10 TOP HOTELŮ SPOLEČNOSTI BANYAN TREE

Dnes bychom vás chtěli seznámit s méně známou (alespoň na západě), ale vážně luxusní značku hotelů, Banyan Tree. Dříve se obchodníci scházeli pod listnatými větvemi banyánového stromu (fíkovníku), aby je při obchodování chránil jeho příjemný stín. Časem se tato symbolika stromu, který připomíná svým tvarem přístřeší, které příroda poskytuje všem lidem, propsala do názvu skupiny ultra-luxusních hotelů, které nabízí odpočinek a relaxaci a které najdete po celém světě.

Společnost  Banyan Tree, která byla založena v roce 1994, má své kořeny v Singapuru a kromě luxusního řetězce Banyan Tree provozuje další dvě značky: Angsana, která poskytuje řadu rekreačních aktivit a je vhodná pro rodinya dále značku Cassia. S pozorným,a milým personálem  se Banyan Tree řadí mezi nejexkluzivnější značky hotelů na světě a poskytuje náročným cestovatelům přirozeně luxusní, ekologicky citlivé a kulturní zážitky.

BANYAN TREE SHANGHAI NA BUND, Čína

Banyan Tree Shanghai On The Bund najdete ve městě Šanghaj v severní části zvané Bund. Rezort se nachází na vynikajícím místě u řeky Huangpu a nabízí úžasné výhledy na Bund a panorama zátoky Lujiazui. Díky centrální poloze je letovisko v blízkosti hlavních dopravních uzlů Šanghaje. Rezort  byl otevřen koncem roku 2012 a je součástí komplexu letovisek Above The Bund Urban Complex. Hotel nabízí pohodlně zařízené pokoje s relaxačním obývacím prostorem, bezplatným Wi-Fi, bezplatnými službami mini baru, stylovým jídlem a salonkem. K dispozici jsou také 4 funkční místnosti a 1 taneční sál s moderními vestavěnými konferenčními prostory, dále je k dispozici prostorná a plně vybavená posilovna, bazén, tři bazény a další. Oceněné luxusní lázně Banyan Tree Spa se rozprostírají na třech celých podlažích a vítají obchodníky i turisty a nabízí jim odpočinek.

BANYAN TREE CABO MARQUES, ACAPULCO, Mexico

Banyan Tree Cabo Marqués je jedním z nejvyhledávanějších pláží v Latinské Americe. Středisko je posazeno na okraji dramatického útesu s výhledem na nekonečný Tichý oceán. Architektura letoviska je inspirována pestrou historií Acapulca – obchodního přístavu s Dálným východem a Čínou. Hotelové vily zakončené pagodou se elegantně zvedají na sloupech. Každá vila má prosklené stěny a může se pochlubit venkovním bazénem a dřevěnou terasou, ohraničenou zelenými zahradami s výhledem na safírovou zátoku. Pokojová služba je bezvadná a těžko se vám bude odtud odjíždět. Vyhlášené lázně nabízejí širokou škálu kosmetických procedur, inspirovanými východními léčebnými metodami

BANYAN TREE TAMOUDA BAY, Maroko

V loňském roce společnost Banyan Tree Hotels & Resort otevřela nádherné místo na pláži v zátoce Tamouda, podél severozápadního pobřeží Maroka. Záliv Banyan Tree Tamouda Bay vzdává hold andalusiánsko-maurskému dědictví, které nacházíme na nádvoří, zelenajících se zahradách, fontánách i bazénech. Exkluzivní vily s bazénem, u pláží se zlatým pískem průzračnými modrými vodami, zajistí romantiku s exotickým marockým šarmem a umožňují maximální relaxaci. Středisko je 15 km od města Tetouan a 45 minut jízdy od rušného města Tangier. Záliv Banyan Tree Tamouda Bay se nachází mezi drsným pohořím Rif a zářícím Středozemním mořem. Nabízí nádherný výhled na pobřeží

BANYAN TREE VABBINFARU, Maledivy

Banyan Tree Vabbinfaru poprvé přivítal své hosty v roce 1995. Díky svěžím tropickým aurám je maledivské letovisko dnes považováno za krásné místo pro odpočinek v síti třpytivých tyrkysových vod, mezi kymácejícími se kokosovými palmami, exotickými květy a na čistě bílém písku. Každá ze 48 vil má tvar mušle a je zakončena kuželovou doškovou střechou, která vyvolává pocit života v tradičním maledivském stylu. Doškové střešní vily jsou vzdušné a mají přirozeně osvětlené interiéry. V interiérech najdeme oblíbené motivy inspirované mořským světem, hvězdice a paprsky manty a jiná mořská témata. Ubytování na písečné pláži je snem nejednoho cestovatele.

BANYAN TREE PHUKET, Thajsko

Rezort Banyan Tree Phuket, obklopují vody laguny se slanou vodou. Je tropickou pohádkou v Phuketu, nejslavnějším ostrově Andamanu. Je součástí prvního letoviska Laguna Phuket, které se skládá z pěti luxusních hotelů, šesti lagun s palmami, 600 akrů parků, nedotčené pláže a velkého množství vynikajících restaurací. Hotel s bazénem  se vyznačuje slavnou elegancí thajské architektury, doplněnou veškerými moderními vymoženostmi, jaké si lze jenom představit. Najdete zde zdravou kuchyni, aktivity, omlazovací procedury a wellness zážitky. Vily DoublePool Villas by Banyan Tree jsou speciálně upravené pro ty, kteří hledají exkluzivní dovolenou, jsou nejlepším ubytováním v tomto resortu a poskytují vám intimní a klidné prostředí elegance a krásy.

