Top 10 nejlepších luxusních hotelů a resortů na Kostarice

Kostarika (doslovným překladem Bohaté pobřeží) je od džungle až po pobřeží tropickým rájem pro pohodové cestovatele. Tato malá země se nachází ve Střední Americe. Na západě ji ohraničuje Tichý oceán, na východě Karibské moře, na severu Nikaragua a na jihu Panama. Díky umístění v tropickém pásmu a rozmanité krajině je Kostarika jednou z biologicky nejrozmanitějších zemí světa. Země je rozdělena do 29 národních parků, 19 přírodních rezervací a 8 biologických rezervací, daří se zde ekoturistice a cestovatelé zde najdou vše, co hledají: vzrušující dobrodružství, sluncem zalité pláže, bujnou džungli, aktivní sopky, exotickou přírodu a mnoho dalšího, včetně vznešených letovisek a wellness zařízení. Zde je náš seznam 10 nejlepších luxusních hotelů a resortů v Kostarice, kde můžete prožít svou dovolenou snů…

10. LOS ALTOS RESORT & SPA

Los Altos Resort and Spa se nachází v korunách deštného pralesa a nabízí uvolněný luxus v nedotčené ekologické divočině poblíž národního parku Manuel Antonio. Probouzejte se za zvuků opic howler, zahlédněte tukany mezi stromy a posnídejte s kolibříky – budete zde obklopeni regenerující přírodou. Pokoje v hotelu Los Altos jsou různě prostorné až obrovské. Každý z nich působí jako ponořený do přírody a nabízí nádherný výhled na deštný prales, moře nebo obojí. Ve všech najdete apartmá s kuchyní a přepychovým obývacím prostorem – to je ideální zejména pro skupiny nebo rodiny. Děti jsou zde vítány, ale najdete zde i spoustu chvil pro odpočinek dospělých. Popíjejte ovocný koktejl u nekonečného bazénu s výhledem na oceán, projděte se mezi stromy (nebo naskočte na palubu kyvadlové dopravy) a užijte si den na soukromé pláži resortu, nebo ještě lépe, vychutnejte si večeři připravenou šéfkuchařem na svém soukromém balkoně.

9. EL SILENCIO LODGE & SPA – RELAIS & CHATEAUX

El Silencio Lodge & Spa se nachází uprostřed údolí a vodopádů malebné oblasti Bajos del Toro, která byla zapsána na seznam kulturního dědictví UNESCO. Nachází se pouhých 60 minut od hlavního města San José a je jediným luxusním hotelem v soukromé rezervaci mračného lesa, kterou lemují národní parky Juan Castro Blanco a Poas Volcano. Pouhých 24 volně stojících ubytovacích zařízení – postavených na kůlech, aby se minimalizoval dopad na životní prostředí – lemuje 500 akrů mračného lesa (který je z větší části soukromou rezervací). Díky kompenzaci uhlíkových emisí a použití prvotřídních materiálů šetrných k planetě podporuje tato chata s nulovou škodlivostí holistické pojetí cestovního ruchu. Hotel věří, že blaho jeho hostů pramení nejen z poznávání úchvatného prostředí a jedinečné kultury okolních komunit, ale také z účasti na jejich ochraně. Vydejte se na túru ke skrytým vodopádům, vychutnejte si kulturní zážitky, ochutnejte bio speciality a přespěte v luxusních „rustikálních zenových“ apartmánech.

8. PACUARE LODGE

Odpojte se od techniky a nalaďte se na přírodu v celé její kráse v intimním hotelu Pacuare Lodge. Dobrodružství začíná ještě před vaším příjezdem, a to raftingem po bílých vodách řeky Pacuare až ke břehům chaty (nebo se můžete svézt lanovkou!). Mezi korunami stromů najdete 20 okouzlujících apartmánů vyrobených z dřeva z udržitelných zdrojů se slaměnými střechami, které postavili místní obyvatelé kmene Cabécar. Jednoduchá, a přesto sofistikovaná domorodá architektura, nedotčený deštný prales, vynikající kuchyně z farmy a luxusní, dobře vybavené ubytování společně nabízejí skvělý zážitek z cestování. Solární panely a vodní turbíny znamenají malý dopad na životní prostředí – a pro vás transformační zážitek při spojení s deštným pralesem z vaší soukromé terasy a bazénu s pramenem. Čekají na vás túry džunglí, výlety korunami stromů a další zážitky v listnatém pralese.

