10 NEJLEPŠÍCH LUXUSNÍCH hotelů v japonsku

Japonsko, které se letos na podzim (konečně) znovu otevře mezinárodním cestovatelům, je jednou z nejzajímavějších a nejkouzelnějších destinací na světě. Jeho barevné svatyně, fascinující čtvrti gejš a starobylé buddhistické chrámy jsou důkazem bohatého kulturního dědictví a dávné historie země. V zemi vycházejícího slunce není nouze o významné památky, které stojí za to navštívit a prozkoumat, od slavných památek v úchvatném císařském městě Kjótu až po rušné hlavní město Tokio s jeho nekkonečnou velikostí a blikajícími neony. Díky nedávnému otevření několika ultra-luxusních hotelů Aman, Ritz-Carlton, Four Seasons a Hyatt nabízí nyní země portfolio exkluzivních hotelů, které odpovídají jejím jedinečným kulturním zážitkům. Zde je náš výběr 10 nejlepších luxusních hotelů v Japonsku.

10. HYATT REGENCY HAKONE RESORT & SPA

Hyatt Regency Hakone Resort & Spa se nachází v oblasti Honšú, která je proslulá svými onseny (horkými prameny) a výhledem na horu Fudži. Elegantní a zároveň příjemný hotel ve stylu ryokan nabízí 80 prostorných pokojů a apartmánů, z nichž všechny mají vlastní slunnou terasu nebo balkon. Některé pokoje jsou vybaveny podlahou tatami (rohožemi), onsenem a jukatou (tradiční oděv, který se nosí v hotelu). Intimní hotelový salonek má vlastní krb, který je ideální výzdobou pro chladné zimní večery. Zatímco hosté odpočívají uprostřed čerstvého vzduchu, zalesněných kopců a malebných výhledů na národní park Fudži-Hakone-Izu, mohou si vychutnat vyváženou kombinaci vřelých služeb světové úrovně společnosti Hyatt a japonského stylu pohostinnosti, který nabízí možnost bohaté večeře a snídaně jako součást hýčkání.

9. ST REGIS OSAKA

Hotel St. Regis Osaka se nachází podél proslulé ulice Midosuji, která je důvěrně známá také jako Elysejská pole v Ósace. Tento nejlepší hotel v Ósace, který je výmluvným vyjádřením komfortu a vytříbené japonské estetiky, nabízí příbytek klidu a pohodlí. 160 pokojů a apartmá je elegantně vybaveno rafinovaným nábytkem a bohatými texturami. Hosté si mohou vychutnat vynikající jídlo v restauracích Rue d’Or, La Veduta nebo Teppanyaki WAJO, objevit ztělesnění luxusního hýčkání v exkluzivních hotelových lázních Iridium Spa nebo se kochat nádherným výhledem na panorama Ósaky z klidné terasy ve 12. patře. Hotel St. Regis Osaka se nachází v těsné blízkosti oblíbených destinací, jako jsou Universal Studios Japan, Ósacké akvárium Kaiyukan a nejexkluzivnější nákupní čtvrti města.

8. PARK HYATT NISEKO HANAZONO

Park Hyatt Niseko, Hanazono nastavuje nové měřítko pro luxusní hotely v Niseko, celoročním horském útočišti v srdci nejlepší japonské lyžařské oblasti. Park Hyatt Niseko se může pochlubit mezinárodní architekturou a interiérovým designem, výjimečným ubytováním, vynikající kulinářskou nabídkou, sofistikovanými uměleckými díly a legendárními službami značky Park Hyatt. Okna od podlahy až ke stropu rámují horu Yotei a pohoří Annupuri zvenčí 100 jednoduše rafinovaných pokojů; charakteristická apartmá mají vlastní onsens. V zimních měsících ocení hosté možnost užít si sněhový prašan, zatímco letní měsíce nabízejí rafting, golf a výlety do nedalekého národního parku Shikotsu-Toya, geoparku UNESCO. Slavné město Sapporo a jeho pivovary jsou vzdálené dvě hodiny jízdy.

