Top 10 nejlepších hotelů Four Seasons na světě

Four Seasons Hotels and Resorts je jednou z předních světových značek ultra-luxusních hotelů s více než 100 objekty ve více než 40 zemích. V Torontu rychle expanduje a po celém světě připravuje desítky hotelových projektů. Společnost Four Seasons založil v roce 1960 Isadore Sharp, který je i nadále jejím praktickým předsedou (přestože je mu již devadesát let). Sharpovým prvním luxusním hotelem byl Four Seasons London, který byl otevřen v roce 1970. Společnost vstoupila na burzu v roce 1986 a od roku 2007 jsou většinovými vlastníky společnosti Bill Gates a princ Al-Waleed bin Talal. Některé hotely Four Seasons jsou plně v jejím vlastnictví, ale u mnoha svých nemovitostí působí jako správcovská společnost. Kromě toho Four Seasons vlastní rezidenční nemovitosti v několika letoviscích. Zde je výběr 10 nejlepších hotelů a resortů Four Seasons na světě.

10. STANOVÝ TÁBOR FOUR SEASONS GOLDEN TRIANGLE, THAJSKO

Four Seasons Tented Camp Golden Triangle je ukrytý v exotické bambusové džungli a nabízí zážitky na míru a all inclusive v blízkosti nejstarších thajských civilizací, s majestátním výhledem na Barmu přes řeku Ruak a hory Laosu na severovýchodě Luxusní resort tvoří 15 nádherně zařízených stanů s křesly z kůže a dřeva, větráky s pádly a stolem z tvrdého dřeva; některé z nich mají na venkovní terase na zakázku vyrobenou dřevěnou vířivku. Večer se v baru Barma podávají sluneční stany, po nich si hosté vychutnají nezapomenutelné kulinářské zážitky v atmosféře safari tábora v restauraci Nong Yao. Pobyt v lodži zahrnuje rozsáhlý seznam aktivit, jako jsou procházky se slony, kteří v rezortu žijí, nebo vstřebávání tropického klidu při masáži pod širým nebem mezi korunami stromů.

9. FOUR SEASONS HOTEL NEW YORK, USA

Poté, co zažijete vzrušující vír, kterým je Velké jablko, se můžete vrátit do klidu hotelu Four Seasons v New Yorku. Hotel se nachází v exkluzivní čtvrti East 57th Street v centru Manhattanu a zve vás k prožití dokonalého newyorského životního stylu v 52patrové věži navržené I. M. Peiem. Je to moderní palác v oblacích, který je jedinečný v tolika ohledech, že je těžké si představit, který hotel ve městě se mu vyrovná. Pokud váš vkus směřuje k elegantnímu a modernímu stylu, nehledejte nic jiného. Velkolepá vstupní hala je opředena velkolepou tradicí, kterou podtrhují lampy ve stylu art deco a podsvícený onyxový strop. Hotel s 368 apartmány laděnými do klidných barev – některé z nich mají soukromé zařízené terasy – nabízí hostům klidné útočiště ve „městě, které nikdy nespí“. Při rezervaci apartmá s terasou si můžete dopřát soukromou večeři o pěti chodech, která se podává ve výšce až 150 m nad Manhattanem.

8. FOUR SEASONS HOTEL FLORENCIE, ITÁLIE

Four Seasons proměnil jeden z nejúžasnějších paláců ve městě a bývalou papežskou rezidenci s největším soukromým parkem ve Florencii v městský resort, který nemá obdoby. Velká část původního renesančního uměleckého vybavení paláce byla restaurována v letech bezprostředně před otevřením hotelu Four Seasons. Interiéry hotelu zdobí oblouky, vykládané sloupy, vlysy, malované fresky a mramorové podlahy. Ve třech budovách se nachází 116 pokojů a apartmá, přičemž žádné dva pokoje nejsou stejné, což má za následek umělecké ztvárnění a historické detaily, které hosty nepřestanou fascinovat. Díky poměru počtu zaměstnanců k počtu hostů dva ku jedné a poloze v blízkosti Accademie, kde se nachází Michelangelův „David“, nabízí tento hotel ty nejlepší služby, atmosféru a polohu. Přidejte exkluzivní lázeňské zařízení a nesrovnatelně krásný areál s rozsáhlou nabídkou a hosté se mohou ztratit v renesanční historii, aniž by obětovali současný italský styl a nejmodernější technologie.

