Seychelly - ostrov Praslin - Constance Lemuria-pláž

Seychely patří mezi nejkrásnější místa světa

Díky svému zaměstnání v cestovní kanceláři Snail Travel International jsem měla možnost procestovat již mnoho krásných a zajímavých zemí, ale mezi ty nejkrásnější rozhodně patří souostroví Seychelly. Během svého pobytu jsem poznala celkem 5 ostrovů a ráda bych se s Vámi podělila o zážitky z nich.

Seychelly - ostrov Praslin - hotel Constance Lemuria-pláž
Seychelly – ostrov Praslin – hotel Constance Lemuria-pláž

ostrov Mahe

Na první z ostrovů, Mahé, přilétáme v brzkých ranních hodinách a po krátkém transferu se ubytováváme v resortu Banyan Tree. Hlavní ostrov Seychell Mahé je největší a nejhornatější z celého souostroví. Nachází se zde hlavní město Victoria a soustředí se zde také veškerý průmysl. Z Mahé vede cesta na všechny další ostrovy, takže je takovým dopravním uzlem pro mezinárodní cesty. Přesto, že se zde soustředí veškerý průmysl, neztrácí ostrov nic ze svého přírodního kouzla a najdete tu mnoho nádherných míst nedotčených civilizací.

Seychelly - ostrov Mahé - pláž Beau Vallon Beach
Seychelly – ostrov Mahé – pláž Beau Vallon Beach
hlavní město Victoria

Hlavní město  Victoria je sice malé, ale velmi živé. Kromě prohlídky katedrály Panny Marie, anglikánského kostela, buddhistického chrámu nebo místního muzea můžete využít čas také k nákupu suvenýrů a koření na místním tržišti nebo udělat radost své drahé polovičce některým z luxusních šperků z Kenwyn House.

Seychelly - ostrov Mahe - Victoria-tržnice - je libo vanilku nebo skořici?
Seychelly – ostrov Mahe – Victoria-tržnice – je libo vanilku nebo skořici?
Banyan Tree

Jsme mile překvapeni, že pro nás resort připravil také snídani, ač jsme měli začínat až večeří, a tak se všichni nadšeně usazujeme na verandě s nádhernou vyhlídkou na pláž a užíváme si pohled na nekonečný oceán a vlny, které si laškovně hrají s bílým pískem. Po lehkém občerstvení jsou pro nás již připravené pokoje a my opět nepřestáváme žasnout. Ubytování v soukromých vilkách s bazénem je vskutku okouzlující. Naše vila disponuje dvěma ložnicemi, z nichž každá je v samostatném domku a má vlastní koupelnu a bazén. Společná zahrada nabízí kryté posezení a venkovní sprchu a okolní zdi poskytují naprosté soukromí.

Seychelly - ostrov Mahe - hotel Banyan Tree - vila
Seychelly – ostrov Mahe – hotel Banyan Tree – vila

Bonusem je bílá písečná pláž hned za zdí vily. Mimo těchto vil nabízí resort také vilky v kopci, které jsou sice dál od pláže, ale máte z nich překrásný výhled na celý resort a oceán, který můžete pozorovat ze soukromého bazénu s nekonečným okrajem.

Seychelly - ostrov Mahe - hotel Banyan Tree - pláž
Seychelly – ostrov Mahe – hotel Banyan Tree – pláž

Jelikož máme několik hodin do odjezdu na prohlídku resortu Kempinski, vyrážíme nedočkavě vstříc oceánu a několik hodin dovádíme ve vlnách. Díky spěchu jsme se zapomněli namazat a tak se několik z nás stihlo i spálit 🙂

Kempinski Seychelles

Následuje prohlídka resortu Kempinski s vynikajícím obědem ve velmi přátelské atmosféře. Resort byl otevřený v roce 2012 a leží na jižní straně ostrova Mahé, u nádherné bílé pláže Baie Lazare a hostům nabízí vkusně zařízené pokoje s dřevěnými prvky, které vytvářejí velmi příjemnou atmosféru. Dále je k dispozici nespočet vodních aktivit, 2 tenisové kurty, fitness centrum a 4 restaurace s vynikající kuchyní, jako jeden z mála hotelů má navíc také bazén splňující olympijskou délku a vlastní heliport, takže klienti mohou využít vyhlídkových letů nebo si udělat výlet na některý z okolních ostrovů.

