BORDEAUX – krajina dobrého vína a skvělého golfu

Golf je vášeň a s láskou k dobrému vínu je to podobné. Jsme cestovatelky, a žádná destinace kde se za sluncem natahuje vinná réva a golfová hřiště mají správně střižený pažit, nezůstane bez našeho povšimnutí! Vítejte v Golf du Medoc, v jednom z několika středisek na jihozápadě Francie, které je ideální pro milovníky vína a golfu.

Pravděpodobně nejznámější vinařský region na světě Bordeaux se roozkládá na 125 tisících hektarech a hospodaří na nich bezmála 6 000 vinařů. Tento region je synonymem pro Cabernet Sauvignon a červené víno, ale milovníci vína zde mohou objevovat mnohem více.

Přístavní město Bordeaux je plné úchvatné klasické architektury, dlážděných uliček a jídla oceněného michelinskou hvězdou, zatímco na venkově regionu najdete báječná místa k pobytu a vynikající golfová hřiště obklopená nádhernou scenérií zelených kopců a vinic. Pro milovníky golfu, skvělého jídla a jedné či dvou skleniček je to ráj.

Golf du Medoc

Bordeaux Golf du Medoc

Čtyřhvězdičkový Golf du Medoc, který se nachází asi 20 minut severně od města, nabízí dvě krásná golfová hřiště obklopená vinicemi a kombinuje golf, gastronomii, ochutnávku vína a relaxaci. K dispozici je 79 elegantních a moderních pokojů a apartmá, některé s výhledem na golfová hřiště, a lázně By Cinq Mondes nabízejí výběr procedur a masáží, krytý vyhřívaný bazén, parní lázeň a fitness centrum.

Rezervaci v tomto skvělém resortu můžete provést ZDE.

Ochutnávka vín a gastronomie

Ve dvou restauracích a baru s terasou s výhledem na golfová hřiště si můžete vychutnat vynikající kuchyni jihozápadní Francie připravovanou z místních produktů. La Table du Medoc nabízí prvotřídní jídlo a víno, zatímco druhou možností je Le Club, ideální pro rychlý drink nebo něco k zakousnutí před nebo po golfu. Během pobytu si můžete vychutnat výběr nejlepších vín z místních medokských vinic. Návštěvníci mohou ochutnat 36 partnerských vín, z nichž každé nese jméno jamky na jednom z golfových hřišť, a všechna pocházejí z místních medocských apelací.

Golfová hřiště

Golf du Medoc Bordeaux

V resortu se nacházejí dvě 18jamková hřiště rozkládající se na ploše 150 hektarů: Chateaux a Vignes. Oceněné mistrovské hřiště Chateaux, které navrhl Bill Coore, hostilo v roce 1999 French Open a je pěkným hřištěm ve stylu skotského linksu s širokými fairwayemi lemovanými vřesovišti, koníky a košťály s kvalitními greeny. Značky na 150 metrů mají tvar láhve od vína. Hodnotíme ho jako 8. nejlepší hřiště ve Francii. Vignes je nádherně zasazeno do místní nádherné krajiny, kde fairwaye objímají vřesoviště a borovice. Jamky jsou velmi rozmanité, prostředí je okouzlující a hraje se snadněji než jeho slavnější sourozenec.

Chateau des Vigiers

Dalším skvělým golfovým resortem v Bordeaux, asi hodinu cesty východně od města, je čtyřhvězdičkový Chateau des Vigiers, zámek ze 16. století, který se nachází v zelené vinařské krajině. Resort má 27jamkové hřiště složené ze tří devíti okruhů: La Vallee, Les Vignes a Le Lac. Hřiště bylo otevřeno v roce 1992, navrhl ho renomovaný architekt Donald Steel a je obklopeno švestkami, dubovými lesy, jezery a vinicemi. Skvělé pro méně zkušené hráče.

Jídlo a víno je vynikající. Restaurace Les Fresques má michelinskou hvězdu, zatímco uvolněná restaurace Bistrot des Vigiers nabízí tradiční kuchyni. Středisko také vyrábí vysoce kvalitní a oceňovaná vína na vlastním 17hektarovém vinařství.

Mimo letovisko se v okolí nachází několik trhů, kde se prodávají místní speciality a čerstvé produkty, a všude jsou možnosti ochutnávek vín. V blízkosti se nacházejí regiony Bergerac a Aquitaine, dvě z nejlepších míst, kde si můžete vychutnat místní víno a okolní slavné vinice, mezi něž patří například Pomerol a Saint Emilion, které jsou vzdáleny do hodiny jízdy autem.

Relais De Margaux Spa & Golf Hotel


Jedná se o krásný čtyřhvězdičkový hotel z 19. století v prestižních vinicích Margaux na břehu ústí řeky Gironde, asi 15 km od Bordeaux. K vybavení patří hotel s 80 pokoji, 18jamkové golfové hřiště, bar, brasserie a restaurace, bazény, tenisové kurty a lázně. Zdejší 18jamkové hřiště je lemováno jilmy a jasany, jezery a ústím řeky Gironde. Je to otevřené hřiště parkového typu s občasným zvlněním a je vhodné pro všechny úrovně golfistů.

Během pobytu zde můžete navštívit nejlepší vinařství v Margaux a prozkoumat krásné vinice regionu. Na závěr prohlídky si můžete dopřát ochutnávku vín a snoubit je s vynikajícími místními pokrmy.


Krásný kout světa, kam vás rádi zveme. Určitě zde najdete spoustu krásných míst a prožijete chvíle odpočinku na zelených fairwayích a se sklenkou v ruce zakusíte atmosféru zdejších vinařství. Neváhejte nás kontaktovat, pomůžeme vám naplánovat toto francouzské dobrodružství.

Přejeme krásné cestování

Za tým turbošneků
Vaše Bára

Tento obrázek nemá vyplněný atribut alt; název souboru je Barbora-blog-1024x266.png.
Bára Blaschke
+420 602 552 624
barbora@snailtravel.cz