TENERIFE – skvělé místo pro golf po celý rok

Hledáte místo, kde můžete hrát golf v krásném počasí po celý rok? V tom případě najdete útočiště na Tenerife. Největší ze sedmi Kanárských ostrovů v Atlantiku si užívá teplých zim a příjemných jasných dnů v létě. Pojďte se spolu s námi podívat, co vše může Tenerife golfistům nabídnout, a že toho není málo…

Návštěvníci ostrova objevují zdejší zásadní tajemství, spočívající v průměrné roční teplotě 23 stupňů Celsia. Ačkoli, pokud jste golfisté, je tím hlavním důvodem, který vás jednoznačně na perlu Kanárských ostrovů přitáhne, zdejších osm exkluzivních hřišť. A navíc je tu ještě další hřiště Tecina Golf na ostrově La Gomera jen půl hodiny jízdy lodí. Každé hřiště je unikátní díky své poloze a designu, špičkovým službám, nádherným výhledům a vřelé atmosféře, která vás uvítá. Nemluvě o dokonalých západech slunce, u nichž si přejete, aby trvaly věčně.

Co stojí za úspěchem a oblíbeností hřišť na Tenerife? Odpověď zní rozmanitost. Jeden den můžete hrát na horských hřištích ve výšce 700 metrů nad mořem, zatímco nazítří se ocitnete na pobřeží, na úpatí útesů nebo v písečných či kamenitých zátokách. Díky svobodě volby se můžete stále setkávat s něčím novým, a proto se budete na Tenerife vracet znovu a znovu. Hvězdnou atrakcí na většině hřišť je je především oceán. Umíte si představit tu úžasnou směs barev, se zeleným hřištěm, hlubokými modrými vodami a bílými čepicemi vln? Pojďme se projít po některých z těchto golfových hřišť…

ABAMA GOLF

Golfové hřiště v jižní části Tenerife. Na tomto výjimečném 18jamkovém hřišti, které je skutečným uměleckým dílem vytvořeným Davem Thomasem, na vás čeká jedinečná hra golfu. Na všech jamkách na vás čekají nádherné výhledy na moře a ostrov La Gomera a svůj švih můžete zdokonalit na cvičném greenu (3 jamky) nebo si jen tak posedět a odpočinout v klubovně.
Golfové hřiště je jedinečné, zpestřené 22 jezírky a více než 90 000 palmami. Resort s výhledem na moře se nachází ve velmi klidné oblasti v Guía de Isora na západě Tenerife a představuje ideální místo pro dovolenou.

Ubytovat se můžete ve skvělém hotelu The Ritz-Carlton Abama – Golf *****, který se nachází přímo u golfového hřiště.

MARILLA GOLF & COUNTRY CLUB

Jedno z nejzajímavějších hřišt Tenerife leží na jeho jižním pobřeží u Atlantického oceánu. Vyjímečným ho činí specifické velké bunkery, udržované jamky krásného designu, exotická flóra a neustále vanoucí vítr od oceánu. Místo, kde se golf hraje velice příjemně.

Amarilla Golf navržená proslulým designérem Donaldem Steelem se vyznačuje kopcovitými fairways, malými greeny a nádhernými výhledy na Atlantický oceán, který spolu s útesy vstupuje do hry. Naprosto vyjímečná je pátá jamka, která je opravdovým klenotem. Moře se zde stává fairwayí a hráči jej musí prostřelit, aby míč doletěl na green. Dobře udržované jamky zajímavého designu, z nichž některé se rozkládají přímo na mořském pobřeží poskytnou každému hráči nejen krásný výhled, ale i zážitek. 

BUENAVISTA GOLF TENERIFE

Buenavista Golf Tenerife

Golfové hřiště v severní části Tenerife. Golfové hřiště Buenavista Golf, které navrhl Seve Ballesteros, se nachází na úchvatných útesech a je lemováno působivým venkovským parkem Teno a nachází se v těsné blízkosti nádherného pobřeží. Na několika greenech máte pocit, že míček odpalujete do oceánu. V první polovině hřiště jsou nejnáročnější jamky s parem čtyři a v druhé polovině vyžadují větší přesnost jamky s parem tři, zejména patnáctá a sedmnáctá jamka, obě na okraji útesu.

Velké centrální jezero před klubovnou mezi 9. a 18. jamkou a vodopád jsou vodní překážky, které dodávají tomuto neobvyklému hřišti na severu Tenerife svěží nádech. Příjemných 18 jamek a Club House pyšnící se skvělým panoramatickým výhledem na celé hřiště.

