10 NEJLEPŠÍCH „STROMOVÝCH“ HOTELŮ NA SVĚTĚ

Většina z nás už od dětství touží po domečku na stromě. Něco na tom, že se schováváme na stromech obklopeni blahodárnými zvuky přírody, nás všechny alespoň jednou nebo dvakrát oslovilo. Hotely na stromech, které vzdávají toužebnou poctu těmto dávno zapomenutým tajným úkrytům našeho mládí, poskytují nádhernou samotu ukrytou v listí a hravý smysl pro zábavu, romantiku a dobrodružství. Splňte si všechny své sny o domečcích na stromech v našem výběru 10 nejúžasnějších hotelů na stromech po celém světě.

10. TREEHOTEL, ŠVÉDSKO

Proč nevytvořit hotel, který by lidem umožnil zažít přírodu mezi korunami stromů a zároveň poskytl jedinečně navržené bydlení? Tyto otázky vedly přední skandinávské architekty k vytvoření Treehotelu ve švédském Laponsku, kde je sedm pokojů zavěšeno 4–6 metrů nad zemí s výhledem na údolí řeky Lule, kilometry lesů a mohutnou řeku. Zrcadlová kostka (Mirrorcube) je nejzajímavějším ubytovacím zařízením hotelu na stromě, zamaskovaná zrcadlovými stěnami, které odrážejí polární záři a okolní boreální lesy. Hosté si zde dopřávají jídla připravená z nejčerstvějších místních produktů a užívají si výlety, jako je jízda na tlustém kole tajgou, jízda se psím spřežením a rodinné výlety za rybolovem na ledu. Treehotel byl inspirován filmem Jonase Selberga Augustsena „Milovník stromů“.

9. POST RANCH INN, USA

Hotel Post Ranch Inn, který se nachází na útesech kalifornského Big Sur, nabízí dokonalou paletu, která vyvažuje úžasné přírodní prostředí s jedinečně navrženými pokoji, oceňovanou kuchyní a značkovými lázněmi. Organická architektura tohoto luxusního resortu zahrnuje dramatickou krásu pobřeží Big Sur a vedle sekvojí, které hotel obklopují, jako by vyrůstala ze země. Hotel nabízí 39 pokojů, včetně několika volně stojících domů na stromech postavených na kůlech 3 m nad zemí, které chrání křehké kořeny stromů pod nimi. Každý stromový domek má trojúhelníkový tvar a je vybaven postelí velikosti king size, sedátkem u okna, psacím stolem, krbem a střešním oknem, kterým můžete každý večer z postele pozorovat hvězdy. Z hotelu Post Ranch Inn můžete prozkoumat všechny nádherné scenérie, které Big Sur nabízí, nebo se vydat na krátkou cestu do malebných měst Monterey a Carmel.

8. KEEMALA, PHUKET, THAJSKO

Zakřivené tvary a velmi neobvyklá architektura – to jsou vynalézavá obydlí v Keemale, zázračné vile s bazénem, která se nachází daleko od davů na Phuketu a má výhled na vesnici Kamala a Andamanské moře. Pro milovníky zábavy je resort dostatečně blízko živé pláži Patong a veškerému dynamickému dění, které Phuket nabízí, ale zároveň dostatečně daleko, aby se mohli stáhnout a věnovat čas klidnému prostředí deštného pralesa a spoustě holistických aktivit a kuchyni, které napomáhají dobré pohodě. Rezort s 38 vilami, které jsou stíněné kouzelným baldachýnem deštného pralesa a propojené sítí chodníků v džungli, je určen pro hosty, kteří chtějí zažít rustikální, ale přesto přepychový útěk. Některé vily jsou postaveny přímo v korunách stromů a mají dvě patra s vlastním bazénem, hlavní ložnicí v horním patře a velkým obývacím a jídelním prostorem v dolním patře.

