10 nejlepších resortů a hotelů Aman na světě

Hotely Aman jsou všeobecně uznávané jako nejexkluzivnější hotelová značka na světě. Hotely Aman, které jsou vždy pečlivě zasazeny do přírodního prostředí, jsou proslulé úchvatnými lokalitami, místní architekturou a dokonalým soukromím. Každý z nich vítá jejich hosty jako blízkého přítele a navozuje pocit klidu a sounáležitosti uprostřed nejrozmanitějších přírodních a historických scenérií. Tento přístup se od roku 1988, kdy bylo na západním pobřeží Phuketu postaveno první útočiště, příliš nezměnil. Dostalo jméno Amanpuri, což znamená „místo klidu“, a zrodil se Aman. Dnes řetězec zahrnuje více než 30 ultra-luxusních hotelů ve 20 zemích. Pojďme se společně podívat na některé z nich…

AMAN NEW YORK, SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ

Hotel Aman New York se nachází v ikonické budově Crown Building na Manhattanu, jen pár kroků od Central Parku. Tento ultraluxusní hotel, který navrhl Jean-Michel Gathy, slouží jako městské útočiště a zároveň poskytuje snadný přístup ke všem zajímavým místům ve městě. Dvoupatrová vstupní hala vítá hosty ve 14. patře, kde se rozplývají zvuky Manhattanu v centru města. Masivní mramorové dešťové sprchy, nadměrné vany a okouzlující krby charakterizují 83 apartmánů tohoto městského útočiště hodných snění, zatímco charakteristické restaurace Arva a Nama, dostupné výhradně hostům a zakladatelům Aman Clubu, vzdávají hold italským rustikálním kořenům, respektive japonským kulinářským tradicím. V tomto kultovním objektu se nachází také báječné třípatrové lázně, které se mohou pochlubit regeneračními procedurami, funkční diagnostikou v laboratoři biomarkerů a multidisciplinárními wellness programy.

AMANKILA, BALI, INDONÉSIE

Hora Agung tvoří dramatickou kulisu Amankila (klidný kopec), odlehlého přímořského letoviska s výhledem na Lombocký průliv na Bali. Z 34 volně stojících apartmánů s doškovou střechou se otevírá výjimečný výhled na kopec, který je spojen s vybavením resortu vyvýšenými chodníky. Hosté mohou relaxovat u charakteristického třístupňového bazénu nebo v plážovém klubu na pláži Amankila se stříbřitě černým pískem a tyrkysovou vodou. Od ostatních luxusních hotelů na Bali se Amankila liší tím, že se nachází v Karangasemu, jednom z nejtradičnějších regentství na Bali, které nabízí snadný přístup k nedotčené venkovské krajině, místním řemeslům a královské minulosti regionu. Resort se také nachází v blízkosti dvou nejvýznamnějších chrámů ostrova, Lempuyang a Besakih, z nichž první je považován za jeden ze „šesti chrámů nebes“ na Bali.

AMANPURI, THAJSKO

Toto nadčasové útočiště na západním pobřeží Phuketu je v souladu se svým idylickým prostředím. Starobylá ayutthayská architektura určuje design jeho pavilonů a vil s výhledem na bujnou vegetaci a nedotčené Andamanské moře. K vilám v thajském stylu, které jsou rozmístěny na vzrostlé kokosové plantáži, vedou vyvýšené chodníky a všechny mají soukromou venkovní sala pro stolování a odpočinek ve stínu tropické flóry. Šikmé střechy rámují uklidňující, prostorné interiéry zařízené thajskými textiliemi, uměleckými předměty a starožitnostmi. Při svém otevření v roce 1988 byl Amanpuri prvním resortem Aman na světě, který si vybudoval legendární pověst a přitahuje bohaté a slavné, včetně celebrit z A seznamu a členů královské rodiny.

