10 nejlepších hotelů na líbánky na světě

Líbánky jsou zážitkem, který se opakuje jednou za život (pro většinu párů), a jednou z nejočekávanějších a nejpříjemnějších dovolených. Nejenže je to nejlepší způsob, jak začít společný život v manželství, ale je to také perfektní záminka k tomu, abyste si mohli dopřát drahý výlet, který jste vždycky chtěli podniknout. Očekávání od svatební cesty jsou samozřejmě vždy vysoká, ale to, co dělá hotel hodný svatební cesty, se liší pár od páru. Pro některé je to samota daleko od domova, nedotčené pláže a dechberoucí výhledy. Pro jiné je to bezkonkurenční luxus, nekonečné hýčkání a královská obsluha. Zde je náš seznam 10 nejromantičtějších a nejidyličtějších hotelů na líbánky na světě, od nóbl vil nad vodou přes odlehlé pokoje se soukromými bazény, od velkolepých venkovních apartmánů po vlastní italské palazzo.

OBEROI AMARVILAS, INDIE

V hotelu The Oberoi Amarvilas, který se nachází necelých 600 metrů od Tádž Mahalu – nejkrásnějšího svědectví nehynoucí lásky na světě -, snadno zažehnete romantiku. Hotel stojí uprostřed devíti akrů nádherně upravených zahrad, minaretů, pavilonů, fontán, bazénů s odrazovými plochami a terasovitých trávníků inspirovaných tradičními mughalskými vzory. Resort má 102 nádherně zařízených pokojů a apartmánů, z nichž každý má nerušený výhled na Taj Mahal a je doplněn vřelou, osobní pohostinností Oberoi. Mnoho pokojů této elegantní pětipatrové budovy má soukromé terasy. V restauracích s vynikající kuchyní se podávají pokrmy pan-mezinárodní a autentické mughlajské kuchyně. Páry mohou zažít večeři při svíčkách na svém soukromém balkoně vedle siluety Tádž Mahalu nebo relaxovat při lázeňských procedurách v párovém terapeutickém apartmá s výhledem na Tádž Mahal.

BELMOND HOTEL CARUSO, ITÁLIE

Belmond Hotel Caruso se nachází na nejpozoruhodnějším místě italského pobřeží Amalfi, téměř zavěšený mezi mořem a oblohou, v bývalém středověkém paláci na nejvyšším a nejklidnějším místě Ravella, s výhledem na skály a útesy italského pobřeží Amalfi a Středozemní (nebo spíše Tyrhénské) moře. Díky freskami vyzdobeným salonům, klenutým kamenným klenbám a pouhým 50 velmi individuálním pokojům a apartmánům, které zabírají všechny tvary a kouty architektury starobylého paláce, se jedná o intimní útočiště se zajímavým smyslem pro historii. Především je však tento hotel s růžovým altánem vedoucím k jednomu z nejpozoruhodnějších nekonečných bazénů na světě, se stolováním při slunci nebo svíčkách v restauraci Belvedere a s bohatým smyslem pro minulost, kdy byl útočištěm prezidentů, spisovatelů a filmových hvězd, téměř nemožně romantický a představuje dokonalou výzdobu pro nezapomenutelné líbánky.

SOUKROMÝ OSTROV SONG SAA, KAMBODŽA

Song Saa Private Island je hotelový ráj pro líbánky zasazený do neobjevené krásy kambodžského souostroví Koh Rong. Song Saa nabízí jedinečnou prvotřídní kuchyni, úžasný výhled na západ slunce a řadu lázeňských a wellness procedur, které jsou dokonalým požitkem pro mysl, tělo i duši. Harmonie, udržitelnost a prvotřídní luxus jsou základními principy, na nichž je založen design hotelu Song Saa, který zahrnuje energeticky účinnou doškovou střechu, recyklované dřevo z nepoužívaných rybářských lodí, nábytek vyrobený z naplaveného dřeva nasbíraného na místních plážích a v zátokách a podlahy ze dřeva zachráněného ze starých továren, skladů a zbořenišť v Kambodži a Thajsku. Kromě 18 zahradních a plážových vil nabízí tento rezort 9 vil nad vodou a představuje takový luxus 5 hvězdiček a romantiku, jakou byste v Kambodži možná nečekali.

