10 nejlepších ultra-luxusních plážových resortů na světě

Ponořit prsty do bílého písku a poslouchat šumění vln na tropické pláži je pro většinu cestovatelů ztělesněním relaxační dovolené. Od krátkých víkendových pobytů až po celodenní zábavu na slunci, dovolenou na pláži je nejlépe strávit v pětihvězdičkovém resortu s michelinskou kuchyní a ozdravnými lázeňskými procedurami. Dobrý plážový resort však není jen výhled na oceán, idylické pláže, výjimečný design a prvotřídní vybavení. Jde o prožití fantazie v luxusním ráji s nepřekonatelnou přírodní krásou. Následujících 10 ultraluxusních plážových resortů, které se řadí mezi nejexkluzivnější hotelová zařízení po celém světě, nastavuje laťku velmi vysoko, pokud jde o plážový odpočinek, a zároveň klade důraz na udržitelnost a ochranu životního prostředí. Pro vaši informaci jsme seznam omezili na jeden plážový resort z každé země, protože destinace jako MaledivySeychely a Francouzská Polynésie by samy o sobě snadno zaplnily 10 míst na tomto seznamu.

10. ONE&ONLY LE SAINT GERAN, MAURITIUS

Fenomenální hotel One&Only Le Saint Géran Resort – jeden z nejlepších plážových resortů, v jakých jsem kdy pobýval – se po mnohamilionové rekonstrukci v roce 2017 opět stal největší oslavou svého bezkonkurenčního mauricijského prostředí. Hotel se nachází na soukromém poloostrově, který nabízí přístup k více než 2 km dlouhým plážím s bílým pískem podél dvou úžasných pobřeží: na východě Indický oceán lemovaný pohupujícími se palmami, na západě výhled na hory pokryté cukrovou třtinou a klidnou lagunu. 142 nově navržených pokojů a apartmánů se nachází v bíle omítnutých nízkých pavilonech, jejichž architektura byla inspirována starými továrnami na cukrovou třtinu a domy na plantážích. Hosté hotelu One&Only Le Saint Géran mají možnost setkávat se s rodinou a přáteli a zároveň si užívat idylické pláže, dva jiskřivé bazény, blahodárné lázně One&Only Spa a Club One – nové centrum pro všechny aktivní aktivity. Soubor zrekonstruovaných a zbrusu nových restaurací resortu nabízí výjimečné gastronomické přehlídky (s hostujícími šéfkuchaři oceněnými michelinskou hvězdou) a vaření v divadelním stylu.

9. &BEYOND MNEMBA ISLAND, ZANZIBAR

Mnemba Island je exkluzivní ráj na Zanzibaru, který nabízí dvanáct rustikálně elegantních plážových bandas pro pouhých 24 hostů spojených s úchvatným atolem Mnemba. Hosté hotelu &Beyond Mnemba Island mohou relaxovat a odpočívat na vlastním úseku pláže, kde jednoduché, ale luxusní bandy vykukují na neposkvrněný písek ze šerosvitu borovicového lesa casuarina. Jídelny a posezení nebo bary zastřešené sruby se pyšní krásným otevřeným výhledem na pláž a nádherným výhledem na Zanzibar za ní. Pro ty, kteří si chtějí dopřát pozdní snídani s tropickým ovocem, čerstvě vymačkaným džusem a tanzanskou kávou, je možné na plážovou bandu donést podnosy s tropickým ovocem. Čerstvé sushi a chlazené šampaňské se mohou diskrétně objevit u plážových lehátek, pokud si hosté přejí oslavit nádherný západ slunce v soukromí. Romantické večeře při svíčkách se podávají na pláži, kde vlny jemně šplouchají hostům u nohou. Dopřejte si relaxaci a odpočinek při józe a masážích v klidném útočišti vaší bandy.

8. AMANYARA, OSTROVY TURKS A CAICOS

Amanyara se nachází na ostrově Providenciales na ostrově Turks a Caicos a je odlehlým útočištěm, které v sobě zahrnuje nejlepší prvky Karibiku. Tento mimořádně luxusní karibský resort, který sousedí s nedotčenými útesy mořského národního parku Northwest Point, proslulého nejlepšími stěnami a útesy na světě, je spravován společností Aman – jednou z nejexkluzivnějších hotelových značek na světě – a má nádhernou bílou pláž. Resort nabízí 40 dřevěných pavilonů pro hosty (některé s vlastními bazény) rozmístěných podél pobřeží a vyznačuje se moderním uspořádáním a designem, otevřeným pohledům a zvukům křišťálově čistého tyrkysového moře. Všechny pavilony jsou vybaveny třemi zatahovacími bočnicemi, postelí velikosti king size, lehátky, televizí s plochou obrazovkou, terasami a zapuštěným stolem obklopeným polštáři pro příjemné stolování. Díky nízkým střechám, dřevěným pavilonům , a sklovitě modrému moři, které se rozprostírá za nimi, si nádherného hotelu Amanyara sotva všimnete, pokud jím projíždíte. Jakkoli je resort luxusní, nikdy nezapomíná na své kořeny a je v neustálé harmonii s prostředím ostrova.

