18 nejlepších pláží na Havaji

Jedním z mnoha důvodů, proč milujeme Havaj – kromě neuvěřitelného mai tai, čerstvých mořských plodů a pohodové surfařské kultury – je to, že se může směle pyšnit nejkrásnějšími plážemi na světě. Proč tomu tak je? Pro začátek jsou tu pláže všech velikostí, tvarů a barev: široké, klidné prostory, které jsou ideální pro rodiny a malé děti, které si chtějí jen smočit prsty v Pacifiku; malé, odlehlé zátoky, kde se páry na svatební cestě mohou schovat před davy; a červené, bílé, černé a zelené písečné úseky, které poskytují dokonalou možnost fotografování pro Instagram. A co je nejlepší, na každou z nich máte přístup, protože všechny havajské pláže jsou veřejné.

A co víc, nejste omezeni na to, abyste tyto pláže poznali jen na jednom ostrově. Stejně jako mnoho jiných cestovatelů můžete Havaj navštívit na trase zahrnující více ostrovů a každý den své dovolené plné slunce strávit na jiném pobřeží. Oahu, kde se nachází světoznámá pláž Waikiki, je známá svými nejširšími zlatými úseky – a nejlepším surfováním – na celé Havaji.

Kauai se přezdívá Zahradní ostrov, a to z dobrého důvodu: zdejší tropické lesy jsou krásné a bujné a posloužily jako kulisa pro filmy jako „Jurský park“. Pobřeží je však také obdařeno mnoha útesy, které vytvářejí ideální pláže pro šnorchlování. Malý ostrov Lanai, který je známý tím, že se zde nacházejí dva luxusní resorty Four Seasons, má jednu z nejlepších pláží na světě pro pozorování delfínů.

Havaj, který se také jmenuje Velký ostrov, je možná nejznámější díky své sopečné skalnaté krajině připomínající měsíc a může se pochlubit také několika plážemi s bílým pískem, které se těší velké oblibě, včetně fotografického skvostu – pláže s černým pískem Punalu’u. Molokai je odlehlý ostrov mimo turistické trasy, má některé z nejčistších úseků, kde pravděpodobně narazíte hlavně na místní obyvatele.

Jak si tedy z těchto nádherných písečných pláží vybrat? Zde jsou některé z oblíbených pláží časopisu Travel + Leisure, kde můžete získat kousek toho pravého havajského ráje.

Pláž Waikiki, Oahu

Foto:HAWAII TOURISM AUTHORITY (HTA) / DANA EDMUNDS


Na tento klidný, zlatavý písečný pás ve tvaru půlměsíce na ostrově Oahu se cestovatelé sjíždějí již od počátku 20. století – v době, kdy se Havaj poprvé objevila na turistickém radaru a návštěvníci sem přijížděli pouze parníky. Dnes je tu trochu víc lidí, ale pořád je tu zábava: dejte si mai tai v ikonickém hotelu Royal Hawaiian z roku 1927, odpočiňte si a pozorujte místní obyvatele, jak se mísí s turisty, a to vše na pozadí impozantní hlavy Diamond Head.

Pláž Ko Olina, Oahu

Foto: HAWAII VISITORS AND CONVENTION BUREAU (HVCB) / LINDA CHING

Pokud máte děti, vydejte se na tuto klidnou pláž na západní straně Oahu hned. Průzračně modrá voda je dostatečně mělká na to, aby se v ní mohly cákat i malé děti, a přímo nad lagunou se nachází Aulani, Disney Resort & Spa. Dalším hotelem, který byste neměli vynechat, je pětihvězdičkový Four Seasons Oahu at Ko Olina.

Waimea Bay Beach Park, Oahu

Foto: HAWAII TOURISM AUTHORITY (HTA) / TOR JOHNSON

Waimea Bay se rozkládá podél dramatického, méně rozvinutého severního pobřeží Oahu a je jednou z nejznámějších pláží ostrova pro surfování na velkých vlnách. V zimních měsících, od listopadu do února, se z vln stávají obří vlny, které vzbuzují respekt a přitahují profesionální jezdce. Waimea, Sunset Beach a Ehukai Beach (Banzai Pipeline) hostí některé z nejlepších havajských surfařských soutěží, například Vans Triple Crown. Abyste byli blízko centra dění, můžete se ubytovat v nedalekém resortu Turtle Bay.