7. TSALA TREETOP LODGE, JIŽNÍ AFRIKA

Jako monumentální ruiny starověké středoafrické civilizace vede impozantní kamenný vchod Tsala lemovaný vodotrysky do velkolepého foyer podepřeného sloupy z černého dřeva. Propracovaná afro-barokní výzdoba v zemitých barvách, bohatých texturách a ručně vyráběném kování je inspirována rozmanitými kulturami Afriky a rafinovaností západního světa. Výhledy jsou úchvatné, ať už z exotické jídelny, intimního proskleného salonku, nebo z velkých otevřených palub vysoko nad lesním porostem. Tsala nabízí 16 honosných hotelových apartmánů v domcích na stromech, které jsou stylizovány s propracovaností a moderními prvky pro ryzí luxus. Tato nádherná apartmá, postavená z kamene, dřeva a skla, se skládají z plyšové ložnice, elegantního obývacího pokoje s krbem a prostorné koupelny vhodné pro královskou rodinu. Do lesa zasahuje soukromá terasa s nekonečným bazénem, která poskytuje dokonalé soukromí.

6. CHEWTON GLEN, SPOJENÉ KRÁLOVSTVÍ

Chewton Glen je venkovský hotel nacházející se necelé dvě hodiny jízdy od centra Londýna, na hranici hrabství Hampshire a Dorset. Malebná krajina New Forest – královské loviště Viléma Dobyvatele – se nachází na prahu hotelu. V zalesněném údolí je ukryto 14 hotelových apartmánů umístěných v luxusních domcích na stromech. Stromové domky jsou jedinečné v každém ohledu. Každý z nich je postaven vysoko mezi stromy v odlehlém údolí a je nezapomenutelným místem pro odpočinek, relaxaci a prostě pro bytí. Ze svého soukromého balkonu hosté pociťují maximální odloučení, vysoko nad zemí, daleko od každodenního života. Interiéry v sobě mají přírodu a obrovská okna umožňují panoramatický výhled skrz koruny stromů do údolí. Pokud chcete zažít něco výjimečnějšího, ubytujte se v The Yews, soukromém domku na stromě na samotě, kde se může ubytovat až dvanáct osob.

5. HAPUKU LODGE + TREE HOUSES, NOVÝ ZÉLAND

Hapuku Lodge + Tree Houses je moderní venkovský hotel, který se nachází na farmě s chovem jelenů na Jižním ostrově Nového Zélandu, 12 km severně od známého ekomorského města Kaikoura. Nachází se na úpatí pohoří Kaikoura Seaward Mountain Range, na východě se rozprostírá pobřeží Kaikoury a proslulá zátoka Mangamaunu Bay. Lodge poskytuje luxusní ubytování na drsném pobřeží Kaikoury, místo, kde si hosté mohou odpočinout v intimním prostředí uvnitř i venku, a místo, odkud mohou prozkoumat širší mořskou krajinu Kaikoury. Pět hotelových domků na stromech je unikátních a jsou zasazeny v korunách původního háje Kanuka. Domky na stromech jsou navrženy tak, aby doplňovaly přírodní prostředí. Jejich velká okna přenášejí koruny stromů do ložnic a poskytují působivý výhled na dramatické hory Kaikoury a Tichý oceán.

4. &BEYOND LAKE MANYARA TREE LODGE, TANZANIE

Většina lidí si myslí, že slavní lvi u jezera Manyara šplhají po stromech proto, aby se vyhnuli otravnému hmyzu. Možná však jen žárlí na nádherná apartmá na stromech v &Beyond Lake Manyara Tree Lodge. Chata je schoulená v korunách prastarého mahagonového lesa a splývá s přírodní krásou svého úchvatného okolí. &Beyond Lake Manyara Tree Lodge je navržen tak, aby měl minimální dopad na životní prostředí, a nabízí exkluzivní interpretační safari v odlehlé divočině bohaté na zvěř. Prostory pro hosty s výhledem na lesní Bomu neboli venkovní jídelnu lemovanou tradičními kánoemi dugout se vyznačují vznosnými prostory, v nichž jsou umístěna místní umělecká díla a hmatatelné tkaniny. Interaktivní kuchyně umožňuje hostům pozorovat přípravu lahodných pokrmů a zároveň se kochat nádherným výhledem na prales.

