10 nejúžasnějších pouštních hotelů na světě

Pouště jsou kouzelná a jedinečná místa, která nabízejí nádherné výhledy, syté barvy, vysoké duny, klid a neuvěřitelnou hvězdnou oblohu. Pouště ve skutečnosti tvoří přibližně třetinu rozlohy Země a patří k biologicky nejrozmanitějším místům na planetě. Strávit nějaký čas v poušti je na seznamu mnoha cestovatelů, přičemž procházky po dunách, pozorování hvězd a jízda na horském kole jsou jen některé z aktivit, které je možné při návštěvě pouštní destinace provozovat. Od Chile přes Namibii a USA až po Austrálii – zde je náš výběr 10 nejúžasnějších pouštních hotelů a resortů na světě.

10. Longitude 131°, AUSTRÁLIE

Longitude 131° je zážitek z objevování, který se nachází v duchovním srdci Austrálie. Longitude 131° se nachází naproti majestátnímu Uluru a nabízí nádherný výhled na ikonu vnitrozemí a divočinu národního parku Uluru-Kata Tjuta, který je zapsán na seznamu světového dědictví UNESCO. V závětří červené písečné duny a uprostřed pouštních dubů a spinifexů se krčí patnáct stanových pavilonů, z nichž každý nabízí spojení s krajinou outbacku a jejím dědictvím i okouzlující základnu, odkud můžete prozkoumávat neuvěřitelné červené centrum Austrálie. Prémiový pavilon Dune Pavilion je jediným ubytovacím zařízením s výhledem na oba divy Uluru a Kata Tjuta zapsané na seznamu světového dědictví. Objevte živá domorodá umělecká díla spolu s památkami na objevitele regionu, bar a restauraci nabízející moderní australskou kuchyni a přátelský personál připravený podělit se o příběh.

9. EXPLORA ATACAMA, CHILE

V souladu s okolím a místními tradicemi nabízí Explora Atacama objevování podstaty přírody a filozofii cestování, která se snaží uspokojit touhu po dobrodružství v nedotčeném vesmíru. Hotelový areál o rozloze 17 hektarů (42 akrů) tvoří 20 domorodých pozemků, z nichž některé mají časem prošlapané cestičky a budovy, které se Explora snaží zachovat z hluboké úcty k původním obyvatelům oblasti. Padesát pokojů hotelu Explora Atacama je navrženo tak, aby plně využívaly ticha, soukromí a prostornosti okolní krajiny a zajistily hluboký odpočinek po dlouhém dni plném objevování. Vydejte se s průvodcem do surrealistické krásy na některou ze 40 průzkumných cest pěšky, na koni nebo na kole. Nedaleký Termas de Puritama s exkluzivním bazénem s horkými prameny je místem, kde můžete strávit příjemné odpoledne. V restauraci se vaří z místních surovin, jako je quinoa a chañar.

8. POUŠTNÍ RESORT QASR AL SARAB BY ANANTARA, SPOJENÉ ARABSKÉ EMIRÁTY

Qasr Al Sarab Desert Resort by Anantara se nachází v legendární poušti Liwa, jedné z největších nepřetržitých písečných pouští na světě, a nabízí luxusní oázu pro náročné cestovatele, která je plná dobrodružství této sugestivní krajiny. Hosté zde mohou odpočívat u bazénu před vlastní soukromou vilou nebo se natáhnout na přepychové denní posteli obklopeni bohatými blízkovýchodními látkami a místními artefakty. Každý pokoj, vila i apartmá jsou považovány za jedny z nejlepších příbytků mezi luxusními resorty v Abú Zabí a mají výhled na poušť, čímž se naše bohaté interiéry prolínají s krajinou. Stravovat se můžete v jemných a intimních restauracích resortu. Nechte napětí rozplynout, když se vydáte na omlazující cestu do lázní Anantara Spa, nebo se vydejte na průzkum pouště s řadou inovativních aktivit – vyzkoušejte projížďku dunami, trekking na velbloudech nebo sandboarding.

