ICE HOTEL – zažijte pravé ledové dobrodružství!

Milujete zimu a láká Vás zažít něco zcela ojedinělého a dobrodružného? Vydejte se na prodloužený víkend do ledového hotelu ICE HOTEL. Že to bude Váš celoživotní zážitek, o tom není vůbec pochyb!

Tento unikátní ledový hotel se nachází za polárním kruhem ve staré vesnici Jukkasjärvi ve švédském Laponsku na břehu řeky Torne a byl označen za sedmý div Švédska.

Ice hotel - posezení u krbu
Ice hotel – posezení u krbu

Každý rok od r. 1990 se zde vždy na začátku listopadu sejdou umělci z celého světa, aby zde vybudovali na ploše 6000 m2 unikátní originální mistrovské dílo v podobě ledového hotelu, ve kterém je možné se ubytovat od prosince do dubna, kdy hotel postupně roztaje…

Tento skutečný ledový skvost je tvořen 10 tisíci tunami ledu z řeky Torne a 30 tisíci tunami čistého sněhu.

Vstupní hala s recepcí připomíná výstavní sál samotné „sněhové královny“, překrásné a dech beroucí ledová díla světových mistrů jsou velmi rafinovaně nasvícená, že  si budete připadat jako v pohádce.

Ice hotel - vstupní hala
Ice hotel – vstupní hala

Samozřejmě zde, za polárním kruhem, nesmí chybět proslulý Absolut ice bar, kde dostanete pití do skleniček vyrobených také z ledu!

Ice hotel - Absolut Ice bar - skleničky z ledu
Ice hotel – Absolut Ice bar – skleničky z ledu

Dalším unikátem a velmi populárním místem je zdejší ledová kaple, kde si své ANO přijíždí říkat novomanželské páry z celého světa.

Ice hotel - kaple - svatba
Ice hotel – kaple – svatba

Jak vypadají  „ledové“ pokoje?

V ledovém pokoji je téměř absolutní ticho a to díky 6 m silným stěnám. Teplota v pokojích se pochybuje okolo – 5 °C, i když venku je až – 40 °C. Postele v pokojích jsou vyrobené z ledu, na něm je umístěná dřevěná deska pokrytá matracemi, polštáři a pravými sobími kožešinami. Každá místnost a každý pokoj jsou unikátní a jedinečné. Interiér je osvětlen svíčkami nebo optickými vlákny a sociální zařízení je umístněné v dřevěné vyhřívané budově.

Ice hotel - snow room
Ice hotel – snow room
Pokud se rozhodnete zažít pravou arktickou zimu v ledovém hotelu, můžete si vybrat ze tří druhů pokojů:

„Snow room“ je jednoduchý, ale prostorný pokoj se stěnami ze sněhu, bez dekorace. Postele jsou vytvořeny ze sněhu a ledu, s matracemi pokrytými sobí kůží. Sněžné pokoje jsou pro 2-8 osob.

Ice hotel - ložnice ve stylu iglu
Ice hotel – ložnice ve stylu iglú


„Ice room“
je malé umělecké dílo. Prostorný pokoj se zdobným nábytkem z ledu, dekorace na stěnách a sochy z ledu, působivé osvětlení. Ledové pokoje jsou dvoulůžkové.

Ice hotel - novomanželské apartmá
Ice hotel – novomanželské apartmá


„Art suite“
je prostorný ledový apartmán, zdoben uměleckými díly z ledu předních světových „ledových umělců“.

Ice hotel - novomanželé v apartmá
Ice hotel – novomanželé v apartmá

Pokud by to na Vás byl přeci jen šálek silné kávy, v hotelu  je také možnost ubytování v „teplých“ komfortních pokojích hotelového typu 🙂

Ice hotel - ložnice s krbem
Ice hotel – ložnice s krbem

Ledové dobrodružství a sledování polární záře

Vaše ledové dobrodružství za polárním kruhem si můžete zpestřit pozorování polární záře,  výletem na saních tažených soby, vyjížďkou po březích řeky Torne se psím spřežením, výletem na sněžných skútrech, procházkou na sněžnicích či rybařením v ledu.

Ice hotel - výlet se psím spřežením
Ice hotel – výlet se psím spřežením

Pokud Vás láká vydat se do tohoto unikátního hotelu a zažít jedinečné dobrodružství a ledový zážitek, neváhejte se obrátit na naše cestovní poradce, kteří Vám rádi pomohou s výběrem té pravé kombinace za polárním kruhem právě pro Vás.

Logo Snail - zlata

602/552624                info@snailtravel.cz