luxusní safari

LUXUSNÍ SAFARI V TANZÁNII – nezapomenutelný zážitek!

LUXUSNÍ SAFARI V TANZÁNII nezapomenutelný zážitek!

dobrodružství …. romantika …. luxusní lodge …. 

Láká Vás skutečné dobrodružství Safari, ale máte rádi svůj standard ubytování a služby na vysoké úrovni? Tak právě pro Vás máme připravenou nabídku individuálních luxusních safari s ubytováním uprostřed buše a nedotčené přírody v luxusních stanech či lodžích vybraných na základě osobních zkušeností…

Program Vám sestavíme vždy na míru v závislosti na Vašich požadavcích, poskytujeme našim klientům poradenství s plánováním navštívených míst podle zaměření i podle aktuálního počasí v době Vaší plánované cesty tak, abyste si Vaši dovolenou maximálně užili podle Vašich představ.

Tanzánie - luxusní safari
Tanzánie – luxusní safari

Proč zrovna Tanzánie?

Bezpochyby každá země Afriky je krásná, má svojí specifikaci a stojí za to ji navštívit. Díky mnohaletým zkušenostem v cestovním ruchu jsme osobně procestovali celou Afriku a můžete tedy opravdu zkušeně konstatovat, že pokud máte zájem vyloženě jen o safari a chcete vidět nejvíce zvěře, Tanzánie je jednoznačně nejlepší volbou, neboť nikde jinde v žádné jiné zemi v Africe nenajdete takové množství zvěře a tolik národních parků!

Tanzánie - migrace pakoňů
Tanzánie – migrace pakoňů

Kde se můžete ubytovat?

Během Vašeho safari si můžete vybrat v podstatě ze 3 typů ubytování v závislosti na Vašem vskusu, preferenci a touze po dobrodružství či pohodlí a pocitu bezpečí.

HOTELY PRO FAJNŠMEKRY

Pro ty, kdo mají rádi své pohodlí a je pro ně velmi důležitý pocit absolutního bezpečí, jsou z rezervacích či v jejich blízkosti vybudované zděné hotely, které jsou velmi šetrně zakomponované do okolní přírody a nabízí Vám tak veškerý luxus a komfort, na který jste na Vašich cestách zvyklí. Ve většině hotelů nechybí bazén, restaurace s terasou a bar, někde dokonce i posilovna :-). Pro zvýšení atraktivity hotely budují v jejich těsném sousedství jezírka, která plní vodou a tím zaručují svým hostům jedinečnou ranní a odpolední podívanou divoké Afriky přímo z Vašeho pokoje či z terasy restaurace, když zvířata z dalekého okolí chodí k těmto jezírkům pít. Většinou se jedná v období sucha o jedinou vodu v okolí několik desítek kilometrů.

Tanzánie - Serengeti - hotel Four Seasons
Tanzánie – Serengeti – hotel Four Seasons


MOBILNÍ CAMPY PRO DOBRODRUHY

Pro dobrodružné povahy, kteří chtějí zakusit skutečnou Afriku na vlastní kůži doporučujeme mobilní luxusní campy. Campy jsou mobilní z toho důvodu, že chtějí svým návštěvníkům zaručit skvělou podívanou na dostatek zvěře a tak se 2x ročně přemisťují podle migrace a pohybu zvěře. Co se týká kvality služeb, to se nemusíte vůbec bát, kvalita postelí a lůžkovin, stejně tak gastronomie a dalších služeb si s ničím nezadají s klasickými luxusními 5* hotely. Jediný rozdíl je v tom, že nejste uzavřeni zdí jako u hotelu, nýbrž jste úplně zcela součástí divočiny. Kolem stanů se Vám prochází v noci zebry či hyeny, ale numusíte se ničeho bát, celý camp hlídají zkušení domorodci, kteří ví, jak camp chránit a v noci Vás doprovodí do Vašeho stanu. Není nic krásnějšího, než si po výborné africké večeři sednout k ohni se sklenkou vína, piva či brandy, dívat se na nebe plné hvězd, naslouchat zvukům přírody a to vše sdílet s Vašimi bízkými. Usínat pak budete za zvuků divočiny s očekáváním dalšího krásného dobrodružství následující den….

