O vítězi Turkish Open v Beleku rozhodl poslední putt na 18-té jamce

Letošní golfový turnaj Turkish Open, konaný v Beleku v termínu 29.10. – 1.11.2015 byl skutečně napínavý až do posledního puttu na 18-jamce,  a tak si golfoví diváci přišli skutečně na své a my byli u toho!

Počasí bylo krásné, obloha bez mráčku a každodenní  letní teploty 28°C umožnili návštěvníkům Turkish Open nejen příjemné pozorování celého turnaje, ale také příjemné koupání v moři, které mělo 25°C.

Turkish Open - restaurace
Turkish Open – restaurace

 Letošní vítězství obhájil z roku 2013 Francouz Dubuisson Victor, který skoroval 2 birdie na posledních 2 jamkách a porazil tím favorita Jaco Van Zyla pouze o jeden bod s celkovým počtem -22 ran pod par. Tímto vítězstvím se dostal Victor Dubuisson na 7 příčku v celkovém hodnocení Race to Dubai.

Turkish-Open-2015-Victor-Dubuisson a jeho vítězství
Turkish-Open-2015-Victor-Dubuisson a jeho vítězství

Hvězda celého turnaje a leader  European Tour, Rory McIlroy skončil nakonec až na 6-tém místě hned za Cris Woodem díky několika neproměněným krátkým puttům a tím pouze jedním birdie za celou hru. I tak je ale stále na 1. místě v celkovém hodnocení Race to Dubai.

Turkish-Open-2015-Rory-Mcllroy
Turkish-Open-2015-Rory-Mcllroy

Již od prvního kola dne 29.10. 2015 vedl po celou dobu až do předfinálového dne jihoafričan Jaco Van Zyl a do finálového dne vkročili na první jamku se stejným počtem 200 ran s Victorem Dubuissonem, v těsném závěsu ztráty jedné rany Roryho McIlroye a Kiradecha Aphibarnrata.

Turkish-Open-2015-Van-Zyl-Jaco
Turkish-Open-2015-Van-Zyl-Jaco

Score tedy bylo velmi vyrovnané s rozdílem jedné rány a tak samozřejmě nejzajímavější bylo sledovat poslední dva flighty, kde šel  v předposledním flightu Rory McIlroy +Hun Byeong An + Chris Wood ,  a v posledním flightu pak Victor Dubuisson + Jaco Van Zyl + Apibharnrat Kiradech.

 Turkish-Open-2015- předposlední flight
Turkish-Open-2015- předposlední flight

Potom, co se na 5-té jamce musel Victor Dubuisson díky ztrátě míčku vrátit zpět na odpaliště a zahrál tak double bogey, přešel do vedení Kiradech Aphibarnrat, které mu však nezůstalo na dlouho, neboť  Van Zyl brilantně začipoval a s 19 body pod par se dostal opět do vedení. Victor Dubuisson zahrál na další jamce bogye a tím se rázem propadl až na 5-té místo, které chvilku sdílel s Rorym McIlroyem a tím již zcela ztratil naději na vítězství.

Turkish-Open-2015-Aphibarnrat-Kiradech
Turkish-Open-2015-Aphibarnrat-Kiradech

Ani tento debakl však psychicky Dubuissona nezdolal a jeho pokora  byla odměněna eaglem na jamce č. 11., kdy se opět vrátil do hry o vítězství a pak již své score přibližoval tak, že na odpališti 18-jamky měl s leadlem celé tour Van Zyl Jaco stejně 21 bodů pod par v těsném závěsu o jeden bod s thajcem Aphibarnratem Kiradechem.

Turkish-Open-2015-Victor-Dubuisson
Turkish-Open-2015-Victor-Dubuisson

Štěstí stálo na straně Victora Dubuissona, neboť Aphibarnrat Kiradech čipoval do eaglu, kde trefil vlajku, ale míček odskočil na green a Van Zyl Jaco  neproměnil 2 metrový putt do birdie.

Victor Dubuisson vyhrál s celkovým score -22 bodů pod par a rozplakal se štěstím, neboť  vzhledem k tak těsným výsledkům své vítězství nečekal. Při předávaní poháru a šeku na 1.333.330 USD poděkoval především svým francouzským fanouškům, kteří ho velmi podporovali a bylo jich zde oproti loňským letům opravdu skutečně mnoho.