7. FOUR SEASONS HOTEL ISTANBUL AT THE BOSPHORUS, TURECKO

Hotel Four Seasons Istanbul at the Bosporus se nachází podél Bosporu, v jedné z nejkrásnějších přírodních čtvrtí Istanbulu, v bývalém paláci z 19. století, který se proměnil v hotelové útočiště plné luxusu a pohodlí. Skládá se ze tří bloků, přičemž původní palácová budova je lemována dvěma moderními křídly. Ke vchodu do hlavní palácové budovy se táhne kruhová příjezdová cesta, uprostřed které se rozprostírají půvabné stupňovité zahrady protkané fontánami a vodopády. Hlavní předností hotelu je rozlehlá terasa na nábřeží s velkým bazénem, spoustou lehátek a soukromým přístavištěm pro lodě, které hotel spojuje se sesterským hotelem Four Seasons Istanbul v Sultanahmetu, který se nachází v blízkosti istanbulských historických památek. Ve 145 pokojích a 25 apartmá se vzdušně snoubí tradiční osmanská architektura s moderním vybavením. Podzemní plaveckou halu s pilíři (pod vodou hraje klasická hudba) a hammam si nesmíte nechat ujít!

6. FOUR SEASONS RESORT LANAI, HAWAII, USA

On the southeastern shores of Hawaii’s last unspoiled island, Four Seasons Resort Lanai is your gateway to an exotic, private paradise where opportunities for adventure and relaxation abound. The ultraluxe resort – which reopened in 2016 after undergoing a multi-million dollar transformation – offers dazzling views over the gold crescent of Hulopo’e Beach to the blue-green waters of a protected marine preserve. Inspired by Hawaii’s diverse and storied influences, the interiors showcase walls of teak and zebra wood edging artisan-produced Nepalese lokta paper and floors of mahogany laid with wool hand-woven area rugs. Verdant botanical gardens, two lagoon-style pools and cascading waterfalls serve as a beautiful backdrop for outdoor art and sculpture. Four Seasons Lana’i at Manele Bay offers 217 over-sized guest rooms & suites, each with a private lanai, two restaurants (including a NOBU), a full-service spa, and two legendary golf courses.

5. FOUR SEASONS RESORT THE NAM HAI, VIETNAM

Four Seasons Resort The Nam Hai, který zkrášluje kulturní dědictví s vkusem Four Seasons, je harmonickou ódou na pobřeží, kulturu a komunitu v centru Vietnamu, které je zapsáno na seznamu UNESCO. Podél zdánlivě nekonečného písečného pásu, který časopis Forbes označil za jednu z nejlepších pláží na světě, se na dramatickém pobřeží táhne řada sofistikovaných, vizuálně výrazných vil. Architektura a interiéry hotelu Nam Hai jsou inspirovány 2 500 let starou historií a představují dramatickou hru větru a vody inspirovanou starověkou filozofií feng-šuej a velkolepostí královských hrobek Tu Duc v Hue. Všech 100 soukromých útočišť je elegantně dokončeno vietnamským lakem a hedvábím, což odráží duši kulturního srdce Vietnamu a rozjasňuje ducha všech, kdo je navštíví. Centrální část resortu obklopují tři úrovně nekonečných bazénů – jeden z nejúžasnějších hotelových bazénů na světě – lemované nedotčenou pláží se zlatým pískem, kde se provozují vzrušující vodní sporty, jako jsou X-Jetpacky, wake-boardy a vodní skútry.

4. FOUR SEASONS RESORT BORA BORA, FRANCOUZSKÁ POLYNÉSIE

Na tomto mystickém ostrově s náhrdelníkem bíle lemovaných korálových ostrůvků Four Seasons Bora Bora zvyšuje vzrušení a nově definuje útěk z jižních moří. Four Seasons Resort Bora Bora, obklopený majestátními výhledy, je obklopen pískem lemovanými ostrůvky na vnějším korálovém útesu, které obklopují tyrkysovou lagunu. Resort nabízí 121 prostorných úkrytů se 100 bungalovy nad vodou a 7 plážovými vilami, všechny s výhledem na křišťálově čisté vody laguny a některé s nádherným výhledem na horu Otemanu. Všechny ubytovací jednotky jsou inspirovány místní architekturou a nabízejí klidnou a vzdušnou atmosféru; jsou vybaveny tradičním nábytkem z týkového dřeva, vysokými stropy a doškovými střechami z listů pandánu. Mezi zvláštní prvky, které podtrhují atmosféru Polynésie, patří pozoruhodná umělecká díla, soukromé bazény a posuvné dveře u hlubokých van s panoramatickým výhledem na lagunu na čerstvém vzduchu.