7. KURA BOUTIQUE HOTEL

Butikový hotel Kura, který časopis Forbes označil za nejúžasnější romantický resort v Kostarice, je určen pouze pro dospělé a nachází se vysoko v kopcích deštného pralesa v Uvitě s výhledem na národní park Marino Ballena a kultovní písečnou pláž Whale’s Tail. Moderní a hravý design, obklopený svěžími korunami deštných pralesů, představuje dynamický koncept Kura, který spojuje udržitelnost a přírodní krásy. Kura je sama o sobě exkluzivní destinací a zahrnuje pouze 8 luxusních apartmánů, jejichž tropický minimalistický dekor a panoramatický výhled vytvářejí podmínky pro mimořádně individuální hýčkání, relaxaci a soukromí. Lenošte v houpací síti pro dvě osoby na verandě nebo plavte do západu slunce v úžasném bazénu s nekonečným okrajem. Jídlo se pěstuje přímo na místě nebo pochází od místních řemeslníků; aktivity se zaměřují na wellness, přírodu a místní kulturu.

6. NANTIPA – TICO BEACH EXPERIENCE

Nantipa je butikové útočiště obklopené hlubokými modrými vodami zálivu Nicoya, které nově definuje luxus naboso. Každý prvek je inspirován oceánem a oblohou – až po název, který v domorodém kmenovém jazyce Nicoya znamená „modrý“. Od svítání do soumraku budete mít písek mezi prsty a v uších šumění vln. 21 bungalovů, apartmánů a vil nabízí veškeré luxusní plážové vybavení (některé mají dokonce soukromé bazény a vnitřní i venkovní sprchy). V restauraci Manzú s doškovou střechou se podávají tradiční tico recepty s moderním nádechem. A hned za dveřmi najdete nekonečné množství možností, jak se vydat za poznáním, včetně jízdy na koni, řemeslného rybolovu a surfování. Recepční hotelu Nantipa vám rádi doporučí a zprostředkují nejrůznější nezapomenutelná dobrodružství.

5. HACIENDA ALTAGRACIA, AUBERGE RESORTS COLLECTION

Únik pro ty, kteří hledají naprostou pohodu a nespoutané dobrodružství, rovnováha v Hacienda AltaGracia je založena na přesvědčení, že naprostá pohoda pramení z možnosti pohybovat se rychle nebo pomalu. Hacienda AltaGracia, ukrytá daleko od zběsilého moderního života na úpatí pohoří Talamanca, v sobě spojuje odloučení a objevování, pohodlí a vzrušení, soukromí a personalizaci. Tento klidný resort s 50 kasitami nabízí 180 akrů nezkrotného tropického lesa plného ptačích zpěvů, kávovou farmu, stáje pro koně, zahrady pro ekologické šéfkuchaře a centrum pohody od jednoho z předních světových poskytovatelů holistického wellness, THE WELL. Zažijte únik z našich wellness cest, které pohladí duši, oduševnělou kuchyni a adrenalinová dobrodružství prostřednictvím itinerářů na míru – osobně sestavených tak, aby pozvedly váš zážitek a zanechaly ve vás proměnu.

4. LAPA RIOS

Kostarický nedotčený poloostrov Osa pokrývají jedny z posledních dochovaných nížinných tropických deštných lesů ve Střední Americe a lemují ho pláže s bohatým podmořským životem. Na jeho špičce se nachází Lapa Rios, pozoruhodná chata obklopená rezervací o rozloze 1 000 akrů, která pomáhá chránit národní park Corcovado na poloostrově Osa – domov 2,5 % světové biologické rozmanitosti, který je pravidelnou součástí přírodopisných dokumentů National Geographic. Těžko byste hledali autentičtější zážitek z deštného pralesa, než je tento. Probudíte se za fascinujících zvuků džungle, ze své soukromé venkovní sprchy budete pozorovat plachtící makaky šarlatové a vydáte se na průzkum mezi stromy s místními průvodci, kteří mají hluboké znalosti o ekosystémech této oblasti. A přitom je to i relaxace – čeká na vás odlehlá pláž, vynikající jídlo podávané pod širým nebem a na konci dne luxusní bungalov.