Seychelly - ostrov Mahé - hotel Kempinski - hala
Seychelly – ostrov Mahé – hotel Kempinski – hala
Constance Ephelia

Do hotelu Constance Ephelia přijíždíme až pozdě večer a tak si tento fascinující resort skutečně vychutnáváme až následující ráno. Kromě klasických aktivit nás resort překvapuje také možností zip linu (jízda po laně korunami stromů) či horolezeckou stěnou. Ti, kteří mají rádi adrenalin, si zde jistě přijdou na své. Mimo těchto aktivit jsou samozřejmě k dispozici vodní sporty na 2 nádherných plážích nebo komentované krmení želv obrovských, které tu našly své útočiště. Resort nabízí několik typů ubytování. Nejoblíbenější jsou junior suity a senior suity, které se nacházejí přímo u pláže. Dále pak rodinné vilky s několika ložnicemi a privátním bazénem, které jsou sice dál od pláže, ale poskytují naprosté soukromí.

Seychelly - ostrov Mahé - Constance Ephelia - pláž
Seychelly – ostrov Mahé – Constance Ephelia – pláž

Mě nejvíce oslovily Hillside vily se soukromým bazénem, které nabízejí dechberoucí výhled na mořský park Port Lunnay a jachty kotvící v zátoce. Vzdálenosti od pláže a do ostatních částí resortu se obávat nemusíte, k dispozici máte po celou dobu pobytu vlastní buggy a tak se pohodlně dopravíte kamkoliv se vám zamane 🙂

Seychelly - ostrov Mahé - Constance Ephelia-výhled z Hillside vily
Seychelly – ostrov Mahé – Constance Ephelia-výhled z Hillside vily

Luxus tohoto 5* hotelu si vychutnáváme celkem  2 noci a pro mě zůstává jednoznačně nejhezčím hotelem na ostrově Mahe.

Maia Luxury

Další den máme možnost vidět neluxusnější resort na Seychellech – Maia Luxury, který je jednou velkou botanickou zahradou, nabízející dokonalé soukromí a luxus svým hostům.

Seychelly - ostrov Mahé - hotel Maia Luxury - výhled z vily
Seychelly – ostrov Mahé – hotel Maia Luxury – výhled z vily

Maia Luxury je boutique hotel, nemá tolik pokojů jako Ephelia a nabízí krásné výhledy ze svých vil, dokonale ukrytých ve zdejší tropické vegetaci a tak je dokonalým únikem od civilizace a zárukou exclusivity.

Seychelly - ostrov Mahé - hotel Maia Luxury - vila
Seychelly – ostrov Mahé – hotel Maia Luxury – vila
ostrov Praslin

Druhý den po snídani nás řidič odváží do přístavu a po necelé hodince jízdy lodí, která nabízí i bar s občerstvením, se vydáváme na průzkum ostrova Praslin. Druhý největší ostrov souostroví je díky své nádherné tropické přírodě opravdovým rájem na zemi. Oproti Mahe je mnohem klidnější, takže zde můžete strávit dovolenou v naprostém souladu s přírodou.

Seychelly - ostrov Praslin - západ slunce
Seychelly – ostrov Praslin – západ slunce

Z hlavního ostrova Mahe se na Praslin pohodlně dopravíte katamaránem za necelou hodinu nebo letadlem za cca. 15minut. Lodní přeprava je daleko levnější a i když je cesta delší, může být určitě příjemným zpestřením po dlouhém letu.

Seychelly - ostrov Praslin - pláž L'Archipel
Seychelly – ostrov Praslin – pláž L’Archipel
Vallée de Mai

Asi nejvíce se těšíme do národního parku Vallée de Mai, odkud pochází symbol Seychell, kokosy Coco de Mer. Tento park je na seznamu světového dědictví a je jedním ze dvou míst, kde můžete spatřit seychelské palmy ve svém přirozeném prostředí. Eroticky tvarované plody jsou ve své velikosti opravdu ohromující. Jen pro představu, jeden ořech může vážit až 30kg.

Seychelly - ostrov Praslin - Coco de Mer
Seychelly – ostrov Praslin – Coco de Mer

Procházka parkem ve stínu vysokých palem je osvěžujícím zpestřením před prohlídkami hotelů. V tu chvíli si připadáme jako uprostřed džungle. Okolo poletující exotičtí ptáci náš dojem ještě umocňují.

Seychelly - ostrov Praslin - Valee de Mai
Seychelly – ostrov Praslin – Valee de Mai

Po asi hodinovém okruhu nastává čas na prohlídku hotelů.

