Mauritius - Chamarel - vodopád

MAURITIUS PRO MILOVNÍKY AKTIVNÍ DOVOLENÉ

Harmonický ostrov Mauritius nabízí svým návštěvníkům nádherné bílé pláže s jemným pískem, průzračně čisté moře s bohatým podmořským životem, odpočinek ve stínu palem a přátelskou atmosféru tropického ráje. Jako bonus nabízí tento čarokrásný ostrov přijatelné ceny, vynikající lokální rum a nepřeberné množství míst, kam se můžete vydat na výlet, takže je vhodný i pro ty, kteří preferují aktivní dovolenou.

Mauritius - Casela park - interakce se lvy
Mauritius – Casela park – interakce se lvy

Vodní sporty a šnorchlování

Vodní sporty a šnorchlování jsou typické aktivity na ostrově Mauritius. Zdejší korálová bariéra nabízí krásné potápění a šnorchlování s úchvatným podmořským životem.

Mauritius - šnorchlování se želvou
Mauritius – šnorchlování se želvou

V řadě případů je podmořských dobrodružství pomocí technických vymožeností více přiblíženo také dětem či osobám, které mají z klasického potápění strach.

Mauritius - Blue Safari
Mauritius – Blue Safari
Výlet katamaránem při západu slunce

Mezi lákavé výlety patří jistě výlet katamaránem při západu slunce. Katamarán vyjíždí z přístavu poblíž Le Morne a plavbu Vám zpříjemní nejen místní bar, který je zdarma, ale také hudebníci, kteří hrají příjemné regee písně.

Mauritius - výlet katamaránem - západ slunce - tak kam poplujeme?
Mauritius – výlet katamaránem – západ slunce – tak kam poplujeme?

Zkrátka romantika, pohoda a relax se vším všudy 🙂

Mauritius - výlet katamaránem - západ slunce
Mauritius – výlet katamaránem – západ slunce
Výlet katamaránem na ostrov Ille Aux Cerf

Výlet komfortním motorovým člunem  či katamaránem na ostrov Ile aux Cerfs nabízí den plný dokonalého odpočinku, opalování na oslňujících bělostných písečných plážích, koupání v teplých tyrkysových vodách lemujících pláže, šnorchlování v krásné laguně a příležitost vyzkoušet vodní sporty.

Mauritius - výlet katamaránem - Ille Aux Cerf
Mauritius – výlet katamaránem – Ille Aux Cerf

Pro ty, kteří raději relaxují a vychutnávají si okolní přírodu doporučuji spíše plavbu katamaránem, během níž si můžete vychutnávat pohled na nekonečný oceán lemující jihovýchodní pobřeží, slunit se na palubě a osvěžit se nápojem dle výběru z široké nabídky.

Mauritius - plavba na jihozápadní pobřeží
Mauritius – plavba na jihozápadní pobřeží

My měli štěstí a po cestě na ostrov jsme narazili na hejno delfínů, kteří nás chvíli doprovázeli, takže to byl opravdu nezapomenutelný zážitek.

Mauritius - výlet katamaránem na ostrov Ille Aux Cerf - delfíni
Mauritius – výlet katamaránem na ostrov Ille Aux Cerf – delfíni

Na ostrově nás pak čekal relax, stánky s širokou nabídkou suvenýrů  a vynikající barbecue oběd.

Mauritius - Ille Aux Cerf
Mauritius – Ille Aux Cerf
Chamarel

Mezi nejzajímavější místa na ostrově Mauritius patří rozhodně oblast Chamarel se svým vodopádem a sedmibarevnou zemí.

Mauritius - Chamarel - vodopád
Mauritius – Chamarel – vodopád

Na ploše cca. 7.500m2 se barva lávového písku mění z hnědé na červenou, žlutou nebo třeba fialovou a za krásného počasí vám z toho až bude přecházet zrak.