Tanzánie - Serengeti - Camp Under Canvas
Tanzánie – Serengeti – Camp Under Canvas


LUXUSNÍ CAMPY

Zlatý střed pak nabízí lodge, které jsou kombinací hotelu a campu. Většinou jde o dřevěné konstrukce s podlahou, vyplněné místo zdí a střech stanovými plachtami. Máte zde tedy větší kontakt s okolní přírodou a místní zvěří, zároveň máte pocit většího komfortu a bezpečí 🙂

Tamzánie - Camp Singita Grumeti
Tamzánie – Camp Singita Grumeti

Jak a podle čeho si vybrat SAFARI?

Při výběru dobrého a kvalitního safari se skutečně nevyplatí šetřit. Pokud chcete mít jistotu, že Vaše safari si skutečně užijete a nebudete muset řešit zdravotní či jiné problémy, je nejdůležitější vybrat si spolehlivé partnery, kvalitní ubytování a služby. My sami jsme zažili skvělé safari, služby na vysoké úrovni a nikdo z naší výpravy neměl žádné zdravotní problémy, a to se nikdo z nás ani neočkoval a nebral antimalarika. Proto nás velmi těší, že Vám můžeme doporučit a zprostředkovat tak kvalitní služby, které jsme sami zažili.

Chcete-li navštívit během Vašeho pobytu více parků, což zcela jistě doporučujeme, musíte počítat s tím, že mezi parky jsou velké vzdálenosti, které zaberou nějaký čas cestováním. Pro náročnější je zde také nabídka přepravy mezi parky soukromými letadly, což ušetří velmi mnoho času přejíždění mezi parky. Cesty jsou většinou nezpevněné plné různých výmolů a tak jistě oceníte kvalitní pohodlné terénní vozy, které naši partneři používají. Ačkoliv mají vozy 7 míst, pro zajištění komfortu pohodlí a prostoru na focení a filmování jsou obsazovány pouze max. 6 osobami. Vozy, které používáme mají výsuvnou střechu, která Vám umožní nejen zachytit skvělé fotografie či videa okolních zvířat, ale poskytne Vám také stín a ochranu před přímým africkým sluncem, což je velmi důležité.

Tanzánie - safari
Tanzánie – safari

Kdy je nejlepší období na Safari?

To je otázka, na kterou dnes již neumí nikdo odpovědět vzhledem ke klimatickým celosvětovým změnám. Také právě i díky těmto okolnostem je Tanzánie nejlepší destinací pro safari, neboť zde máte jistotu, že uvidíte dostatek zvířat prakticky kdykoliv. Samozřejmě největší událostí, kdy je nejkrásnější safari navštívit je v období migrace, kdy několik miliónů zvířat migruje z Keni do Tanzanie. Nicméně období této migrace je závislá na aktuálním počasí a tak díky klimatickým změnám není úplně přesně možné s přesností určit daný měsíc, neboť v uplynulých letech byla odchylka od normálu až 1,5 měsíce.

A co počasí?

Otázka počasí již byla zčásti zodpovězena v odstavci nahoře, každopádně když hovoříme o nejlepším počasí, musíme si položit otázku také pro jaký účel nejlepší počasí. Vzhledem k tomu, že zvěř se vyskytuje tam, kde má dostatek potravy, máte pak na výběr vydat se na safari v období sucha, kdy budete mít nejlepší počasí, ale uvidíte nejméně zvěře nebo  v období dešťů, kdy  Vás bude možná obtěžovat počasí, nicméně uvidíte nejvíce zvěře….

Jak SAFARI probíhá?

