10 nejluxusnější resortů francouzské polynésie

Bora Bora je bezpochyby nejmýtičtější z tichomořských ostrovů, je to láska na první pohled, na kterou se nezapomíná. Díky laguně proslulé jako nejkrásnější na planetě a hradní hoře Otemanu, která proráží oblohu, si romantici a umělci dělají nárok na tento ostrov přenádherné krásy. Bujné tropické svahy a údolí rozkvetlé ibišky lahodí oku, zatímco palmami porostlé motusy (ostrůvky) obklopují osvětlenou lagunu jako jemný náhrdelník. Na Bora Bora se můžete rozhodnout, zda budete aktivní, jak budete chtít, nebo nebudete dělat vůbec nic a budete se jen kochat klidnou krásou ostrova. Voda je na ostrově životním stylem a aktivity sahají od šnorchlování přes plážové pikniky, potápění, jízdu na vodních skútrech, pádlování, hlubokomořský rybolov až po oblíbené dobrodružství se žraloky a rejnoky! Bora Bora má pověst jedné z nejlepších destinací pro líbánky na světě a je proslulá svými resorty s bungalovy nad vodou, ačkoli skutečných pětihvězdičkových hotelů je zde jen několik. Zde je můj seznam 10 nejlepších resortů na Bora Bora (přičemž první čtyři hotely jsou jednoznačně o stupeň výš než ostatní).

  1. SOFITEL BORA BORA MARARA BEACH RESORT

Čtyřhvězdičkový Sofitel Bora Bora Marara Beach Resort se nachází na soukromé pláži s bílým pískem na okraji jedné z nejkrásnějších lagun na světě a nabízí autentickou a pestrou polynéskou atmosféru. Poloha resortu na pevnině umožňuje hostům plně prozkoumat ostrov, jeho obchody a restaurace. Tato adresa s celkem 55 luxusními bungalovy umístěnými nad vodou, na pláži nebo v zahradách nabízí intimní atmosféru. Design interiéru je inspirován barvami laguny a tradiční polynéskou architekturou. Restaurace Latitude 16° s výhledem na tyrkysovou lagunu a venkovní nekonečný bazén nabízí místní, francouzskou a mezinárodní kuchyni a sezónní tematické bufety. Omlazující lázně LeSpa, které se nacházejí v resortu, hostům představují tahitské procedury pro pohodu a tahitské vůně a oleje. Rezort je v současné době v rekonstrukci.

  1. LE BORA BORA BY PEARL RESORTS

Čtyřhvězdičkový hotel Le Bora Bora by Pearl Resorts s nádherným výhledem na horu Bora Bora Otemanu se nachází na idylickém místě na ostrově Motu Tevairaoa, pouhých deset minut jízdy lodí od letiště a patnáct minut přes lagunu od Vaitape (hlavní vesnice ostrova Bora Bora). Rezort se pyšní autentickým polynéským stylem a architekturou a rozhodně nabízí jedny z nejtradičněji zařízených a cenově dostupných pokojů na Bora Bora. Celkem 108 pokojů a vil se nachází v krásné tropické zahradě, na pláži nebo zavěšených nad oslnivou lagunou. K vybavení patří tři restaurace (podávající mezinárodní kuchyni s polynéským nádechem), dva bary, dvě konferenční místnosti, jeden butik, potápěčské centrum, prestižní lázně a fitness centrum, sladkovodní bazén, tenisový kurt s osvětlením, minigolf, stolní tenis, hřiště na volejbal a bocce, kulečník a široká nabídka aktivit a výletů.

  1. INTERCONTINENTAL BORA BORA LE MOANA RESORT

InterContinental Bora Bora Le Moana Resort je okouzlující hotel, kde se klasický polynéský design snoubí s nenápadným luxusem. Je jedním z pouhých tří hotelů nacházejících se na hlavním ostrově Bora Bora, což umožňuje snadný přístup k Vaitape a Matira Point, které jsou často považovány za jedny z nejkrásnějších pláží na světě. Z 65 nadzemních a plážových vil resortu je společný jihovýchodní výhled na rozlehlou lagunu a nedaleké ostrovy Raiatea a Taha’a. Každý bungalov nad vodou je navíc vybaven skleněným konferenčním stolkem, který vám poskytne vlastní soukromé akvárium s přístupem do laguny pod ním. V hlavní restauraci Noa Noa se podávají pokrmy francouzské kuchyně s příměsí místních chutí ve venkovním prostředí na pláži, kde se dva večery v týdnu koná živá zábava, zatímco bar a terasa Vini Vini nabízí během dne možnost neformálního stravování u bazénu. K dalšímu vybavení patří velký bazén a wellness centrum.

