TOP 10 LUXUSNÍCH A BOUTIQUE HOTELŮ NA ZANZIBARU

Multikulturní ostrov u pobřeží Tanzánie je rodištěm Freddieho Mercuryho. Ostrov provoněný hřebíčkem, vanilkou a skořicí, kde ve starém městě nenajdete dvoje stejné dveře. Během naší cesty na překrásný a exotikou provoněný ostrov Zanzibar jsme měli možnost vyzkoušt služby těch nejluxusnějších hotelů na ostrově a přínášíme Vám zde několik tipů, kde strávit krásnou a ničím nerušenou exotickou dovolenou…

PROČ SI VYBRAT ZANZIBAR?
  • není zde nutné se očkovat
  • minimální časový posun oproti ČR + 2 hodiny
  • stálé tropické počasí
  • překrásné bělostné pláže indického oceánu

TOP 10 LUXUSNÍCH A BOUTIQUE HOTELŮ ZANZIBARU

HOTEL TULIA ZANZIBAR *****

Překrásný boutique hotel Tulia Zanzibar je ukrytý ve vzrostlé zahradě a skládá se z luxusních vilek, krásného bazénu a vzdušné otevřené restaurace s barem.Resort je vybudovaný na skalnatých útesech, které ukrývají dlouhou písečnou pláž, která za odlivu. Pobyt zde je jako stvořený pro milovníky klidu, relaxace a pohody. Výhodou resotu je dále i to, že se zde domluvíte česky a personál pro Vás udělá, co Vám na očích uvidí, budete se zde cítit jako v bavlnce 🙂

Rezervovat můžete ZDE.

HOTEL MELIA ZANZIBAR *****

Melia Zanzibar je moderní vzdušný hotel mísící moderní architekturu s prvky dřeva a kamene a garantuje služby vysoké kvality španělského hotelového řetězce Melia. Nachází se uprostřed veliké tropické zahrady s krásným výhledem na tyrkysové vody Indického oceánu.

Hotelová pláž se nachází na konci zahrady, kam se buďto můžete projít procházkou nebo Vás tam odveze hotelový shuttle buggy, který jezdí nonstop. Pláž je kouzelná, plná kokosových palem a skvělým barem s plážovou restaurací, kde hraje celý den příjmená hudba a v rámci all inclusive si můžete pochutnávat  na lahodných koktejlech co hrdlo ráčí.

Velmi oblíbené jsou „domečky“ na pláži, které si můžete pronajmout pro Vaše romantické lenošení…. Výhodou hotelu je také to, že se zde na pláži dá koupat i za odlivu.

Rezervovat můžete ZDE.


HOTEL LA GEMMA *****

Kouzelný resort Riu Palace La Gemma Dell´Est se nachází na severozápadním cípu ostrova u nejkrásnějších pláží Zanzibaru. Luxusní resort na severu ostrova, který je proslulý tou nekrásnější a nejdelší pláží Zanzibaru nabízí služby té nejvyšší úrovně.

Rezervovat můžete ZDE.


BARAZA RESORT & SPA *****

Hotel Baraza Resort and Spa se rozkládá podél pláže Bwejju, která byla jmenována jako jedna ze 30 top pláží na světě dle prestižního časopisu Conde Nast Traveller. Tento luxusní orientální resort v sobě snoubí prvky luxusu, orientální architekruty a luxusního vybavení. Nachází se zde několik restaurací a barů, bazén, lázně a centrum vodních sportů na pláži. Resort nabízí též bohaté vyžití včetně vodních sportů, potápění, fitness centra, tenisových kurtů apod. Hotel disponuje též lázněmi Frangipani, kde si můžete vychutnat celou řadu procedur a terapií, vše s cílem zmírnit negativní dopady moderního životního stylu, jako je stres a vyčerpání. Profesionální terapeuti pochází z Thajska, Bali a Indie a nabízejí širokou škálu specializovaných masážních technik a procedur, včetně proslulé thajské masáže.

Rezervovat můžete ZDE.


FUNDU LAGOON *****

Fundu Lagoon je situován na ostrově Pemba, sesterském ostrově na Zanzibaru, ležící na severu přes kanál Pemba. Nachází se na odlehlé a krásné pláži na jihozápadní straně ostrova a je přístupný pouze lodí. elká a vzdušná hlavní budova s doškovou střechou má krásný výhled na moře. Všechny pokoje jsou propojeny s hlavní budovou dřevěnými chodníky nebo cestami přes původní lesy. Některé pokoje se nachází podél pláže a zbývající na svahu. Snídaně, obědy a večeře se podávají v hlavní jídelně nebo v baru u mola. Tříchodové obědy a večeře nabízejí výběr jídel místní a mezinárodní kuchyně. Některé pokrmy se podávají také v romantickém prostředí bílé písečné pláže. K dispozici jsou tři bary, kde si můžete vychutnat lahodné nápoje a lehké občerstvení. Pro maximální relaxaci a zbavení se stresu můžete navštívit lázeňské centrum, kde jsou k dispozici různé masáže a kosmetická ošetření. Fundu Lagoon má také krásný ve svahu zasazený bazén s nekonečným okrajem a snack barem s výhledem na oceán.

Rezervovat můžete ZDE.


