GOLF NA AZORECH

Poprvé v historii byly vypsány přímé lety z Prahy na ostrov Sao Miguel a my u toho nemohli chybět. Vydali jsme se tedy s golfovou skupinkou prozkoumat největší ostrov Azorských ostrovů. A protože by byla velká škoda věnovat se pouze golfu, spojili jsme náš pobyt také s návštěvou nejzajímavějších míst ostrova. Pojďme se tedy společně poohlédnout za naším výletem. Azory klienty velmi zaujaly, a proto jsme nakonec v průběhu května odjeli tři turnusy.

Po příletu jsme se vydali do našeho hotelu Caloura, který nabízí úžasné výhledy na útesy a oceán. Krásné počasí nám ještě před večeří umožnilo rychlou koupačku v bazénu a drink v baru s krásnými výhledy. Pobyt jsme začali výbornou večeří z čerstvých místních surovin.

První den jsme se vydali na golf Batalha, kde jsou tři devítky. Hřiště je mírně kopcovité a nabízí krásné výhledy na oceán. Ovšem na Azorech je nevyzpytatelné počasí, a i nás zasáhly v průběhu hry přeháňky. Vypadaly sice hrůzostrašně, ale k našemu překvapení vždy, když vysvitlo sluníčko, hřiště opravdu velmi rychle vyschlo a nepoznali byste, že před pár minutami byla průtrž mračen. Všichni byli stateční, počasí zvládli a golf jsme si moc užili. Po hře jsme se odměnili obědem v club house a po návratu do hotelu jsme měli ještě čas na relax v bazénu, moři nebo na krátkou procházku po okolí.

Dnes jsme se vydali na náš první výlet Sete Cidades. Výlet jsme započali návštěvou ananasové plantáže, kde jsme měli možnost vidět proces pěstování, ochutnat ananasový likér a nakoupit nějaké místní ananasové pochoutky.

Dále jsme se vydali na cestu k jezeru Sete Cidades. Protože jsme měli ještě trochu času navíc, rozhodla jsem se přidat do programu ještě jednu zastávku. Tou byla vyhlídka Boca do Inferno a jezero Canário. Počasí bylo krásné a svítilo sluníčko. Bohužel, než jsme došli k první vyhlídce, přišla velká mlha a my neviděli vůbec nic. Rozhodli jsme se chvilku počkat, zda mlha ustoupí, což se nakonec lehce podařilo, ale určitě ne tak, jak bychom si všichni přáli. Nicméně čas nás tlačil a museli jsme se vydat dál. Všichni jsme to vzali s humorem a těšili se na další zastávku, kterou již měla být vyhlídka králů.

Z vyhlídky Vista do Rey se nám naskytl úchvatný výhled na jezero. Krásně šlo pozorovat barevný rozdíl jezera. Zaujal nás také již zchátralý hotel Monte, který bohužel nebyl v provozu moc dlouho a je to velká škoda. Výhledy zde jsou úžasné a vydrželi bychom se tu kochat klidně celý den. Nicméně na programu jsme měli ještě další místa a museli jsme se vydat dál.

Sjeli jsme z kopce dolů a zastavili se na mostě přes jezero, kde jsme zastavili na pár fotek a popojeli jsme dál do města kouknout na místní kostelík s krásnou cedrovou alejí. Po prohlídce nás čekal oběd v místní restauraci, kde jsme měli možnost ochutnat lokální pokrmy.

Po obědě jsme zase nasedli do autobusu a vyrazili jsme do hlavního města – Ponta Delgada. Prvně jsme si prohlédli muzeum s krásnou kaplí a následně jsme se prošli po městě. Zastavili jsme se také v místním obchůdku nakoupit lokální sýry, které jsme měli možnost vychutnat si na hotelové snídani.

Třetí den jsme se vydali opět na golf, tentokrát Furnas. Je to sice trochu jiné hřiště, ale také krásné. Je rovinaté se spoustou stromů a hodí se sem přesné rány. Zajímavostí je také driving, který je součástí patnácté jamky. Počasí nám opět vyšlo a výborně jsme si zahráli. Odpoledne jsme zase měli trochu času na odpočinek.

Tentokrát nás opět čekal výlet. Vydali jsme se do oblasti Furnas. První zastávkou nám byla vyhlídka na jezero Fogo. Nejdříve jsme zastavili na vrcholku, odkud je za hezkého počasí vidět celý ostrov. Následně jsme popojeli kousek níže na hlavní vyhlídku, odkud lze krásně pozorovat celé jezero.

Pokračovali jsme na vyhlídku Santa Iria s krásným výhledem na pobřeží. Odtud jsme si již vydali na čajovou plantáž, kde jsme si vysvětlili celý proces výroby čaje od sběru až po konzumaci 😊 Součástí prohlídky je i ochutnávka, kdy si svůj šálek můžete vychutnat na terase s krásným výhledem na plantáž a moře. Nakoupili jsme pár balení čajů domů a museli jsme zase vyrazit. Čekal nás totiž přejezd do Furnas, kde se nám v zemi již od rána vařil oběd. Jedná se o místní pochoutku z masa a zeleniny, kterou vaří ve velkých hrncích v zemi, které se zakopou a po asi šesti hodinách se hrnce vyndají, převezou do restaurací a je připraveno servírovat. Ještě chvíli jsme se pokochali a potom jsme již přejeli do naší restaurace, kde jsme si již mohli na cozidu pochutnat.

Po obědě už nás čekal jen odpočinek v místní botanické zahradě. Každý jsme se stihli projít a někteří z nás využili i teplé sirné koupele.

Už tu máme zase golfový den a opět se vracíme na hřiště Batalha. Máme štěstí a můžeme si vyzkoušet i třetí devítku, která byla první den uzavřená. Počasí nám tentokrát také přeje a golf jsme si užili bez mráčků.

Pobyt se nám pomalu blíží ke konci, a to znamená i náš závěrečný turnaj na hřišti Furnas. Bohužel počasí se trochu pokazilo a pořád prší. Déšť, mlha i vítr stupňovali a my jsme se nakonec rozhodli turnaj udělat jen na 9 jamek. Všichni byli moc stateční a turnaj dokončili. Trochu jsme se ohřáli a vysušili v klubovně a vydali jsme se zpět do hotelu, kde již svítilo sluníčko. Před večeří jsme udělali slavnostní vyhlášení a užili jsme si poslední večer.

Máme tu poslední den a všichni již pomalu balíme a loučíme se s ostrovem. Část z nás se ještě rozhodla vydat na poslední chybějící zážitek a to velryby. Brzy ráno jsme vyjeli do přístavu, kde jsme dostali instruktáž, oblékli se do nepromoku a již jsme naskákali na čluny a vydali se na širé moře. Chvilku jsme jezdili, ale nakonec jsme měli štěstí a mohli jsme pozorovat velryby i delfíny. Nakonec jsme udělali ještě malou okružku kolem ostrůvku u pobřeží a tím náš výlet končil. Vrátili jsme se do hotelu, v klidu jsme se osprchovali a převlékli a pomalu jsme vyrazili na letiště.

Na závěr bych jen dodala, že i přes nevyzpytatelné počasí jsme si zájezd naplno užili, prozkoumali všechna důležitá místa a určitě musím pochválit i golf, který mě mile překvapil 😊 Přímé lety jsou určitě velké plus a my budeme rádi, když se s námi také vydáte do této méně známé destinace 😊