Na letišti v Arushe, kam přistanete, na Vás bude čekat náš místní zástupce a Váš „ranger“, který Vás přivítá, odveze do hotelu a seznámí Vás hned první den s celým programem a harmonogramem Vaší cesty.

NEKRÁSNĚJŠÍ PARKY TANZÁNIE

V Tanzánii jsou 4 nejvýznamnější parky, které stojí za návštěvu. Každý z parků je jiný a liší se nadmořskou výškou, vegetací i zvířaty, které v každém z parků můžete spatřit.

SERENGETI

Serengeti je nejkrásnější a největší africký národní park, který byl zařazen na seznam UNESCO. Zvířata v parku žijí zcela volně a tak budete mít jedinečnou možnost pozorovat je v jejich přirozeném prostředí a být tak svědkem této jedinečné podívané – ryzí neporušené přírody v její plné kráse i krutosti zároveň. Celý národní park je tvořen z třetiny travnatými savanami a dále tu najdeme i zalesněné kopcovité oblasti, akáciové lesy a močály. Ze savany vyrůstají malé žulově kopečky, kterým se říká kopje a které jsou oblíbeným útočištěm lvů. Vyjmenovat zvířata obývající národní park Serengeti znamená jmenovat velkou část východoafrické fauny. Vždyť tu žije např. více než 70 druhů větších savců a kolem 500 druhů ptáků. Serengeti se může pochlubit největším množstvím pasoucích se zvířat na světě a největším množstvím masožravců, kteří se těmito kopytníky živí.

Tanzánie - velká pětka - lev
Tanzánie – velká pětka – lev

NGORONGORO

Unikátní přírodní úkaz – kráter a národní park Ngorongoro je také nazýván osmým divem světa. Je to ráj pro zvířata, kterých zde žije více než 20.000, včetně nosorožců černých. Čeká Vás překrásný zážitek, kdy budete sjíždět do samého srdce kráteru po strmých cestách, budete projíždět rychle se měnící vegetací díky velkému převýšení a budete mít možnost pozorovat zdejší početná stáda zeber, pakoní, žiraf, slonů a bůvolů. Bohaté pastviny a stálá voda na dně kráteru Ngorongoro zaručuje dobrou obživu pro všechny jeho obyvatele. Mohou se volně pohybovat i mimo kráter, zůstávají tady však kvůli dobrým podmínkám. V NgogoNgoro je zde tak jedna z největších koncentrací volně žijících zvířat v Africe.

Tanzánie - kráter Ngorongoro - safari
Tanzánie – kráter Ngorongoro – safari

TARANGIRE

Tarangire je pátý největší národní park v Tanzánii a liší se od ostatních parků svojí rozmanitou vegetací, kterou charakterizují obrovské množství baobabů a akácií. V parku žije veliké množství slonů a nechybí ani všudy přítomné zebry, pakoně, buvoly, opice, gazely, lvi či gepardi.

Tanzánie - velká pětka - slon
Tanzánie – velká pětka – slon

MANYARA

Národní pak Manyara je součástí Masaiské stepi a obklopuje ho mělké alkalické jezero, které nabízí rozmanité ekosystémy a rozsáhlý ptačí život. Vyskytuje se zde až 400 druhů ptactva, nejlákavější jsou migrace růžových plameňáků, ale i jiných velkých vodních ptáků, jako třeba pelikáni, kormoráni, volavky a čápi. Národní park je také domovem největší koncentrace paviánů kdekoli na světě.

Tanzánie - Lake Manyara - plameňáci
Tanzánie – Lake Manyara – plameňáci

Pokud Vás myšlenka na safari v Tanzánii nadchla, přikládáme Vám v příloze a níže na uvedených odkazech několik různých sestavených zájezdů dle našich osobních zkušeností pro Vaši INSPIRACI….

LUXUSNÍ SAFARI BY AIR *****

LUXUSNÍ SAFARI – KLASICKÁ TANZÁNIE SERENA ****