10 nejlepších plážových resortů a hotelů v Mexiku

Mexiko je jednou z nejkrásnějších zemí světa s rozmanitou kulturní scénou, úchvatnou přírodou, bohatou historií a živou společností. Tato slunná země je také známá svými nádhernými plážemi s bílým pískem a tyrkysovým mořem, které jsou hřištěm Evropanů a Američanů během chladnějších zimních měsíců na severní polokouli. Pokud přemýšlíte o cestě do Mexika na příští dovolenou na pláži, ale nevíte, kde se ubytovat, jste na správném místě. Níže je uveden náš seznam 10 nejluxusnějších plážových resortů v Mexiku.

MAROMA, A BELMOND HOTEL, RIVIERA MAYA

Belmond Maroma Resort & Spa ve stylu haciendy, ukrytý uprostřed 25 hektarů zachovalé džungle na poloostrově Yucatán a rozkládající se podél jedné z nejčistších pláží Karibiku, představuje ryzí útěk s nádechem mayské magie. Líné dny můžete trávit u bazénu a oceánu nebo procházkami po zahradách plných květin, kde se prohánějí papoušci a motýli. Restaurace na pláži nabízejí svěží a lahodnou kuchyni, zatímco bary servírují řemeslné mezcaly a vzácná vína. Hosté plážového resortu mohou prozkoumat některé z velkých mexických památek, potápět se v tajemných podmořských jeskyních nebo nakupovat až do padnutí v Cancúnu. Resort bude znovu otevřen v květnu 2023 po rozsáhlé rekonstrukci, kterou provedla uznávaná designérka Tara Bernerd.

VICEROY RIVIERA MAYA

Při popisu Viceroy Riviera Maya vás napadnou tři slova: sexy, odlehlost a moře. Toto ekologické útočiště, které se nachází v husté yucatánské zeleni nedaleko Playa del Carmen, tvoří pouhých 41 vil se slaměnou střechou, bazény, venkovními sprchami, houpacími sítěmi a dostatkem prostoru, abyste se v něm ztratili (nejmenší vila má 1 000 čtverečních metrů). Ubytování je roztroušeno po celém areálu, abyste měli maximální soukromí, a nabízí se od vily s výhledem na džungli až po vilu u oceánu – ačkoli nikdy nejste daleko od plážee a soukromého mola resortu. Lázně čerpají ze starobylých rituálů, kuchyně spojuje mayské a středomořské tradice.

CALA DE MAR RESORT & SPA IXTAPA, ZIHUATANEJO

Cala de Mar Resort & Spa Ixtapa je záviděníhodnou adresou v Zihuatanejo/Ixtapě, kde je každý z 59 apartmánů vybaven hlavní ložnicí a venkovním obývacím prostorem s terasou a soukromým bazénem s výhledem na moře. Moderní vybavení, jako je Wi-Fi a LCD televizory, se zde snoubí s tradičními mexickými prvky; ručně vyráběná hlína a kámen se tu snoubí s elegantním mramorem a leštěným tvrdým dřevem. Objednejte si proceduru v lázních o rozloze 4 000 čtverečních stop, které nabízejí venkovní léčebné prostory a terapie inspirované místními bylinami. Poté se odeberte do soukromého bazénu na terase a rozjímejte nad modrým Pacifikem, který se valí k útesům pod vámi.

FOUR SEASONS PUNTA MITA, RIVIERA NAYARIT

Milovníci vody nebudou věřit svému štěstí v hotelu Four Seasons Resort Punta Mita. Tento plážový resort ve stylu casita nabízí 177 pokojů a 31 soukromých vil a nachází se na Bahía de Banderas, jedné z největších přírodních zátok v Mexiku. Hosté zde mohou objevovat rodinné programy resortu a také si užívat nejlepší šnorchlování, potápění, hlubokomořský rybolov a pozorování velryb na světě. Také na souši je co dělat: golfisté si mohou vybrat ze dvou hřišť navržených Jackem Nicklausem (hřiště Pacifico má jediný přírodní ostrovní green na světě). V resortu je také deset restaurací a barů, tři bazény, dvě pláže a další lázeňská a fitness zařízení. Four Seasons také nedávno otevřel ultra-luxusní stanový kemp pouze pro dospělé – nazvaný Naviva®, A Four Seasons Resort, Punta Mita – vzdálený pět minut od hlavního resortu.