7. THE RITZ-CARLTON RAS AL KHAIMAH, AL WADI DESERT, SPOJENÉ ARABSKÉ EMIRÁTY

V hotelu The Ritz-Carlton Ras Al Khaimah v poušti Al Wadi čeká na hosty oáza klidu. Hotel nabízí nezapomenutelný zážitek uvnitř vyhrazené přírodní rezervace (obývané arabskými gazelami, velbloudy a přímorožci). Resort je klenotem uprostřed nekonečné písečné krajiny, je zasazen do vod Arabského zálivu a velkolepého pohoří Al Hajjar a poskytuje surrealistickou auru pouštní romantiky. Stanové střechy ve stylu tradičních beduínských nomádských obydlí, moderní vybavení vil v klasickém arabském stylu a vzrušující zážitek ze soukromého bazénu uprostřed pouště zde dělají z každé cesty skutečné velké dobrodružství. Součástí lázní je krytý hydroterapeutický bazén známý jako „Deštný prales” a fitness centrum. Zážitkový concierge resortu vám může zprostředkovat putování pouští na velbloudech nebo koních, soukromou lekci lukostřelby nebo večerní pozorování hvězd.

6. ZANNIER HOTELS SONOP, NAMIBIE

Bohatství a jemnost Zannier Hotels Sonop, které se nacházejí v jihozápadním cípu Namibie, okamžitě připomene éru britských objevitelů z 20. let minulého století. Stanový kemp, postavený na vrcholu žulových balvanů, se nachází na odlehlém a nedotčeném místě v 13 800 akrech (5 600 hektarů) nedotčené divočiny. Každý předmět a starožitnost v deseti prostorných stanech lodge jsou pečlivě vybírány – dalekohledy a mapy, cestovatelské příběhy, dalekohledy, starožitné stoly a ručně vyráběné psací potřeby – aby se každý okamžik proměnil v jedinečný zážitek. Chata zachycuje regenerační podstatu pouštní krajiny díky velkolepému nekonečnému bazénu pod širým nebem, lázním, fitness centru a každodenní józe. Výlety s průvodcem zahrnují jízdu na koni z vlastních stájí, soukromé stolování na vrcholu písečných dun, elektrické fatbike nebo pěší stezky a soukromé safari při západu slunce. Kouzlo pokračuje i po setmění, kdy se koná noční stylová galavečeře, kino pod širým nebem a pozorování hvězd pod nekonečnou africkou oblohou.

5. TIERRA ATACAMA, CHILE

V hotelu Tierra Atacama Hotel & Spa, který je poctou domorodým obyvatelům, kteří kdysi obývali tuto surrealistickou krajinu, se prolínají zdi starobylé ohrady pro dobytek. Tento smysl pro místo je v tomto zázračném hotelu s 32 pokoji a prosklenými stěnami patrný všude, od řemeslně vyrobeného nábytku až po původní léčivé rostliny v zahradách. Architekturu, interiér a zahrady hotelu navrhli přední chilští tvůrci, kteří použili nábytek a doplňky ručně vyrobené z místních materiálů. Prozkoumejte zdejší solné pánve, sopky a gejzírová pole během pěších túr, projížděk na koních a dalších výletů, a pak se vraťte a dopřejte si lázeňské procedury zaměřené na různé aktivity, odpočiňte si v houpacím koši nebo lenošte u bazénu. Když padne noc, můžete se kochat zářivými hvězdami a vychutnávat si klid a zázraky, které poušť Atacama nabízí. Atmosféra je naprosto neformální; místní kuchyně a vína jsou prostě božské.

4. POUŠTNÍ LETOVISKO AL MAHA, UAE

Al Maha, A Luxury Collection Desert Resort & Spa leží v zelené a zelené oáze uprostřed nejpůsobivějších dun a pouštní krajiny v Arábii. Resort připomínající luxusní beduínský tábor se nachází pouhých 45 minut jízdy od Dubaje. Tento odlehlý úkrytový resort nabízí osobní a svůdné zážitky s velkou pohostinností, soukromím a absolutním komfortem. Al Maha nabízí 42 luxusních apartmánů inspirovaných beduíny, které nabízejí klid a zároveň přijímají vizi odpovědného cestovního ruchu. Apartmá jemně splývají s pouští a nabízejí nepřekonatelný luxus. Všechna apartmá jsou nádherně zařízena jedinečnou sbírkou autentických arabských artefaktů a starožitností, pyšní se soukromými bazény a nabízejí nádherný výhled na dubajskou pouštní rezervaci a její divokou přírodu (gazely a arabské přímorožce).

