TO NEJLEPŠÍ Z CESTOVÁNÍ PRO ROK 2021

Asi se shodneme, že rok 2020 byl pro cestování výjimečný a všichni jsme se o možnost svobodně a bezpečně cestovat báli. Svět se změnil, ale touha po dálkách zůstává. A i když se plány na cestování měnily, neubylo na světě nádherných míst a hotelových resortů, které rozhodně stojí za návštěvu. Přinášíme vám přehlídku 12 vítězů, které jsme vybrali pro rok 2021. Tyto hvězdy v souhvězdí hotelových resortů a letovisek září nejjasněji.

Možná jste si loni cestování příliš neužili, ale letos už si dovolenou nechat ujít nechcete. Věříme, že se podmínky pro cestovní ruch opět zlepší a přinášíme inspiraci kam vyrazit…

WOW HOTELY PRO ROK 2021 – DOMINIKÁNSKÁ REPUBLIKA
Secret Bay

Dejte si dárek luxusu a odpočiňte si v Dominica’s Secret Bay. Výhled na Karibské moře a svěží okolí, je krása sama o sobě. Tajemství spočívá v místě. Resort ukrytý na odlehlém rohu útesu, posazeného na ostrohu a obklopeného deštným pralesem. Secret Bay, který byl oceněn oceněným venezuelským architektem Frutem Vivasem, je celý pod širým nebem. Každá z vil v rezidenčním stylu je obklopena soukromím a má vlastní bazén a poskytuje maximální soukromí.

NEJLEPŠÍ NOVÝ HOTEL – USA
Riggs Washington DC

Majestátní dům, který byl kdysi domovem Nation Bank, stojí hrdě mezi nejznámějšími americkými stavbami a památkami. Původně bankovní dům je známý jako „banka prezidentů“, kterou navštívilo více než 20 amerických prezidentů – včetně Lincolna a Nixona. Po rozsáhlé rekonstrukci byla tato historická budova přepracována na luxusní hotel s kompletními službami, doplněný barem světové třídy a střešním prostorem pro akce, kde najdete zahalenou terasu s výhledem na Capitol. 181 krásně vybavených pokojů a apartmá v tomto hotelu ve Washingtonu D.C. je plně zvukotěsných a nabízí výhled na město z čtvrti Penn Quarter. Poté, co jste strávili svůj čas zkoumáním muzeí a památek, zasloužíte si pohodlí postelí Temper-Pedic pokrytých pláty z egyptské bavlny. V celém hotelu najdete moderní vymoženosti, jako jsou Smart TV a Wi-Fi internet. 

NEJLEPŠÍ RODINNÝ HOTEL – NICARAGUA
Rancho Santana

Rancho Santana, zabírající více než 2 700 akrů podél idylického Nikaragujského smaragdového pobřeží, je svým vlastním světem. Tento butikový hotel se nachází na pláži Playa Santana a je skutečně luxusním únikem do vzdáleného a kouzelného světa. Ubytování v hotelu The Inn & Residences zahrnuje soukromé terasy s výhledem na oceán, a soukromé vily Ocean View. Pro rodiny jsou vily perfektní volbou. Ti, kteří hledají dobrodružstvísi přijdou na své. Pěší turistika, surfování, jízda na koni, pádlování a rybaření jsou jen některé z aktivit, které Rancho Santana nabízí. Hotel také nabízí týdenní seznam bezplatných zážitků, jako jsou výlety do zahrad a večerní ohňová show. Spatřit zde můžete i opice či mořskou želvu. Relaxovat můžete v lázních o rozloze 6000 čtverečních stop. Zde každý najde svůj styl odpočinku.

NEJROMANTIČTĚJŠÍ HOTEL – BALI
Capella Ubud

Divoké místo, které jako by se inspirovalo milostným příběhem Tarzana a Jane, se nesmazatelně zapsala do našich srdcí a zůstala tam.zachycuje podstatu nedotčeného přírodního prostředí Bali. Tento luxusní stanový kemp nabízí osobní pohodlí mezi stromy, bohaté wellness tradice a zážitky šité na míru. Capella Ubud se skládá ze dvaceti dvou stanů s jednou ložnicí a jedné chatky se dvěma ložnicemi; to vše se soukromými bazény se slanou vodou a nádherným moderním komfortem. Vyberte si mezi výhledem na terasu, deštný prales, řeku a údolí Keliki. Restaurace lodge, inspirované objevitelským duchem, dodávají tradičním příchutím nečekaný nádech, ovlivněný místní džunglí i tradicemi.