7. HOSHINOYA KYOTO

Dokonalou ukázku injódó – japonského feng-šuej – najdete v klidném hotelu Hoshonoya Kyoto, který se nachází v malebné čtvrti Arašijama a kam se dostanete pohodlnou projížďkou lodí po řece Oigawa. Vyzařuje z něj pocit naprosté uvolněnosti a relaxace. Objekt se skládá z nádherné sbírky tradičních dřevěných budov z 19. století, které byly s láskou zrestaurovány tak, aby vytvářely moderní komfort v idylickém přírodním prostředí s 25 prostornými pokoji, knihovnou, salónkem tatami a okouzlující moderní japonskou zahradou. Uklidňující interiéry jsou vybaveny vyhřívanými dřevěnými podlahami, ručně vyráběnými tapetami a posuvnými dveřmi ve stylu šódži; venku vedou kamenné chodníky osvětlené lucernami přes klidné japonské zahrady s cedrovými stromy. Večer vás čeká skvělá večeře kaiseki, kterou pro vás připraví uznávaný šéfkuchař. Pro check-in v tomto hotelu musí být hostům nejméně 13 let.

6. PARK HYATT TOKYO

Od okamžiku, kdy host vstoupí dovnitř a převezme klíč od pokoje na stříbrném přívěsku, je jasné, že pobyt v hotelu Park Hyatt Tokyo bude „nadstandardním“ zážitkem. Tato oáza, která se nachází vysoko nad rušným městem, vyplňuje 14 nejvyšších pater 52patrové věže Shinjuku Park Tower a nabízí výhled od panoramatu města až k hoře Fudži. Památky a zvuky Šindžuku (hlavní obchodní a administrativní centrum Tokia) jsou snadno dostupné, ale uvnitř prostorného pokoje si užijete naprostý klid. Večer si rozhodně nenechte ujít elegantní New York Grill & Barnna nejlepším místě ve městě, kde si můžete vychutnat živý jazz a úchvatný výhled. Vydejte se do luxusního Club on the Park, kde si můžete zaplavat a dopřát si lázeňské procedury. V hotelu Park Hyatt Tokyo se natáčel nádherný film Sofie Coppoly Ztraceno v překladu (2003).

5. ANDAZ TOKYO TORANOMON HILLS

V druhé nejvyšší výškové budově v Tokiu se nachází první hotel Andaz v zemi, Andaz Tokyo Toranomon Hills. Tento luxusní hotel se nachází v 47. až 52. patře a je stejně dynamický jako samotné pulzující japonské hlavní město, které se nachází hned za masivními velkými okny. Tento hotel odráží současnou japonskou městskou kulturu a hosté v něm mohou očekávat oslnivé zážitky. Tradiční nádech dodávají 164 futuristickým pokojům a apartmánům, které se jakoby vznášejí nad městskou krajinou. Z vrcholku věže v nejvyšším patře přináší Andaz nebývalou atmosféru do gastronomické a zábavní scény tohoto města, s úchvatným výhledem ze střešního baru a nejvýše položené samostatné svatební kaple ve městě.

4. RITZ-CARLTON KYOTO

Ritz-Carlton Kyoto je luxusní moderní hotel inspirovaný tradičními japonskými ryokany, který nabízí rozsáhlý výhled na řeku Kamogawa. Zprostředkováním zážitku, v němž se hladce snoubí staleté tradice Kjóta s těmi nejlepšími službami a vybavením, kterými je značka The Ritz-Carlton proslulá, hotel skutečně oživuje kulturní srdce Japonska. Minimalistické moderní interiéry s okny od podlahy ke stropu obsahují 134 pokojů; některá apartmá nabízejí tradiční výzdobu včetně futonů a rohoží tatami. Hosté si mohou vychutnat tradiční italskou kuchyni v restauraci La Locanda, sushi v restauraci Mizuki a značkové koktejly v baru; ponořit se do místní kultury díky hotelovým uměleckým aktivitám na míru v Kjótu; nebo si od všeho odpočinout ve vynikajícím lázeňském centru resortu.

