10 nejlepších luxusních hotelů na Ibize

Malý španělský ostrov Ibiza je sice i tak pověstný, ale jako světová metropole klubů toho nabízí víc, než se na první pohled zdá. Ať už jde o objevování všeobecně uznávaných přírodních krás, poznávání středomořských pobřežních městeček či místní kultury, projížďky po síti ostrovních cyklostezek, ochutnávání gastronomických specialit, poslouchání groovů při západu slunce v plážovém baru, užívání si nočního života v nejmasovějších klubech na světě nebo pěší túry na Dalt Vila a kličkování labyrintem starých kamenných zdí. Na tomto ostrově s tisíci tvářemi je možné všechno. Zde je náš výběr 10 nejlepších luxusních hotelů na Ibize, které mohou být tak pohodové, nebo naopak temperamentní, jak si budete přát.

10. AGUAS DE IBIZA GRAND LUXE HOTEL 

Bílé stěny zalité slunečním světlem. Zelené zahrady poseté tropickými rostlinami a květinami. Třpytivé bazény a jiskřivý výhled na moře. Aguas de Ibiza Grand Luxe Hotel vás vtáhne do celého stylu „Bílého ostrova” doplněného o dávku klidu, kterou byste v hlavním městě světových klubů možná nečekali. Díky své poloze na klidné promenádě Santa Eulalia a okolní přírodě je Aguas de Ibiza okouzlujícím hotelem, ze kterého můžete prozkoumávat krásné pláže, které ostrov nabízí. Hotel má také tři venkovní bazény (jeden z nich „pouze pro dospělé”) s různými zahradami a terasami, kde se můžete opalovat, relaxovat a užívat si nádherný výhled, a to se službami pětihvězdičkového hotelu. Všechny architektonické prvky a nábytek hotelu jsou uspořádány tak, že hledají harmonii v prostoru. Charakteristickým prvkem pokojů je mušle na stropě, která (podle Feng Shui) eliminuje špatnou energii.

9. IBIZA GRAN HOTEL

Luxusní hotel Ibiza Gran se nachází v módní a exkluzivní přímořské čtvrti Marina Botafoch, odkud je nádherný výhled na přístav Dalt Vila. Tento nádherný hotel, který v sobě spojuje kreativní pojetí umění, gastronomie a služeb na vysoké úrovni, je rozhodně místem, které stojí za to vidět a být zde viděn. V celém hotelu je patrná synergie mezi uměním a architekturou, neboť v každém z pěti rozmanitých pater jsou prvky země, vzduchu, vody, nebe a života. Úžasná hotelová sbírka umění byla sestavena tak, aby do komplexu vnesla další avantgardní atmosféru. Všech 185 apartmánů je navrženo s výhledem, bambusovým nábytkem, vířivými vanami, prostornými terasami a vybaveno nejmodernějšími zvukovými systémy BOSE. K vybavení patří dva bazény a 3 restaurace, včetně nově zrekonstruované restaurace La Gaia, která nabízí nejlepší ostrovní kuchyni Nikkei.

8. OKU IBIZA

Hotel OKU Ibiza, který se nachází uprostřed podhůří, otevřel své brány v létě 2021 a nabízí pětihvězdičkové útočiště jen pár kroků od krásné zátoky Cala Gracio a pláží. Stylový hotel je vynikající volbou pro ty, kteří chtějí mít to nejlepší ze životního stylu Ibizy na dosah ruky, s chutnou fusion kuchyní, designem inspirovaným přírodou a pohodovou duší luxusu jako doma. K dispozici jsou střešní penthousy s rozsáhlým výhledem, pokoje s bazénem a soukromá vila se čtyřmi ložnicemi k exkluzivnímu pronájmu. Pro ty, kteří chtějí začít den nabitý energií, je k dispozici bezplatná ranní jóga, po níž následuje řemeslná káva a možnost vytvořit si dokonalou snídaňovou misku. Poté se opřete o jeden ze dvou bazénů a nasávejte atmosféru „bílého ostrova“ Ibiza. Večery na Ibize oživí hotelový DJ při západu slunce.

