Top 10 nejlepších luxusních hotelů v Jižní Africe

Jihoafrická republika – jedna z nejúchvatnějších a nejkrásnějších zemí planety má v našem srdci zvláštní místo. Země nabízí ohromnou rozmanitost majestátních krajin, od rozeklaných vrcholků Drakensbergu a rozlehlých krajin pouště Karoo až po úchvatné pobřežní scenérie Kapského poloostrova a nekonečné savany Krugerova národního parku. Nejsou to však jen nepřekonatelné přírodní scenérie, o kterých cestovatelé básní. Pozorování africké Velké pětky (lva, leoparda, slona, nosorožce a buvola), pozorování velryb, příjemné klima, vynikající jídlo, skvělá vína, nejkrásnější město na světě a především vřelá pohostinnost rozmanitých obyvatel dělají z duhové země destinaci, kterou musí každý cestovatel navštívit a která by měla být na jeho seznamu. Jihoafrická republika také ukrývá jedny z nejlepších a nejluxusnějších hotelů a ubytování na světě, s dechberoucími scenériemi. Abyste si pro své příští africké dobrodružství vybrali ten správný hotel, sestavili jsme pro vás seznam 10 nejoblíbenějších hotelů v Jihoafrické republice.

10. FOUR SEASONS HOTEL THE WESTCLIFF, JOHANNESBURG

Tento ikonický hotel, dříve známý jako The Westcliff, byl v červnu 2013 uzavřen kvůli ambiciózní rekonstrukci v hodnotě 56 milionů dolarů a v prosinci 2014 byl znovu otevřen pro veřejnost jako hotel Four Seasons. Toto útočiště ve stylu resortu, které se nachází na úbočí skály, nabízí panoramatický výhled na sousední johannesburskou zoologickou zahradu a husté stromové porosty prestižního severního předměstí města. Atmosféra připomíná sluncem zalitou středomořskou vesnici protkanou nádvořími, fontánami a zahradami. Přibližně 114 pokojů a apartmá hotelu, které prošly kompletní proměnou, nabízí chladný a moderní interiér inspirovaný moderní Afrikou. Four Seasons Hotel Westcliff Johannesburg je živým společenským centrem pro městskou smetánku a první volbou pro obchodní cestující i turisty na dovolené – poskytuje hýčkající začátek nebo konec jihoafrického safari.

9. REZERVACE BUSHMANS KLOOF, POHOŘÍ CEDERBERG

Na úpatí pohoří Cederberg severně od Kapského Města v Jihoafrické republice se nachází rezervace Bushmans Kloof Wilderness Reserve and Wellness Retreat, která je ideálním útočištěm, kde můžete pocítit puls výjimečné a starobylé krajiny. Chata nabízí osobitý zážitek z divočiny uprostřed otevřených plání, prastarých pískovcových útvarů a více než 130 míst s uměleckými malbami z buše, z nichž některé pocházejí z doby před 10 000 lety. Úchvatná krása a nadčasový klid širých otevřených plání, majestátních skalních útvarů a křišťálově čistých vodopádů znovu spojí hosty s pravou podstatou života. Jako zařízení Relais & Châteaux nabízí chata nádherný luxus, velkorysou pohostinnost a veškeré moderní vybavení. Bushmans Kloof se skládá z 16 luxusních pokojů a apartmánů a také z Koro Lodge, soukromé, plně zásobované vily v blízkosti hlavní lodge.

8. HOTEL SILO CAPE TOWN

Hotel Silo je kouzelný prostor tyčící se nad nábřežím V&A Waterfront, obklopený přírodním zázrakem jihoafrického mateřského města. Hotel Silo byl postaven v části historického komplexu obilných sil, která zabírá šest pater nad Zeitzovým muzeem současného umění v Africe (MOCAA). Zvenčí největší viditelnou změnou původní struktury budovy je přidání polštářových prosklených panelů, vložených do geometrie hotelových pater, které se vyboulují směrem ven, jako by se jemně nafukovaly. V noci se tak budova mění v zářící lucernu nebo maják v přístavu. Hotel Silo má 28 vznešených pokojů, včetně velkolepého penthousu s jednou ložnicí, které jsou vybaveny krásnými volně stojícími vanami a balkony. Vrcholem hotelu je jeho velkolepá střešní terasa s nekonečným bazénem, dvěma bary a několika salonky.