ESSQUE ZALU ZANZIBAR *****

Hotel Essque Zalu je situován na severu ostrova Zanzibar, na okraji městečka Nungwi, přibližně 1,5 km od jeho centra. Hotel leží přímo u menší písečné pláže. Vstup do moře je kamenitý a k dispozici je návštěvníkům molo. Pro příjemný komfort jsou na pláži zdarma lehátky a slunečníky. Letiště Zanzibar je od hotelu vzdálené cca 65 km. Po příjezdu do hotelu jsou hosté uvítání na recepci. Ke stravování slouží celkem dvě restaurace, které jistě uspokojí chuťové pohárky hostů. K posezení jsou zde tři bary a kavárna. Wi-fi připojení k internetu je na recepci k dispozici zdarma. Venku se nachází bazén s terasou na opalování, kde si hosté mohou zdarma odpočinout na lehátkách, kterým vytváří příjemný stín slunečníky. V hotelu je také směnárna.

Rezervovat můžete ZDE.


ZURI ZANZIBAR HOTEL & RESORT ***** 

Zuri Zanzibar je 5* luxusní resort, který leží u jedné z nejkrásnějších světových pláží. Nachází se na východě ostrova, je omýván azurovými vodami Indického oceánu. Resort má velmi pěkný design, který Vám poskytne tu nejvyšší kvalitu ubytování. Bungalovy a vily jsou rozprostřeny na 13 hektarovém prostranství a jsou vzájemně odděleny zahradou tak, aby všichni návštěvníci zažili co největší pocit soukromí. Budovy a interiéry byly navrženy v tradičním africkém stylu: doškové střechy, trámové stropy, kvalitní masivní podlahy a nábytek. Toto luxusní ubytování je vhodné jak pro páry, přátelé, tak rodiny s dětmi.

Písečná pláž, která k hotelu přiléhá, je dlouhá 300 metrů. Z jedné strany je ohraničena impozantním útesem a díky své orientaci na západ nabízí možnost celodenního koupání bez výrazného dopadu přílivu a odlivu.


GOLD ZANZIBAR BEACH HOUSE & SPA *****

V Gold Zanzibar Beach House & Spa Hotel si můžete dopřát 5-hvězdičkový servis přímo u pláže. Budete se zde cítit jako v ráji. Tento stylový resort se nachází v nádherné lokalitě Kendwa, která leží v severozápadní části pobřeží Zanzibaru. Tato část není ovlivněna výraznými přílivy a odlivy, užijete si klidné a čisté vody po celý den. Jedná se o nejžádanější destinaci na světě. Bílý korálový písek, krásná tyrkysová voda a teplé počasí po celý rok definují přirozené prostředí tohoto luxusního místa, kde si hosté mohou vychutnat relaxační dovolenou s veškerým komfortem exkluzivní destinace.

Rezervovat můžete ZDE.


RIU PALACE ZANZIBAR *****

Riu Palace Zanzibar je umístěn ve svahu v severní části ostrova, odkud je nádherný výhled na oceán. Resort byl dříve známý pod názvem Hideway of Nungwi, nyní spadá nově pod hotelovou síť RIU. Je určen pouze dospělým osobám od 18 let. Svým vybavením a službami uspokojuje potřeby i těch nejnáročnějších klientů. Je vhodný pro klienty, kteří hledající soukromí a klid. Pokoje hotelu Riu Palace Zanzibar jsou pozoruhodné svým designem a prostorností. Ve všech najdete klimatizaci, satelitní TV, minibar, balkon nebo terasu a mnoho dalšího vybavení. Navíc má hotel vily se soukromými bazény pro ty, kteří chtějí pobyt v naprostém luxusu.

Rezervovat můžete ZDE.


WHITE SAND LUXURY VILLAS & SPA *****

Luxusní butikový hotel Zanzibar White Sand Luxury Villas & Spa se nachází na východním pobřeží ostrova,na nedotčené bílé pláži Paje, uprostřed tropické přírody a bílých písečných pláží, které jsou ideální pro začínající i pokročilé kite surfaře. Hotel je součástí řetězce Relais & Chateaux a skládá se z vilové části u pláže a zahradní části Cinnamon. Unikátní architektura každé vily byla speciálně navržena tak, aby splývala s přírodními krásami prostředí, a je nekompromisní, pokud jde o luxusní standardy. Interiéry byly vyzdobeny pečlivě vybranými starožitnostmi a návrhy nejvyšší kvality.
Každá vila je orientována k pláži a skládá se ze dvou jednotek propojených zahradou s terasou a soukromým bazénem. Hlavní částí vily je denní prostor s ohromující obývací částí s vysokým stropem a jídelní částí. Druhá část je odpočívárna, která zahrnuje ložnici s manželskou postelí, šatnu a koupelnu s dešťovou sprchou a venkovní vanou.

Rezervovat můžete ZDE.


Cestou na Zanzibar si dopřejete nádhernou dovolenou, plnou slunce a bělostných pláží. Skvělá poloha pod rovníkem garantuje po celý rok teplé tropické podnebí. Za optimální měsíce pro návštěvu jsou považovány červen až říjen, ale Evropané upřednostňují leden až březen. V dubnu a květnu je část hotelů uzavřená z důvodu pravidelných rekonstrukcí.

Přejeme krásné cestování.

Za tým turbošneků
Vaše Bára

Tento obrázek nemá vyplněný atribut alt; název souboru je Barbora-blog-1024x266.png.
Bára Blaschke
+420 602 552 624
barbora@snailtravel.cz