  1. PAUL GAUGUIN CRUISES

Pro některé cestovatele může být plavba lodí cennou alternativou k hotelu na Bora Bora, protože umožňuje snadné přeskakování po ostrovech. Společnost Paul Gauguin Cruises provozuje nejlépe hodnocenou a nejdéle nepřetržitě plující výletní loď v jižním Pacifiku. Loď – m/s Paul Gauguin – byla navržena tak, aby prozkoumala nedotčenou lagunu Bora Bora (a další ostrovy), zatímco tým místních Tahiťanů poskytuje pravou polynéskou pohostinnost. Mezi umělecké prvky na palubě patří luxusní ubytování s výhledem na oceán a balkony ve vybraných kajutách, gurmánské stravování pod vedením oceňovaného šéfkuchaře Jean-Pierra Vigata, luxusní lázně nabízející značkové procedury, rozsáhlá paluba a venkovní bazén, fitness centrum, butik a salonek s živou místní zábavou, která vás seznámí s živými kulturami Polynésie. Během dne mohou hosté trávit na soukromé pláži společnosti na Bora Bora tolik času, kolik si přejí.

  1. LE MERIDIEN BORA BORA

Když byl na konci 90. let otevřen, byl Le Meridien Bora Bora prvním luxusním hotelem svého druhu v této oblasti. Od té doby zůstává trvale jedním z nejlepších resortů na Bora Bora. Hotel zaujímá jedno z nejcennějších míst v okouzlující laguně Bora Bora s výhledem na vodu směrem k velkolepé hoře Otemanu, nejvyššímu bodu ostrova. Hosté se mohou ubytovat v plážových bungalovech pod kokosovými palmami nebo v luxusních bungalovech nad vodou, postavených na kůlech nad lagunou. Všechny bungalovy mají elegantní a moderní nábytek, kompletní vybavení a příchuť polynéské kultury. Klidné vody proudí pod podlahami se skleněným dnem a soukromé terasy v nadvodních vilách poskytují prostor pro pozorování hvězd a vnímání vánku. Želví rezervace v Le Meridien Bora Bora je jediná svého druhu ve Francouzské Polynésii a umožňuje hostům zažít plavání s nádhernými mořskými želvami hawksbill. Resort je v současné době v rekonstrukci a údajně bude znovu otevřen jako Westin v roce 2023.

https://www.snailtravel.cz/le-meridien-bora-bora-t2684

  1. SOFITEL BORA BORA PRIVATE ISLAND RESORT

Sofitel Bora Pora Private Island Resort se nachází na bujném ostrůvku v křišťálově čisté laguně ostrova Bora Bora. Z tohoto soukromého ostrovního resortu se hosté mohou kochat 360stupňovým výhledem na nekonečný oceán, ostrov Bora Bora a horu Otemanu. V designu každého z 21 luxusních a zrekonstruovaných bungalovů na pláži, u vody nebo na svahu se snoubí příroda se stylovým luxusem. Nad přepychovými postelemi a plazmovými televizory se tyčí pandánové rákosí a v koupelnách obložených kamennými dlaždicemi najdete luxusní francouzské koupelové elixíry. Vychutnejte si svěží okolí a krásné botanické zahrady, pak se nechte pozvat do typické restaurace resortu a vychutnejte si vynikající jídlo a panoramatický výhled na váš stůl. Pro svatby a další soukromé akce je ostrov a jeho bungalovy k dispozici k exkluzivním rezervacím.

https://www.snailtravel.cz/sofitel-bora-bora-private-island-t6043

  1. CONRAD BORA BORA NUI

Tento resort se 115 pokoji, dříve známý jako Hilton Bora Bora Nui Resort & Spa, byl po mnohamilionové rekonstrukci znovu otevřen v březnu 2017 jako Conrad Bora Bora Nui. Hotel se nachází v soukromé zátoce na ostrůvku Motu To’opua u pobřeží Bora Bora, asi 20 minut plavby lodí od letiště Bora Bora. Hotel Conrad Bora Bora Nui s panoramatickým výhledem na oceán, přístupem k mořským sportům, potápěčským lokalitám na korálových útesech a turistickým stezkám nabízí 29 tropických zahradních a plážových vil a 86 bungalovů nad vodou, včetně jediného dvoupodlažního prezidentského apartmá v destinaci. Lázně s kompletními službami nabízejí procedury na míru, jako jsou tahitské masáže, polynéské peelingy a hydratační obličejové masky. Hosté resortu se mohou těšit na inspirativní zážitky, v nichž se snoubí tahitská kultura a půvab s intuitivními, diskrétními a bezproblémovými službami společnosti Conrad.