Paradise Sun

Nejvíce nás zaujal hotel Paradise Sun, který působí velmi svěžím dojmem a je zařízený v typickém seychelském stylu. Mezi standardní vybavení pokojů zde patří i vysoušeč vzduchu, který odčerpává vysokou vlhkost, která na Seychellech v horkých dnech panuje a v pokojích se tak velmi dobře dýchá.

Seychelly - ostrov Praslin - hotel Paradise Sun - pláž
Seychelly – ostrov Praslin – hotel Paradise Sun – pláž
Constance Lemuria, ráj na zemi

Dalším resortem, který nelze nedoporučit, je Constance Lemuria, kde trávíme následující noc. Resort má jediné 18-ti jamkové golfové hřiště na Seychelách, které je ve výborné kondici a nabízí překrásné výhledy.

Seychelly - ostrov Praslin - golfové hřiště Lemuria
Seychelly – ostrov Praslin – golfové hřiště Lemuria

Pokud nejste milovníky golfu, můžete využít širokou nabídku vodních aktivit nebo lázeňské služby hotelového Spa. Lemuria nabízí svým hostům celkem 3 pláže, takže každý z klientů si jistě najde tu svou oblíbenou.

Seychelly - ostrov Praslin - Constance Lemuria - jedna z hotelových pláží
Seychelly – ostrov Praslin – Constance Lemuria – jedna z hotelových pláží

Pro mě se stala naprostou jedničkou mezi všemi idylická zátoka Anse Georgette, ke které se musí procházkou okolo golfového hřiště nebo se můžete nechat odvézt hotelovou buggy. Je k ní sice delší cesta než ke zbývajícím dvěma plážím, ale díky svému úkrytu v hustém porostu nabízí soukromí a ničím nerušený relax v harmonii s přírodou.

Seychelly - ostrov Praslin - hotel Constance Lemuria- pláž Anse Georgette
Seychelly – ostrov Praslin – hotel Constance Lemuria- pláž Anse Georgette
ostrov La Dique

Třetí den pobytu se přesouváme na nejmenší z těch „větších “ ostrovů La Digue. Z ostrova Praslin nás odváží motorový člun a během 30ti minut jsme na místě.

Seychelly - příjezd z ostrova Praslin na La Digue
Seychelly – příjezd z ostrova Praslin na La Digue

Na ostrově je minimální doprava a celkový počet aut je asi 30ks na celý ostrov. Dříve zde auta nebyla povolena vůbec, ale doba jde kupředu a ostrované se tak přizpůsobují poptávce. Většina obyvatel a turistů však stále využívá k přepravě z místa na místo kolo nebo povoz tažený volem. My bohužel tento nevšední zážitek nemůžeme vyzkoušet, jelikož nás tlačí čas a tak k přepravě mezi hotely volíme korbu náklaďáčku.

Seychelly-tradiční doprava na La Digue
Seychelly-tradiční doprava na La Digue
Patatran Village

Z několika resortů, které jsme měli ten den v programu mi utkvěl v paměti především hotel Patatran Village.

Seychelly - ostrov La Dique - Patatran Village - pláž
Seychelly – ostrov La Dique – Patatran Village – pláž

Jedná se sice o 3* hotel, ale nabídne Vám krásnou pláž, bazén hned u restaurace, kde si můžete dát lehké občerstvení nebo oběd a především vkusně zařízené a prostorné vilky zasazené do kopce, takže si můžete každé ráno vychutnávat výhled na indický oceán i z okna Vašeho pokoje.

Seychelly - ostrov La Dique - Patatran Village - pokoj
Seychelly – ostrov La Dique – Patatran Village – pokoj

Mimo typické bílé pláže nabízí ostrov La Digue také jednu z nejkrásnějších pláží na celých Seychellech – Anse Source D’Argent. Dle mého názoru není ani tak nejkrásnější jako spíše nejfotogeničtější. Obrovské granitové kameny zde pláž rozdělují na několik menších úseků a i přesto, že je tu velké množství turistů, můžete si zde najít svůj koutek.