3. ANDAZ COSTA RICA NA POLOOSTROVĚ PAPAGAYO

V místě, kde se záliv Papagayo setkává se safírově modrými vodami zálivu Culebra, Andaz Peninsula Papagayo ztělesňuje výraz „Pura Vida“ (čistý život) Kostariky, který je prodloužením původního ducha země. Design hotelu od nejznámějšího kostarického architekta Ronalda Zurchera je výrazem zdravého a poetického propojení člověka a přírody. 153 pokojů (včetně 21 apartmánů) vám dá pocit, že jste součástí úchvatného prostředí, a budovy jsou vytvořeny podle představ zvířat z džungle. Resort nabízí čtyři restaurace, tři pláže, čtyři bazény, lázeňské a wellness programy, rozsáhlé možnosti aktivit na místě, včetně bezplatného dětského programu Cambi. Hosté mají také přístup k vybavení exkluzivního komplexu Peninsula Papagayo, včetně golfu, tenisu, sdílení elektrických asistenčních kol, aktivit The Explorers, programů pro teenagery a mládež a dopravy do dalších sedmi restaurací v rámci komunity.

2. FOUR SEASONS RESORT COSTA RICA AT PENINSULA PAPAGAYO

Stejně jako Andaz (viz výše) se Four Seasons Resort Costa Rica nachází na exkluzivním poloostrově Peninsula Papagayo, který je plánovanou rezortní komunitou o rozloze 2 300 akrů. Hotel nabízí 155 pokojů, apartmánů a rezidencí, které vystihují exotický ráz Kostariky a jsou vybaveny pohodlným ratanovým a bambusovým nábytkem, místními uměleckými díly a povrchovou úpravou z místního dřeva a kamene. V srdci hotelu – přímo mezi dvěma nádhernými plážemi – na vás čekají tři bazény, ponořené do svěží zeleně a obklopené prostornými terasami s bazény s množstvím lehátek. K dalšímu vybavení patří tři restaurace, dětský klub a prvotřídní lázně zahrnující osm masážních místností, sedm místností pro mokré procedury se sprchami a čtyři místnosti pro ošetření obličeje. Golfové hřiště s 18 jamkami a parem 72, které navrhl Arnold Palmer, bylo navrženo s ohledem na golfisty.

1. STANOVÝ TÁBOR NAYARA

Nayara Tented Camp, jeden z prvních luxusních kempů ve Střední Americe inspirovaný luxusními plátěnými chatami v Africe a Asii, se nachází v národním parku Arenal Volcano. Luxusní a prostorné stany o rozloze 1 700 čtverečních stop jsou postaveny ve vyšší nadmořské výšce na svahu kopce, aby poskytovaly nerušený výhled na sopku Arenal. Vícegenerační cestovatelé a stejně smýšlející skupiny si mohou vybrat sadu dvou propojených stejných stanů, zatímco páry a hosté hledající soukromí si mohou rezervovat samostatné jednotky. Vnitřní a venkovní design tábora kombinuje moderní prvky barefoot-luxe a jedinečný design pro dané místo. Apartmá, vytvořená ve stylu tradičních afrických safari stanů snoubících se s kostarickým smyslem pro místo, mají postele s baldachýnem a botanickou nástěnnou malbou na čele, soukromé ponorné bazény napájené přírodními minerálními horkými prameny a dvouhlavé venkovní sprchy.


Švýcarsko Střední Ameriky. Nejzelenější země planety. Perla Střední Ameriky. To jsou jen některé z přezdívek Kostariky, která je hodnocena jako nejbezpečnější země regionu. I přesto si zachovává auru exotické země s nádechem dobrodružství. A to zcela zaslouženě. Tuto destinací vám můžeme jen doporučit a pokud se rozhodnete zde prožít své chvíle zaslouženého odpočinku, jsme tu pro vás 🙂

Za tým turbošneků
Vaše Bára

Tento obrázek nemá vyplněný atribut alt; název souboru je Barbora-blog-1024x266.png.
Bára Blaschke
+420 602 552 624
barbora@snailtravel.cz