https://www.snailtravel.cz/conrad-bora-bora-nui-t1830

  1. INTERCONTINENTAL BORA BORA RESORT & THALASSO SPA

Resort, který byl otevřen v květnu 2006 jako jeden ze tří hotelů ve Francouzské Polynésii spravovaných skupinou InterContinental Hotel Group, se nachází na panenské pláži na Motu Piti Aau, korálovém ostrově na bariérovém útesu podél východní strany Bora Bora. Z resortu je jedinečný výhled na hlavní ostrov, zejména na horu Otemanu, která se majestátně tyčí nad modrými křišťálovými vodami velkolepé laguny. Nad tyrkysovou lagunou se tyčí pohodlně elegantní bungalovy, každý se zařízenou sluneční terasou s přímým vstupem do vody a venkovní sladkovodní sprchou. Rezort se pyšní prvními thalassoterapeutickými lázněmi v regionu, které využívají mořské ingredience z jižního Pacifiku při svěžích procedurách péče o pleť. Stravování je dekadentní, od grilování formou bufetu až po vybrané francouzské pokrmy. Ve vybrané večery se pořádají tematické večeře, které představují tradiční polynéská jídla, písně a tance.

https://www.snailtravel.cz/intercontinental-bora-bora-resort-thalasso-spa-t2686

  1. ST REGIS BORA BORA

Resort The St. Regis Bora Bora se rozkládá na 44 akrech svěží krajiny lemované bílým pískem a křišťálovou lagunou a představuje ztělesnění bezstarostné elegance. V resortu se nachází 100 ubytovacích jednotek, které zahrnují největší vily nad vodou ve Francouzské Polynésii a několik nádherných plážových vil, z nichž každá je vyzdobena exotickým dřevem, ručně tkanými látkami a regionálním uměním. V dálce se tyčí majestátní hora Otemanu, která je všudypřítomným symbolem vznešeného luxusu a individuálních služeb, jež jsou charakteristickými znaky resortu. Nad vodou je zavěšena restaurace Lagoon s výhledem na horu Otemanu, kde menu Jeana-Georgese Vongerichtena nabízí ten nejlepší kulinářský zážitek. Služba St. Regis Butler Service nabízí donášku kávy a čaje s buzením, šavlování šampaňským a další služby. Zajímavostí jsou lázně Iridium Spa, které se nacházejí na vlastním soukromém ostrově a nabízejí relaxační procedury.

https://www.snailtravel.cz/st-regis-bora-bora-resort-t2687

  1. FOUR SEASONS BORA BORA

Four Seasons Resort Bora Bora je obklopen majestátními výhledy a je obklopen pískem lemovanými ostrůvky na vnějším korálovém útesu, které obklopují tyrkysovou lagunu. Resort nabízí 121 prostorných úkrytů se 100 bungalovy nad vodou a 7 obrovskými vilami na pláži, všechny s výhledem na křišťálově čisté vody laguny a některé s nádherným výhledem na horu Otemanu, posvátnou horu Francouzské Polynésie. Všechny ubytovací jednotky jsou inspirovány místní architekturou a nabízejí klidnou a vzdušnou atmosféru; jsou vybaveny tradičním nábytkem z týkového dřeva, vysokými stropy a doškovými střechami z listů pandánu. Mezi charakteristické prvky patří vůně vanilky a struktura černých perel v lázních, stolování pod širým nebem s výhledem na proslulou lagunu Bora-Bora a typické služby Four Seasons na každém kroku.

https://www.snailtravel.cz/four-seasons-bora-bora-resort-t2685


Výběr je opravdu famózní, že? Tak neváhejte a vydejte se na cestu za luxusem a odpočinkem. Jsme tu pro vás a připravíme vám skvělou dovolenou.

Za tým turbošneků
Vaše Bára

Tento obrázek nemá vyplněný atribut alt; název souboru je Barbora-blog-1024x266.png.
Bára Blaschke
+420 602 552 624
barbora@snailtravel.cz