SHINTA

10 TOP LUXUSNÍCH „GLAMPING“ PO CELÉM SVĚTĚ

Výraz „glamping“ vznikl spojením anglických slov „glamorous“ a „camping“, což naznačuje, že jde o koktejl namíchaný z cestování, krásy a luxusu. Jeho kořeny sahají do dob, kdy bohatí putovali světem, ale nechtěli se vzdát svého přepychového zázemí. Teprve v posledních letech se z glampingu stal globální trend: První vlaštovky se přitom objevily v exotických destinacích Tanzanie, Bali či Thajska, odkud se následně rozšířily prakticky po celé planetě.

Kempování je dokonalý způsob, jak se vrátit zpět k přírodě. Můžete si tak skvěle vyprávět u ohně v táboře, zažít krásná dobrodružství v majestátní přírodě a být tak blíže ke své rodině a přátelům. Glamping nabízí vzrušení z kempového dobrodružství na poušti, ale bez ztráty pohodlí a se všemi pětihvězdičkovými luxusními vymoženostmi.
Níže je uvedeno 10 nejvíce (ultra) luxusních glamping na světě, které by neměly chybět na Vašem seznamu.

10. ECOCAMP PATAGONIA, CHILE

EcoCamp se nachází na ohromujícím místě v samém srdci národního parku Torres del Paine – v jednom z nejúžasnějších míst v Jižní Americe. Jedná se o první plně funkční ubytování v regionu, které je doplněno také o eco technologii. Hosté si zde mohou každý den užít výlety s průvodcem do divočiny, pochutnat si na báječných večeřích s novými přáteli, pozorovat hvězdnou oblohu skrz strop kopule a mnoho dalšího. Kopule jsou postaveny ve stejném tvaru jako staré domovy kmenů Kaweskar. EuroCamp nabízí většinu ubytování pro ne příliš náročné klienty, proto pokud patříte mezi náročnější cestovatele, musíte si zarezervovat apartmá, které disponuje také vlastní koupelnou.

9. LONGITUDE 131 °, AUSTRÁLIE

Hotel Longitude 131 ° nabízí možnost, jak objevit pravé srdce Austrálie v její samotné centrální části. Stanete  tváří v tvář s majestátnou horou Uluru, která je ikonou světového  dědictví v národním parku  Uluru – Kata Tjuta National Park. Luxus a nespoutanost, ožijí ve Vašich smyslech.
Z každého z patnácti luxusních stanů je výjimečný  výhled. Celoprosklená okna od podlahy až ke stropu nabízejí úchvatný pohled na východ a západ slunce. Hotel Longitude 131° nabízí to nejlepší ze současné australské kuchyně a vyzdvihuje spojení moderní a původní domorodé kuchyně.

8. SINGITA SABORA TENTED CAMP, TANZANIA

Stanový tábor Singita Sabora se nachází v nedotčené divočině, v oblasti Grumeti Reserve, která se rozkládá na více než 350 000 akrech v severní Tanzanii a je součástí ekosystému Serengeti Mara. Středisko má ideální polohu na proslulé migrační trase, kterou ročně projde více než milion pakoňů, což je jedno z největších dobrodružství. Tento průzkumný tábor s devíti stanami s vlastní koupelnou, navozuje pocit nostalgického dobrodružství. Singita Sabora Tented Camp překvapí hosty svým bohatstvím, které je spojeno s drsným terénem okolních plání savany.

7. RITZ-CARLTON RAS AL KHAIMAH, AL WADI DESERT,
Spojené arabské emiráty

V hotelu The Ritz-Carlton Ras Al Khaimah na poušti Al Wadi Vás čeká oáza klidu. Tato nemovitost zahrnuje asijské lázně, inspirované přírodní rezervací (arabskými gazelami, velbloudy a oryxy), 18-ti jamkové mistrovské golfové hřiště a přístup na soukromou pláž (dosažitelnou kyvadlovou dopravou). Tento klenot uprostřed nekonečné pouště je zasazen proti vodám Arabského zálivu a nádhernému pohoří Al Hajjar. Poskytuje neskutečnou auru pouštní romantiky. Ubytování je zde pro opravdu náročné klienty, které Vás nepřestane udivovat svoji elegancí a stylem! Odlehlý klidný resort je inspirovaný přírodou, kulturou a místní tradicí.

