LEDOVÉ HOTELY – KAŽDÝ ROK NOVÉ A JEDINEČNÉ LEDOVÉ DOBRODRUŽSTVÍ

Ledové hotely představují jedinečnou symfonii přírodního umění a lidské důmyslnosti, která vybízí k objevování kouzel zimního světa jako nikdy předtím. Představte si, že se probouzíte v objímání jemně modřících stěn, které jsou vytvořeny z čistého, křišťálově průzračného ledu, a vaše dech se stává součástí zamrznutého ráje, který vás obklopuje. Každý pokoj v ledovém hotelu je mistrovským dílem, vytvořeným talentovanými umělci, kteří každý rok tvoří nové, fantastické světy.

Spát na posteli z ledu, zahalený do teplých sobích kůží a vysoce kvalitních spacích pytlů, je zážitek, který překonává všechny běžné představy o dobrodružství. Je to jako spát v objetí ledové královny, kde každý vzor na stěně vypráví jiný příběh, každá ledová socha je oknem do jiného světa. Ledové bary a restaurace nabízejí chladivý elixír v podobě nápojů podávaných v ledových sklenicích, které dodávají každému doušku nový rozměr. A když se venku stmívá, můžete se vydat na procházku pod hvězdnou oblohou, kde se třpytivé světlo polární záře odráží od sněhových plání a ledových soch, vytvářející tak scénu tak magickou, že se zdá být vystřižená z nejkrásnějších pohádek.

Ačkoliv jsou ledové hotely dočasnými výtvory, jejich každoroční znovuvytvoření je oslavou života a umění, příležitostí, jak být součástí něčeho, co je věčné jen v našich vzpomínkách. Je to pozvání do světa, kde se můžete na chvíli zastavit a ocenit krásu a sílu přírody, stejně jako lidskou schopnost přizpůsobit se a tvořit i v těch nejnáročnějších podmínkách.

ICEHOTEL, Švédsko.

Originální ICEHOTEL v Jukkasjärvi, který je nejstarší a zároveň nejúchvatnější z ledových hotelů, přináší svým hostům inovativní zážitek pobytu v chladném prostředí již téměř tři dekády. Během letních měsíců můžete zažít aktivity za polárním kruhem a v noci se ponořit do atmosféry zimní pohádky. Zajímá vás, co se děje s hotelem, až se rozpustí? Každoročně je opětovně vytvořen mezinárodními ledovými umělci, a proto je hotel každý rok originální a odlišný. V jednom roce můžete objevit v pokojích ledové sochy slonů a lvů, v dalším pak scény s mytickými bytostmi. Nemusíte se obávat zimy – k dispozici jsou termální spací pytle, které vás udrží v teple.

Hotel of Ice, Rumunsko

V Rumunsku se nachází Hotel of Ice, který je dostupný lanovkou vedoucí do pohoří Fagaras. Hosté si mohou vybrat buď útulné iglú, nebo dvoulůžkový pokoj, oba typy ubytování jsou vytesány z ledu pocházejícího z největšího ledovcového jezera v daných horách. Interiér je doplněn ručně vyřezávaným nábytkem z ledu, přikrytým teplými dekami a polštáři. Dokonce i v restauraci hotelu jsou nádobí a talíře vyrobeny z ledu. Pro ty, kteří chtějí svůj vztah posunout na další úroveň, je zde možnost vstoupit do manželství v ledovém kostele.

Hôtel de Glace, Kanada

Hôtel de Glace v Kanadě je unikátní severoamerický hotel, který je každoročně znovu postaven v nové formě. Můžete zde objevit 42 tematicky odlišných pokojů, včetně luxusních suite s krbem a wellness, a také zimní uměleckou galerii v hlavní hale. K dispozici je rovněž sauna s výhledem na hvězdnou oblohu. Přestože se může zdát, že je hotel vzdálen od civilizace, ve skutečnosti se nachází pouhých deset minut od centra města Quebec, což z něj dělá ideální místo pro ty, kteří si chtějí užít klidu v kombinaci s městským ruchem.

Ice Hotel, Japonsko

V období od poloviny ledna do konce února mají návštěvníci možnost přenocovat v Ice Hotelu, který je součástí Alpha Resort Tomamu na Hokkaidu v Japonsku. Tento hotel se může pochlubit kupolí o šířce osmi metrů a výšce čtyř metrů, což znamená, že nabízí pouze jednu místnost. Aby byl spánek hostů co nejpohodlnější, jsou jim poskytnuty spací vaky a ráno je čeká hřejivá miska polévky k snídani. Ice Hotel je centrálním bodem rozlehlého zimního areálu zvaného ledová vesnice, kde se v ledovém kostele konají svatební obřady, v mrazem ověnčených kavárnách si můžete pochutnat na sýrovém fondue, můžete si zajezdit na kluzišti, sjet ledovou skluzavku nebo si večer u ohně v knihovně přečíst knihu.