3. AMAN TOKYO

Aman Tokyo, který zabírá šest nejvyšších pater nedávno postavené věže Otemachi, je luxusní hotel a městské centrum s odkazem na tradice i moderní přístup, který ztělesňuje hlavní město Japonska Tokio. Hotel čerpá inspiraci v designu tradičních japonských obytných staveb, přičemž klasické japonské materiály, jako je dřevo, papír Washi a kámen, se skvěle mísí s moderními technologiemi a luxusními látkami. Hotel nabízí 84 pokojů a apartmá s jedinečným uspořádáním, nádherným výhledem na město a veškerým moderním komfortem. Každý pokoj má velkou vanu furo, která je neodmyslitelnou součástí japonského rituálu koupání. Neustále se zde také objevuje odkaz na přírodu, od vnitřní hotelové zahrady ve fenomenální hale až po látky a umělecká díla zakomponovaná do designu.

2. AMAN KYOTO

Hotel Aman Tokyo, obklopený starobylými lesy, které kdysi poskytovaly útočiště uctívané komunitě umělců, vzdává hold tradičním ryokanům, i když v nápadně moderním stylu. Interiéry jsou prostorné a plné světla – důmyslně vytvořené tak, aby na každém kroku podporovaly klid, relaxaci a rozjímání. Kamenné cestičky porostlé mechem se vinou mezi mřížovými pavilony, v nichž se nachází 26 minimalistických pokojů s léčivými lázněmi onsen, které získávají vodu z nedalekých minerálních pramenů. V Living Pavilion se po celý den podávají domácí jídla ve stylu kjótské kuchyně obanzai, zatímco charakteristická restaurace Taka-an je kulinářskou poctou Honami Koetsu, který pomáhal utvářet kulturu a tvůrčí život kjótské čtvrti Takagamine a odtud i celého Japonska. Hosté si zde mohou zacvičit jógu, vydat se na výšlap za poznáním nebo prozkoumat 17 kjótských památek zapsaných na seznamu světového dědictví UNESCO.

1. AMANEMU, NÁRODNÍ PARK ISE-ŠIMA

Amanemu je nejlepším luxusním hotelem v Japonsku, který oslavuje starobylou tradici onsenů (minerálních horkých pramenů) v malebném národním parku Ise-Šima. Resort se nachází na zeleném zvlněném pobřeží zátoky Ago, známé jako zátoka perel, na západním pobřeží hlavního japonského ostrova Honšú. Každé z 24 apartmá a čtyři vily mají vlastní onsen a stěny otevřené do klidné zátoky Ago nebo do okolního lesa. Design všech pokojů se nese v duchu klasické japonské estetiky a využívá přírodní materiály a uklidňující odstíny, které rámují okolní přírodu. Lázně Amanemu mají dva velké pavilony pro koupání v onsenu, bazén watsu, čtyři léčebné apartmány, posilovnu a studio jógy. Hosté se mohou stát svědky modlitebního obřadu ve velké svatyni Ise nebo se vydat na ryby s místním rybářem a nechat si od šéfkuchaře připravit čerstvé sašimi z úlovku. Za celodenní výlet stojí také stezky Kumano Kodo, které jsou zapsané na seznamu UNESCO.


Doufáme, že se vám naše přehlídka japonských hotelů líbila a pokud budete chtít pomoci s výběrem při vaší cestě do Japonska, neváhejte se na nás obrátit.

Za tým turbošneků
Vaše Bára

Tento obrázek nemá vyplněný atribut alt; název souboru je Barbora-blog-1024x266.png.
Bára Blaschke
+420 602 552 624
barbora@snailtravel.cz