10 NEJLEPŠÍCH HOTELOVÝCH APARTMÁNŮ A VIL, VE KTERÝCH MŮŽETE BYDLET

Za posledních dvacet let jsem měla to štěstí, že jsem mohla bydlet v těch nejexkluzivnějších hotelech na světě. Při několika z těchto cest jsem byla ubytována v apartmá nebo ve vile. Některá z těchto hotelových apartmá byla natolik výjimečná, že vyčnívají nad ostatními, ať už kvůli požitkářskému vybavení, nebo jedinečnosti místa. Od Malediv a Thajska po Vietnam a Karibik – zde je přehled 10 nejúžasnějších hotelových apartmá a vil, ve kterých jsem kdy pobývala.

10. HOTEL JADE MOUNTAIN, SV. LUCIE

Jade Mountain nabízí jeden z nejúchvatnějších a nejluxusnějších karibských resortů, zejména pro novomanžele. Jedinečný a působivý design resortu s jednotlivými mosty vedoucími do výjimečných apartmánů s nekonečným bazénem a robustními sloupy s kamennými tvářemi sahajícími k nebi, ohromuje hosty již více než deset let. Díky úplné absenci čtvrté stěny je 29 apartmánů Jade Mountain (tzv. „svatyní“) jevištěm, z něhož můžete v plné kráse obdivovat dvojčata Svaté Lucie, Pitony, které jsou na seznamu světového dědictví UNESCO, a samozřejmě věčné Karibské moře. Nejvyššími suitami hotelu jsou svatyně Galaxy s nekonečným bazénem označené čísly JC1, JD1, JE1. Ty se nacházejí v jihozápadním rohu resortu a mají nejkrásnější panoramatický výhled a navíc největší rozlohu a největší infinity bazény v apartmá.

REZERVOVAT HOTEL JADE MOUNTAIN SV. LUCIE
MŮŽETE ZDE.

Další ocenění: Jade Mountain se také nachází v mých žebříčcích top 10 nejlepších luxusních hotelů v Karibiku, hotelových pokojů s nejlepším výhledem, nejlepších luxusních hotelů na světě, nejlepších světových resortů pro líbánky a nejlepších světových resortů se soukromými bazény.

9. HOTEL QASR AL SARAB BY ANANTARA, ABU DHABI, UAE

Na okraji Abú Zabí láká největší písečná poušť světa – Prázdná čtvrť. Qasr Al Sarab by Anantara vystupuje z plamenných dun jako přelud a zve k dobrodružství v tom nejluxusnějším stylu. Hosté zde projíždějí Rub‘ al Khali na velbloudím hřbetě, večeří pod pouštním nebem a odpočívají při marockých rituálech hammam a pouštní růže v působivých lázních resortu. Třípokojové rodinné vily resortu se pyšní vynikajícím komfortem a opulentním luxusem a leží na okraji pouště s bezkonkurenčním výhledem na pohybující se duny. Královské vnitřní prostory se otevírají na terasu, soukromý bazén a zahradu, odkud se otevírá nekonečné pouštní panorama a nádherný výhled na západ slunce. Ložnice vil jsou zařízeny nábytkem na míru od místních řemeslníků a v koupelnách najdete dešťové sprchy, nadměrné vany a luxusní lázeňské služby na kohoutku.

Další ocenění: Qasr Al Sarab by Anantara je také na mém seznamu 10 nejlepších pouštních resortů na světě.

8. HOTEL AMANOI, VIETNAM

Amanoi je superluxusní útočiště na nádherné pláži se zlatavým pískem a výhledem na nádherný záliv Vinh Hy ve vietnamském národním parku Nui Chua. Nabízí naprosté soukromí v nádherně navržených ubytovacích zařízeních, která se nacházejí v 31 pavilonech, z nichž řada má vlastní bazény, a v pěti vilach Aman, včetně dvou neuvěřitelných wellness vil s bazénem – prvních svého druhu v Asii. Lázeňský dům Thuy Lien (což ve vietnamštině znamená Lotosový lázeňský dům) sousedí s klidným lotosovým jezírkem Amanoi, zatímco lázeňský dům An Son (což ve vietnamštině znamená Lázeňský dům na klidné hoře) nabízí klidný výhled na národní park. Oba poskytují hostům zcela soukromé zázemí spolu s jedním nebo dvěma krásně zařízenými pavilony pro hosty. K vybavení patří dvoulůžková léčebná místnost, moderní hammam nebo dřevem obložená Banya, 15metrový bazén, relaxační terasa, venkovní jídelna, parní lázeň, studený bazén a vířivka.

REZERVOVAT HOTEL AMOI – VIETNAM MŮŽETE ZDE.

Další ocenění: Amanoi je také v mém seznamu 10 nejlepších hotelů Aman na světě, 10 nejúžasnějších luxusních hotelů ve Vietnamu a 10 nejúžasnějších plážových útočišť v Asii.

