Filipíny-Bohol-pláž-Alona-beach

FILIPÍNY – OSTROV BOHOL – tropický ráj plný relaxace i dobrodružství

Pokud Vás lákají dosud neobjevené exotické destinace, vydejte se na filipínský ostrov Bohol, který nabízí překrásné bělostné písečné pláže a hornaté tropické vnitrozemí ostrova nabízí překrásné výlety, kde můžete objevovat tajemné čokoládové kopce a pohádkové skřítky, vydat se na plavbu lodí do tropické džungle nebo si udělat trekking panenskou džunglí a vyzkoušet svoji odvahu při zip line :-)

Filipíny-Bohol-výlet-lodí-domododci
Filipíny-Bohol-výlet-lodí-domododci

Ostrov Bohol se nachází necelé 2 hodiny jízdy lodí z hlavního ostrova Cebu, kde je mezinárodní letiště a v současné době je sem velmi dobré spojení s jedním přestupem přes Dubaj s leteckou společností Emirates.

Emirates - A380
Emirates – A380

Pojďme se nyní tedy podívat, co vše můžete na ostrově Bohol zažít a kde se také ubytovat. Rádi se s Vámi zde podělíme o naše zážitky a zkušenosti z našeho pobytu na tomto překrásném tropickém ostrově…

Filipíny-Bohol-Zip-Lane
Filipíny-Bohol-Zip-Lane
Čokoládové hory – UNESCO

Ve vnitrozemí ostrova se nachází více jak tisíc neuvěřitelně stejně tvarovaných kopců,  které se koncem období sucha zbarvují do hněda a dávají tak kopcům čokoládovou barvu, odtud jejich název Čokoládové  hory.

Filipíny-Bohol-Čokoládové-hory
Filipíny-Bohol-Čokoládové-hory

Podle pověsti přecházel před dávnými dobami přes ostrov Bohol obr, jenž truchlil nad úmrtím své milované družky. Jeho slzy, které se valily jedna za druhou, při každém dopadu na zem zkameněly a daly vzniknout těmto jedinečným kopcům.

Filipíny-Bohol-Čokoládové-hory
Filipíny-Bohol-Čokoládové-hory

Tyto neobvyklé geologické formace se skládají zhruba z 1300 souměrně tvarovaných kopečků, roztroušených na 50 čtverečních kilometrech. Kopce dosahují výšky až 120 metrů a v průměru mají od 30 do 50 metrů. Oblast, kde se kopce nacházejí, byla přetvořena v jeden velký turistický resort soustředěný zejména ve městě Carmen.

Filipíny-Bohol-Čokoládové-hory
Filipíny-Bohol-Čokoládové-hory

Středisko nese název Chocolate Hill Komplex. Byla zde vybudována vyhlídková stanice. Po vystoupání po 214 schodech se vám otevře nádherný výhled na celou planinu se stovkami kuželovitých kopců.

Filipíny-Bohol-Čokoládové-hory
Filipíny-Bohol-Čokoládové-hory
Noční skřítek Nártoun

Uprostřed pohádkové přírody na filipínském ostrově Bohol žijí noční skřítkové, kteří jakoby vyskočili z některého dílu „Pána Prstenů“.

Filipíny-Bohol-Nártoun
Filipíny-Bohol-Nártoun

Anglicky Trasier, česky Nártoun je považován za samostatný poddruh nejmenších primátů na světě, vejde se do dlaně a jejich hmotnost se pohybuje kolem 120 g. Oproti drobnému tělu mají nártouni nepoměrně velkou hlavu a obrovské oči, kterým neunikne sebemenší pohyb.

Filipíny-Bohol-Nártoun
Filipíny-Bohol-Nártoun

Byť jsou nártouni tak malí, jsou to samotáři a každý z nich obývá své teritorium o rozloze 2-6 hektarů. Jejich přirozené prostředí je především původní prales či mangrovový porost, kterých bohužel díky zemědělství a lovu stále ubývá a tak je tento noční skřítek v ohrožení.

Filipíny-Bohol-Nártoun-rezervace
Filipíny-Bohol-Nártoun-rezervace
Plavba lodí do vnitrozemí s návštěvou domorodců

Plavba lodí do vnitrozemí ostrova vede překrásnou panenskou džunglí, kterou tvoří vesměs kokosové palmy a vytváří překrásná panoramata.

Filipíny-Bohol-výlet-lodí
Filipíny-Bohol-výlet-lodí

Podél řeky žijí domorodé kmeny a během plavby budete mít možnost jednu domorodou vesničku navštívit a seznámit se tak s tím, jak domorodé kmeny ve vnitrozemí žijí.

Filipíny-Bohol-výlet-lodí-domododci
Filipíny-Bohol-výlet-lodí-domododci

V současné době žijí již spíše z turistického ruchu a tak se zde můžete vyfotit jak s domorodci, tak i s exotickými domácími mazlíčky 🙂

Filipíny-Bohol-výlet-lodí-domododci
Filipíny-Bohol-výlet-lodí-domododci
adrenalinový zážitek Zip-line

Jedním z úžasných adrenalinových zážitků na Filipínách je jistě „ZIP LINE“ přes tropický kaňon s řekou plných vodopádů a kokosových palem na ostrově Bohol.

