovné cesty) v 7 odlehlých destinacích v Jižní Americe a Tichomoří, včetně národního parku Torres Del Pain (Chile), pouště Atacama (Chile), Patagonie El Chalten (Argentina), solné pláně Uyuni (Bolívie) a Velikonočního ostrova. Příběh Explory začal v roce 1989 se skupinou přátel, kteří byli nadšeni netradičním cestováním a dobrodružstvím. Dnes se hotely společnosti pravidelně objevují na titulních stranách předních světových cestovatelských časopisů Conde Nast Traveler a Travel + Leisure. Explora navrhuje způsob cestování založený na hloubkovém poznávání okolí, luxusu nezbytného a udržitelném rozvoji.

7. TIME + TIDE

Příběh jedné z nejlepších afrických safari společností Time + Tide se začal psát před 70 lety, kdy legendární Norman Carr jako průkopník zavedl v Zambii komunitní safari. Otec pěšího safari připravil půdu pro moderní ochranářský cestovní ruch a ruku v ruce s místními obyvateli se snažil zajistit, aby měli prospěch z ochrany místní divočiny a divoké zvěře. V průběhu let se společnost vyvíjela a dnes spravuje portfolio superluxusních nemovitostí, které se rozprostírá po celé pevnině i moři v jižní Africe a vítá ty, kteří věří, že méně prošlá cesta může nabídnout více. Do portfolia Time + Tide patří Miavana, nejexkluzivnější letovisko na světě.

6. BAILLIE LODGES

Baillie Lodges je portfolio soukromých butikových hotelů, které nastavuje nová měřítka pro prémiové zážitkové cestování v australském stylu. Tyto butikové nemovitosti se nacházejí na exkluzivních místech s jedinečným přírodním nebo kulturním významem a oslovují náročné světové cestovatele, kteří hledají nevšední zážitky. Společnost Baillie Lodges založili v roce 2003 životní a obchodní partneři James a Hayley Baillieovi, kteří do tohoto dynamického podniku společně vnášejí bohaté zkušenosti z oblasti špičkového cestovního ruchu. Kolekce Baillie Lodges zahrnuje některé z nejpozoruhodnějších a nejodlehlejších míst na světě, od ostrova Lord Howe u východního pobřeží Austrálie až po poslední hranici ve vnitrozemí Uluru-Kata Tjuta. Nedávno do portfolia Baillie Lodges přibyla slavná Clayoquot Wilderness Lodge na kanadském ostrově Vancouver.

5. Wilderness Safaris (Safari v divočině)

Společnost Wilderness Safaris byla založena v roce 1983 skupinou jednotlivců, kteří měli sen sdílet některé z nejodlehlejších oblastí divočiny na africkém subkontinentu s hosty z celého světa způsobem, který se lehce dotýká životního prostředí, ale zanechává velkou stopu na duši. Dnes skupina působí v sedmi zemích s více než 30 kempy a je silnější než kdy dříve ve svém odhodlání chránit a obnovovat africkou divočinu a divokou přírodu. Wilderness Safaris existuje proto, aby chránila oblasti divoké přírody a faunu a flóru, která v nich žije, a věří, že ochranou těchto oblastí – a zapojením místních komunit do tohoto procesu – změní Afriku a nakonec i celý svět.

4. OETKER COLLECTION

Oetker Collection je rodinná společnost, jejíž příběh začal v roce 1923, kdy rodina Oetkerů koupila historický hotel Brenners Park-Hotel. Po tomto prvním počinu ve světě hotelů se v roce 1969 naskytla další příležitost, když se Rudolf August Oetker zamiloval do hotelu du Cap-Eden-Roc a rozhodl se jej získat. O devět let později přidal do svého portfolia ikonický hotel Bristol Paris. Dnes je Oetkerova kolekce ztělesněním toho nejlepšího z tradiční evropské pohostinnosti a zahrnuje také L’Apogee Courchevel (jeden z nejluxusnějších ski-on/ski-out hotelů na světě), The Lanesborough London a dvě z nejvyhlášenějších nemovitostí v Karibiku, Eden Rock na Svatém Bartu a Jumby Bay na Antigui.

3. SINGITA

Singita, což znamená „místo zázraků”, byla založena v roce 1993 s jedinou chatou Singita Ebony Lodge, která se věnuje pohostinství šetrnému k životnímu prostředí, trvale udržitelné ochraně přírody a posílení postavení místních komunit. Dnes je Singita spolu se svými partnerskými ochranářskými fondy a trusty strážcem rozsáhlých oblastí nedotčené divočiny v Africe a zodpovídá za úspěšné projekty partnerství s komunitami, které hmatatelně mění životy lidí žijících a pracujících v lodžích a jejich okolí. Singita hrdě provozuje 15 luxusních, oceňovaných chat a kempů, z nichž každý je sám o sobě jedinečným zážitkem, v šesti regionech ve čtyřech zemích Afriky.

2. ZANNIER HOTELS

Zannier Hotels je rodinná skupina luxusních hotelů, která vychází ze slavného Da Vinciho citátu „Jednoduchost je nejvyšší rafinovanost” a je poháněna vášní pro pohostinnost a gastronomii. Zannier Hotels, které se nacházejí v nádherných částech světa, vytvářejí luxusní zážitky zaměřené na místní autenticitu, nenápadný luxus a jednoduchý, neokázalý design. Ubytování v těchto zařízeních je přepychové a služby jsou individuální. Kolekce Zannier zahrnuje luxusní hotelovou chatu ve francouzských Alpách, komplex vil Kmer nedaleko Angkor Watu, rustikální resort ve Vietnamu a dvě úžasné pouštní chaty v Namibii. Budoucí butikové hotely se v současné době připravují v Mexiku a ve Středomoří.

1. SONEVA

V roce 1995 otevřel Sonu Shivdasani, indicko-britský hoteliér, dnes světoznámé letovisko Soneva Fushi na Maledivách a stal se tak průkopníkem trendu luxusní dovolené s návratem k přírodě. Spolu se svou ženou Evou Malmstromovou, švédskou modelkou, která navrhla design a vybavení letoviska, zde také postavil svůj dům. V roce 2009 postavila Soneva druhý, ještě velkolepější hotel Soneva Kiri v Thajsku. A v roce 2016 otevřela Soneva nejbáječnější hotel na Maledivách, Soneva Jani. Společnost Soneva, založená na společných vášních a mistrovství v inovacích, je prosperující komunitou, která pracuje ruku v ruce s prostředím a vytváří zážitky nad rámec na míru, kde je objevování způsobem života.


Míst, kde můžete strávit skvělou dovolenou je mnoho a tyto malé butikové řetězce vás rozhodně nezklamou. A pokud si nejste jistí, kam vyrazit, zavolejte nám, rádi vám pomůžeme s výběrem.

Za tým turbošneků
Vaše Bára

Tento obrázek nemá vyplněný atribut alt; název souboru je Barbora-blog-1024x266.png.
Bára Blaschke
+420 602 552 624
barbora@snailtravel.cz