7. SONEVA KIRI, THAJSKO

Fenomenální Soneva Kiri se nachází na čtvrtém největším, ale nejméně obydleném thajském ostrově Ko Kood v Siamském zálivu, kam se dostanete za 60 minut letu soukromým letadlem z Bangkoku. Soneva Kiri je nejen nejlepším hotelem v Thajsku, ale také jedním z nejexkluzivnějších resortů na světě, který nabízí bezkonkurenční kombinaci luxusu, ekologického designu a nezapomenutelných autentických thajských zážitků. Celkem 36 vil v resortu (včetně 11 soukromých rezidencí) patří k největším na světě. Všechny se nacházejí na idylické pláži nebo na slunných svazích v deštném pralese a mají úžasné nekonečné bazény, neuvěřitelně elegantní vybavení, osobní elektrické kočárky a dokonalý servis díky soukromým komorníkům. K nejzajímavějším místům patří kino Paradiso pod širým nebem, restaurace Benz‘ mangrove, čokoládovna a zmrzlinárna, dětské doupě a velkolepý jídelní modul Treetop.

6. BRANDO, FRANCOUZSKÁ POLYNÉSIE

Brando je nejluxusnější letovisko ve Francouzské Polynésii. Tento superluxusní plážový resort se nachází pouhých 30 mil (50 km) severně od hlavního ostrova Francouzské Polynésie Tahiti v úchvatně krásném soukromém atolu Tetiaroa, který se skládá z tuctu idylických ostrovů obklopujících velkolepou lagunu. Atol, na který se dostanete soukromým letadlem, nabízí bezstarostný luxus uprostřed nedotčené přírody a je zvláštním místem se vzácnou biologickou rozmanitostí a přírodním útočištěm ptáků a mořských živočichů. All-inclusive resort The Brando nabízí 35 luxusních vil, z nichž každá má vlastní pláž a bazén, restaurace s polynéskou a francouzskou kuchyní, luxusní polynéské lázně, plážový bar a bazén, organickou zahradu, knihovnu, butik, vodní sporty a výzkumnou stanici pro životní prostředí s programy pro hosty. Právě v této přírodní říši divů se usadil legendární herec Marlon Brando a konečně zde našel svůj domov.

5. MIAVANA PODLE ČASU + PŘÍLIVU A ODLIVU, MADAGASKAR

Miavana by Time + Tide se nachází na idylickém ostrově u pobřeží Madagaskaru v Indickém oceánu a je dost možná nejodlehlejším luxusním trosečníkem na světě. Tento ultraluxusní resort, lemovaný výjimečně krásnými plážemi s bílým pískem a rozlehlým korálovým útesem, představuje šíleně krásné útočiště, kde si hosté mohou vychutnat jedinečné zážitky na míru v naprostém soukromí. Čtrnáct masivních vil s bazénem, které jsou rozmístěny podél nedotčené pláže, představuje mistrovské dílo luxusu a designu. Přírodní prvky moře, písku a vzduchu se zde elegantně setkávají prostřednictvím inspirovaných interiérů a textur, které oslavují výjimečné prostředí ostrova. Hosté mohou ze svých soukromých palub vstoupit přímo na písek jemný jako prach a vychutnávat si nádherné panoramatické západy slunce v Indickém oceánu, které se táhnou až ke vzdáleným obrysům pevninského Madagaskaru. Na pevninu, kde vás průvodci resortu zavedou do světa lemurů a chameleonů a do mozaiky neprobádaných zátok, se dostanete lodí a vrtulníkem.

4. KISAWA SANCTUARY, MOZAMBIK

All inclusive resort Kisawa Sanctuary se nachází na ostrově Benguerra v Mosambiku a je jednoduše řečeno jedním z nejúžasnějších plážových resortů na světě, kde se snoubí divoká příroda, pohoda a služby. Tento superluxusní resort nabízí 11 bungalovů s jednou, dvěma a třemi ložnicemi a „Kisawa Residence“, které jsou umístěny na obrovském 750akrovém úseku lesa, pláže a písečných dun. Každý bungalov má vlastní pláž, nekonečný bazén a terasu pod širým nebem a je individuálně umístěn na vlastním pozemku o rozloze jednoho akru, což nabízí maximální soukromí, minimální rušení a optimální zhodnocení přírodního prostředí. Srdcem wellness centra jsou lázně specializované na čínskou medicínu a ájurvédu, které se nacházejí v budově ze slaměného došku inspirované ostrovním designem. Díky nepřetržitému osobnímu servisu a pestré flotile elektrických vozů Mini Mokes je pobyt v Kisawě intuitivní a řízený podle vlastního uvážení, návštěvníci si mohou vybrat naprosté soukromí ve svém bungalovu a okolí nebo se vydat na dobrodružnou cestu vlastním tempem a rytmem po celém ostrově Benguerra a souostroví Bazaruto, které patří k nejbohatším a nejméně prozkoumaným částem Indického oceánu.