JADE MOUNTAIN, SV. LUCIE

Jade Mountain je jediným hotelem na Svaté Lucii s ikonickým výhledem na hory Piti a Gros Piton, které se vznášejí nad Karibským mořem, a je sám o sobě destinací pro líbánky. Poloha hotelu je nepřekonatelná, majestátně se tyčí nad soukromým panstvím Anse Chastanet s 600 bujnými tropickými akry, které lemují dvě jemné písečné karibské pláže s nedotčenými korálovými útesy hned u břehu. Působivý design s jednotlivými mosty vedoucími k výjimečným apartmánům s nekonečným bazénem a robustními sloupy s kamennými tvářemi, které sahají až k nebi, činí z Jade Mountain jeden z nejúchvatnějších karibských resortů. V 29 apartmánech Jade Mountain (tzv. „svatyních“) zcela chybí čtvrtá stěna, a tak se z nich jako z jeviště můžete kochat plnou krásou dvojčat Svaté Lucie, Pitonů, které jsou na seznamu světového dědictví UNESCO, a věčného Karibského moře.

Rezervovat můžete ZDE.

GRACE SANTORINI, ŘECKO

Grace Santorini je exkluzivní butikový hotel na Santorini, který se nachází 363 metrů nad světoznámou kalderou Santorini a nabízí úchvatný výhled. Hotel je strohý, minimalistický a jednoduše úžasný, vynechává ozdoby a nabízí rozlehlé plochy nedotčené bílé barvy a výhled na moře, který se táhne do nekonečna. V 21 inovativně zrekonstruovaných pokojích a apartmá se projevuje moderní styl, který kombinuje špičkový design na míru s tradičními ručně vyráběnými kousky, zatímco luxusní koupelny nabízejí dvojité toaletní skříňky s vyřezávanými mramorovými umyvadly a prostorné dešťové sprchy s mozaikovými stěnami. Většina pokojů je vybavena venkovními bazény, zatímco vila o rozloze 400 m2 nabízí soukromý vyhřívaný bazén a lázně. Hotelový bazén je skutečně velkolepý a patří k nejfotografovanějším bazénům na světě.

ONE&ONLY LE SAINT GERAN, MAURITIUS

Ostrov Mauricius v Indickém oceánu je rájem líbánek a jeho nejlegendárnější hotel One&Only Le Saint Géran nabízí krásný začátek společného života. Po mnohamilionové renovaci v roce 2017 tento fenomenální hotel opět povstal jako největší oslava svého bezkonkurenčního mauricijského prostředí. Hotel se nachází na soukromém poloostrově, který nabízí přístup k více než 2 km dlouhým plážím s bílým pískem podél dvou úžasných pobřeží: na východě Indický oceán lemovaný pohupujícími se palmami, na západě výhled na hory pokryté cukrovou třtinou a klidnou lagunu. Vychutnejte si příležitosti ke sblížení se svou drahou polovičkou a zároveň si užijte idylické pláže, dva šumivé bazény, blahodárné lázně One&Only Spa a Club One – nové centrum pro všechny aktivní aktivity. Soubor zrekonstruovaných a zbrusu nových restaurací resortu nabízí výjimečné gastronomické expozice a vaření v divadelním stylu.

FOUR SEASONS RESORT BORA BORA, FRANCOUZSKÁ POLYNÉSIE

Four Seasons Resort Bora Bora je jedním z nejvyhledávanějších hotelů na světě pro líbánky, a to právem! Resort obklopený majestátními výhledy je obklopen ostrůvky lemovanými pískem na vnějším korálovém útesu, které obklopují tyrkysovou lagunu. Resort nabízí 115 prostorných úkrytů se 108 bungalovy nad vodou a 7 obrovskými vilami na pláži, všechny s výhledem na křišťálově čisté vody laguny a některé s nádherným výhledem na horu Otemanu, posvátnou horu Francouzské Polynésie. Všechna ubytování jsou inspirována místní architekturou a nabízejí klidnou a vzdušnou atmosféru; jsou vybavena tradičním nábytkem z týkového dřeva, vysokými stropy a doškovými střechami z listů pandánu. Mezi charakteristické prvky patří vůně vanilky a textura černých perel v lázních, stolování pod širým nebem s výhledem na proslulou lagunu Bora-Bora a typické služby Four Seasons na každém kroku.

