10 NEJLÁKAVĚJŠÍCH HOTELOVÝCH RESORTŮ ŘETĚZCE „SIX SENSES HOTELS“ NA SVĚTĚ

Mezi známé nejexkluzivnější hotelové značky na světě se jednoznačně řadí hotelový řetězec SIX SENSES. Svým hostům nabízí výjimečné zážitky na odlehlých a nádherných místech, jako jsou majestátní hory, zátoky, romantická údolí a překvapivě i inspirující městské části. Značka SIX SENSES je synonymem pro ekologický design, respektuje světové trendy pro trvale udržitelný turismus. Filozofie řetězce je vždy v souladu s přírodním a kulturním prostředím v místě kde se nacházejí. Ale SIX Senses nejsou jen luxusní hotely. Je to příběh zajímavých lidí, kteří zhmotnili své sny, a my vás zveme na exkurzi po těchto nádherných resortech…

Řetězec hotelů Six Senses a Resorty Soneva založili v roce 1988 britský hoteliér indického původu Sonu Shivdasani se svou manželkou Evou Malmstrom. Společně proměnily Six Senses ve světově proslulý luxusní hotelový řetězec s desítkami letovisek a lázní. V roce 2012 prodal Sonu Six Senses a od té doby Soneva a Six Senses prosperují nezávisle. A zde se můžete podívat na 10 nejlepších z nich.

PORTUGALSKO

Six Senses Douro Valley se nachází v jedné z nejstarších vinařských oblastí na světě. Je dokonalým místem pro relaxaci a wellnes. Hotel s padesáti pokoji byl předělán z původního panství z 19. století a pyšní se exkluzivním výhledem do údolí Douro zapsaného na seznam UNESCO. Hotel nabízí pohodu a relaxaci, včetně jógových programů pro detoxikaci těla, lázeňské procedury a jiné tělu i duši prospěšné programy. Hroznové víno je zde vynikající, sladké, a proto nechybí rozsáhlé vinné sklepy s možností ochutnávky těch nejlepších vín. Hotel spolupracuje s místními, historickými vinařstvími, kde si můžete zahrát na vinaře i Vy a podílet se na sklizni  na tradičním způsobem.

VIETNAM

40 minut letu jižně od Ho Či Minova města, Con Dao je úchvatné místo, které je po desetiletí chráněno jako národní a mořský park. Six Senses Con Dao je jediný pětihvězdičkový resort na tomto souostroví. Středisko se nachází podél obrovské soukromé pláže s nádherným výhledem na ostrovy. Místo má nádherné výhledy na pohoří Lo Voi. Nádherná soukromá vila s bazénem se chlubí moderním designem a odráží podstatu tradiční rybářské vesnice. Najdete zde skvělé lázně a možnosti stravování jsou v této oblasti prvotřídní. Díky vášnivému závazku podporovat a chránit životní prostředí byl Con Dao postaven s nejlehčí ekologickou stopou. Po dovolené zde bude pro Vás velmi těžké vrátit se do „skutečného pracovního života“.

THAJSKO

Six Senses Yao Noi nastavuje nejvyšší měřítko pro ostrovní letovisko v Asii. Nachází se za Phuketem v úžasné zátoce Phang Nga, je tu pocit soukromí i dobrodružství. 55 vyvýšených bazénových vil nabízejí velkorysý prostor s výhledem na moře, nádhernými výhledy na záliv Phang Nga, nebo na hory s plantážemi gumovníků. Přírodní materiály používané v místní moderní architektuře spolu s vynikajícím servisem pro návštěvníky, podporují filozofii Six Senses o vytváření výjimečných zážitků. V hotelu Six Senses Yao Noi najdete několik restaurací a barů i mezinárodní vinný sklípek. K dispozici jsou samozřejmě také proslulé lázně Six Senses Spa.

FIJI

Six Senses Fiji je známý pro své nádherné křišťálově čisté vody, bílé písečné pláže, husté tropické lesy a vynikající klima. Nachází se  v nádherné odlehlé zátoce na ostrově Malolo na ostrově Fidži. Soukromá pláž se zlatým pískem se vine přes 650 metrů podél pobřeží. Pětihvězdičkový resort Six Senses Fiji nabízí 24 prostorných vil, všechny s vlastním bazénem a další  rezidence s dvěma až pěti ložnicemi. Dále zde najdete několik obchůdků s místními potravinami či nápoji.Nechybí možnost vodních sportů včetně plachtění a surfování, lázně Six Senses Spa s pavilonem jógy a barem Alchemy. Zajisté vás zaujme také týdenním plán aktivit, který vám nabídne neobvyklé zážitky.

