5 tipů kam vyrazit na pořádnou silvestrovskou párty

Pojďte se spolu s námi podívat, co mají společného Berlín, Londýn, Paříž, New York nebo třeba Barcelona? Tyto a další města každoročně pořádají velkolepé oslavy Nového roku plné nádherných ohňostrojů a bujarých oslav. Přinášíme vám 5 tipů, kam vyrazit za novoročním přípitkem. Oslavte Silvestr ve světě.

Německo – Berlín a Hamburk

Vybrali jste Německo? Pak jednoznačně sázíte na jistotu. Nachází se nedaleko a rozhodně se může pochlubit velkolepostí novoročních oslav. Ne nadarmo je Berlín vyhlášen největšími silvestrovskými oslavami na světě. Oslavy jsou to doslova megalomanské. Mezi Braniborskou bránou a Sloupem vítězství se v centru města sejde až 1,5 milionu lidí. Po půlnoci se dvoukilometrová ulice promění v taneční parket. Jste-li milovníky párty, neváhejte ani minutu. Známé rockové a popové kapely, live-show, světoznámí Dj´s, to vše pod hvězdnou oblohou. K párty patří samozřejmě různé laserové a světelné animace, gastronomie z celého světa a slavný berlínský ohňostroj.

Stejně skvělým místem pro novoroční párty je také Hamburk. Jednoznačná výjimečnost Hamburku tkví ve vstřícnosti a otevřenosti vůči turistům a kvalitní infrastruktuře. Podstatným bodem je i pocit bezpečí a cenová dostupnost.

Velká Británie – Londýn

Společně s dalšími tisíci návštěvníky můžete přivítat Nový rok u břehu řeky Temže v Londýně. Ideálním výchozím bodem pro sledování patnáctiminutového ohňostroje je místo přímo na nábřeží u oblíbeného Londýnského oka nebo například při plavbě na lodi. Do uší vám přitom bude znít majestátní zvuk zvonu Big Ben. V minulých letech se sledování ohňostroje neobešlo bez strkanic a nehod, proto se město rozhodlo zpoplatnit vstup na několik míst kolem Londýnského oka. Se zakoupenou vstupenkou stačí přijít na daný čas k bráně, kterou se dostanete do vaší zóny. Po ohňostroji můžete využít bezplatně londýnské metro, které jezdí až do časných ranních hodin.

Tipy na ubytování najdete zde:
https://www.snailtravel.cz/destinace/londyn

Francie – Paříž

Jedna z nejkrásnějších avenue na světě, Champs-Elysées, se během silvestrovských oslav promění v úchvatnou párty pod širým nebem. Také v Paříží jezdí v tuto dobu metro zdarma až do brzkého rána, nemusíte si proto dělat starosti s tím, jak se dostanete zpět na hotel. Rozhodně si nenechte ujít tradiční silvestrovskou večeři a ochutnejte některou z vybraných lahůdek jako například uzeného lososa, ústřice nebo třeba žabí stehýnka.

Návštěva Paříže v toto období přímo vybízí ke zhlédnutí kabaretního představení v jednom ze známých pařížských kabaretů jako třeba Moulin Rouge nebo Crazy Horse. Nezapomeňte zvolit odpovídající elegantní oblečení, protože Pařížané jsou pověstní svým dobrým vkusem při oblékání. V džínách a triku byste tak nemuseli být ani vpuštěni do restaurace.

Tipy na ubytování najdete zde:
https://www.snailtravel.cz/destinace/pariz

USA – New York

Město, které nikdy nespí. Pokud jste milovníci velkolepých oslav určitě zavítejte v toto období na Times Square, kdy se ulice plná žlutých taxíků promění na ulici plnou oslavujících lidí. Tato oslava patří mezi nejproslulejší, nejstylovější a nejbláznivější vůbec. Nejznámější symbol oslav, obří nasvícená koule odpočítávající poslední vteřiny daného roku, se na Times Square poprvé objevila již v roce 1907.

Vždy minutu před půlnocí se z budovy One Times Square začíná spouštět koule. V tu chvíli je na Times Square více než milion lidí, další desítky milionů sledují sestup u televizních obrazovek. Máme pro vás skvělou zprávu, slavit na Times Square můžete zcela zdarma. Pobyt v New Yorku určitě nezapomeňte spojit s procházkou po Brooklynském mostu, který spojuje Manhattan s Brooklynem, s návštěvou vánočního stromu před Rockefellerovým centrem nebo třeba s povánočními výprodeji.

Tip na ubytování najdete zde:
https://www.snailtravel.cz/holiday-inn-manhattan-6th-avenue-t2603

Španělsko – Barcelona

V Barceloně doporučujeme navštívit náměstí Plaza Espanya, které bychom přirovnali k našemu Václavskému náměstí jen s tím rozdílem, že zde se celé oslavy nesou ve více klidném duchu. Nikdo tu nehází petardy, nikde se neválí prázdné flašky a odpadky a po ukončení se celý dav chová velmi civilizovaně. Silvestrovské oslavy můžete spojit s příjemnou procházkou po městě, lenošením na pláži nebo třeba gastronomickým zážitkem. Dle španělské tradice si na Silvestra rozhodně nezapomeňte vzít červené spodní prádlo, abyste měli šťastný a úspěšný nový rok.

Tipy na ubytování najdete zde:
https://www.snailtravel.cz/destinace/barcelona


Ať už se rozhodnete strávit poslední noc v roce jakkoliv, pijte tak, abyste si silvestrovské oslavy pamatovali. My vám přejeme úspěšné vykročení do nového roku, mnoho štěstí a hlavně zdraví!

Za tým turbošneků
Vaše Bára

Tento obrázek nemá vyplněný atribut alt; název souboru je Barbora-blog-1024x266.png.
Bára Blaschke
+420 602 552 624
barbora@snailtravel.cz