3. SOUKROMÝ OSTROV FOUR SEASONS NA MALEDIVÁCH, VOAVAH, MALEDIVY

Toto odlehlé útočiště, které uchvacuje představivost, překračuje hranice soukromého ostrova: „Sedm ložnic, potápěčská škola a soukromé lázně rozšiřují oceánské hýčkání jediné maledivské biosférické rezervace UNESCO až na 22 hostů najednou. Dny na Voavahu se točí kolem dvoupatrového plážového domu a přilehlých bílých písků, křišťálové vody a bohatého útesu – vše příkladné i na maledivské poměry. Soukromá jachta Voavah Summer o délce 62 stop (18,9 metru) zve hosty Voavah na průzkum rezervace chráněné UNESCO: potápění se žraloky velrybími, šnorchlování s mantami, plavání se želvami ze sousedství, rybaření na večeři, návštěvu místních ostrovů, surfování na neznámých vlnách a plavbu do úchvatných západů slunce na atolu Baa. Four Seasons spravuje na Maledivách také dvě další úžasné nemovitosti: Four Seasons Landaa Giraavaru a Four Seasons Kuda Huraa, které spojuje luxusní katamarán Four Seasons Explorer.

2. GRAND-HÔTEL DU CAP-FERRAT, A FOUR SEASONS HOTEL, FRANCOUZSKÁ RIVIÉRA

Grand-Hôtel du Cap-Ferrat, a Four Seasons Hotel, se nachází mezi Nice a Monakem, na špičce nádherného poloostrova Cap-Ferrat, a je ikonou Francouzské riviéry. Objekt je orientován na Středozemní moře a obklopuje ho soukromý 17akrový pozemek s borovicemi a zahradami s květinami tisíce barev. Tato oceňovaná legenda hostila od roku 1908 mnoho hlav států, celebrit a umělců. Hosté se mohou ubytovat v jednom ze 49 pokojů, 24 apartmá nebo superluxusní vile s výhledem na moře nebo svěží borový les. Od dubna do října je otevřen proslulý hotelový plážový klub – Club Dauphin – s vyhřívaným bazénem s mořskou vodou olympijské velikosti, kabinkami, terasou na okraji vody a soukromou lanovkou, kterou se k tomuto velkolepému zařízení dostanete. V hotelu jsou tři vynikající restaurace , včetně restaurace Le Cap oceněné jednou michelinskou hvězdičkou, která podává moderní francouzskou kuchyni.

1. FOUR SEASONS RESORT SEYCHELLES, SEYCHELY

V tomto svěžím útočišti na samotě slibují dny, kdy se budete procházet po bílé pláži s práškovým pískem, pohodu naboso. Four Seasons Resort Seychelles, který se nachází v srdci ztraceného ráje a v jedné z nejkrásnějších zátok na světě, nabízí svým hostům bezkonkurenční luxusní hotelový zážitek v přírodním prostředí oceánu a džungle. Vily resortu, z nichž každá má bazén s ponorem a stojí na svahu porostlém džunglí, zpochybní vaši představu o ráji a mají interiéry, které čerpají inspiraci ze směsi rustikálního seychelského a francouzského koloniálního stylu. Na nádhernou pláž je to jen kousek, cestou voní skořicovníky a frangipani. Kromě vodních sportů si můžete dopřát i relaxaci u krásného bazénu, kde je k dispozici restaurace a občerstvení u bazénu. Lázně s výhledem na úchvatný Petite Anse se nacházejí na vrcholu kopce a jsou zde vítány dospělí i děti. 

Tento obrázek nemá vyplněný atribut alt; název souboru je Barbora-blog-1024x266.png.
Bára Blaschke
+420 602 552 624
barbora@snailtravel.cz