S BÁROU NA SAFARI BALÓNEM

Podnikla jsem cestu na Safari do Tanzánie. Byla to výprava za poznáním. Vyzkoušela jsem syrovost tamní přírody zabalenou do luxusu služeb hotelu Four Seasons. Temné noci prozářené měsícem, dny plné slunce a dálky plné krásných majestátních zvířat. Ale jeden zážitek byl výjimečný i v té záplavě tisíce vjemů ze safari – LET BALÓNEM! Pojďte se podívat spolu se mnou, jaké to bylo! Vaše Bára.

Celý zájezd byl velmi zajímavý a užili jsme si spoustu přírody a rozjímání. 4. den jsme ještě před rozedněním vyrazili na let balónem. Předpoklad, že to bude velký zážitek se naplnil. bylo to úchvatné. Nejprve jsme vyplnili „boarding pass“ a přejeli ještě za tmy k balónům. Byly obrovské a barevné. Po cestě autem jsme měli možnost pozorovat zvířata, ale nás ještě zmohl spánek a přidali jsme pár veršíků :).

Po příjezdu na místo letu jsme dostali malé školení o tom, jak se máme chovat, co dělat a co nedělat a jak vše bude probíhat. Rozdělili nás do jednotlivých skupin k pilotům a do košů jsme naskakovali, když ležely. Až s námi se zvedaly a startovaly k oblakům. A pak už jen letíte a sledujete tu krásu z výšky. Čas i prostor dostává jiný rozměr a vše je jako na dlani. Viděli jsme migraci a zase jiné chování zvířat. Zajímavé je, že aut se vůbec nebojí, ale zvuk balónu je občas vylekal. Přece jen není zřejmě tak častý.

Po přistání následoval ceremoniál s přípitkem a přejeli jsme na snídani v přírodě, kde jsme obdrželi certifikát o absolvování letu. Byl to úchvatný a nádherný zážitek.

Uprostřed národního parku jsme usedli k večeři s pochodněmi a sdíleli své příběhy u ohně a pozorovali hvězdy pod ochranou masajských válečníků a vzpomínali na náš zážitek s balónem. A další den už jsme se chystali k odletu.

To byl můj výlet balónem v dechberoucím Serengeti, na který vezmeme rádi i vás.
Přejeme krásné cestování.

Za tým turbošneků
Vaše Bára

Tento obrázek nemá vyplněný atribut alt; název souboru je Barbora-blog-1024x266.png.
Bára Blaschke
+420 602 552 624
barbora@snailtravel.cz