3. &BEYOND SOSSUSVLEI DESERT LODGE, NAMIBIE

&Beyond Sossusvlei Desert Lodge se nachází uprostřed oceánu vysokých dun, skalnatých výběžků a nekonečných štěrkových plání a je jedním z nejexkluzivnějších hotelů v Africe. Deset nádherně zařízených kamenných a skleněných apartmánů, rozprostřených podél křivky srázu, se otevírá do neustále se měnících výhledů. Každé apartmá nabízí odlehlou, zastíněnou verandu se soukromým bazénem, obývací pokoj s krbem, velké stahovací střešní okno nad postelí a vlastní koupelnu s prosklenou dešťovou sprchou s výhledem na poušť v úhlu 180°. Hlavní dvouúrovňová část pro hosty (v níž se nacházejí veřejné prostory) je inspirovaným mistrovským dílem ze skla, kamene a oceli s velkými skleněnými panely, které se odklopí a odhalí nerušený výhled do pouště. Abyste si své pouštní dobrodružství užili co nejlépe, tým &Beyond vám pomůže naplánovat řadu vzrušujících zážitků pod odborným vedením po celou dobu vašeho pobytu.

2. AMANGIRI, UTAH, USA

Amangiri, což v překladu znamená klidná hora, se nachází na 600 akrech v Canyon Pointu v jižním Utahu. Resort, zdaleka nejlepší luxusní hotel v USA, je zasazen do chráněného údolí s rozsáhlým výhledem směrem k národnímu památníku Grand Staircase – Escalante. Úžasně krásný resort, postavený kolem centrálního bazénu s nádherným výhledem, splývá s dramatickým okolím, kde hluboké kaňony a vysoké náhorní plošiny vytvářejí syrovou krajinu nesmírné síly. Součástí Amangiri je také špičkový „glampingový” kemp nazvaný Camp Sarika, který je propojen s hlavním resortem. Systém stezek v Amangiri a bezkonkurenční přístup do vnitrozemí umožňují hostům prozkoumat pozoruhodnou pouštní scenérii regionu pěšky. Amangiri provozuje společnost Aman resorts, jedna z nejexkluzivnějších světových značek ultra-luxusních hotelů.

1. HOANIB SKELETON COAST CAMP BY WILDERNESS SAFARIS, NAMIBIA

Hoanib Skeleton Coast Camp se nachází ve starobylé Namibii v proslulé poušti Namib Kaokoveld, v nadpozemsky vzdálené krajině, kterou věky vytesaly do obrovských dun a skalnatých hor. I když tato chata není tak luxusní jako některá výše popsaná místa, získává první místo na mém seznamu, protože kromě báječného prostředí pouště nabízí i neuvěřitelné pozorování divoké zvěře a zážitky z pobřeží. Osm luxusních stanových apartmánů v chatě se vypíná jako bílé kapky na písečném oceánu. K nejzajímavějším zážitkům patří velkolepá exkurze na pobřeží Skeleton a večeře pod neskutečně hvězdnou oblohou, třeba u ohniště, zatímco ticho inkoustové noci přerušuje křik šakala nebo řev lva. Objekt slouží také jako centrum pro výzkum a ochranu pouštních predátorů této drsné oblasti: lva pouštního a hyeny hnědé.


Kdo by v poušti čekal taková interesantní místa 🙂 Pobyt zde vám rozhodně rozšíří knihovnu zážitků o výjimečné chvíle. Nebe nad pouští je jedinečné a každý kdo tam byl, to ví… Budeme rádi vašimi průvodci na cestě pouštním dobrodružstvím.

Za tým turbošneků
Vaše Bára

Tento obrázek nemá vyplněný atribut alt; název souboru je Barbora-blog-1024x266.png.
Bára Blaschke
+420 602 552 624
barbora@snailtravel.cz