NEJLEPŠÍ EKOLOGICKÝ LUXUS – USA
1 Hotels Brooklyn Bridge

Město se prolíná s přírodou v 1 Hotel Brooklyn Bridgen na nábřeží u Brooklynského mostu – městské oáze, která nabízí výhled na panorama Manhattanu a výrazný ekologický styl. Přírodní dekorace jsou navrženy místními umělci s využitím původní zeleně a recyklovaných materiálů. Tento hotel s certifikací LEED pracuje výhradně na větrnou energii a využívá systém rekultivace dešťové vody, nízkoenergetické žárovky a prvky, které šetří vodou. Pohledy na panorama, autentické dřeviny, průmyslová ocel, matrace z organické bavlny na míru od společnosti Keetsa a prostěradla ze 100% organické bavlny jsou jen některé z jedinečných vlastností, které zde můžete očekávat. Ochutnejte jídlo podávané stylem „z farmy na stůl“ v hotelové restauraci Osprey ve vstupní hale, která se nachází jen pár kroků od Brooklynského mostu. Poté se vydejte na střechu, abyste si mohli užít rozsáhlý výhled na panorama Manhattanu.

NEJLEPŠÍ BOUTIQUE HOTEL – ŘECKO
Canaves Oia Epitome

Canaves Oia Epitome je umístěn na jednom z nejoblíbenějších ostrovů světa Santorini. Nachází se na členitém útesu nad malebným rybářským městem Ammoudi, zaujme romantickými západy slunce na ostrově a okouzlujícími ponornými bazény. Současný design odráží barvy okolní vulkanické krajiny, zatímco jeskynní interiéry ladí s tradiční architekturu ostrova. Každá z 24 luxusních vil se má svůj vlastní svět. Tyto otevřené, minimalistické prostory jsou krásně zařízené a mají výhled na soukromé terasy. Zaplavte si ve vyhřívaném soukromém ponorném bazénu a užívejte si nepřerušovaný výhled na oceán. Poté můžete okusit ostrovní život nebo omladit své tělo značkovými lázeňskými procedurami. Ochutnejte sofistikované a chutné menu v restauraci Elements. 

NEJLEPŠÍ HOTELOVÝ BAZÉN – ITÁLIE
Villa Franca

Na úzké klikaté cestě, posazené nad oblázkovými plážemi v Positanu, sedí Villa Franca, soukromý dům znovuzrozený jako 44 bílých pokojů se svěžími balkony. Villa Franca, dokonale umístěná mezi dlážděnými ulicemi Positana, představuje vizi romantické Itálie v té nejkouzelnější podobě. Střešní bazén Villa Franca je jedním z nejmódnějších hangoutů ve městě a může se pochlubit úchvatným 360stupňovým výhledem a dostatkem prostoru pro lenošení. Blíže k Zemi jsou lázně s oceánskou tematikou, turecké lázně a dobře vybavené fitness centrum. Legendární autor John Steinbeck o místu napsal: „Je to místo snů, které není tak reálné, když jste tam, a vábivě se stává skutečným, až odejdete.“ Steinbeckova slova se mohou zdát hyperbolická, ale letmý pohled na toto fascinující prostředí dokazuje, že je jeho tvrzení pravdivé.

NEJLEPŠÍ PLÁŽOVÝ HOTEL – FILIPÍNY
Shangri-La’s Boracay Resort & Spa

Vábení Visayanského moře začíná, jakmile člověk vstoupí na soukromý motorový člun, který se na vlnách vznáší do odlehlé zátoky, kde ze stromů vykukuje Shangri-La Boracay. Světově proslulá bílá pláž je kousek odtud, ale letovisko má dvě vlastní, stejně bílé a písečné, ale zcela soukromé. Téměř každé ubytování nabízí výhled na oceán. Na ostrově Boracay většina turistů míří do horkých míst, jako je White Beach, ale jděte trochu dále na sever a můžete se uchýlit do odlehlého ráje Shangri-La’s Boracay Resort & Spa.