AMANYARA, OSTROVY TURKS A CAICOS

Amanyara se nachází na překrásném ostrově Providenciales na souostroví Turks a Caicos a je odlehlým útočištěm, které v sobě zahrnuje ty nejlepší prvky Karibiku. Tento ultraluxusní rezort sousedí s nedotčenými útesy mořského národního parku Northwest Point, který je vyhlášený pro jedny z nejlepších stěn a útesů na světě, a má nádhernou polosoukromou cukrově bílou pláž. Moderní uspořádání a design 38 pavilonů Amanyara obložených dřevem nabízí rozsáhlý venkovní prostor a výhled na oceán, klidná jezírka nebo pobřežní vegetaci. Všechny mají vstupní terasy, dřevěné sluneční terasy a postele velikosti king size. K dispozici je také 20 vil Amanyara se třemi různými výhledy, z nichž každá se rozkládá na ploše více než půl hektaru (1,5 akru) a obsluhuje ji kuchař a hostitel. Wellness zařízení resortu nabízí řadu omlazujících procedur a holistických programů.

AMAN BENÁTKY, ITÁLIE

Domovem hotelu Aman Venice na kanálu Grande je Palazzo Papadopoli ze 16. století, jedna z nejvýznamnějších budov města. Kdysi zde žil významný malíř Tiepolo a jeho fresky zdobí stěny mnoha pokojů. V 19. století přeměnila předsednická rodina Papadopoliů přilehlé budovy na dvě zahrady, které dnes patří k nejvzácnějším soukromým zeleným plochám ve městě. Když byl v roce 2014 otevřen hotel Aman Venice, získal palác díky citlivému začlenění moderního komfortu ocenění za nejlepší rekonstrukci v Itálii. Aman Venice je spíše domovem než hotelem a nabízí vzácné privilegium prostoru v Benátkách. Vysoké stropy a prostorné světlem naplněné salony doplňují dvě vzrostlé venkovní soukromé zahrady a malá střecha, která se ve městě vidí jen zřídka. Mnoho z 24 pokojů a apartmánů s výhledem do soukromé hotelové zahrady nebo na Canal Grande je vybaveno chráněnými freskami a reliéfy.

AMAN TOKIO, JAPONSKO

Aman Tokyo, který zaujímá šest nejvyšších pater věže Otemachi, je městským útočištěm vysoko nad atmosférickým vírem tradic a moderny, který ztělesňuje Tokio. Hotel čerpá inspiraci z tradičních japonských obytných staveb a klasické japonské materiály, jako je dřevo, papír Washi a kámen, se zde skvěle mísí s moderními technologiemi a luxusními látkami. V 84 pokojích a apartmánech s jedinečným uspořádáním se můžete těšit na nádherný výhled na město a veškeré moderní pohodlí. Každý pokoj má velkou vanu „furo“, která je neodmyslitelnou součástí japonského rituálu koupání. Neustálý je také odkaz na přírodu, od vnitřní hotelové zahrady ve fenomenální vstupní hale až po látky a umělecká díla zakomponovaná do designu.

AMANERA, DOMINIKÁNSKÁ REPUBLIKA

Amanera (což znamená „klidná voda“), první hotel Aman s golfovým areálem, se nachází na idylickém severním pobřeží Dominikánské republiky. Amanera se rozkládá na více než 2 170 akrech nedotčené karibské džungle a nabízí úchvatný výhled na oceán a pláž Playa Grande, jejíž zlatavý písek z ní činí jednu z nejkrásnějších pláží v regionu. 25 volně stojících kasit hotelu Amanera, které se rozprostírají na bujném pobřeží a mají nerušený výhled na oceán, tvoří jeden celek s dramatickou scenérií ostrova. Převislé okapy stíní rozlehlé terasy s venkovními jídelnami a odpočívárnami, zatímco uvnitř vedou skleněné dveře od podlahy ke stropu do pokojů speciálně umístěných tak, aby maximalizovaly výhled. Všechny casity mají vysoké stropy a teplé dřevěné povrchy a některé z nich nabízejí soukromé bazény. Lázně mají dvě léčebné místnosti a terapie si můžete dopřát i v soukromí casit.