Státní park Polihale, Kauai

Foto: GETTY Images


Dostat se na tento odlehlý, 17 mil dlouhý úsek na větrném západním pobřeží Kauai vyžaduje určité úsilí. A k překonání hrbolaté cesty a písečných dun budete potřebovat pohon všech kol. Ale ta námaha stojí za to. Na tomto klidném, téměř éterickém úseku můžete vidět památky, jako jsou útesy Napali (které technicky začínají na severním konci Polihale) a Niihau, zakázaný havajský ostrov. Přibalte si také dostatek opalovacího krému a vody, protože stín je zde omezený.

Zátoka Hanalei, Kauai

Foto: GETTY Images

Hanalei je srdci lahodící zátoka lemovaná čtyřtisícovými smaragdovými horami, což je technicky vzato několik plážových parků spojených do jednoho nádherného dvoukilometrového pásu podél severního pobřeží Kauai. V zimní sezóně se zde objevují vlny, které lákají surfaře. V letních měsících jsou však vody klidnější a vhodné ke koupání.

Plážový park Poipu, Kauai

Foto: HAWAII TOURISM AUTHORITY (HTA) / TOR JOHNSON

Toto je epicentrum věčně slunečného jižního pobřeží Kauai, plážová oblast, která se ve skutečnosti skládá ze tří krásných půlměsíců. Poipu vždy přitahuje spoustu rodin, protože voda bývá vhodná i pro začínající plavce a sedm dní v týdnu je zde k dispozici plavčík. Můžete zde dělat prakticky cokoli, od surfování přes šnorchlování až po plavání a cákání. Nedaleko najdete špičkové hotely, jako je Ko’a Kea a Grand Hyatt Kauai Resort and Spa.

Pláž Kalapaki, Kauai

Foto: Getty Images

Krásný přístav na východním pobřeží Kauai, zátoka Kalapaki, nabízí zábavu pro všechny věkové kategorie a všechny typy návštěvníků. Děti se zde mohou věnovat boogieboardingu a surfování, dospělí si mohou vyzkoušet plachtění nebo jízdu na kánoi a místní sem rádi chodí hrát volejbal (v písku obvykle uvidíte připravené hřiště). Naproti zálivu se nachází také Marriott’s Kauai Beach Club a několik dalších přímořských restaurací, které nabízejí skvělé možnosti obědů.

Pláž Kalihiwai, Kauai

Foto: Getty Images


Kalihiwai – zasvěcená pláž určená převážně jen místním – se nachází hned za Kapaa na cestě do Princeville. Vlny v této malé zátoce, kterou oddělují dva krásné útesy, jsou úžasné pro surfování na těle. Je zde také mělká sladkovodní laguna, kterou ocení děti. Přibalte si s sebou piknik a chladicí box, protože zde nejsou žádné stánky s občerstvením (ale jsou zde lavičky, kde si můžete sednout).

Pláž Hulopoe, Lanai

Foto: HAWAII TOURISM AUTHORITY (HTA) / DANA EDMUNDS


Hosté hotelu Four Seasons Resort Lanai mají prvotřídní přístup k tomuto úžasnému zlatavému půlměsíci, který je skvělý ke koupání i šnorchlování. Často zde můžete pozorovat přátelské delfíny spinnery, kteří skáčou a hrají si ve vodě, a v chladnějších zimních měsících také keporkaky. Na východní straně pláže se nachází několik velkých přílivových bazénů.

Pláž Polihua, Lanai

Foto: HAWAII TOURISM JAPAN (HTJ)


Tento dvoukilometrový úsek podél severovýchodního pobřeží ostrova Lanai, jen přes průliv od ostrova Molokai, se nedoporučuje ke koupání kvůli silným proudům. Přesto je to ideální místo pro trochu soukromí a dlouhou procházku a návštěvníci zde v zimě často spatří keporkaky a celoročně honu (zelené mořské želvy).

Pláž Makena, Maui

Foto: Getty Images


Téměř dvě třetiny míle dlouhá a 100 metrů široká pláž Makena na ostrově Maui, nazývaná také „Big Beach“, je oblíbená jak místními obyvateli, tak turisty. Vezměte si s sebou ručníky a opalovací krém, zaparkujte na písku a vychutnejte si působivý výhled na malý ostrov Molokini. A nebojte se, máme pro vás vybraný oběd: Jawz Fish Tacos, jeden z nejoblíbenějších food trucků na Maui, parkuje u silnice poblíž Makeny a je otevřený denně od 9:00 do 16:30. Dejte si čerstvé mahi-mahi, krevety nebo kuřecí tacos.