NEJLEPŠÍ KULINÁŘSKÝ ZÁŽITEK – Anglie 
Le Manoir aux Quat’Saisons, A Belmond Hotel, Oxfordshire

Slavný šéfkuchař Raymond Blanc měl vizi spojit luxusní venkovský hostinec s vyhlášenou restaurací, která potěší chuťové buňky. Výsledek? Idylický hotel Belmond Le Manoir Aux Quat’Saisons, zasazený do krásných (a jak zjistíte,  i „lahodných“) zahrad na venkově Oxfordshire. A nedejte se zmást; zatímco samotný hotel je úžasným útočištěm pro relax a odpočinek, jste tu pro jídlo, které bylo jednou popsáno jako „zápletka nápadité geniality“. Blancovo menu moderní francouzské kuchyně, trois bouchées printanières, je úplná show a důvod pro dvě michelinské hvězdy, které byly v restauraci Le Manoir Aux Quat’Saisonss uděleny.

NEJLEPŠÍ WELLNESS RESORT – ŠVÝCARSKO
Chenot Palace Weggis

Na jezeře Lucerne pod švýcarskými Alpami nabízí nový Chenot Palace Weggis svou holistickou metodu Chenot Method® pro vyvážení fyziologie těla. Programy wellness centra, podporované nejmodernějšími léčebnými lázněmi o rozloze 54 000 metrů čtverečních, čerpají jak z tradiční čínské medicíny, tak z nejnovějších pokroků v medicíně západní. Výživa, fitness, estetika – to vše se zde snoubí.

MÍSTO PRO NEJLEPŠÍ ZMIZENÍ – TUNIS
Anantara Sahara Tozeur Resort & Villas

Anantara Sahara Tozeur Resort & Villas je jedinečná oáza pro cestovatele, kteří hledají mimořádné zážitky. Luxusní pouštní hotel se soukromými vilami nabízí saharská dobrodružství v berberském stylu. Jeden z nejlepších hotelů v Tunisku nabízí pokoje i soukromé vily, širokou škálu restaurací a lázeňské rituály hammam. Najíst se můžete na své terase nebo si zaplavat ve svém soukromém bazénu a poté odejít do pohody svého ubytování. Díky poloze resortu v poušti Sahara, leží vzrušující dobrodružství a kulturní objevy těsně za zdmi hotelu. Můžete se vydat na pouštní safari s pohonem 4×4, projet se za úsvitu na zádech velblouda nebo si na čtyřkolce prohlédnout duny Ong Jmal a Camel Head Rock. Můžete sledovat průvodce solemi Chott el Djerid nebo navštívit opuštěné vesnice v pohoří Atlas. Bez ohledu na to, jaké dobrodružství nebo ubytování si vyberete, v Anantara Sahara Tozeur jde luxus a dobrodružství ruku v ruce.

MÍSTO PRO NEJLEPŠÍ DOBRODRUŽSTVÍ – KAMBODŽA
Bensley Collection – Shinta Mani Wild

příběh Shinta Mani začíná, když kambodžský hoteliér Sokoun Chanpreda a americký architekt Bill Bensley zakoupili koridor pro divokou zvěř, aby lokalitu ochránili před těžbou a pytláctvím. Vznikl tak dnes luxusní stanový kemp spojující prvotřídní design, pohostinnost a ochranu přírody. Skládá se z 15 nejmodernějších stanů posazených nad řekou, Bensley Collection – Shinta Mani Wild spojuje hosty s čistou přírodou. Tyto dobrodružné pokoje na spaní mají palubu s vanou pro sledování řeky, vlastní koupelnu a ložnici s postelí velikosti King. Každý stan má své vlastní barevné kambodžské designové schéma a je vybaven starožitnými kuriozitami, vintage knihami a nábytkem na zakázku. Ať už se plavíte po vodě nebo se vydáte na procházku lesem, je to všechno o skvělé přírodě. Vyzkoušejte starodávné kambodžské léčebné rituály v lázních nebo si zajezděte na kajaku v horním toku ústí, hledejte krevety a obří kraby, zatímco váš soukromý komorník připraví grilování.

Které z míst se nejvíce líbilo vám? 🙂 Další nabídku nádherných hotelů s dechberoucími výhledy najdete i na našich webových stránkách. A’t už pojedete s partou přátel, či s rodinou, určitě najdeme místo přesně podle vašich představ…

Za tým turbošneků
Vaše Bára

Tento obrázek nemá vyplněný atribut alt; název souboru je Barbora-blog-1024x266.png.
Bára Blaschke
+420 602 552 624
barbora@snailtravel.cz