6. AMAN-I-KHAS, INDIE

Aman-i-Khás je pro Vás otevřen každý rok od října do května, což je nejlepší období sezóny pro pozorování volně žijících živočichů. Tábor se nachází v drsné divočině plné stromů a keřů na okraji národního parku Ranthambore. Aman-i-Khás kombinuje sanskrtské slovo „mír“ a hindské slovo „speciální“. Tento tábor nabízí ubytování v 10 luxusních klimatizovaných stanech, z nichž každý má stoupající baldachýny, zakryté ve stylu Moghul. K dispozici jsou také tři samostatné stany pro stravování, lázeňské procedury a relaxaci. Prohlídky divočiny s průvodcem jsou prováděny dvakrát denně, hosté jsou odvedeni do parku, kde mají možnost vidět domorodou zvěř včetně tygrů, leopardů, hyen, lenochodů, krokodýlů a chitalských jelenů. Aman-i-Khas je spravován spol. Amanem, jednou z nejexkluzivnějších značek hotelů na světě.

5. CLAYOQUOT WILDERNESS RESORT, BRITSKÁ KOLUMBIE, KANADA

Clayoquot Wilderness Resort je otevřen od května do září. Je exotickým paradoxem shovívavého luxusu a vzdálené, nezkrotné divočiny v kanadském tichomořském národním parku. Tato jedinečná kouzelná enkláva 21. století ve stylu safari s velkými bílými luxusními stany, jídelnami, salony a lázeňskými stany, nabízí vynikající kuchyni a dechberoucí dobrodružství. Dvacet apartmánových stanů má luxusní vybavení – starožitný nábytek, opulentní koberce, značkové přikrývky, dálkově ovládaná kamna na propan-butan, velké postele a další. V této oblasti se nachází černí medvědi a bílé velryby.

4. MOMBO A LITTLE MOMBO CAMP, BOTSWANA

Kemp Mombo leží v oblasti, která se nachází v severní části hlavního ostrova a je plná divokých zvířat. Kemp je v deltě Okavango a byl postaven pod velkými stinnými stromy s výhledem na lužní krajinu, která je obvykle plná života. Devět prostorných ensuite stanů v táboře je vyvýšeno 2 m od země, s dlouhou verandou, vnitřní a venkovní sprchou. Hlavní obytná část, bar a jídelna v Mombo Campu jsou pod doškovou střechou. K dispozici jsou dva ponorné bazény a posilovna

3. AL MAHA DESERT RESORT, Spojené arabské emiráty

Al Maha, Luxury Collection Desert Resort & Spa, je zasazen do zelené palmové oázy hluboko v magické duně a pouštní krajině. Al Maha předvádí dědictví a architekturu beduínů a také nabízí pocit pouštního dobrodružství. Apartmá připomínající beduínské stany se jemně mísí do pouště a nabízí nepřekonatelný luxus. Všechna apartmá jsou krásně zařízena jedinečnou sbírkou autentických arabských artefaktů a starožitnostmi, mohou se také pochlubit soukromými bazény, nabízející nádherný výhled na pouštní rezervaci Dubaj a její divokou zvěř (gazely a arabské oryx).

2.  GOLDEN TRIANGLE, Thajsko

Four Seasons Tented Camp Golden Triangle je přírodní ráj obklopený majestátními horami. Je zasazen do nádherné bambusové džungle poblíž některých nejstarších thajských civilizací. Hosté se zde mohou projet na slonovi, projít se přírodou a objevit kopce severního Thajska. Stanový tábor Four Seasons Tented Camp Golden Triangle nabízí pouhých 15 stanů, kde si hosté mohou užít pobyt na ploše do 54 metrů čtverečních obytného prostoru s koženými, dřevěnými židlemi, stolem z tvrdého dřeva, velkou postelí nebo si užít relax ve vířivce na venkovní terase.

1. SHINTA MANI WILD, KAMBODIE

Shinta Mani Wild camp byl vytvořen slavným návrhářem letoviska Billem Bensleyem. V Kambodži je radikálním novým konceptem „glamping“, který kombinuje pohostinnost a ochranu klientů na světové úrovni. Tato nemovitost se nachází v přírodním koridoru, který spojuje národní park Bokor s národním parkem Kirirom. Jeho cílem je chránit údolí řeky, což je cca 350 hektarů, před pytláky a těžbou dřeva. Patnáct zakázkově navržených stanů je posazeno nedaleko vodopádů, což poskytuje nezapomenutelný pohled na rozdíl od jiných letovisek v Asii. Každý stan je pečlivě navržen tak, aby vzbudil pocit safari v džunglích v Kambodži v luxusním stylu.

 

Možná nejste úplní trapeři nebo dobrodruzi co touží spát pod širákem a putovat s krosnou na zádech. Ale někde v sobě máte tu odedávnou touhu po dobrodružství 🙂 Pak jsou tyto luxusní tábory tou pravou volbou pro vaše pohodlí i nevšední zážitky.

Misa-podpis
602/552624
michaela@snailtravel.cz
www.eurovikendy.com