Top 10 luxusních hotelů proslavených filmy

Ať už je to romantická koupelnová scéna Julie Robertsové v Pretty Woman nebo Nicholas Cage a nezapomenutelné představení na terase v The Rock, luxusní hotely vždy inspirovaly Hollywood. Některé hotely, které sloužily jako kulisa pro filmové senzace, se staly celebritami samy o sobě a často přitahují návštěvníky, kteří chtějí vstoupit do světa svého oblíbeného filmu. Zde nabízíme přehled 10 nejluxusnějších hotelů na planetě, které byly použity jako místo pro slavný film.

 

 

10. THE PALACE OF THE LOST CITY, JIŽNÍ AFRIKA

Tento rozlehlý komplex postavený v kráteru vyhaslé sopky, zasazený do 60 hektarů odlehlé jihoafrické divočiny, je zázračným cílem, kde bohatství buše nabývá nového významu. Palác se může pochlubit interiéry s ručně vyřezávanými stěnami, nábytkem na míru a stropy, které zobrazují klasickou africkou krajinu. Venku naleznete imitaci mořského a palmového pobřeží, bazén s vlnobitím o délce 5 600 metrů čtverečních, tobogány, zavěšený most a stezky botanické zahrady. Existuje také možnost vidět velkou pětku při safari vyjížďkách v sousedním národním parku Pilanesberg.

Natáčela se zde romantická komedie Adama Sandlera a Drew Barrymore, Blended (2014).
Webové stránky hotelu: The Palace the Lost City

 

9. THE WALDORF ASTORIA NEW YORK, USA

Kultovní, Art Deco inspirovaný hotel Waldorf Astoria zaujímá celý městský blok na módní Park Avenue v centru Manhattanu. Vlajková loď hotelu Hilton Group, která je oficiální dominantou New Yorku od roku 1993, stanovuje standardy pro luxusní pokoje a apartmá, vynikající stolování a 5hvězdičkové akce po více než století. Když prezident USA cestuje do New Yorku, vždy zůstane v The Waldorf Astoria a je to také první volba hlav států a hodnostářů z celého světa. Tato nemovitost je v současné době uzavřena a prochází kompletní rekonstrukcí a obnovou; plánuje se znovu otevřít za dva až tři roky.

Waldorf Astoria je místem natáčení pro řadu filmů, z nichž nejznámější jsou Serendipity (2000), Maid in Manhattan (2002) a Pink Panther (2006).
Webové stránky hotelu: The Waldorf Astoria New York

 

8. FAIRMONT SAN FRANCISCO, USA

Hotel Fairmont San Francisco se svým umístěním vysoko na kopci Nob Hill a tudíž panoramatickým výhledem na město a záliv představuje bezkonkurenční směs luxusního ubytování, elegantní zasedací prostory a vynikající služby, které přispívají k nezapomenutelnému pobytu. Tento luxusní hotel v centru San Franciska se nachází v centru města, jen krátkou cestou lanovkou od rušného centra, finanční čtvrti, náměstí Union Square a Fisherman’s Wharf. Hotel Fairmont San Francisco je ve skutečnosti jediným místem v San Franciscu, kde se setkávají všechny lanovky ve městě.

Hotel a jeho opulentní ateliérový apartmán hrál svou roli ve filmu The Rock (1996) s nezapomenutelným vystoupením na terase s Nicholasem Cagem a Seanem Connerym.
Webové stránky hotelu: Fairmont San Francisco

 

7. THE GRITTI PALACE, VENICE, ITÁLIE

Palác Gritti, spravovaný Marriottovou kolekcí The Luxury Collection, je jedním z nejslavnějších luxusních hotelů v Benátkách. Je to místo, kde se italská historie a kultura setkávají s obnoveným benátským stylem, místem výjimečného umění a elegance, uklidňující intimním domáckým pocitem. Díky plovoucí terase na nejlepším místě podél benátského kanálu Canal Grande přitahoval palác Gritti vždy světové vlivy, celebrity a světovou elitu, aby se mohli potkávat, inspirovat a oslavovat během mezinárodních městských akcí, jako je Bienále současného umění a Benátský filmový festival.

Woody Allen natáčel v Grittiho paláci film Everyone Says I Love You (1996)
Webové stránky hotelu:  The Gritti Palace, a Luxury Collection Hotel

 

6. TAJ LAKE PALACE, UDAIPUR, INDIE

Je těžké uvěřit, že plovoucí vize v bílém mramoru je skutečná, když se poprvé podíváte na hotel Taj Lake Palace v Udaipuru. Ubytování v Taj Lake Palace je stejně příjemné jako exteriér. Každý z 66 pokojů a 17 apartmánů nabízí nádherný výhled a komplexní výzdobu, která hosty obklopuje královskou mystikou. Mezi nejpřitažlivější patří The Chandra Prakash Suite. Dekorativní zlacené lišty, vyřezávané mramorové sloupy a jemné síťované průhledy zapůsobily i na Mahárádžu, který v této místnosti ve 30. letech vykonával soud.