Pláž Wailea, Maui

Foto: Getty Images


Na tuto pláž s kobaltovou vodou, která je dostatečně mírná i pro děti, se obracejí některé z nejpůsobivějších resortů na Maui – Four Seasons Resort Maui at Wailea, Andaz Maui at Wailea a Grand Wailea. Vzhledem k tomu, že se v této oblasti nacházejí luxusní domy, můžete očekávat, že zde zahlédnete jednu nebo dvě celebrity – ve Wailea byli všichni od Kate Bosworthové po Jennifer Anistonovou.

Pláž Hamoa, Maui

Foto: Getty Images


Na cestu do této krásné zátoky se musíte připravit, protože se nachází nedaleko Hany – města, kde se zastavil čas, na vzdáleném východním pobřeží Maui. Jízda po klikaté a zatáčkovité silnici Road to Hana, která vede kolem útesů a vodopádů, je jednou z nejoblíbenějších atrakcí státu. Než vyrazíte, natankujte v Paia a nezapomeňte si přibalit plavky – a smysl pro dobrodružství.

Zátoka Kapalua, Maui

Foto: Getty Images


Zátoka Kapalua Bay, která se nachází v blízkosti resortů Montage a Ritz-Carlton, je jedním z nejoblíbenějších míst na Maui, kde se jezdí na kajaku, boogieboardu, SUP-boardu a plave. V zátoce jsou útesy, takže si vezměte masku na šnorchlování a připravte se na pozorování želv a papuchalků. Můžete si také jít zaběhat po pobřežní stezce, která začíná v zátoce Kapalua a vede až do parku D.T. Fleming Beach.

Pláž Hapuna, Havaj

Foto: Getty Images


Na Velkém ostrově je několik působivých pláží s bílým pískem – jednou z nich je Hapuna, půlkilometrový úsek nacházející se na pobřeží Kona-Kohala. Na toto krásné místo chodí i místní obyvatelé na piknik a posezení s přáteli. Celoročně je zde navíc umístěn plavčík, takže sem mohou zavítat zejména rodiny.

Pláž Kauna’oa (Mauna Kea), Havaj

Foto: Getty Images


Když průkopník ekoturistiky Laurance Rockefeller v roce 1960 při prohlídce ostrova s havajským guvernérem poprvé spatřil tuto cukrově hebkou pláž, okamžitě věděl, že je něčím výjimečná. Rockefeller tam byl na průzkumu míst pro potenciální hotel – a našel to pravé. Vybral si Kauna’oa jako místo pro svůj legendární resort Mauna Kea, který dodnes přitahuje páry a rodiny na Big Island. Pláž je nedotčená, s tyrkysovou vodou, mírnými vlnami a spoustou mořského života, včetně želv a občasných mant.

Pláž Punalu’u, Havaj

Foto: Getty Images


Na ostrově Big Island se nachází osm klimatických pásem, jedna živá sopka a nespočet působivých pláží – včetně Punalu’u, což je úchvatná pláž s černým pískem nedaleko národního parku Hawaii Volcanoes. (Pokud se ubytujete na pobřeží Kona-Kohala, měli byste se na této pláži zastavit cestou do parku.) Pobřeží může být trochu kamenité, takže do vody vstupujte opatrně. Nicméně jste tam opravdu kvůli novince, kterou je pohled na černý písek – a opalující se mořské želvy.

Pláž Papaohaku, Molokai

Foto: Getty Images


Na Molokai přijíždí mnohem méně návštěvníků než na Oahu, Maui, Kauai a Big Island – což znamená, že máte větší šanci mít některé z jeho výjimečných pláží jen pro sebe. Papaohaku, známá také jako třímílová pláž, se nachází na západním konci ostrova Molokai a je jednou z největších pláží s bílým pískem ve státě. Za jasného dne můžete přes průliv dokonce vidět Oahu.


Pláže už máme zmapované a teď už jen sbalit plavky a vyrazit na jednu z nich 🙂
A neváhejte se nám ozvat, vybereme tu nejskvělejší pláž pro vás. Ať už na Havaji, nebo v jiné, neméně krásné destinaci…

Za tým turbošneků
Vaše Bára

Tento obrázek nemá vyplněný atribut alt; název souboru je Barbora-blog-1024x266.png.
Bára Blaschke
+420 602 552 624
barbora@snailtravel.cz