Arctic SnowHotel, Finsko

Arctic SnowHotel ve Finsku každoročně zve do Rovaniemi nejen Santu, ale i do svého kouzelného prostředí. Jeho vchod, připomínající jeskyni, vás provede skrz tunely zdobené ledovými sochami až k ložnicím s postelemi z čirého ledu, které jsou pokryté kožešinami sobů. V restauraci hotelu, osvětlené svíčkami, si můžete vychutnat tradiční finská jídla, jako je smažený losos. Relaxaci v přírodě nabízí venkovní sauna. Pro opravdový zážitek si můžete zarezervovat pobyt v jednom z apartmánů, kde se budete cítit jako v ledovém paláci.

Iglu-Dorf, Švýcarsko

Extrémní snowboardista stojí za založením Iglu-Dorfu, vesničky iglú, která se rozkládá na sedmi rozdílných lokalitách. V Zermattu můžete z vířivky obdivovat vrchol Matterhornu a v Zugspitze se vám naskytne výhled na Německo, Rakousko a Švýcarsko z jediného místa. Nejnovější přírůstek do kolekce iglú se nachází ve městě Schilthorn v Rakousku, kam se dostanete na lyžích či snowboardu. Výška nad 2 600 metrů nad mořem zajišťuje vzrušující přístup k iglú restauraci. Je zde široká škála pokojů, od základních iglú pro skupiny s spacími pytlů, které pojme až šest osob, až po luxusní apartmány s uměleckými instalacemi, vířivkami a soukromými koupelnami. Pro romantiky je k dispozici i možnost „postavte si vlastní hnízdo“ – speciální pokoj, kde si páry mohou samy postavit své iglú, ve kterém poté stráví noc.

Sorrisniva Igloo Hotel, Norsko

Nejsevernější hotel z iglú na světě, Sorrisniva Igloo Hotel, zahájil svou činnost před téměř dvěma desetiletími s pouhými šesti pokoji. Dnes se toto zmrzlé divadlo v hornaté oblasti pokryté borovicemi rozrostlo o dvacet šest ložnic, čtyři sofistikované apartmány, kapli a ledový bar, vše zdobené komplikovanými ledovými sochami. Každoročně je hotel obohacen o nové téma, v minulosti byly stěny vyřezány tak, aby odhalily vikingské motivy, mýtické postavy, severské legendy a arktickou faunu a flóru. Pokud máte štěstí, můžete z hotelu pozorovat polární záři díky jeho výjimečné poloze.

Snow Village, Finsko

V Snow Village ve Finsku se každý rok promění přibližně 20 milionů kilogramů ledu v dynamicky se měnící sněhovou vesnici. Minulý rok byly tematikou Hra o trůny, a návštěvníci mohli procházet mezi scénami ze seriálu a setkávat se s jeho postavami. Monumentální sněhové stavby se udržují při teplotě minus 5 stupňů Celsia, aby se zabránilo tání masivních soch. Jestliže toužíte po teple, můžete se ubytovat v jedné z útulných chat. Řada venkovních aktivit včetně psích spřežení, běžkování, výletů na sněžnicích nebo lovu polární záře vám zaručí, že vám nebude zima.

Snowhotel Kirkenes, Norsko

Snowhotel Kirkenes, umístěný v Norsku, se každoročně po roztání vrací zpět do arktického fjordu a znovu se integruje do okolní přírody. Jakmile se návratí mrazivé počasí, hotel znovu ožívá díky ledovým sochařům z celého světa, kteří znovu vytvářejí dvacet pokojů a ledový bar.

Hotel se každý rok pyšní novým motivem, přesto si sochy zachovávají svůj severský charakter. V každém pokoji najdete unikátní umělecká díla, všechna detailně propracovaná. Prohlídka těchto ledových uměleckých děl nebude nikdy nudná. Po večeři si můžete dopřát noční drink v ledovém baru, a hotel nabízí různé typy ubytování, od romantických apartmánů pro novomanžele až po prostorné pokoje vhodné pro rodiny.

Kakslauttanen Arctic Resort, Finsko

Na okraji největšího finského národního parku Urho Kekkonen se nachází Kakslautten Arctic Resort. Spolu s roubenými chatami, skleněnými iglú a tradičním domečkem tu najdete i ubytování pro dobrodružnější návštěvníky. Pod sněhem zasypanými borovicemi tu najdete i sněhová iglú. Vyzbrojení spacími pytli strávíte noc v jednom z těchto útulných přístřešků, chráněných před jakýmkoliv vnějším hlukem, při teplotách nižších než mínus 6 °C. Mezi populární oblíbené aktivity tu patří jízda na koni, procházka se soby nebo pozorování polární záře.


Nenechte si ujít příležitost prožít noc v ledovém hotelu, kde se každý den probouzíte do nového dobrodružství a každá noc je pozvánkou do snového světa, který existuje pouze na okamžik, než se s příchodem jara rozplyne jako sladký sen. Ledové hotely nejsou jen dovolenou, jsou živým uměním, které čeká, aby vás uchvátilo svou krásou a nezapomenutelnými zážitky.

Za tým turbošneků
Vaše Bára

Tento obrázek nemá vyplněný atribut alt; název souboru je Barbora-blog-1024x266.png.
Bára Blaschke
+420 602 552 624
barbora@snailtravel.cz