7. W IBIZA

W Hotel Ibiza se nachází mimo hlavní turistické trasy, ale zároveň v blízkosti všech atrakcí, které ostrov nabízí, a zaujímá skvělou polohu na palmové pláži Santa Eulalia. Jako jediný na ostrově pod značkou spravovanou Marriottem spojuje tento sezónní únik paralelní realitu Ibizy s magnetickou přitažlivostí. Právě tady se můžete ubytovat a hrát si s „W”, hotelovou značkou, která byla pro Bílý ostrov stvořena. Hotel zaměřený na design nabízí 162 pokojů a apartmánů, z nichž všechny mají výhled na město, bazén nebo pláž. Hosté se mohou těšit na stylovou terasu s bazénem, střechu s výhledem na pláž Santa Eulalia, wellness centrum s kompletními službami a šesti soukromými místnostmi pro procedury, módní noční klub, několik restaurací a školící areál. W Hotel Ibiza je místem, kde se můžete ubytovat a bavit se značkou, která byla pro Bílý ostrov stvořena.

6. SIX SENSES IBIZA

Six Senses Ibiza je celoroční destinace v zátoce Xarraca – dlouho utajovaném místě na severním cípu Ibizy, kterou navrhl architekt Jonathan Leitersdorf. Hotel je začleněn do jejích obrysů a nabízí 116 pokojů a apartmánů včetně jedinečných jeskynních apartmánů zabudovaných do útesů. K dispozici je také několik rezidencí Village Residences, které jsou ideální pro velké skupiny nebo dlouhodobé pobyty. Rezort je poháněn vlastním obnovitelným zdrojem energie a jeho cílem je nulový odpad a nulové množství jednorázových plastů. Six Senses Ibiza nabízí komplexní nabídku vybavení a programů, stravování na farmách, hudbu, umění, udržitelnou módu, kulturu, dlouhověkost a wellness. Každý zážitek je inspirován tradicemi a hodnotami ostrova, aby poskytl destinaci, která provokuje smysluplné okamžiky komunity, spirituality a oslavy.

5. 7PINES RESORT IBIZA

Zatímco Ibiza je známá svou atmosférou večírků po celou noc, 7Pines Resort Ibiza nabízí hostům jiný druh tempa. Resort se nachází v borovicovém háji na útesech západního pobřeží Ibizy mezi Cala Conta a Cala Codolar. Díky nerušenému výhledu na Středozemní moře a kouzelný skalnatý ostrov Es Vedrà se jedná o skutečně jedinečnou polohu na bílém ostrově a vynikající vyhlídkové místo, odkud si můžete vychutnat nezapomenutelný západ slunce. Resort je postaven podle vzoru ibizské vesnice inspirované bělostnými domky a nabízí 185 prostorných apartmánů. K vybavení patří lázeňské a wellness centrum, 3 bazény, dětský klub a 2 jachty Pershing k pronájmu. I restaurace a bary mají uvolněnou atmosféru, například Cone Club s tapas při západu slunce a charakteristickými Cava Sangrias a Pershing Yacht Terrace, kde se podávají tapenády, čerstvé rybí tacos a vybraná nabídka ginů s toniky.

4. NOBU HOTEL IBIZA BAY

V Nobu Hotel Ibiza Bay mluví názvy za vše. Tento bělostný komplex, který objímá břehy zálivu Talamanca na oblíbeném ostrovu ve Španělsku, láká na 152 nenápadných, ale elegantních pokojů a apartmánů, zatímco stejnojmenná restaurace Nobu Matsuhisa dává slavným pokrmům slavného šéfkuchaře, jako je černá treska Miso, výrazný středomořský nádech. Dva bazény na pobřeží, butik, dětský klub, lázeňské pobyty s podpisem, procedury proti stárnutí, inovativní fitness cvičení, špičkový nehtový bar a kadeřnictví vám poskytnou ten nejlepší ostrovní únik, aniž byste museli resort opustit. Vzdálen od ruchu a shonu má Nobu Hotel Ibiza Bay přímo přede dveřmi plážovou promenádu: během krátké procházky se budete procházet mezi módními butiky a restauracemi v přístavu Marina Botafoch a starém městě Ibiza, které je zapsáno na seznamu světového dědictví UNESCO. Hotel se nachází také v blízkosti temperamentního nočního života ostrova.

