10 NEJÚŽASNĚJŠÍCH LETOVISEK AMAN NA SVĚTĚ

Dle posledních průzkumů se má naše společnost čím dále lépe. A to je dobrá zpráva. Díky tomu i častěji cestujeme do zahraničí a věnujeme péči správnému výběru, kde čas odpočinku strávíme. Abyste měli z čeho vybírat, zveme vás dnes na exkurzi po letoviscích AMAN. Luxusní hotely Aman mají něco, co jiné hotely nenabídnou. Kromě perfektního servisu a lahodné kuchyně nabízí každý z hotelů svou unikátnost. Svou polohou, designem a skutečností, že je místem klidu, vždy naprosto dokonale zapadá do prostředí v němž se nachází. Tak račte vstoupit…

Hotely Aman jsou pečlivě navrženy tak, aby splývaly se svým prostředím. Jsou vyhlášené nádhernými místy, místně inspirovanou architekturou a dokonalým soukromím. Každý hotel vítá své hosty, jako by vítal do domu blízkého přítele. Je to přístup, který se od roku 1988, kdy byl první hotel postaven na západním pobřeží Phuketu, málo změnil. Jmenoval se Amanpuri, což znamená „místo míru“. Dnes Aman disponuje 31 ultra luxusními hotely ve 20 zemích.

AMANPURI, Thajsko

Tento nadčasový resort na západním pobřeží Phuketu dokolale zapadá do krajiny. Architektura starobylého Ayutthayánu určuje design jeho pavilonů a vil, které mají výhled na svěží vegetaci a nedotčené Andamanské moře. K pavilónům a vilám v thajském stylu, které jsou rozptýleny po vzrostlé kokosové plantáži, jsou přístupné přes zvýšené chodníky a všechny mají soukromou venkovní terasu pro stolování a relaxaci ve stínu tropické flóry. Šikmé střechy lemují prostorný interiér, vybavený thajským textilem, uměním a starožitnostmi. Když byl v roce 1988 Amanpuri otevřen, byl prvním letoviskem Amanu, který myslel na planetu a tak si tento resort vybudoval legendární pověst. Přitahoval bohaté a slavné osoby, včetně celebrit i osob z královských dvorů.Svou dovolenou zde trávili Brad Pitt, Angelina Jolie, Leonardo Di Caprio a Mick Jagger a zůstali věrnými návštěvníky.

AMAN – SUMMER PALACE, Čína

Jen pár kroků od areálu East Gate of Summer Palace leží Aman v Summer Palace – ideální místo pro objevování čínského hlavního města, protože hotel poskytuje snadný přístup k takovým kulturním památkám, jako je Velká zeď, Zakázané město či hutongy (staré části Pekingu, úzké uličky vedoucí vždy z východu na západ). Dále je zde snadný přístup k pekingským restauracím, uměleckým galeriím a dalším zajímavostem. Klidné místo, které se vyznačuje tradiční čínskou architekturou, nabízí 51 suite, které jsou umístěny v řadě pavilonů. Všechna ubytování mají výhled na působivá vnitřní nádvoří. Architektura a vnitřní vybaevní resortu vychází z tradičních materiálů, architektury a designu dynastií Qing a Ming.

OSTROVY AMANYARA, TURKS & CAICOS, Velká Británie

Amanyara se nachází na ostrovech Turks a Caicos patřící k Velké Británii a je osamoceným přístavem, který nabízí to nejlepší z Karibiku. Na okraji nedotčených útesů Národního parku Northwest Point Marine a v blízkosti útesů pro potápění, je luxusní letovisko obdařeno nádhernou pláží s bílým pískem. 38 pavilonů se střechami z dřevěných šindelů Amanyary je moderně uspořádáno a mají zajímavý design. Disponují rozsáhlým venkovním prostorem a výhledem na oceán, klidné rybníky nebo pobřežní vegetaci. Všechny mají vstupní terasy, dřevěné terasy a postele velikosti King. K dispozici je také 20 vilek Amanyara se třemi odlišnými výhledy, každý je o rozloze více než půl hektaru a je obsluhovaný kuchařem a hostitelem. Wellness centrum rezortu nabízí řadu omlazujících procedur a holistické programy.

AMAN SVETI STEFAN, Montenegro, Černá Hora

Snad nejvíce ikonický obraz spojený s Černou Horou je opevněný ostrov Sveti Stefan, jehož historie sahá až do 15. století, kdy Jadranští piráti pobývali na tomto křišťálově čistém pobřeží. Zrekonstruovaná vesnice leží naproti zátoce od Villa Miločer, bývalého královského sídla a poskytuje jedinečný přístup k zátoce Kotor, která je na seznamu světového dědictví UNESCO. Spolu s 80 hektary půdy, dvěma kilometry pláží a samostatnými lázněmi Aman jsou tato dvě historická místa tvořena Amanem Sveti Stefanem. Zatímco historický ráz ostrova zůstává z velké části nezměněn, interiéry letoviska byly rekontruovány, aby vyhovovaly současným trendům a požadavků. Očekávejte, že zde najdete 58 jedinečných luxusních ubytování, všechny nabízí nádherné koupelny a nesčetné výhledy na moře, kuriózní nádvoří a piazzy.