Filipíny - ostrov Bohol - Zip Lane
Filipíny – ostrov Bohol – Zip Lane

Uprostřed ostrova ve vnitrozemí vedou přes kaňon dvě zip line dráhy, které nabízí nezapomenutelný zážitek a jedna lanovka, pro ty méně odvážné :-)

Fiipíny - ostrov Bohol - zip line
Fiipíny – ostrov Bohol – zip line

Můžete si zakoupit zip line tam i zpět nebo jen tam a zpět se pak dostanete přes kaňon lanovkou.

Filipíny - ostrov Bohol - Zip Lane, lanovka
Filipíny – ostrov Bohol – Zip Lane, lanovka
Motýlí farma

Tropické prostředí ostrova Bohol je jako stvořené pro život velkého množství druhů motýlů. Návštěva motýli farmy je velmi zajímavá, kdy se Vás ujme hned u vstupu místní průvodce a vysvětlí Vám proces krátkého života motýla od housenky, přes zakuklení až po jeho spáření a konečný zánik…

Filipíny-Bohol-motýlí-farma
Filipíny-Bohol-motýlí-farma
Překrásná písečná pláž ALONA BEACH

Ostrov Bohol se může pochlubit hned několika překrásnými místy ke koupání. Určitě nejkrásnější je však dozajista Alona Beach, která je jak vystřižená z katalogu o exotické dovolené snů. Kokosové palmy se naklání nad bělostným pískem, všude panuje příjemná a uvolněná atmosféra.

Filipíny - Bohol - snová pláž Alona
Filipíny – Bohol – snová pláž Alona
Nejlepší hotely na ostrově BOHOL pro Vaši vysněnou dovolenou

Během naší cesty po ostrově Bohol jsme navštívili řadu hotelů a vybrali jsme tyto, které se nám osobně velmi líbili a kam bychom rádi jeli znovu:

ALONA TROPICAL BEACH****

Alona Beach resort se nachází přímo na pláži Alona a je vybudovaný uprostřed vzrostlé tropické zahrady.

Filipíny-Bohol-Alona-tropical-beach-resort
Filipíny-Bohol-Alona-tropical-beach-resort
AMORITA RESORT*****

Krásný resort Amorita se nachází na skalách, je obklopen svěží zelenou zahradou a ze skály nabízí  úchvatný výhled na Boholské moře a slavnou písečnou pláž Alona, kam se dostanete soukromým vstupem z hotelu.

Filipíny-Bohol-Amorita - bazén
Filipíny-Bohol-Amorita – bazén

Nabízí tak dokonalé soukromí a klid hotelového resortu s možností zábavy na pláži Alona.

Filipíny-Bohol-Amorita
Filipíny-Bohol-Amorita
AMARELA RESORT****

Amarela je moc příjemný boutique hotel, který je směsicí vybraného umění, krásné architektury a přírody. Pokud máte rádi spíše klid, méně lidí a být obklopeni příjemným desingem, je Amarela resort určitě dobrou volbou…

Filipíny-Bohol-Amarela-resor
Filipíny-Bohol-Amarela-resor
SOUTH PALMS RESORT PANGLAO*****

Exclusivní resort South Palms Resort Panglao se nachází podél krásné písečné pláže lemované kokosovými palmami – Bolod na ostrově Panglao, jen 10 minut jízdy od známé pláže Alona.

Filipíny-Bohol-South-Palm-Resort
Filipíny-Bohol-South-Palm-Resort
PANGLAO ISLAND NATURE RESORT****

Panglao Island Nature Resort and Spa se nachází na ostrově Panglao na skalách s panoramatickým výhledem.

Filipíny-Bohol-Panglao-Island-Nature-Resort
Filipíny-Bohol-Panglao-Island-Nature-Resort

Pod skalami se ukrývá krásná soukromá písečná pláž.

Filipíny-Bohol-Panglao-Island-Nature-Resort
Filipíny-Bohol-Panglao-Island-Nature-Resort
Plavání s velrybími žraloky

Skvělý zážitek s velrybími žraloky máte možnost zažít na u ostrova Cebu, kam pořádají místní kanceláře celodenní výlet lodí z ostrova Bohol.

Filipíny - velrybí žralok v těsné blízkosti Pavla
Filipíny – velrybí žralok v těsné blízkosti Pavla

Každý den sem na toto jedinečné místo připlouvá hejno osmi až čtrnácti velrybích žraloků, se kterými můžete plavat a šnorchlovat a obdivovat tak tohoto největšího žraloka na světě.

Filipíny - velrybí žralok s Martinem
Filipíny – velrybí žralok s Martinem

Váš pobyt na ostrově Bohol si můžete dále nakombinovat s pobytem na ostrově Cebu nebo na dalším překrásném ostrůvku Siquijor, kam se dostanete z ostrova Bohol lodí.

Filipíny - velrybí žralok

Skupina našich klientů a partnerů se na takovýto zážitek vydala a všem pohled na obrovské žraloky doslova vzal dech a žasli údivem.

Filipíny - velrybí žralok ve společnosti Jitky
Filipíny – velrybí žralok ve společnosti Jitky

Máte- li zájem o bližší informace o možnostech dovolené na ostrově Bohol nebo kdekoliv na ostatních ostrovech na Filipínách, neváhejte kontaktovat Martinu, která Vám moc ráda vypracuje nabídku na míru a poradí s výběrem Vaší dovolené.

Martina BartůškováLogo Snail - zlata
602/552624
martina@snailtravel.cz
www.filipiny-dovolena.com