3. ME IBIZA

ME Ibiza je sofistikované lifestylové útočiště na pláži v srdci nesporného hlavního města mezinárodního lesku Středomoří. Tento luxusní hotel se nachází v odlehlé zátoce s přímým přístupem pro jachty a působí téměř soukromým dojmem, což je ideální pro ty, kteří hledají odpočinek i zábavu. Prostorné pokoje a luxusní apartmá se vyznačují minimalistickým interiérem inspirovaným Ibizou, každý pokoj je vybaven světlým, útulně navrženým nábytkem s živými místními prvky a nabízí tak současným cestovatelům skutečně požitkářský zážitek. Hosté ubytovaní v apartmánech mohou využívat exkluzivní služby ME+, které nabízejí řadu luxusních prvků, včetně možnosti soukromého bazénu a osobního manažera Aura, který přizpůsobí vaše zážitky podle vašeho vkusu. Příjemné masáže a řadu dalších procedur nabízí nové lázně Thai Room Spa & Wellness, procedury autentických thajských terapeutů, po nichž může následovat exkluzivní a místní gastronomický zážitek v nové restauraci Origens Pool & Beach bar, kde si můžete vychutnat působivý panoramatický výhled na Středozemní moře.

2. BLESS HOTEL IBIZA

Nový koncept luxusu a životního stylu, BLESS Hotel Ibiza na severu ostrova, představuje jedinečné zážitky a služby navržené tak, aby vytvořily jen ty nejnezapomenutelnější pobyty. Severní cípy Ibizy jsou rájem pro ty, kteří hledají klid, skryté zátoky, stoleté borové lesy a kouzelné vesničky. Je to oblast obsahující klikaté cesty obklopené přírodou, dech beroucí útesy, tajné jeskyně překypující světlem, malebné majáky a turistické stezky, které vedou do nejcennějších zákoutí ostrova. Je to místo, kde na ty, kdo se chtějí vydat mimo vyšlapané cesty, čekají nejlépe střežená tajemství místních obyvatel. Hotelové pokoje s jedinečným stylem inspirovaným návrhy Coco Chanel vtáhnou hosty do ikonického a eklektického středomořského prostředí. Na hotelovou kuchyni dohlíží Martín Berasategui, španělský šéfkuchař s nejvíce michelinskými hvězdami.

1. HACIENDA NA XAMENA

Hotel Hacienda Na Xamena, který byl oficiálně otevřen v roce 1971, byl prvním pětihvězdičkovým hotelem na Ibize. Těší se velkolepé poloze v srdci chráněného přírodního parku, zavěšený na rozeklaných pobřežních útesech ve výšce 180 m nad mořem. Většina ze 77 pokojů a apartmánů má výhled na moře, čímž se využívá jeho jedinečná poloha, a všechny jsou vybaveny vířivkou a stylovým posezením. Díky dvěma bazénům je zde nekonečný prostor pro odpočinek, když se natáhnete na jedno z pohodlných a stylových lehátek a budete se dívat na neuvěřitelný výhled. Hotelové lázně La Posidonia Spa nabízejí exkluzivní procedury a terapie pro hotelové hosty i návštěvníky. V hotelu se nachází také jedno z nejlepších stravovacích zařízení na ostrově – restaurace Eden, kde se pokrmy připravují z nejlepších místních a sezónních surovin v souladu s „přírodní” filozofií hotelu.


Ibiza je pověstná svou párty atmosférou a rozhodně patří k destinacím, které stojí za to navštívit. A s naším výběrem hotelů neuděláte chybu :–) A pokud je vám naše hotelová hitparáda málo, neváhejte se nám ozvat, vybereme další skvělé místo i pro vás.

Tento obrázek nemá vyplněný atribut alt; název souboru je Barbora-blog-1024x266.png.
Bára Blaschke
+420 602 552 624
barbora@snailtravel.cz