AMAN Benátky, Itálie

Oblast Amana v Benátkách na Velkém průplavu je plná muzeí. Najdeme zde Palazzo Papadopoli ze 16. století, které je jednou z nejvýznamnějších budov města. Kdysi zde bydlel velký malíř 18. století Tiepolo a jeho fresky zdobily zdi mnoha pokojů. V 19. století opatřila rodina Papadopoli přilehlé budovy dvěma zahradami, které dnes patří mezi nejvzácnější soukromé zelené plochy ve městě. Když byl Aman Venice otevřen v roce 2014, jeho citlivé začlenění do okolí získalo ocenění za nejlepší italskou obnovu objektu. Aman Venice je více domovem, než hotelem a nabízí vzácné privilegium prostoru v centru plovoucího města. Vysoké stropy a prostorné salonky plné světla jsou spojeny dvěma venkovními soukromými zahradami a malou střechou, která se ve městě zřídka objevuje. Mnohé z 24 pokojů a apartmá mají výhled těchto soukromých zahrad nebo na Canal Grande a uchvátí vás i nádhernými freskami a reliéfy.nabízí chráněné fresky a reliéfy.

AMANZOE, Řecko

Amanzoe je resort umístěný na kopci, který leží mezi stoletými olivovými háji a může se pochlubit panoramatickým výhledem na krajinu Peloponés, třpytivé klidné moře, sousední vinice a úchvatné hory. Tato nemovitost se nachází v dosahu mnoha archeologických nalezišť a ostrova Spetses. Tento exkluzivní přístav ráje Aman, legendárního Eda Tuttleho, se stal přístavem nepřekonatelné krásy. Amanzoeovy pavilony a vily, které jsou  inspirované klasickou řeckou architekturou, ale zároveň elegantně moderní, se otevírají do rozlehlých soukromých teras a oplývají vzdušnými interiéry, nabízející bezkonkurenční pocit prostoru a klidu. Hotel Aman Beach Club se nachází jen pár kroků od pláže. Nabízí dva bazény pro dospělé a dva dětské bazény, poskytuje zábavu a hry v naprostém soukromí u vody.

AMANERA, Dominikánská republika

První golfově zaměřený hoel Aman, Amanera (což znamená „klidná voda“), se nachází na idylickém severním pobřeží Dominikánské republiky. Je umístěný na více než 2 170 akrech nedotčené karibské džungle. Amanera má nádherný výhled na oceán a Playa Grande, jejíž zlaté písky z něj činí jednu z nejkrásnějších pláží v regionu. Nabízí dramatická scenérie ostrova, 25 volně stojících vil Amanery dotváří svěží pobřežní linii s neomezenými výhledy na oceán. Rozlehlé osvětlené terasy s venkovními jídelnami a salonky jsou uvnitř prostorné a díky velikým oknům až k zemi jsou i krásně prosvětlené. Všechny vilky mají vysoké stropy a příjemné dřevěné materiály. Pro vaše pohodlí a relaxaci nechybí ani lázně.

AMANGIRI, USA

Amangiri (což znamená „klidná hora“) se nachází v americkém regionu Grand Circle a má výhled na nádhernou pouštní scenérii a na jihozápadní skalní útvary. Středisko obklopuje pět národních parků, četné národní památky a národní rezervace Navajo, největší americká rezervace ve Spojených státech amerických. Rezort, postavený kolem centrálního bazénu s nádherným výhledem, se mísí s jeho dramatickým prostředím, kde hluboké kaňony a tyčící se plošiny vytvářejí syrovou krajinu nesmírné síly. V lázních najdete pavilon s flotační terapií, vodní pavilon se saunou, parní lázní, i ledovým bazénem, fitness centrum a pavilon jógy. Systém stezek v resortu a snadný přístup do okolí umožňují hostům pěšky prozkoumat pozoruhodné pouštní scenérie.

AMAN, Tokyo

Aman Tokyo se nachází v prvních šesti patrech nedávno postavené věže Otemachi a je městskou svatyní pojímající tradiční víru i moderní tvář města Tokyo. Hotel čerpá inspiraci z designu tradičních japonských staveb s klasickými japonskými materiály, jako je dřevo, papír Washi a kámen, které se skvěle mísí s moderními technologiemi a luxusními materiály. 84 pokojů a apartmánů, všechny s jedinečným rozvržením, mají nádherný výhled na město a nabízí veškeré moderní pohodlí. Každý pokoj má velké „furo“, hlubokou vanu vlastní japonskému rituálu koupání.

AMANOI, Vietnam

V roce 2013 přinesl Aman svou eleganci do nového střediska ve Vietnamu, moderního plážového letoviska spolu s celým servisem služeb Aman Spa. Slova odvozena od sanskritu „mír“ a „noi“ znamenají „místo“, Amanoi je klidné, ultraluxusní útočiště na nádherné zlaté písečné pláži s výhledem na velkolepou zátoku Vinh Hy v národním parku Nui Chua, severovýchodně od Ho Či Minova města. Střechy luxusního hotelu z leštěné břidlice ve tvaru pagody vykukují ze svěží zelené krajiny; jeho nekonečný bazén se spojuje s mořskou hladinou a lázně se nachzejí u jezera s lotosovými květey. Amanoi nabízí naprosté soukromí v krásně navržených ubytovacích zařízeních, které se nacházejí ve 31 pavilonech, v řadě se soukromými bazény, které jsou všechny umístěny na svahu s působivým výhledem. Myšlenka off-the-grid (udržitelného bydlení mimo vymoženosti civilizace) navržená Belgičanem Jean-Michelem Gathym, pozitivně podporuje klidné rozjímání, ať už je to lenošení u útesového bazénu, v elegantním plážovém klubu nebo oddání se klidu lázní Aman.

Snad žádný jiný hotelový řetězec vás nepřekvapí takovou rozličností hotelů. Spojení moderního přístupu hotelnictví s ohledem na udržitelnost, vysoká kvalita služeb, která se snoubí s tradicí a odkazem minulosti. To jsou hotely AMAN. Tak neváhejte a nechte se zlákat těmito krásnými místy. Bude to zážitek na celý život…

Misa-podpis
602/552624
michaela@snailtravel.cz
www.eurovikendy.com