7. KRUGER SHALATI – VLAK NA MOSTĚ, KRUGERŮV NÁRODNÍ PARK

Kruger Shalati, který je trvale umístěn na historicky bohatém mostě Selati nad řekou Sabie v Krugerově národním parku, nabízí jedinečné luxusní ubytování v nově zrekonstruovaném vlaku, který vzdává hold hostům, kteří park prozkoumávali před téměř 100 lety. Vlak oslavuje místo, kde byly na počátku 20. let 20. století povoleny první návštěvy ikonického parku: vlak parkoval přes noc přesně na místě, kde je Kruger Shalati umístěn. Hotel nabízí 31 pokojů, které se skládají z 24 vagónových pokojů a 7 pokojů Bridge House, které poskytují hluboký niterný zážitek, přizpůsobený pro pohlcující pohodlí. Ať už hledáte jedinečné dobrodružství, strhující odpočinek, nebo se jen chcete ponořit do nejkrásnějších výtvorů Země, Kruger Shalati vás přivítá na cestě za poznáním přírody tím nejneobyčejnějším způsobem, jaký si lze představit.

6. REZERVACE LONDOLOZI, SABI SAND

Londolozi Game Reserve, člen Relais & Châteaux, je jedním z původních safari kempů v Jižní Africe. Čtyři generace rodinného pohostinství a 40 let zkušeností s ekoturistikou vyústily ve zcela jedinečný a nadpozemský zážitek z buše pro náročné hosty. Hosté si mohou vybrat jeden ze čtyř malých kempů nebo se ubytovat v jednom z pouhých tří exkluzivních apartmánů Private Granite Suites, z nichž každý byl postaven s ohledem na přírodu a navržen tak, aby dokonale splynul s okolním prostředím. Londolozi nabízí jedny z nejúžasnějších možností pozorování zvěře v ideálním prostředí s jednou z nejvyšších hustot divokých leopardů na světě. Zážitky v léčebném domě Londolozi nabízejí hostům také kombinaci hlavních safari výletů s uměleckým odpočinkem, kurátorskou prací s tělem a jógou v prostředí rozsáhlé přítomnosti divočiny v Londolozi.

5. MONT ROCHELLE, FRANSCHHOEK

Mont Rochelle je úžasný hotel a vinice s 26 pokoji, který se nachází necelou hodinu jízdy od Kapského Města v městečku Franschhoek v Jihoafrické republice. Franschhoek je tradiční vinařské město v provincii Západní Kapsko, které je známé jako francouzský kout Kapska a je považováno za hlavní město jídla a vína v Jihoafrické republice. Mont Rochelle, které se nachází na úpatí nádherného pohoří Klein Dassenberg, koupil v roce 2014 Sir Richard Branson a nyní je součástí exkluzivní kolekce Virgin Limited Edition, do níž patří také ostrov Necker na Britských Panenských ostrovech. Hotel nabízí svým (často slavným) hostům dokonalé soukromí a relaxaci, navíc s vynikajícími kulinářskými zážitky a vynikajícími víny (hotelová vinice zpracuje za sezónu téměř 150 tun hroznů). Mont Rochelle má také dvě specializované místnosti pro lázeňské procedury a hammam.

4. ELLERMANŮV DŮM, KAPSKÉ MĚSTO

Ellerman House, člen Relais & Châteaux, se nachází v srdci Bantry Bay (jedné z nejexkluzivnějších čtvrtí Kapského Města), v elegantním sídle vzdáleném pouhých deset minut od centra města a v pěší vzdálenosti od pláží Clifton a Camps Bay. Skutečná nádhera objektu spočívá ve věrném zachování jeho historické architektury v kombinaci s diskrétní pohostinností a efektivním servisem odrážejícím atmosféru, kterou zažijete pouze v pohodlí a důvěrném prostředí domova. Ať už se rozhodnete pro luxusní atmosféru domu Ellerman House (který se skládá ze 13 ložnic), nebo pro moderní umělecko-galerijní styl jeho dvou vil se třemi ložnicemi, propadnete kouzlu adresy, která vám umožní vychutnat si všechny radosti Kapského Města. Vychutnejte si gurmánské pokrmy, ochutnejte vynikající ročníková vína a prohlédněte si působivou soukromou sbírku umění; navíc je odtud nádherný výhled na oceán!