Turkish-Open-2015-Victor-Dubuisson - slzy dojetí a štěstí
Turkish-Open-2015-Victor-Dubuisson – slzy dojetí a štěstí

„Toto vítězství pro mne znamená velmi mnoho, neboť jsem neměl díky osobním problémům moc dobrou letošní sezónu a toto vítězství mne dostalo opět mezi světovou desítku Race to Dubai.“

„Hřiště Maxx Royal Montgomerie je velmi podobné hřištím v jižním Španělsku a jižní Francii, kde jsem trénoval a kvalita greenů je stejná. Mám moc rád toto hřiště a tento týden byl můj týden na greenech.“

Turkish-Open-2015-Victor-Dubuisson
Turkish-Open-2015-Victor-Dubuisson

Top luxus v Maxx Royal

Hráči bydleli v luxusním přepychovém hotelu Maxx Royal, kde bylo možné se také ubytovat při rezervaci rok dopředu. Golfisté, kteří si tento pobyt dopředu zajistili, měli možnost setkat se se světovými špičkami u snídaně a odpoledne v prostorách hotelu, což byl pro ně skutečným nezapomenutelným zážitkem.

Maxx Royal - vstup do hotelu
Maxx Royal – vstup do hotelu

Sám vítěz Victor Dubuisson uvedl, že se v zimě 2016 do hotelu Maxx Royal vrátí na své trénování, neboť ještě nikdy neviděl tak krásný, luxusní a kvalitní hotel, kde byl velmi spokojen, což je v kombinaci s jeho oblíbeným hřištěm Montgomerie skvělá kombinace pro relaxaci a klidné trénování.

Maxx Royal - vnitřní bazén
Maxx Royal – vnitřní bazén


Turkish Airlines Open

Hráči obdrželi ceny od Turkish Airlines v celkové hodnotě 8.000.000 USD, přičemž první desítka obdržela celkem 3.148.000 USD

Turkish Open - Montgomerie - 18. jamka
Turkish Open – Montgomerie – 18. jamka

 

  1. DUBUISSON Victor Francie                 -22        1.333.330,- USD
  2. VAN ZYL Jaco JAR                              -21           888.880,- USD
  3. APHIBARNRAT Kiradech Thajsko       -20           500.800,- USD
  4. AN Byeong Hun Korea                         -19           400.000,- USD
  5. WOOD Chris Velká Británie                 -17           339.200,- USD
  6. MCILROY Rory Severní  Irsko             -16           256.695,- USD
  7. UIHLEIN Peter USA                             -16           256.695,- USD
  8. LOWRY Shane Irsko                            -15           195.470,- USD
  9. SLATTERY Lee Velká Británie             -14          175.370,- USD
  10. JOHNSTON Andrew Velká Británie      -13          156.490,- USD

Golfový turnaj světové úrovně Turkish Open, který je součástí European Tour  se bude konat v Beleku pod záštitou Turkish Airlines ještě další 3 roky v listopadu, a to na golfovém hřišti Carya.

Belek - Golfové hřiště Carya
Belek – Golfové hřiště Carya

Golfisti se tedy mohou těšit na další nezapomenutelné zážitky, které jim tento turnaj  přináší především tím, že jste na metr daleko od světových golfových velikánů a můžete s nimi prožívat jejich hru jako byste byli jejich caddy 🙂

Turkish-Open-2015-Rory-Mcllroy
Turkish-Open-2015-Rory-Mcllroy

Více informací o možnosti zajištění kompletních golfových služeb v Beleku nebo kdekoliv jinde ve světě můžete získat na našem golfovém webu www.golf-and-relax.cz.

Pokud si přejete vypracovat golfovou nabídku na míru, neváhejte kdykoliv kontaktovat Martinu, která Vám velmi ráda vypracuje golfovou nabídku na míru včetně rezervace tee time.

Martina BartůškováLogo Snail - zlata
602/552624
martina@snailtravel.cz
www.golf-and-relax.com