3. WILDERNESS SAFARI’S BISATE LODGE, RWANDA

Bisate se skládá z pouhých šesti prostorných lesních vil navržených jako stromové domy a nabízí luxusní základnu, ze které si můžete užít mimořádný zážitek z ochrany goril a cestu do této nádherné oblasti, která vám změní život. Bisate se nachází v amfiteátru erodovaného sopečného kužele a je obklopena přírodní nádherou s rozsáhlými výhledy na sopky Karisimbi, Bisoke a Mikeno. Sofistikovaný architektonický a interiérový design Bisate vychází z rwandské stavební tradice, jejíž příkladem je design královského paláce tradičního panovníka. Tato sférická, rákosová stavba je ozvěnou tisíců kopců, kterými je rwandská krajina poseta, zatímco v bohatě propracovaných interiérech jsou vystaveny povrchy a zástěny z různých tkaných materiálů, které silně rezonují ve rwandské kultuře.

2. STANOVÝ KEMP FOUR SEASONS GOLDEN TRIANGLE, THAJSKO

Přírodní ráj obklopený majestátními horami, Four Seasons Tented Camp Golden Triangle vás umístí do nádherné bambusové džungle v blízkosti některých z nejstarších thajských civilizací. Můžete se zde projet na slonovi, projít se přírodou a poznat zvyky nejbarvitějších horských kmenů severního Thajska. Tentový kemp Four Seasons obsahuje pouze 15 stanů, které jsou schované mezi stromy a navržené v honosném safari stylu Billa Bensleyho. Uvnitř stanů se můžete natáhnout na 54 metrech čtverečních (581 čtverečních stop) obytného prostoru vybaveného křesly z kůže a dřeva, pádlovými ventilátory a psacím stolem z tvrdého dřeva nebo si uklidnit svaly ve speciálně vyrobené dřevěné vířivce na venkovní terase. Hosté tráví dny krmením, koupáním a jízdou na slonech, vychutnávají si vynikající jídlo a relaxují v intimních lázních, než se uchýlí do svého luxusního ubytování v kokonu mezi stromy.

 1. IVORY LODGE, LION SANDS GAME RESERVE, JIŽNÍ AFRIKA

Ivory Lodge, který byl nedávno kompletně zrekonstruován, nabízí svým hostům zážitek z africké buše v přepychovém komfortu. Mimořádně krásná ve své jednoduchosti a struktuře, nadčasový design lodge zahrnuje ocel, dřevo, rákosí, sklo, vodu a písek umocňující okolní prostředí buše. Interiéry definuje sofistikovaný moderní motiv s odvážným nábytkem a ostrými dekoracemi, ambientním osvětlením, narážkami na kmenový design a vysoce texturovanými povrchovými úpravami. Každá z 8 vil zahrnuje soukromý bazén s průtokovým okrajem, nádherně zařízenou ložnici a obývací pokoj a jednoduše více všeho. Dobrodružnější povahy se mohou rozhodnout pro pobyt v jednom z ultraluxusních hotelových domů na stromech, které provozuje stejný management ve stejné rezervaci divoké přírody a které zaručují jedinečný zážitek a dokonalý zážitek z africké buše, bezpečně nad zemí a polozapuštěné ve skle.


Doufáme, že vás náš dnešní výběr stromových hotelů potěšil a trochu rozjitřil vaší fantazii 🙂 Jestli jsme vás inspirovali pro výběr zajímavé dovolené, určitě se nám ozvěte a připravíme vám dovolenou snů ať už v korunách stromů s dech beroucím výhledem, nebo na jiném skvělém místě. S turbošneky je dovolená každopádně zážitek! 🙂

Tento obrázek nemá vyplněný atribut alt; název souboru je Barbora-blog-1024x266.png.
Bára Blaschke
+420 602 552 624
barbora@snailtravel.cz