7. HOTEL NORTH ISLAND, SEYCHELY

Severní ostrov Seychel je svatým grálem luxusního cestování. Soukromý ostrovní majetek nabízí jedenáct palácových vil pro hosty, z nichž všechny mají přímý přístup na nádhernou pláž Anse d’est. Jsou vyvýšené více než metr nad zemí, aby zachytily chladivý ostrovní vánek. Každá vila má dva klimatizované pavilony s ložnicemi: neuvěřitelně prostornou hlavní ložnici a druhou ložnici, kterou lze přeměnit na studijní salonek. Všechny vily mají také otevřený obývací pokoj (s pohovkou a jídelním stolem), přilehlý kuchyňský kout (včetně minibaru, který musí být nejvelkorysejší na světě), venkovní bazén se zastřešenou salaší (k odpočinku ve stínu v poledne, když je příliš horko na venkovní aktivity) a rozsáhlou venkovní terasu, která se vznáší nad nadměrnou zahradou, a šíleně krásnou, polootevřenou koupelnu, která má rozměry a působí jako ultraluxusní lázeňský dům.

Další ocenění: North Island se také nachází v mém seznamu 10 nejlepších letovisek na Seychelách, nejexkluzivnějších soukromých ostrovních letovisek na světě, nejlepších luxusních hotelů na světě, nejdražších hotelů na světě, nejlepších letovisek na líbánky na světě a nejúžasnějších plážových útočišť v Africe.

6. HOTEL TIME+TIDE MIAVANA, MADAGASKAR

Hotel Time + Tide Miavana se nachází na idylickém ostrově u pobřeží Madagaskaru v Indickém oceánu a je jedním z nejexkluzivnějších úniků pro trosečníky na světě. K dispozici je 14 mimořádně luxusních plážových vil s jednou, dvěma a třemi ložnicemi. O prostor tu není nouze, protože tato palácová hotelová apartmá mají obrovské rozměry. A co víc, jsou rozmístěny na západní straně ostrova podél nádherné pláže, odkud je nádherný výhled na oceán, pevninský Madagaskar (na horizontu) a západ slunce. Každá vila má vlastní bazén, svěží zahradu, stylovou jídelnu a obývací část, dobře vybavený kuchyňský kout, hlavní ložnici s vlastní koupelnou a pracovnu, kterou lze přeměnit na dětský pokoj. Ke každé vile patří také vlastní jízdní kola a elektrická bugina k prozkoumávání ostrova.

Další ocenění: Time+Tide Miavana se také nachází v mém seznamu 10 nejvzdálenějších luxusních hotelů na světě, nejlepších hotelů na světě pro líbánky a nejlepších věcí, které stojí za to vidět a dělat na Madagaskaru.

5. HOTEL SONEVA JANI

Rozsah vil Soneva Jani je mimořádný, k dispozici jsou jak vily s jednou ložnicí (pro páry a rodiny s malými dětmi), tak vily s více ložnicemi (pro větší cestovní skupiny). Celkem 51 nadvodních vil se nachází podél dvou mol, která jsou spojena s ostrovem Medhufaru a jako had se kroutí nad modrou vodou. Každá vila má vlastní bazén a otevírá se do vlastního úseku laguny, přičemž některé vily mají skluzavky vedoucí z horní paluby přímo do laguny pod nimi. Uvnitř se nachází prostorná hlavní ložnice s dětským koutkem na spaní, koupelna pod širým nebem, prosklený kuchyňský kout, pracovna, šatna, obývací prostor se zapuštěnými sedačkami a nahoře salonek s posezením a jídelní sala. Vrcholem vily je zatahovací střecha v hlavní ložnici, která se po stisknutí tlačítka odsune, takže hosté mohou ležet v posteli a pozorovat hvězdy.

Další ocenění: Soneva Jani se také nachází v mých žebříčcích top 10 nejúžasnějších vil nad vodou na Maledivách, nejlepších luxusních resortů na Maledivách, nejúžasnějších plážových útočišť v Asii a mých nejoblíbenějších hotelů na světě.

4. HOTEL ROYAL MALEWANE, JIŽNÍ AFRIKA

Royal Malewane se nachází v soukromé rezervaci Thornybush a je jednou z nejexkluzivnějších safari chat v Jižní Africe. Chata pojme maximálně 20 hostů v maximální koloniální nádheře šesti luxusních apartmá, dvou královských apartmá a jednoho domu Africa House. Vyvýšené chodníky spojují všechna ubytování s hlavní chatou. Během své dovolené jsem se ubytoval v hotelovém apartmá Royal Suite, které se řadí mezi nejopulentnější vily, v nichž jsem kdy pobýval. Extravagantně rozměrově řešená vila měla velký obývací pokoj s krbem a dvě oddělené ložnice, každou s mahagonovou postelí se čtyřmi sloupky a extravagantní koupelnou s vanou Victoria u okna. Vilu obklopovala obrovská venkovní terasa s křišťálově čistým bazénem a dvěma slaměnými altány, takže jste si mohli maximálně vychutnat okolní divokou krásu a užívat si tepla afrického slunce v naprostém soukromí.