AMAN VENICE, ITÁLIE

Aman Venice se nachází v Palazzo Papadopolion ze 16. století, jednom z osmi monumentálních paláců na kanálu Grand, který je stejně přepychový a romantický jako město samo. Kdysi zde žil významný malíř 18. století Tiepolo a jeho fresky zdobí stěny mnoha z 24 pokojů a apartmánů. V 19. století přeměnila předsednická rodina Papadopoliů přilehlé budovy na dvě zahrady, které dnes patří k nejvzácnějším soukromým zeleným plochám ve městě. Když byl Aman Venice v roce 2014 renovován, získal palác díky citlivému začlenění moderních vymožeností ocenění za nejlepší rekonstrukci v Itálii. Přestože opulentní interiéry hotelu uspokojují touhu po velkoleposti, navozují také rovnováhu a harmonii. Umělecká díla v rokokovém stylu se střídají se současnou střídmostí interiérů Jeana-Michela Gathyho, soukromé zahrady a celoroční wellness vybízejí ke klidné introspekci. Místní odborníci kombinují úctu k minulosti a uznání současnosti, kurátorsky zajišťují autentická, kulturní a ultraromantická setkání daleko od davů a dosahují srdce benátských vášní.

SEVERNÍ OSTROV, SEYCHELY

North Island je nejexkluzivnějším útočištěm na světě a nejlepším hotelem, v jakém jsem kdy byl. Tento šíleně krásný ostrov má pouze 11 opulentních ručně vyrobených vil s výhledem na nedotčené, pudrově bílé písky a tyrkysové vody ekologické rezervace Ile Du Nord. Všechny vily jsou vyvýšené nad zemí, aby zachytily chladivý vánek Indického oceánu, a otevírají se do soukromé zahrady a na pláž. Vaše soukromé útočiště dotvářejí bazény a venkovní sprchy. Na ostrově se nachází společenská místnost a jídelna, malebně umístěné lázně a posilovna, knihovna a potápěčské centrum a bazén s okrajovým průtokem, které jsou zabudovány do žulového výběžku. Dávejte pozor na Bruta, 160 let starou želvu na ostrově. Hotel byl v roce 2011 ozdobou líbánek prince Williama a vévodkyně z Cambridge a v roce 2014 líbánek hollywoodského herce George Clooneyho a Amal Alamuddin.

SONEVA JANI, MALEDIVY

Nejexkluzivnější resort na Maledivách se nachází na neobydleném shluku pěti ostrovů v atolu Noonu a je obklopen 5,6 km dlouhou lagunou s křišťálově čistou vodou a nerušeným výhledem na Indický oceán. Každá z 24 vodních vil má soukromý bazén a otevírá se do vlastního úseku laguny, přičemž některé vily mají skluzavky vedoucí z horní paluby přímo do laguny pod nimi. Vrcholem vily je zatahovací střecha v hlavní ložnici, která se po stisknutí tlačítka odsune, takže hosté mohou ležet v posteli a pozorovat hvězdy. Kulinářské zážitky v hotelu Soneva Jani jsou stejně rozmanité jako nezapomenutelné: kromě nádherných jídelních míst si můžete dopřát kulinářská dobrodružství, jako je soukromé stolování kolem laguny, piknik ve stylu Robinsona Crusoe, obědy v organické zahradě a kurzy vaření. Romantičtější než tady už to být nemůže.


Svatební cesta je jedna z dovolených, které každý z nás věnuje mimořádnou pozornost a nás moc těší, pokud se na tomto vašem životním zážitku můžeme podílet. Neváhejte se nám ozvat, vybereme to nejromantičtější a nejkrásnější místo na světě i pro vaší svatební dovolenou 🙂

Přejeme krásné cestování.

Za tým turbošneků
Vaše Bára

Tento obrázek nemá vyplněný atribut alt; název souboru je Barbora-blog-1024x266.png.
Bára Blaschke
+420 602 552 624
barbora@snailtravel.cz