3. SINGITA LEBOMBO LODGE, KRUGERŮV NÁRODNÍ PARK

Singita Lebombo Lodge je oslavou špičkového designu v africkém prostředí, kde se vše podřizuje přírodě. Tato dramatická chata se skládá ze 13 apartmánů a jedné vily, které hostům poskytují výhled do první řady Krugerova národního parku díky odvážným, moderním apartmánům s otevřeným půdorysem zavěšeným nad řekou N’Wanetsi. Exkluzivní koncese je bohatě rozmanitým prostředím, které se hemží zvěří pod nekonečnou africkou oblohou. Mezi další zajímavosti chaty patří střešní terasa a vinné studio (víceúrovňové útočiště, které se může pochlubit knihovnou, multimediální místností, vinným studiem a střešním vyhlídkovým prostorem), interaktivní kuchyně a krásný kruhový bazén. Všechny společenské prostory lodge byly odsunuty tak, aby do nich pronikal venkovní prostor, který nabízí elegantní, klidné a meditativní prostory ponořené do dramatické krajiny obřích euforbií.

2. LION SANDS IVORY LODGE, SABI SAND

Lion Sands se rozkládá na břehu řeky Sabie a přitahuje hojnost „velké pětky“ z rezervace Sabi Sand a Krugerova národního parku.Nabízí čtyři luxusní chaty: Lodge River, Ivory Lodge, Tinga Lodge a Narina Lodge. Ivory Lodge, která byla v roce 2017 kompletně zrekonstruována, je nenápadným klenotem v koruně Lion Sands a nejexkluzivnější safari chatou Jižní Afriky. V této ultraluxusní lodži se snoubí elegance s aurou sofistikovanosti a zároveň jednoduchosti, odvahy a zároveň vyváženosti, ebenového dřeva a slonoviny, dokonalé harmonie, exkluzivity, citlivosti a naprostého soukromí. Osm vil s jednou ložnicí a jedna vila s dvěma ložnicemi Fish Eagle Villa mají vlastní soukromé okrajové průtokové bazény s nádherným výhledem na řeku Sabie, které hostům umožňují ochladit se před horkým africkým sluncem a zároveň pozorovat zvířata, která hasí žízeň jen kousek od nich.

1. &BEYOND TENGILE RIVER LODGE, SABI SAND

Hotel &Beyond Tengile River Lodge se nachází v ideální poloze na břehu řeky Sand River v srdci světoznámé rezervace Sabi Sand Game Reserve. Tato nádherná chata nabízí devět obrovských klimatizovaných apartmánů na samotě, rozmístěných v hustém stínu buše, z nichž každý má panoramatický výhled na řeku. Kromě hlavní ložnice, koupelny a venkovní sprchy je k dispozici obývací pokoj, jídelna, plně zásobený bar, kavárna a venkovní terasa s vlastním bazénem. Pro rodiny jsou dvě apartmá v lodži spojena krytým chodníkem a vytvářejí rodinné apartmá. Prostor pro hosty lodge nabízí smíšený výběr otevřených, interaktivních a soukromých míst.  Nábytek na míru, světla a jedinečné dekorace byly vytvořeny zručnými místními umělci a nápadné látky byly mistrovsky ručně malovány.


Pokud jste milovníkem luxusu, komfortu a jedinečných zážitků, pak vězte, že Jižní Afrika je destinací, která vám může nabídnout všechno a ještě mnohem víc. V tomto článku jsme pro vás prozkoumali a vybrali ty nejlepší luxusní hotely, které tato země nabízí. Od městských paláců v Kapském Městě přes safari lodges v buši po pobřežní resorty s výhledem na oceán, každý hotel má svůj jedinečný příběh a atmosféru. Každý z těchto hotelů nejenže poskytuje výjimečnou úroveň služeb a nezapomenutelné pohodlí, ale také nabízí příležitost prozkoumat okolní krásu a rozmanitost Jihoafrické republiky. Ať už se rozhodnete relaxovat v lázeňských centrech, ochutnávat místní kulinářské speciality nebo se vydat na dobrodružnou safari, luxusní hotely v Jižní Africe jsou ideálním východiskem pro všechny tyto aktivity.

Za tým turbošneků
Vaše Bára

Tento obrázek nemá vyplněný atribut alt; název souboru je Barbora-blog-1024x266.png.
Bára Blaschke
+420 602 552 624
barbora@snailtravel.cz