Ve filmu Octopussy (1983) Roger Moore, alias James Bond, plave až k „plovoucímu paláci“, obydleném pouze přitažlivými ženami.
Webové stránky hotelu: Taj Lake Palace

 

5. BEVERLY WILSHARE, BEVERLY HILLS, USA

Beverly Wilshire, Beverly Hills (Hotel Four Seasons), který je dominantou již od svého otevření v roce 1928, kombinuje historii a kouzlo v samém srdci Beverly Hills v Kalifornii, jen pár kroků od skvělých nákupů a restaurací Rodeo Drive. Po celá desetiletí byl hotel preferovanou adresou pro hollywoodské celebrity a mezinárodní elitu, od Elvise Presleyho, Johna Lennona a Warrena Beattyho až po Aga Khan, Dalajlámu a britskou královskou rodinu. Luxusní hotel nabízí 395 stylových pokojů (z toho 137 prostorných apartmánů), michelinské restaurace, lázně na světové úrovni a vřelé pohostinné služby Four Seasons.

V Beverly Wilshire byl natočen film Pretty Woman (1990)
Webové stránky hotelu: Beverly Wilshire, a Four Seasons Hotel

 

4. BELLAGIO LAS VEGAS, USA

Bellagio, oceněné letovisko a kasino MGM, je jednou z nejlepších možností ubytování v Las Vegas pro náročné cestovatele. Je domovem ohromujících 3950 pokojů, oceněných restaurací, svěží Conservatory & Botanical Gardens, luxusních lázní a salonu a nakupování v buticích všech světových značek. Galerie výtvarného umění Bellagio představuje výstavy obrazů, soch a děl nejvýznamnějších světových umělců (jako je například Picasso). Hotel, inspirovaný evropskými vesnicemi, má výhled na středomořské modré jezero s velkolepými fontánami, které představují velkolepý balet.

Ve filmu Ocean’s Eleven (2011) plánuje hvězdné obsazení (George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon a Andy Garcia) vyloupit trezor v hotelu Bellagio.
Webové stránky hotelu: Bellagio

 

3. PARK HYATT TOKYO, JAPAN

Od chvíle, kdy host vstoupí a bere si klíč od pokoje na mincovním stříbrném kroužku, je zřejmé, že pobyt v parku Hyatt Tokyo bude vrcholným zážitkem. Legendární hotel Park Hyatt Tokyo, který se nachází v nejvyšších patrech moderního mrakodrapu, který se tyčí nad jedním z nejvíce vzrušujících měst v Asii, je elegantní oázou vesmíru a klidu s výhledem na Tokio a planinu Kanto až k hoře Fuji. Prostorné pokoje mají stylově zařízené interiéry se zemitým odstínem tmavě zelené a hnědé barvy s vybavením z jemného ebenového dřeva, ručně všívaných koberců a tkaných stěn z přírodních vláken.

Byl zde natočen nádherný film Sofie Coppola Lost in Translation (2003).
Webové stránky hotelu: Park Hyatt Tokyo

 

2. ST REGIS BORA BORA

St.Regis Bora Bora Resort, který se rozprostírá na 44 akrech svěží krajiny lemované prachovými bílými písky a krystalickou lagunou, je symbolem bezstarostné elegance. Jeho 100 skvěle navržených ubytovacích zařízení zahrnuje největší vily nad mořem v jižních mořích, ohromující plážové vily, vybavené nábytkem z exotických dřevin, doplněné ručně tkanými textiliemi a regionálním uměním. V dálce se tyčící majestátnost hory Otemanu je stále přítomným symbolem vznešeného luxusu a působivě personalizovaných služeb, které jsou charakteristickými znaky St. Regis.

Tento exotický resort by použit pro natáčení filmu Couples Retreat (2009).
Webové stránky hotelu: St Regis Bora Bora

 

1. AMANJENA, MARRAKECH, MOROCCO

Datlové palmy a olivovníky na pozemku hotelu Amanjena, dotváří tuto ultraluxustní oázu, která se nachází mimo starobylé město Marrakech a je spravována hotelovým řetězcem Aman (nejexkluzivnější značkou hotelů na světě). Klid letoviska je doplněn snadným přístupem k medínské a marocké fascinující krajině. Půvabné oblouky, kamenné nádvoří a jemné fontány odrážejí maurské dědictví regionu Amanjena. Jeho výrazné červené a smaragdově zelené barvy ozvěny slunce jsou odrazem barev červeného města Marrakeše a jeho královského dědictví. 32 pavilonů a sedm Maisonů jsou moderní interpretací marockých tradic.

Natáčel se zde film Sex and the City 2 v roce 2010, i když ve filmu byl uveden na jako hotel v Abú Dhabí.
Webové stránky hotelu:  Amanjena

 

Tak ve kterém se ubytujete vy? 🙂 Další nabídku luxusních hotelů, najdete na našich webových stránkách. A’t už pojedete s partou přátel, či s rodinou, určitě najdeme místo přesně podle vašich představ…

Misa-podpis

602/552624
michaela@snailtravel.cz
www.snailtravel.cz