BALI

Úžasné letovisko Six Senses Uluwatu se nachází v Pecatu na nejjižnějším cípu ostrova Bali, který je domovem „Pura Uluwatu“, posvátného chrámu považovaného za jeden z hlavních duchovních pilířů ostrova. Resort Uluwatu nabízí nepřetržitý výhled na oceán ze všech úhlů. Středisko zahrnuje 103 apartmánů a vil, inspirovaných místním designem a nádhernou přírodou. Lázně Six Senses Spa mají místní specializované procedury, vícedenní integrované wellness programy a bezplatné ranní cvičení jógy. Areál nabízí několik bazénů, místo konání pod širým nebem, funkční prostor, tři restaurace včetně stolu šéfkuchaře, školu vaření a rozsáhlou organickou zahradu a farmu.

SEYCHELLY

Six Senses Zil Pasyon se nachází na ostrově Félicité, jednom z nejdramatičtějších a nedotčených ostrovů Seychel. Díky masivním žulovým balvanům lemujícím pobřeží a dokonalým plážím je to právě dramatická krása ostrova, která z něj činí perfektní místo pro zajímavou dovolenou. Středisko zabírá pouze jednu třetinu celkové rozlohy ostrova – zbytek je ponechán na kráse přírody a divoké zvěře. Středisko zahrnuje 28 jednopokojových bazénových vil a několik dvoupokojových bazénových vil od 200 metrů čtverečních do 500 metrů čtverečních plus 17 soukromých rezidencí. Six Senses Zil Pasyon nabízí šest restaurací a barů na ostrově, sportovní a rekreační zařízení, tři nedotčené písečné pláže a fenomenální lázně.

VIETNAM

Six Senses Ninh Van Bay se těší velkolepému prostředí v dramatické zátoce, která dává pocit, že jste na exkluzivním soukromém ostrovním letovisku ve východním Vietnamu. Působivé skalní útvary, korálový útes, zlatá písečná pláž, hravý potok a tyčící se hory za vámi, to vše přispívá k pocitu luxusního spojení s přírodou. Lázeňské středisko představuje realitu destinace s architektonickým stylem, který zahrnuje tradice Vietnamu. 58 skvělých ubytování – provedených v ekologickém designu Six Senses – jsou osobní vily se soukromými bazény. V restauracích v Six Senses Ninh Van Bay se podávají mezinárodní a místní oblíbené speciality.

BHUTAN

Six Senses spravuje pět samostatných chat v pěti samostatných údolích v barevném himálajském království Bhútán, které jsou provozovány pod záštitou jednoho všezahrnujícího jména: Six Senses Bhutan. Lóže představují dědictví a pohostinnost Thimphu, Punakha, Gangtey, Bumthang a Paro, a každá z nich byla promyšleně navržena tak, aby cestovatele plně ponořila do místní kultury. Klidné a luxusní chaty, které se liší stylem, ukazují rozmanitost a zvláštní charakter každého údolí. Od východu slunce a holistických lázeňských procedur po soukromé astrologické odečty a osvětlení obřadů s lampou až po neuvěřitelné pěší túry a treky po nedotčených lesích.

MALEDIVY

Malebný ostrov leží na Six Senses Laamu, který je lemovaný palmami v Indickém oceánu s 97 stylově udržitelnými maledivskými vilami, umístěnými nad tyrkysovou vodou a svěží tropickou vegetací. Yin Yang, nejznámější vlna surfování na Maledivách, se rozpadá právě na moři. Fenomenální šnorchlování je k dispozici u útesu, kde je velmi běžné vidět orientální sweetlips, papoušky a dokonce i zelené želvy.  Kuchaři střediska připravují pokrmy vyrobené z produktů pěstovaných v organických zahradách ostrova obohacených o tropické výhledy. Vysoce kvalifikovaní terapeuti a hostující lékaři lázní Six Senses Spa poskytují ucelenou škálu oceněných procedur podpisů, omlazení a wellness specialit.

Tak co říkáte? Všechny resorty jsou úžasné a zažijete zde nádhernou dovolenou. A pokud budete chtít vybrat ten správný resort právě pro vás, zavolejte nám. Pomůžeme vám s výběrem, dle vašich osobních preferencí.

Michaela VegrichtováMisa-podpis
602/552624
michaela@snailtravel.cz
www.eurovikendy.com