Mauritius - Chamarel - sedmibarevná zem
Mauritius – Chamarel – sedmibarevná zem

Nedaleko se nachází také rumerie, takže si po tomto nevšedním zážitku můžete zaskočit na ochutnávku typického mauritijského rumu a při té příležitosti se i dozvědět něco o jeho výrobě.

Mauritius-Chamarel-rumerie
Mauritius-Chamarel-rumerie
park Le Vanille

Další oblíbenou zastávkou je park Le Vanille na jižní části ostrova, který jsem navštívila při svém prvním pobytu. Jedná se o krokodýlí farmu, kde můžete nejen spatřit různé druhy krokodýlů od mláďat až po dospělé jedince, ale v místní restauraci vám také připraví pokrmy z krokodýlího masa. Jako vegetarián jsem tuto pochoutku nevyzkoušela, ale kolegové si pochutnali 🙂

Mauritius - Le Vanille - krokodýli
Mauritius – Le Vanille – krokodýli

Mimo těchto plazů a dalších zvířat tu najdete také želvy obrovské, které můžete nakrmit, pohladit a děti se na nich dokonce mohou i svézt. Jelikož jsou želvy zvířata nestydatá a návštěvníci jim nepřekáží při žádné z aktivit, poctili nás i ukázkou z jejich sexuálního života, což přispělo k obecnému veselí 🙂

Mauritius - Le Vanille - želví park
Mauritius – Le Vanille – želví park
procházka se Lvy

Želvy obrovské jsou sice krásné, ale setkání s nimi zcela upadá v porovnání s interakcí se lvy.

Mauricius - interakce se lvy
Mauricius – interakce se lvy

Tato možnost se nám naskytla v přírodním parku a zoologické zahradě Casela, kde se s králi říše zvířat můžete setkat tváří v tvář aniž by mezi vámi byla klec nebo jiná zábrana. Vybrat si můžete ze dvou variant – přibližně hodinová procházka se lvy nebo 15minutové setkání. Díky časovým a také finančním možnostem naší skupiny jsme si mohli vyzkoušet pouze tu druhou možnost a já na tuto zkušenost nikdy nezapomenu.

Mauritius - Casela park - interakce se lvy
Mauritius – Casela park – interakce se lvy

Pohladit si tuto majestátní kočku je neopakovatelný pocit, kdy se ve vás snoubí neodolatelná chuť zabořit se do lví hřívy s respektem z divoké a nevyzpytatelné šelmy. Mnozí průvodci toto setkání nedoporučují, jelikož s sebou nese určitá rizika, ale za sebe mohu jednoznačně říct: „Vzhůru do toho.“ 🙂

Mauritius - Casela park - interakce se lvy
Mauritius – Casela park – interakce se lvy
botanická zahrada Pamplemousse garden

Velmi krásná je také botanická zahrada Pamplemousse garden, která je domovem královských leknínů. Ty největší z nich prý unesou i novorozené dítě.

Mauricius - botanická zahrada - královské lekníny
Mauricius – botanická zahrada – královské lekníny

Zahrada byla založena v druhé polovině 18. století a naleznete zde přes 650 druhů rostlin, mezi nimiž jsou známé baobaby, obří lekníny, desítky léčivých rostlin, veliká zahrada s kořením a 80 druhů palem.

Mauricius - botanická zahrada
Mauricius – botanická zahrada

Nedaleko zahrady se nachází restaurace Chez Tante Athalie, která je oblíbenou zastávkou pro milovníky aut. Majitel restaurace je vášnivý sběratel starších aut a v jeho sbírce se najde několik velmi pěkných kousků.

Mauritius - Chez Tante Athalie - muzeum aut
Mauritius – Chez Tante Athalie – muzeum aut

Máte- li zájem o bližší informace o možnostech dovolené na Mauriciu, neváhejte se na mne kdykoliv obrátit. Ráda Vám vypracuji nabídku na míru a poradím s výběrem Vaší vysněné dovolené.

Martina BartůškováLogo Snail - zlata
602/552624
martina@snailtravel.cz
www.ostrov-mauritius-cz