COSTA ADEJE

Prvotřídní golfový klub Costa Adeje je umístěný vysoko nad pobřežím v kopcovité krajině a nabízí celkem 27 jamek, které designér Pepe Ganceda úžasným způsobem začlenil do okolní přírody. Hřiště poskytuje výhledy tak krásné, že je škoda spěchat a nevychutnat si je.

Různorodé hřiště s krásnými výhledy na Atlantik, ostrov La Gomera a pohoří Adeje se stupňovitými fairwayemi a poměrně velkými greeny ocení golfisté všech úrovní. Poměrně dlouhé a těžké hřiště nabízí  překrásné výhledy a tak není třeba spěchat, byla by to opravdu škoda. Devítijamkové hřiště s několika vodními překážkami poslouží především méně zkušeným golfistům. 

GOLF DEL SUR

Golf de Sur je nejstarší hřiště ostrova, které připominá oázu plnou palmových stromů, kaktusů, širokých fairwayí a velkých greenů. Tři velmi hezké a kvalitní devítijamkové okruhy nabízí možnost zahrát si v rámci jednoho hřiště na břehu moře i ve vnitrozemí.

Resort Golf de Sur, který od doby svého založení v roce 1987 nesčetněkrát hostil turnaje PGA je dodnes hřištěm velmi kvalitním a zajímavým. Svým návštěvníkům nabízí nádherný pohled na bunkery s černým vulkanickým pískem i široké fairwaye obklopené zelenou vegetací. Kdo chce poznat nejvíce exotickou krajinu ostrova Tenerife a zahrát si golf v oáze klidu, ať se vydá na hřiště Golf de Sur.

LAS AMÉRICAS

Vynikající golfový klub Las Americas se rozkládá na stejnojmenném pobřeží a patří k nejoblíbenějším na ostrově Tenerife. Rovinaté hřiště s efektně rozmístěnými překážkami a příjemným, slunečním klimatem nabízí zajímavou hru, během které si otestujete svůj dobrý odhad a přesnost. Jedno z nejoblíbenějších hřišť na ostrově je mistrně včleněno doprostřed přírodního amtifeátru s výhledem na moře a ostrůvek La Gomera. Velice hezké hřiště s minimálním převýšením a krátkými přechody bylo zbudováno roku 1999 architektem Donaldem Steelem. Okolní kopce poskytují hřišti ochranu před větrem a tak zde vládne slunečné počasí i v době, kdy ostatní části ostrova zahaluje mlha. Las Americas nabízí golf, který je zároveň velice příjemnou procházkou.

Ubytovat se můžete ve skvělém hotelu Las Madrigueras Golf Resort & Spa, který se nachází přímo u golfového hřiště.

KDE BYDLET U GOLFU?

Neustálá snaha udržovat Tenerife jako top golfovou destinaci se odráží také v tom, že ostrov má jednu z nejmodernějších sítí 4– a 5hvězdičkových hotelů v Evropě. Podrobnější nabídku ubytování najdete ZDE.

CO VIDĚT NA TENERIFE?

Národní park Teide je bezpochyby ikonou Tenerife. Roku 2007 byl zařazen na Seznam světového dědictví UNESCO. Zaslouženě patří také do evropské sítě Natura 2000. Za prvé má nejširší škálu suprastředomořské vegetace na světě. Za druhé obsahuje jednu z nejkrásnějších sopečných krajin světa. Park se nachází přímo ve středu ostrova, ve výšce 2000 metrů nad mořem, s nejvyšším vrcholem Španělska ve výšce 3 718 metrů

Velryby a delfíni – vzduch prohřátý sluncem, mořský vánek a šumění vln… Najednou se loď zastaví a všichni napjatě čekají. V dáli spatříte jakési skvrnky, které se vynořují nad hladinu. Velryby a delfíni plují volně a mírumilovně vodami bez konkrétního cíle, a vy tak můžete spolu s nimi zažít jedinečný pocit naprosté svobody oceánu.


Věříme, že si z naší nabídky hřišť vyberete a snad vás budeme inspirovat ke skvělým golfovým zážitkům na ostrově Tenerife. A pokud chcete poradit s výběrem, nebo oceníte další tipy pro vaši dovolenou, neváhejte se na nás s důvěrou obrátit.

Tento obrázek nemá vyplněný atribut alt; název souboru je Barbora-blog-1024x266.png.
Bára Blaschke
+420 602 552 624
barbora@snailtravel.cz

Navigace pro příspěvky