10 nejlepších hotelů a resortů Four Seasons na světě

Four Seasons Hotels and Resorts je jednou z předních světových značek ultra-luxusních hotelů s více než 100 objekty ve více než 40 zemích. Společnost se sídlem v Torontu rychle expanduje a po celém světě připravuje desítky hotelových projektů. Společnost Four Seasons založil v roce 1960 Isadore Sharp, který je stále jejím praktickým předsedou (přestože mu táhne na devadesátku). Sharpovým prvním luxusním hotelem byl Four Seasons London, který byl otevřen v roce 1970. Společnost vstoupila na burzu v roce 1986 a od roku 2007 jsou jejími většinovými vlastníky Bill Gates a princ Al-Waleed bin Talal. Kromě toho Four Seasons vlastní rezidenční nemovitosti v několika letoviscích. Zde je náš výběr 10 nejlepších hotelů a resortů Four Seasons na světě.

STANOVÝ KEMP FOUR SEASONS VE ZLATÉM TROJÚHELNÍKU, THAJSKO

Four Seasons Tented Camp Golden Triangle, ukrytý v exotické bambusové džungli, nabízí zážitky na míru a all inclusive v blízkosti nejstarších thajských civilizací, s majestátním výhledem na Barmu přes řeku Ruak a hory Laosu na severovýchodě Luxusní resort se skládá z 15 krásně vybavených stanů s křesly z kůže a tvrdého dřeva, pádlovými ventilátory a stolem z tvrdého dřeva; některé z nich mají na venkovní terase na zakázku vyrobenou dřevěnou vířivku. Večer se v baru Barma podávají sluneční stany, po nich si hosté vychutnají nezapomenutelné kulinářské zážitky v atmosféře safari tábora v restauraci Nong Yao. Pobyt v lodži zahrnuje rozsáhlý seznam aktivit, jako jsou procházky se slony, kteří v rezortu žijí, nebo vstřebávání tropického klidu při masáži pod širým nebem mezi korunami stromů.

FOUR SEASONS HOTEL NEW YORK, USA

Poté, co zažijete vzrušující vír, kterým je Velké jablko, se můžete vrátit do klidu hotelu Four Seasons New York. Hotel se nachází v exkluzivní čtvrti East 57th Street v centru Manhattanu a zve vás k prožití dokonalého newyorského životního stylu v 52patrové věži navržené I. M. Peiem. Je to moderní palác v oblacích, který je jedinečný v tolika ohledech, že je těžké si představit, který hotel ve městě se mu vyrovná. Pokud váš vkus směřuje k elegantnímu a modernímu stylu, nehledejte nic jiného. Velkolepá vstupní hala je opředena velkolepou tradicí, kterou podtrhují lampy ve stylu art deco a podsvícený onyxový strop. Hotel s 368 apartmány laděnými do klidných barev – některé z nich mají soukromé zařízené terasy – nabízí hostům klidné útočiště ve „městě, které nikdy nespí“. Při rezervaci apartmá s terasou si můžete dopřát soukromou večeři o pěti chodech, která se podává ve výšce až 150 m nad Manhattanem.

FOUR SEASONS HOTEL MADRID, ŠPANĚLSKO

Hotel Four Seasons Madrid se nachází na bezkonkurenčním místě v srdci hlavního města Španělska, v pěší vzdálenosti od všech pamětihodností města. Hotel sídlí v souboru sedmi historických budov, včetně bývalé americké pojišťovny umístěné v „přídi“ trojúhelníkového bloku. Pečlivá rekonstrukce těchto budov trvala osm let a probíhala současně, čímž byla zajištěna jejich společná identita a zároveň zachován jejich nezávislý styl z konce 19. století. Ubytování je zdobeno tradičními i moderními detaily, plyšovým nábytkem a prostory pod širým nebem, odkud se můžete kochat výhledem. Mezi možnosti stravování patří vyhledávaná restaurace Dani, která se nachází na střeše hotelu a kterou vede slavný šéfkuchař Dani García. V hotelu Four Seasons Madrid se nachází také největší wellness centrum ve španělském hlavním městě, jehož součástí je úžasný krytý bazén a rozlehlá odpočinková terasa.