ONE&ONLY MANDARINA, PUERTO VALLARTA

One&Only Mandarina, hladce vetkaná do rozmanitých, dramatických výhledů jednoho z posledních tropických deštných pralesů na pláži v mexické Riviéře Nayarit, je energickým prostředím, které vás vyzývá k dobrodružství. Objevte prostorné, samostatně stojící elegantní domy na stromech a vily na smaragdových útesech, jen co by kamenem dohodil od písku lemovaného palmami, břehů vhodných ke koupání a energického prostředí stvořeného pro znovuspojení. Vydejte se na neomezené oceánské dobrodružství, prozkoumejte kilometry přírodních stezek a ponořte se do Mandarina Polo & Equestrian Club – prvotřídního hájemství aktivit pro jezdce i diváky.

WALDORF ASTORIA LOS CABOS PEDREGAL, LOS CABOS

Hotel Waldorf Astoria Los Cabos Pedregal se nachází na úpatí hory Pedregal ve městě Cabo San Lucas a je přístupný pouze soukromým tunelem vytesaným do středu hory. Čtenáři časopisu Travel + Leisure jej zvolili nejlepším plážovým resortem v Mexiku; každý z jeho pokojů má vlastní bazén, krb, venkovní terasu a krásný výhled na Tichý oceán. Užijte si relaxační den v oceňovaných lázních Waldorf Astoria Spa a úžasné jídlo v jedné ze čtyř hotelových restaurací: Don Manuel’s, El Farallon, The Beach Club nebo Crudo.

ONE&ONLY PALMILLA, LOS CABOS

One&Only Palmilla leží na výběžku poloostrova Baja – s panoramaty na Cortezské moře – a je jedním z nejlegendárnějších a nejslavnějších mexických plážových resortů, kde zázraky národa ožívají ve velkém stylu. Místní suroviny, které si vychutnáte v naprosto úchvatném prostředí. Vzrušující dobrodružství v drsné poušti i na rozkvetlém moři a jedna z mála pláží v Los Cabos, kde se dá koupat. Nekonečné zábavy pro každý věk a vášeň, od prohlídek místního umění a kurzů vaření až po lekce surfování na míru a golf světové úrovně, doplňují holistické lázeňské terapie a starobylé léčebné rituály. Nechte se pohltit mexickým šarmem a obklopit jiskřivě modrou vodou.

ROSEWOOD MAYAKOBA, RIVIERA MAYA

Ultraluxusní hotel Rosewood Mayakoba představil koncem roku 2019 po rozsáhlé rekonstrukci za několik milionů dolarů svěží, moderní design všech 129 apartmánů. Tento resort s pěti diamanty AAA a pěti hvězdičkami Forbes se nachází uprostřed klidných lagun, bujných mangrovových porostů a pláží s bílým pískem. Jeho nadstandardně velké pokoje mají soukromé bazény s ponorem a resort nabízí exkluzivní kolekci soukromých rezidencí, šest bazénů a lázně Sense nacházející se na soukromém ostrově. Po příjezdu jsou hosté dopraveni lodí přes laguny nebo golfovým vozíkem do svého apartmá, kde na ně čeká komorník. Užijte si přístup na mistrovské golfové hřiště El Camaleón.

LAS VENTANAS AL PARAISO, A ROSEWOOD RESORT, LOS CABOS

Las Ventanas al Paraíso, A Rosewood Resort nabízí „okna do ráje“ a nastavuje standard pro luxus na pláži v mexické oblasti Los Cabos. Každé ubytování je prostorné apartmá s mramorovou sprchou, vápencovou podlahou conchuela a dalekohledem pro pozorování noční oblohy. Signature Beachfront a Oceanview Villas se nacházejí jen pár kroků od legendárního Cortézova moře. Tato autentická mexická vila probouzí všechny smysly k poznání zázraků tohoto soukromého ráje – od soukromých bazénů s nekonečným okrajem až po rozsáhlou koupelnu s parní a dešťovou sprchou a nekonečnou vanou pro dva. Nenechte si ujít nedávno přidané plážové kabiny se soukromými vířivkami.


Mexiko je rozhodně zemí, kde najdete klidné pláže i mystická místa. Jestli se sem chystáte, neváhejte se s námi poradit. Představíme vám spoustu dalších míst a vybereme to pravé právě pro vás.

Přejeme krásné cestování.

Za tým turbošneků
Vaše Bára

Tento obrázek nemá vyplněný atribut alt; název souboru je Barbora-blog-1024x266.png.
Bára Blaschke
+420 602 552 624
barbora@snailtravel.cz