Seychelly - ostrov La Dique - pláž Source D'Argent
Seychelly – ostrov La Dique – pláž Source D’Argent

Tuto možnost ocenila naše skupina, i přesto, že jsme nepočítali s časem na koupání a nevzali si s sebou plavky, nacházíme osamělé místečko mezi „skalami“ a skáčeme do průzračně čisté vody na Adama a Evu 🙂

Seychelly - ostrov La Dique - pláž Source D'Argent
Seychelly – ostrov La Dique – pláž Source D’Argent

V okolí pláže se rozprostírá park L’Union, mimo želv obrovských tu najdete také vanilkové plantáže, původní továrnu na výrobu kokosového oleje a v neposlední řadě budova, v níž se natáčel film Emanuela. Tento dům byl bohužel v době naší návštěvy v rekonstrukci, takže jsme si jej nemohli prohlédnout zevnitř, ale i tak jsme se mohli nostalgicky zasnít a představit si, jak natáčení probíhalo.

Seychelly - ostrov La Dique - želva obrovská
Seychelly – ostrov La Dique – želva obrovská
ostrov Sainte Anne

V dalších dnech vyrážíme na ostrůvky Sainte Anne a Cerf Island, kde trávíme vždy jednu noc. Transfer lodí z hlavního ostrova Mahé trvá cca 30 minut.

Seychelly - transfer na ostrov Cerf
Seychelly – transfer na ostrov Cerf

Díky jejich odloučení od civilizace si chvíli připadáme jako na Maledivách. Kromě resortů zde není nic a tak můžete vychutnávat „pouze“ přírodu, pláže a přítomnost Vašich nejbližších – tedy může se stát, že se k vám do pokoje kromě vašich nejbližších přimotá i nějaký gekonek, který vás bude vesele pozorovat třeba z rohu ve sprchovém koutě :-), ale i tak si zde užijete soukromí a relax jako málokde.

Seychelly - ostrov St. Anne
Seychelly – ostrov St. Anne
Beachcomber St. Anne

Na ostrově Sainte Ane s jediným resortem Beachcomber St. Anne, najdete dvě nádherné dlouhé pláže s jemným bílým pískem, národní mořský park s velmi bohatým životem a především opravdové soukromí. Resort je zaměřený na odpočinek a proto má k dispozici wifi přístup pouze na pokojích a v hotelovém lobby. V restauraci, u bazénu a na plážích přístup k internetu nenajdete a tak Vás při relaxaci nebude nic rušit a vy se můžete věnovat pouze sami sobě nebo poznávání světa pod vodní hladinou. Po západu slunce nabízí ostrov posezení v několika restauracích s velmi chutnou kuchyní, nádherný výhled na protější ostrov Mahe, který září do tmy a večerní představení s živou hudbou a kreolskými tanci.

Seychelly - ostrov St. Anne
Seychelly – ostrov St. Anne
ostrov Cerf Island

Tento malý ostrůvek má rozlohu asi 1,5km2 a doslova vybízí k procházkám v džungli. Na ostrově najdete celkem 3 resorty, my byli ubytování v L’Habitation Cerf, který nabízí ubytování ve dvanácti bungalovech, bazén, menší pláž, restauraci a především příjemnou rodinnou atmosféru. Pláže tu nejsou tak krásné jako na St. Anne, ale ostrov je obklopen korálovými útesy a pro šnorchlování tak má také velmi vhodné podmínky. Mezi ostrovem Mahe a Cerf jezdí několikrát denně motorový člun, který Vás pohodlně dopraví z ostrova na ostrov během deseti minut.

Seychelly - ostrov Cerf
Seychelly – ostrov Cerf

Pokud by vás však dovolená mimo civilizaci během pobytu omrzela, není nic jednoduššího než nasednout na člun, který vás během několika málo minut doveze na ostrov Mahé, kde si můžete zpestřit program výstupem na některou z hor nebo si prohlédnout hlavní město souostroví.

Na Seychelly musíte mít

Jedinou nevýhodou na Seychellech mohou být ceny, které jsou všude opravdu velmi vysoké, ale do nezapomenutelné dovolené na krásných bílých písečných plážích s bohatým podmořským životem a v okouzlující přírodě, kde Vás kromě kaloňů, ještěrek a exotického ptactva nebude nikdo rušit stojí za to investovat. Co myslíte?

Seychelly - ostrov St. Anne
Seychelly – ostrov St. Anne

Máte- li zájem o bližší informace o možnostech dovolené na Seychellských ostrovech, neváhejte se na mne kdykoliv obrátit, vypracuji Vám moc ráda nabídku přímo na míru a poradím Vám s výběrem ostrova i hotelu 🙂

Michaela VegrichtováLogo Snail - zlata
602/552624
michaela@snailtravel.cz
www.seychelly.info