FOUR SEASONS HOTEL ISTANBUL AT THE BOSPHORUS, TURECKO

Four Seasons Hotel Istanbul at the Bosporus se nachází podél Bosporu, v jedné z přírodně nejkrásnějších istanbulských čtvrtí, v bývalém paláci z 19. století, který byl přeměněn na hotelové útočiště plné luxusu a pohodlí. Skládá se ze tří bloků, přičemž původní palácová budova je lemována dvěma moderními křídly. Ke vchodu do hlavní palácové budovy se táhne kruhová příjezdová cesta, uprostřed které se rozprostírají půvabné stupňovité zahrady protkané fontánami a vodopády. Hlavní předností hotelu je rozlehlá terasa na nábřeží s velkým bazénem, spoustou lehátek a soukromým přístavištěm pro lodě, které hotel spojuje se sesterským hotelem Four Seasons Istanbul v Sultanahmetu, jenž se nachází v blízkosti istanbulských historických památek. Ve 145 pokojích a 25 apartmá se vzdušně snoubí tradiční osmanská architektura s moderním vybavením. Podzemní plaveckou halu s pilíři (pod vodou hraje klasická hudba) a hammam si nesmíte nechat ujít!

FOUR SEASONS RESORT LANAI, HAVAJ, USA

Na jihovýchodním pobřeží posledního nedotčeného havajského ostrova je Four Seasons Resort Lanai vaší vstupní branou do exotického soukromého ráje, kde je spousta příležitostí k dobrodružství i odpočinku. Tento ultraluxusní resort – který byl po mnohamilionové proměně znovu otevřen v roce 2016 – nabízí oslnivý výhled na zlatý půlměsíc pláže Hulopo’e až k modrozeleným vodám chráněné mořské rezervace. Interiéry inspirované rozmanitými a historickými vlivy Havaje představují stěny z teakového a zebrového dřeva lemované řemeslně vyráběným nepálským papírem lokta a podlahy z mahagonu pokryté vlněnými ručně tkanými koberci. Zelené botanické zahrady, dva bazény ve stylu laguny a kaskádovité vodopády slouží jako krásná kulisa pro venkovní umění a sochy. Four Seasons Lana’i at Manele Bay nabízí 217 nadstandardně velkých pokojů a apartmá, z nichž každý má vlastní lanai, dvě restaurace (včetně NOBU), lázně s kompletními službami a dvě legendární golfová hřiště.

FOUR SEASONS RESORT THE NAM HAI, VIETNAM

Four Seasons Resort The Nam Hai, který zkrášluje dědictví s citem pro Four Seasons, je harmonickou ódou na pobřeží, kulturu a komunitu v centru Vietnamu, které je zapsáno na seznamu UNESCO. Podél zdánlivě nekonečného písečného pásu, který časopis Forbes označil za jednu z nejlepších pláží na světě, se táhne řada sofistikovaných, vizuálně výrazných vil, které lemují dramatické pobřeží. Architektura a interiéry hotelu Nam Hai jsou inspirovány 2 500 let starou historií a představují dramatickou hru větru a vody inspirovanou starobylou filozofií feng-šuej a velkolepostí královských hrobek Tu Duc v Hue. Všech 100 soukromých útočišť je elegantně dokončeno vietnamským lakem a hedvábím, což odráží duši kulturního srdce Vietnamu a rozjasňuje ducha všech, kdo je navštíví. Centrální část resortu obklopují tři úrovně nekonečných bazénů – jeden z nejúžasnějších hotelových bazénů na světě – lemované nedotčenou pláží se zlatým pískem, kde se provozují vzrušující vodní sporty, jako jsou X-Jetpacky, wake-boardy a vodní skútry.

FOUR SEASONS PRIVATE ISLAND MALDIVES AT VOAVAH, MALDIVES

Toto odlehlé útočiště, které uchvacuje představivost, překračuje hranice soukromého ostrova: „Sedm ložnic, potápěčská škola a soukromé lázně rozšiřují oceánské hýčkání jediné maledivské biosférické rezervace UNESCO až na 22 hostů najednou. Dny na Voavahu se točí kolem dvoupatrového plážového domu a přilehlých bílých písků, křišťálové vody a bohatého útesu – vše příkladné i na maledivské poměry. Soukromá jachta Voavah Summer o délce 62 stop (18,9 metru) zve hosty Voavah na průzkum rezervace chráněné UNESCO: potápění se žraloky velrybími, šnorchlování s mantami, plavání se želvami ze sousedství, rybaření na večeři, návštěvu místních ostrovů, surfování na neznámých vlnách a plavbu za úchvatnými západy slunce na atolu Baa. Four Seasons spravuje na Maledivách také dvě další úžasné nemovitosti: Four Seasons Landaa Giraavaru a Four Seasons Kuda Huraa, které spojuje luxusní katamarán Four Seasons Explorer.

