Air-New-Zealand-banner

TOP 10 NEJPOPULÁRNĚJŠÍCH BEZPEČNOSTNÍCH VIDEÍ LETECKÝCH SPOLEČNOSTÍ

Téměř každá naše dovolená začíná na palubách letu. Všichni víme, jak zapnout bezpečnostní pás, co dělat v případě poklesu tlaku v kabině a další věci, týkající se bezpečnosti v letadle. Tyto filmy vysvětlující bezpečnostní prvky letadla bývaly vždy extrémně nudné, což se ale začalo postupně měnit v roce 2012,  kdy Air New Zealand spustil video inspirující se z Pána prstenů, které nejen získalo pozornost svých pasažérů, ale bylo také vyzvednuto globálními médii.Netrvalo dlouho, než se do hry zapojily další letecké společnosti a zatraktivněli svá bezpečnostní videa.

Air-France-instruktážní-video
Air-France-instruktážní-video

Vybrali jsme pro vás 10 nejkreativnějších, nejinovativnějších a nejzábavnějších bezpečnostních videí všech let 🙂

Všechny tyto klipy úspěšně dosahují svých skutečných cílů a to je ujištění se, že všichni budou pozorně sledovat instruktáž  a to i mimo kabinu letadla. Tak se pohodlně usaďte a poleťte s námi (zatím vituálně) proletět celý svět:

10. BANGKOK AIRWAYS

Bangkok Airways je butique asijská  letecká společnost, která má pro své pasažéry videoklip s veselou choreografií na jednu z nejsilnějších písní, která kdy byla napsána.

9. DELTA AIRLINES

Když Delta vydala v roce 2008 své bezpečnostní video, nebylo z něho nic opravdu zapamatovatelné, výjimkou byla představitelka videoklipu Katherina Leeová, letuška Delty. Ta se okamžitě stala slavnou poté, co se video pustilo ven mezi lidi a stalo se jedním z nejsledovanějších videí Youtube.  Lidem se líbil jasný hlas Katheriny, hluboké modré oči a obzvláště její hláška „kouření není povoleno“. Zatímco původní bezpečnostní video již není zobrazováno v letadlech  Delta, Katherina se stále objevuje v hlavní roli v některých z nejnovějších klipů této společnosti.

8. TURKISH AILINES

Turkish Airlines vytvořila vlastní tradiční  bezpečnostní instrukce přidáním kouzelného ducha do svého nedávného videa. Klipem provází  Zach King, hvězda Youtube a fenomén sociálních médií, který je nejvíce známý svým „magickým vinařstvím“.  Šest sekund videozáznamů  je digitálně upravovaných tak, aby klip vypadal jako kouzlo. Při sledování klipu jsou cestující vtaženi mezi skutečnost a iluze, přičemž King přináší klíčové aspekty bezpečnosti letu, prostřednictvím své podpisové digitální  ruky.

Další přírůstek do videotéky Turkish Airliens je populární Lego Movie, kdy Vás provází celou istruktáží Lego příběh 🙂

7. VIRGIN AMERICA

V roce 2013 společnost Virgin America uvedla na svých letech nové instruktážní video, které bylo kompletně zaměřeno na hudbu a tanec. Letecká společnost si přizvala ke spolupráci  slavného hollywoodského režiséra Jon M. Chu, aby rozvinul  a zrealizoval jejich vizi. Americký idol Todrick Hall vytvořil hudbu a texty pro video. Na videu se také objevuje album „So You Think You Can Dance alums“ a také Cyrus Spencer, Sasha Mallory, Phillip Chbeeb a Marko Germar.  Letecká společnost úzce spolupracovala také s FAA, aby zajistila, že v průběhu celého procesu budou splněny všechny bezpečnostní předpisy a požadavky.

6. QATAR AIRWAYS

Qatar Airways natočila zábavné bezpečnostní video s hvězdami FC Barcelona, s hráči Messim, Suarezem, Neymarem, Piquem, Rakiticem a Mascheranem. Scény z videoklipu ukazují, že i fotbaloví hráči kladou velký důraz na bezpečnost a svými hereckými výkony se snaží, aby se k cestujícím dostaly důležité bezpečnostní informace zábavnou a více zapamatovatelnou formou .Např. Suareze,  se na hřišti objeví v záchranné vestě, Pique vyvolá rozruch při příjezdu a fanouškům vypadávají kyslíkové masky k oživení apod. Film je natočen hlavně na stadionu Camp Nou – v hlavním stánku FC Barcelona.

5. KLM

Letový bezpečnostní klip společnosti KLM Royal Dutch Airlines, vlajkové letecké společnosti Nizozemska, je inspirován dekoračními technikami společnosti Delftware. Klip se odehrává v tradiční keramické dlaždicové královské dílně, která darovala více než 1000 dlaždic pro tento účel. Na dlaždicích jsou bezpečnostní pokyny  speciálně nakreslené, oživené a malované s nejvyšší přesností. Celý skript byl nejprve přeložen do ručně vyrobených výkresů, které pak byly přeneseny – namalovány na dlaždice.

4. ICELANDAIR

Bezpečnostní video společnosti Icelandair  je inspirované samotným Islandem. Zahrnuje islandskou přírodu jako okouzlující kulisu tradičního a důležitého bezpečnostního vzkazu, který je prezentován všem cestujícím. Například nouzové osvětlení přebírá novou, neohrožující identitu ve srovnání se severním světlem, když se probouzí po dlouhém uvolňujícím zimním spánku na břehu jezera.

3. QANTAS

Velkým překvapením je video letecké společnosti Qantas. Místo toho, aby byl klip omezen pouze do kabiny letadla, krátké video obsahuje klip s několika funkcemi. Australané ze všech oblastí života mluví k cestujícími prostřednictvím bezpečnostních pokynů na palubě v pozadí ikonických míst po celé zemi – Whitsunday Islands, Alice Springs a Bondi Beach…

2. AIR FRANCE

Společnost Air France nabízí svým cestujícím vtipné pojetí  svých bezpečnostních opatření během letu. Na 5 minutovém, elegantním, choreografickém klipu se nachází pět módně a barevně koordinovaných žen, které demonstrují bezpečnostní pravidla.  Klip je „très chic“ odpovídá novému značení letecké společnosti. Cestujícím je řečeno, že klobouk s bezpečnostním pásem nejen zajistí vaši bezpečnost, ale „elegantně zvýrazní váš pas.“

1. AIR NEW ZEALAND

Vzhledem k tomu, že společnost Air New Zealand v roce 2012 představila své bezpečnostní  video inspirované  Pánem prstenů, je Air New Zealand vůdcem nekonvenční bezpečnosti ve světě.  Letecká společnost Middle-earth  v roce 2014 tak  oslavila třetí a poslední film v Hobitské trilogii. Režisérem byl Peter Jackson a hlavním hercem se stal Elijah Wood. Klip obsahuje kostýmy postavy z „Hobit“. Jde o nejsledovanější bezpečnostní klip na Youtube 🙂

A jaké video se líbí nejvíce Vám? 🙂

Chcete-li se vydat s některou z těchto leteckých společností na Vaší dovolenou, neváhejte mne kdykoliv kontaktovat, ráda Vám zpracuji nabídku přesně podle Vašich představ.

Michaela VegrichtováMisa-podpis
602/552624
michaela@snailtravel.cz
www.snailtravel.cz