AMANZOE, ŘECKO

Amanzoe se nachází na vrcholu kopce mezi staletými olivovými háji a může se pochlubit panoramatickým výhledem na peloponéskou krajinu, třpytivé klidné moře, sousední vinice a úchvatné hory. Objekt se nachází na dosah od bohatých archeologických nalezišť a kosmopolitního ostrova Spetses. Toto exkluzivní útočiště nepřekonatelné krásy, které navrhl legendární architekt Ed Tuttle, se rychle stalo středomořským hřištěm těch, kteří se vyznají. Pavilony a vily Amanzoe, inspirované klasikou a zároveň elegantně moderní, se otevírají na rozsáhlé soukromé terasy, které plynule navazují na vzdušné interiéry a vytvářejí bezkonkurenční pocit prostoru a odloučení. Co by kamenem dohodil, je plážový klub Aman Beach Club se dvěma bazény a dvěma dětskými bazény, který poskytuje zábavu a hry v naprostém soukromí u vody.

AMANOI, VIETNAM

Amanoi, pojmenovaný podle sanskrtského slova pro „mír“ a noi znamenajícího „místo“, je klidné, ultraluxusní útočiště nacházející se na nádherné pláži se zlatým pískem a výhledem na velkolepou zátoku Vinh Hy v národním parku Nui Chua severovýchodně od Ho Či Minova Města. Luxusní hotel má leštěné břidlicové pagody, které vykukují ze svěží zelené krajiny, nekonečný bazén ústící do moře a lázně u jezírka posetého lotosovými květy. Amanoi nabízí naprosté soukromí v nádherně navržených pokojích, které se nacházejí v 31 pavilonech, z nichž některé mají vlastní bazény, a v pěti vilách Aman, které jsou umístěny na svahu s působivým výhledem. Tento hotel, který navrhl belgický rodák Jean-Michel Gathy, vybízí ke klidnému rozjímání, ať už při lenošení u bazénu na útesu nebo v elegantním plážovém klubu, nebo při oddávání se klidu v lázních Aman Spa, které se nacházejí u jezera plného lotosů s plovoucím pavilonem pro jógu.

AMANGIRI, SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ

Amangiri (což znamená „klidná hora“) se nachází v oblasti Grand Circle v USA a nabízí výhled na nádherné pouštní scenérie a ikonické jihozápadní skalní útvary s plochými vrcholy mesa. Resort obklopuje pět národních parků, řada národních památek a rezervace národa Navajo, největší indiánská rezervace ve Spojených státech, kterou spravuje také společnost Aman. Minimalistická výzdoba hotelu, který se táhne kolem centrálního bazénu s nádherným výhledem, a okolní syrová krajina nesmírné síly mají obrovský instagramový potenciál, aby ohromily vaše přátele a inspirovaly vaše followery. Amangiri má 34 apartmánů umístěných ve dvou elegantních křídlech, která se rozprostírají z každé strany hlavního pavilonu resortu. Všechna apartmá nabízejí soukromé terasy, krby, postele velikosti king size a soukromé vchody na nádvoří, přičemž některá apartmá mají vlastní bazén. Součástí Amangiri je také špičkový glampingový kemp Camp Sarika, který je propojen s hlavním resortem.

Vydejte se i vy za relaxací a zážitky na některé z těchto míst a nechte se hýčkat luxusem a skvělými službami hotelového řetězce Aman. Rádi vám pomůžeme s výběrem. Ozvěte se nám.

Za tým turbošneků
Vaše Bára

Tento obrázek nemá vyplněný atribut alt; název souboru je Barbora-blog-1024x266.png.
Bára Blaschke
+420 602 552 624
barbora@snailtravel.cz