Další ocenění: Hotel Royal Malewane se také nachází v mých seznamech 10 nejlepších luxusních hotelů v Jihoafrické republice, nejšíleněji krásných safari chat v Africe, nejlepších hotelů na světě a nejexkluzivnějších safari chat v Jihoafrické republice.

3. HOTEL SONEVA FUSHI, MALEDIVY

Soneva Fushi nabízí masivní luxusní vily a soukromé rezidence s několika ložnicemi ve stylu Robinsona Crusoe, které jsou ukryty mezi hustou tropickou zelení. V souladu s tématem trosečníků jsou mnohé z nich postaveny tak, aby připomínaly domky na stromech. Všechny jsou otevřené k vlastnímu úseku cukrově bílého písku a většina z nich se může pochlubit vlastními bazény s mořskou vodou, některé z nich dokonce s vlastními skluzavkami. Jedním z nejúžasnějších hotelových apartmánů je čtyřpokojový Jungle Reserve, který se nachází na východní straně ostrova. Obrovská rezervace vás obklopí přírodou a zároveň nabízí jeskyně a terasy luxusního prostoru: tři přepychové ložnice, obrovské zahradní koupelny pod širým nebem, vnitřní obývací pokoj s jídelním stolem až pro 10 osob a samostatný venkovní zapuštěný jídelní stůl stejně velký, vinný sklípek ve vile, kompletní kuchyň, knihovnu a vaše soukromé lázeňské apartmá s místností pro léčbu párů, posilovnou, saunou a párou.

REZERVOVAT HOTEL SONEVA FUSHI NA MALEDIVÁCH MŮŽETE ZDE.

Další ocenění: Soneva Fushi se také nachází v mém seznamu 10 nejlepších hotelů na Maledivách, nejlepších rodinných hotelů na světě, nejúžasnějších plážových útočišť v Asii, nejlepších resortů na Maledivách pro šnorchlování a nejšílenějších hotelových pláží na světě.

2. HOTEL CALILO, ŘECKO

Calilo, které se těší odlehlé poloze na řeckých Kykladách (Ios), nabízí 32 jedinečně navržených apartmánů s ručně vyráběnými mozaikami, vroubkovanými dlaždicemi, křesly inspirovanými drifty a mramorovými vlnami (většina apartmánů má také soukromé bazény). Nejvyšší hotelovou vilou je apartmá „Moře úsměvů“, které majitel Michalopoulos pojmenoval podle jeho zaměření na vodu. Toto neuvěřitelné apartmá se nachází na kopci Calilo s panoramatickým výhledem na letovisko a pláž a nabízí tři ložnice, z nichž každá má palácové mramorové koupelny s hlubokými vanami. Velkorysý venkovní prostor apartmá zahrnoval vyhrazené posezení, vodopád, přírodní skalní sprchu, vodní jezírko a dvě houpací lůžka. K tomu všemu je zde soukromý bazén vyrobený z 65 000 kusů mramoru.

Další ocenění: Calilo je také na mém seznamu 10 nejlepších plážových resortů v Evropě.

1. HOTEL SONEVA KIRI, THAJSKO

Rezervace s bazénem a výhledem na západ slunce se šesti ložnicemi v Soneva Kiri, ukrytá v džungli, se rozkládá na vrcholu kopce v západní části tohoto pohádkového resortu. Rezervace se nachází na odlehlém, výjimečně klidném místě, tyčí se nad mořem, má klidnou atmosféru stranou od ruchu letoviska, ale je vzdálená jen 5 minut jízdy elektrickým vozíkem od veškerého rustikálně-luxusního vybavení. Ekologický design vily splývá s velkolepým přírodním prostředím a umocňuje pocit splynutí s přírodou. Je tvořena skupinou pavilonů, které jsou postaveny z místních materiálů, zastřešeny střechou z palmových listů, obloženy stylovými světlými polštáři a zařízeny jednoduchým, ale elegantním nábytkem. Je to luxus naboso v té nejlepší formě, i když neokázalý a šetrný k životnímu prostředí.

Deset nejlepších ocenění: Soneva Kiri se nachází v mých žebříčcích Top 10 nejbláznivějších hotelů v Thajsku, nejúžasnějších plážových resortů na světě, nejskandálnějších hotelových zážitků na světě, nejlepších soukromých bazénů na světě, nejkrásnějších hotelových pláží na světě, nejluxusnějších hotelů na světě, nejlepších rodinných hotelů na světě, nejodlehlejších hotelů na světě, nejúžasnějších plážových útočišť v Asii a luxusních hotelů s vlastním letištěm.


Nádherných míst na světě je velká spousta a k srdci mi jich přirostlo více. Ale o těch zase až příště 🙂 Tento náš výběr si můžete připsat na seznam míst, která stojí za návštěvu a pokud se chcete vydat naplnit svůj seznam skutečnými cestami, rádi vám se splněním vašich snů pomůžeme. Neváhejte nás kontaktovat a k vaší vysněné dovolené už je jen krůček…

Tento obrázek nemá vyplněný atribut alt; název souboru je Barbora-blog-1024x266.png.
Bára Blaschke
+420 602 552 624
barbora@snailtravel.cz