GRAND-HÔTEL DU CAP-FERRAT, A FOUR SEASONS HOTEL, FRANCOUZSKÁ RIVIÉRA

Grand-Hôtel du Cap-Ferrat, a Four Seasons Hotel, se nachází mezi Nice a Monakem, na špičce nádherného poloostrova Cap-Ferrat, a je ikonou Francouzské riviéry. Objekt je orientován na Středozemní moře a obklopuje ho soukromý 17akrový pozemek s borovicemi a zahradami s květinami tisíce barev. Tato oceňovaná legenda hostila od roku 1908 mnoho hlav států, celebrit a umělců. Hosté se mohou ubytovat v jednom ze 49 pokojů, 24 apartmá nebo superluxusní vile s výhledem na moře nebo svěží borový les. Od dubna do října je otevřen slavný hotelový plážový klub – Club Dauphin – s vyhřívaným bazénem s mořskou vodou olympijské velikosti, kabinkami, terasou na okraji vody a soukromou lanovkou, kterou se k tomuto velkolepému zařízení dostanete. V hotelu jsou tři vynikající restaurace , včetně restaurace Le Cap oceněné jednou michelinskou hvězdičkou, která podává moderní francouzskou kuchyni.

FOUR SEASONS RESORT BORA BORA,
FRANCOUZSKÁ POLYNÉSIE

Na tomto mystickém ostrově s náhrdelníkem bíle lemovaných korálových ostrůvků Four Seasons Bora Bora zvyšuje vzrušení a nově definuje útěk do jižních moří. Four Seasons Resort Bora Bora, obklopený majestátními výhledy, je obklopen pískem lemovanými ostrůvky na vnějším korálovém útesu, které obklopují tyrkysovou lagunu. Resort nabízí 121 prostorných úkrytů se 100 bungalovy nad vodou a 7 plážovými vilami, všechny s výhledem na křišťálově čisté vody laguny a některé s nádherným výhledem na horu Otemanu. Všechny ubytovací jednotky jsou inspirovány místní architekturou a nabízejí klidnou a vzdušnou atmosféru; jsou vybaveny tradičním nábytkem z týkového dřeva, vysokými stropy a doškovými střechami z listů pandánu. Mezi zvláštní prvky, které podtrhují atmosféru Polynésie, patří pozoruhodná umělecká díla, soukromé bazény a posuvné dveře u hlubokých van s panoramatickým výhledem na lagunu na čerstvém vzduchu.

1. FOUR SEASONS RESORT SEYCHELLES, SEYCHELLES

V tomto bujném útočišti na opuštěných ostrovech se můžete procházet naboso po bílé práškové pláži. Four Seasons Resort Seychelles, který se nachází v srdci ztraceného ráje a v jedné z nejkrásnějších zátok na světě, nabízí hostům bezkonkurenční luxusní hotelový zážitek v přírodním prostředí oceánu a džungle. Vily resortu, z nichž každá má bazén s ponorem a stojí na svahu porostlém džunglí, zpochybní vaši představu o ráji a mají interiéry, které čerpají inspiraci ze směsi rustikálního seychelského a francouzského koloniálního stylu. Na nádhernou pláž je to jen kousek, cestou voní skořicovníky a frangipani. Kromě vodních sportů si můžete dopřát i relaxaci u krásného bazénu, kde je k dispozici restaurace a občerstvení u bazénu. V lázních, které se nacházejí na vrcholu kopce s výhledem na úchvatný Petite Anse, si přijdou na své dospělí i děti.


Nabídka hotelů Four Seasons je rozhodně jedna z nejlepších na světě. A pokud jste si nevybrali, pomůžeme a představíme vám i další možnosti, kde prožít svou zaslouženou dovolenou v pohodlí a luxusu. Neváhejte nám zavolat 🙂

Za tým turbošneků
Vaše Bára

Tento obrázek nemá vyplněný atribut alt; název souboru je Barbora-blog-1024x266.png.
Bára Blaschke
+420 602 552 624
barbora@snailtravel.cz