KOUZELNÝ OSTROV MOOREA

Polynéský ostrov Moorea je jako vystřižený z pohlednice. Hornaté vnitrozemí porostlé bujnou vegetací spolu s bělosnými plážemi a okolními lagunami hrající všemi barvami tyrkysu a modře vytváří skutečný ráj na zemi 🙂 Je jedním z nejkrásnějších ostrovů Francouzské Polynésie. Ostrov Moorea je vzdálený pouhých 21 kilometrů od hlavního ostrova Tahiti a je také jediným ostrovem, kam se můžete po přistání na mezinárodním letišti na Tahiti dostat lodí.

Hornatý ostrov plný zeleně je známý především  jako vyhledávaná destinace zamilovaných, kde snad každý chce strávit líbánky.  Možná to bude i jeho tvarem, který z ptačí perspektivy nápadně připomíná srdce.

Ostrov obklopený mělkou lagunou je pokryt osmi vrcholky porostlé neprostupnou džunglí, které se tyčí do velké výšky a vytváří tak nezaměnitelnou siluetu ostrova. Pod horami pak divoké zeleni kontrastuje tyrkysové moře s křišťálově čistou vodou.

Povrch ostrova Moorea si díky svým přírodním krásám vysloužil přezdívku „zelený samet“ a dále se k ostrovu váže i spousta tajemných příběhů a legend.

Stal se také kulisou pro natáčení filmu Vzpoura na lodi Bounty, kdy v osmdesátých letech sem umístili lokace filmu Bounty, který vypráví slavný příběh námořní vzpoury.

Obě zátoky i dnes právem patří mezi nekrásnější místa naší planety – Cookova zátoka je živější a více navštěvovaná, Opunohu je částečně izolovaná a proto více svěží a autentičtější.

Přestože populární ostrov navštěvuje stále více cestovatelů i díky jeho snadné dostupnosti z Tahiti, dokázal si zachovat image klidného, ​​téměř nedotčeného ostrova. Ostrované se k turistům chovají velmi přátelsky a pohostinně, přesně jako Tahiťané, a tak odevšad proudí pozitivní energie.

CO MŮŽETE ZAŽÍT NA OSTROVĚ MOOREA?

Výlet lodí kolem ostrova se šnorchlováním s rejnoky a žraloky

Tento jedinečný výlet si nesní nechat ujít žádný návštěvník ostrova. Během výletu lodí totiž uvidíte překrásná panoramata ostrova z mořské hladiny a budete moci obdivovat krásu zdejších dvou proslulých tajuplných zátok – Coocovy a Opunohu. 

Na zemi můžete objevovat malebné vesnice a pláže podél pobřeží či bohaté ananasové plantáže ve vnitrozemí. Existuje celá řada turistických stezek vhodných pro každého, od příležitostného chodce po nadšeného sportovce. Mezi vyhledávané aktivity patří rovněž průzkum ostrova, jeho krystalických vod  a vulkanických vrcholů, prostřednictvím Jeep Safari, dále golf na hřišti Moorea Green Pearl nebo návštěva vesničky Tiki Village, která vás seznámí se životem ve staré tahitské vesnici. Dozvíte se spoustu informací o místním řezbářství nebo třeba tahitském tetování a uvidíte velkolepou polynéskou taneční show.

TOP HOTELY, KDE SE UBYTOVAT

SOFITEL MOOREA IA ORA BEACH RESORT *****

Resort je situován na okraji nádherné tyrkysové laguny, přímo u jedné z nekrásnějších písečných pláží ostrova Moorea a s výhledem na ostrov Tahiti. K vybavení hotelu patří restaurace Molokai, bar, restaurace La Pérouse a konferenční místnost pro 35 osob. Nakupovat mohou v místním obchůdku. Hotel nabízí rovněž sejf, prádelnu a cestovní kancelář, která nabízí bezpočet fakultativních výletů. V hotelu dále naleznete: směnárnu, recepci, loď na vyjížďky po moři, letní terasu, 24-hod.servis. Elegantní bungalovy poskytují výhled na moře nebo do zahrady. Zařízení bungalovů je z přírodních materiálů a je zde dešťová sprcha. V ubytování najdete LCD TV a jedinečné postele značky MyBed řetězce Sofitel.

Rezervovat můžete ZDE.


HILTON MOOREA LAGOON RESORT & SPA – GOLF *****

Resort Hilton Moorea Lagoon je situován na severním pobřeží ostrova Moorea, je umístěn mezi okouzlujícími zátokami Cook Bay a Opunohu Bay, pod tyčícími se divokými zelenými horami, v nádherné tropické zahradě, u tyrkysově modré laguny se soukromou písečnou pláží. 
Resort je vzdálen 20 min jízdy od letiště Moorea nebo 25 min od přístavního mola, odkud se za 30 min dostanete rychlou lodí na Tahiti. Hosté Hilton Moorea Lagoon se mohou na pláži věnovat vodním sportům např. vodní lyžování, windsurfing, šnorchlování, potápění, rybaření, nebo si zapůjčit kola, zahrát si tenis, vyjet si na koních do hor, či se vydat na ostrovní safari.

Rezervovat můžete ZDE.


MANAVA BEACH RESORT & SPA – GOLF ****

Tento resort v tradičním polynéském stylu, se nachází na severním pobřeží ostrova Moorea, u nádherné bílé písečné pláže, obklopen sametově zelenými horskými svahy posetými ananasovými plantážemi. Letiště je vzdáleno pouhých 10 minut jízdy. láži široká nabídka vodních sportů a lodních výletů, dále potom plážový volejbal, badminton, pétanque, horská turistika, jeep safari, jízda na koni, a po tom všem příjemná relaxace v místních lázních Manea Spa nebo můžete využít služeb místního Tatoo salonu.

Rezervovat můžete ZDE.


Moorea je ostrovem plným dobrodružství. Rádi vám tuto nádherou dovolenou připravíme a míru. Stačí zavolat 🙂

Za tým turbošneků
Vaše Bára

Tento obrázek nemá vyplněný atribut alt; název souboru je Barbora-blog-1024x266.png.
Bára Blaschke
+420 602 552 624
barbora@snailtravel.cz