3. OSTROV COMO LAUCALA, FIDŽI

COMO Laucala Island Resort se rozkládá na 3 500 exkluzivních akrech uprostřed kokosových plantáží, písečných pláží, sytě zelených hor a úchvatné přírody. Skutečný luxus oceníte v soukromí 25 vilek ve fidžijském stylu, které jsou rozesety na severním cípu ostrova. Plynulý přechod z vnitřního do venkovního prostředí vytváří inspirativně uvolněnou a zároveň luxusní atmosféru. Resort nabízí duhový kaleidoskop aktivit – potápění, plachtění, rybaření, tenis, cyklistiku, golf, jógu, kulturní večery, výlety a vodní sporty – a jeho integrální filozofie zahrnuje zdroje ostrova do zážitků hostů, přičemž produkty a ingredience pěstované na ostrově se používají v lázních a v pěti gurmánských restauracích a barech. Díky ceně all inclusive jsou menu resortu nejen plná chutí, ale také zaměřená na zdraví, pohodu a udržitelnost. Resort má vlastní přistávací dráhu pro soukromá letadla a může zajistit návazné lety z letiště letadly vlastněnými resortem.

2. SONEVA FUSHI, MALEDIVY

Soneva Fushi, první plážový resort ve stylu Robinsona Crusoe na Maledivách, se nachází na soukromém tropickém ostrově Kunfunadhoo na atolu Baa, který je světovou biosférickou rezervací UNESCO. Ostrov, který je 1 400 m dlouhý a 400 m široký, patří k největším ostrovům Malediv. Kromě křišťálově čisté vody, bílých pláží a tropického podnebí nabízí ostrov také neobvykle bohatou vegetaci, která nabízí jedinečný přírodní zážitek. Mezi hustou tropickou zelení se ukrývají masivní luxusní vily a soukromé rezidence s několika ložnicemi, které připomínají pohádku. V souladu s tématem trosečníků jsou mnohé z nich postaveny tak, aby připomínaly domky na stromech. Všechny se otevírají k vlastnímu soukromému úseku cukrově bílého písku a většina z nich se pyšní vlastními bazény s mořskou vodou. V létě 2020 představila Soneva Fushi také osm báječných vodních útočišť, která jsou největšími a nejluxusnějšími podvodními vilami na světě. Soneva Fushi je sesterským resortem Soneva Jani, přičemž Soneva Fushi nabízí spíše ostrovní zážitky, zatímco Soneva Jani se zaměřuje spíše na zážitky nad vodou (mé srovnání obou resortů si přečtěte zde).

1. SEVERNÍ OSTROV, SEYCHELY

North Island, který v současnosti spravuje hotelová značka The Luxury Collection společnosti Marriott, je nejexkluzivnějším soukromým ostrovním resortem na světě a jedním z nejlepších hotelů, které jsem kdy navštívil. North Island se nachází 30 km severně od severního ostrova Mahe a nabízí naprosté soukromí pro dokonalé seychelské líbánky, romantické útočiště nebo exkluzivní rodinný útěk. Tento šíleně krásný ostrov má pouze 11 opulentních ručně vyrobených vil s výhledem na nedotčený, pudrově bílý písek a tyrkysové vody ekologické rezervace Ile Du Nord. Všechny vily jsou vyvýšené nad zemí, aby zachytily chladivý vánek Indického oceánu, a otevírají se do soukromé zahrady a na pláž. Vaše soukromé útočiště dotvářejí bazény a venkovní sprchy. Na ostrově se nachází společenská místnost a jídelna, malebně umístěné lázně a posilovna, knihovna a potápěčské centrum a bazén s okrajovým průtokem, které jsou zabudovány do žulového výběžku. Resort byl v roce 2011 ozdobou líbánek prince Williama a Catherine, princezny z Walesu.


V každém z těchto deseti ultra luxusních plážových resortů naleznete nejen nepřekonatelný komfort a prvotřídní služby, ale také jedinečný design, který odráží krásu a atmosféru okolní přírody. Tyto resorty jsou dokonalým únikem pro ty, kteří hledají místo, kde se mohou odpojit od každodenního shonu a nechat se hýčkat v naprostém soukromí a luxusu. Ať už toužíte po klidném odpočinku na bílém písku, anebo po aktivní dovolené plné vodních sportů a dobrodružství, tyto plážové resorty vám nabídnou nezapomenutelné zážitky a posunou vaše očekávání od dovolené na zcela novou úroveň.

Za tým turbošneků
Vaše Bára

Tento obrázek nemá vyplněný atribut alt; název souboru je Barbora-blog-1024x266.png.
Bára Blaschke
+420 602 552 624
barbora@snailtravel.cz