BANYAN TREE MAYAKOBA, RIVIERA MAYA, Mexiko

Rezort se nachází v uzavřeném letovisku Mayakoba v blízkosti pláže Playa del Carmen a nabízí jedinečný pocit klidu a soukromého prostoru ponořeného do nedotčené přírody, doplněné dotykem asijské pohostinnosti a vřelosti značky Banyan Tree. Mayakoba, známá také jako „vesnice na vodě“ ve starověkém Mayu, jsou Benátky karibského pobřeží, které představují štědrost sladkovodních lagun a mangrovníků, přírodních dun, jedinečných korálových útesů a bílé písečné pláže. Středisko nabízí 121 bazénových vil a to od odlehlých zahradních vil až po plážové vily. Každá vila s vnitřním nádvořím je postavena tak, aby se propojila s krajinou a své interiéry doslova spojila s okolím. K dispozici jsou vyhlášené lázně Banyan Tree Spa, 14 sálů pro konání akcí a 18jamkové golfové hřiště El Camaleón, které je domovem PGA Tour Mayakoba Classic, resort nabízí mnoho možností využití volného času.

BANYAN TREE LANG CO, VIETNAM

Nachází se ve Středním Vietnamu, Banyan Tree Lang Co je velmi luxusní letovisko na pláži, které nabízí dramatické výhledy po drsné krajině, která ho obklopuje. Zde můžete cítit vlny Východního moře, které vám lechtají prsty na nohou a přitom se můžete kochat nádherným výhledem na pohoří Truong Son Mountain Range. Hosté si mohou vybrat ubytování v palácové laguně, na pláži nebo na svahu ve vilách s jednou až třemi ložnicemi, všechny s vlastním bazénem. Místo se nachází v blízkosti třech míst světového dědictví UNESCO – císařským městem Hue, půvabným starým městem Hoi An a historickými zříceninami a proto budou milovníci kultury dostatečně nasyceni. Ti, kteří mají sklon k aktivnímu odpočinku, najdou také radost z celé řady aktivit. Golfisté si přijdou na své na 18jamkovém mistrovském golfovém hřišti navrženém Sirem Nickem Faldo.

BANYAN TREE UNGASAN, BALI, Indonésie

Hotel Banyan Tree Ungasan Bali se nachází v Bali Dwipa Jaya, překládané jako Glorious Bali Island, často nazývané ostrovem bohů. Je vysoko posazený v útesech poloostrova Bukit, 70 m nad třpytivým Indickým oceánem na špičce jižního poloostrova Bali, poblíž známého chrámu Uluwatu. Banyan Tree Luxusní letovisko Ungasan Bali je ideálním místem k prožití klidné moderní dovolené. Pobyt v některé ze 71 vil udělá z vaší dovolené zážitek na celý život. Díky skvělému vybavení resortu si můžete užít soukromého bazénu s vířivkou a obdivovat přitom nádherné výhledy.

BANYAN TREE SAMUI, Thajsko

Banyan Tree Samui s výhledem na safírové vody malebné zátoky Lamai je pohádkový. Vily zasazené do řady kaskádových teras v soukromé zátoce na jihovýchodním pobřeží Koh Samui odrážejí tradiční thajskou architekturu. Vyvýšené stavby se strmými střechami nabízejí esteticky vyvážené interiéry, které jsou dokonalou syntézou uznávaných charakteristických rysů thajského designu a současných konceptů a vyznačují se jemným vzájemným propojením nábytku z přírodního ratanu a bambusu s jasně barevnými thajskými hedvábnými akcenty. Luxusní vila s vlastním bazénem kombinuje ty nejlepší prvky tropického ráje s nedotčenou pláží se zlatým pískem, lázeňskými procedurami, vynikajícími gastronomickými a jedinečným výhledem na Thajský záliv.

BANYAN TREE SEYCHELLY, SEYCHELLES

Nachází se na malebném jihozápadním pobřeží ostrova Mahé. Resort má 60 nádherných kreolských vil, které se nacházejí nad nebo podél neuvěřitelně krásné, nedotčené Intendance Bay. Všechny vily mají vlastní bazén a jsou láskyplně vyzdobeny v soudobé i koloniální výzdobě a evokují stejné části pohodlí a smyslnost. Jsou rozptýleny po celé nemovitosti, skryté před zvědavýma očima, ale otevřené výhledům. Lázně jsou klidným zážitkem, které spojují nesrovnatelné výhledy s uklidňujícími asijskými procedurami. Od dobrého stolování kreolských specialit po speciality Banyan Tree, moderní thajské, až po lehké občerstvení u bazénu, existuje celá řada možností stravování i když večeře ve vaší vile může být nejlepší ze všech.

Tak které letovisko jste vybrali? Ať už je to kterékoliv, výběr bude dobrý. A pokud si nejste jistí, kontaktujte nás, vybereme to nejlepší právě pro vás.

Misa-podpis
602/552624
michaela@snailtravel.cz
www.eurovikendy.com