Mauricius - Míša na pláži Ille aux Cerf

MAURICIUS – NEJKRÁSNĚJŠÍ HOTELY, KTERÉ ZAUJALY MÍŠU

Mauricius……naprostý únik od reality, neskutečná romantika, dech beroucí přírodní scenérie, tyrkysové laguny, úžasné pláže, špičkové služby, skvělé pokrmy….. a mnoho dalších pohádkových atributů, jež dodávají této snové exotické destinaci to pravé kouzlo nevšednosti.

Děkuji, že jsem měla příležitost ostrov Mauricius v rámci info cesty pořádané naší CK Snail Travel International navštívit a ráda bych se s Vámi podělila s mými dojmy a postřehy…

I love Mauricius
I love Mauricius

Ostrov jsme několikrát projeli křížem krážem, objevovali jsme kouzlo pohostinnosti a naprosto profesionální a bezkonkurenční služby v každém navštíveném rezortu, úžasné jídlo, servírované tak, že až mi bylo líto tato kulinářská umělecká díla porušit. Krásné pláže s jemným bílým pískem přilehlé k resortům jsou sice veřejné, ale skvěle udržované a ihned po odlivu zbavené veškerých naplavených řas a případně pichlavých korálových úlomků.  Je pravdou, že program naší info cesty byl dost „našlapaný“ a příležitost se vykoupat, jsme měli až v pozdějších odpoledních hodinách (většinou až za soumraku) či brzkých ranních hodinách, nicméně i tak jsme měli možnost si vyzkoušet, jak chutná Indický oceán.

Mauricius - Míša na pláži u hotelu Aanari ve středisku Flic en Flac
Mauricius – Míša na pláži u hotelu Aanari ve středisku Flic en Flac

Začátek května je již pro Mauritius koncem letní sezony, ale překvapilo mne, že téměř každý navštívený resort byl z větší části či zcela obsazený. V některých resortech se nám nepoštěstilo vidět více kategorií pokojů, ale kompenzací nám byla důkladná prohlídka veřejných prostor, sportovních a lázeňských zařízení a i jsme měli možnost shlédnout několik golfových hřišť, jimiž je Mauricius velmi proslulý a golfisty oblíbený.

Mauricius - pláž u hotelu Bluemarine Attitude
Mauricius – pláž u hotelu Bluemarine Attitude

Dalo by se říct, že každý resort je vlastně takovým vlastním světem na ostrově a hosté ani nemají potřebu z něj po dobu svého pobytu „vytahovat paty“, neboť nabízí vše, na co si jen vzpomenete.

Mauirius - pláž u hotelu Sugar Beach
Mauirius – pláž u hotelu Sugar Beach

Samozřejmě pro ty, které již omrzí lelkování, relaxace, hýčkající lázeňské procedury, ostrov nabízí nespočet dalších možností aktivnějšího vyžití.

My jsme si náš program zpestřili návštěvou vnitrozemské části Mauricia, jež je hornatá a porostlá bujnou tropickou vegetací.

Mauricius - vyhlídka Black River Gorges
Mauricius – vyhlídka Black River Gorges

Čas byl však naším nepřítelem, tak jsme jen v rychlosti shlédli vodopád v Národním parku Black River Gorges, navštívili místo nazývané Zemí sedmi barev a strávili asi hodinu v Muzeu cukru, což ale není dostačující a určitě doporučuji si na toto místo vymezit delší čas.

Mauricius - vodopád Chamarel
Mauricius – vodopád Chamarel

Naprostý zasloužený relax jsme si pak vychutnali celodenním výletem na katamaránu. Odplouvali jsme v ranních hodinách z východní části ostrova z kotviště katamaránů v Trou d’eau Douce.

Madeira - Míša na katamaránu směr Ille do Cerf
Madeira – Míša na katamaránu směr Ille do Cerf

Pluli jsme v klidných vodách průzračné laguny, šnorchlovali jsme, plavali, a asi na hodinu a půl se zastavili na ostrůvku Ile aux Cerfs, který byl na můj vkus moc přeplněný turisty, ale určitě když přejdete přes lagunu na druhý ostrůvek, tak si jistě najdete i klidnější místo s překrásným výhledem na neskutečné bílé pláže a zvlněný oceán, tak jako jsem to udělala já…

Mauricius - Míša na pláži Ille aux Cerf
Mauricius – Míša na pláži Ille aux Cerf

Jelikož jsme při naší info cestě navštívili řadu resortů od 3* až po 5*, tak bych se s Vámi chtěla podělit pouze o ty, které mě nejvíce oslovily, a kde bych určitě chtěla strávit svou ničím nerušenou, romantickou dovolenou.

PARADISE COVE HOTEL & SPA*****

severní část ostrova, Anse La Raie

Mauricius - hotel Paradise Cove
Mauricius – hotel Paradise Cove

Paradise Cove je menší resort, nabízí pouze 67 pokojů, s velmi romantickým a klidným prostředím, jež je umocněno také tím, že resort neakceptuje osoby mladší 18 let. Naprosto ideální místo pro zamilované páry! Naleznete zde nespočet skrytých zákoutí, tzv. heavens a hnízdeček pro zamilované, kde si ničím a nikým nerušeni můžete vychutnávat chvilky sami pro sebe. Na nejsevernějším výběžku, jenž je součástí resortu, se nachází úžasná terasa a bazén s nekonečným okrajem a restaurací s barem, odkud můžete pozorovat nekonečnou modř Indického oceánu. Celý resort je vybudován v harmonickém tradičním mauricijském stylu se soudobou dekorací, čemuž vévodí především přírodní materiály….prostě místo jako stvořené pro líbánky…

LONG BEACH*****

východní část ostrova, Belle Mare Plage

Mauricius - hotel Long Beach
Mauricius – hotel Long Beach

Velmi moderní a poměrně mladý resort Long Beach  je vlastně takovým malým městečkem s hlavním živým náměstím, kde se nachází řada barů, restaurací a butiků. Resort nabízí veškeré služby a nepřeberné množství sportovních a zábavních aktivit, vyhřívaný bazén, bazén s nekonečným okrajem a dlouhou krásnou přírodní pláž.  Je ideálním místem i pro rodiny s dětmi. Golfistům je zde k dispozici kyvadlová přeprava na golfové hřiště Le Touessrok. Určitě doporučuji těm, kteří nehledají pouze útočiště pro své líbánky, ale i živou zábavu a možnosti družit se s přáteli.

CONSTANCE BELLE MARE PLAGE*****

východní část ostrova, Belle Mare Plage

Mauricius - hotel Constance Belle Mare - Míša v privátní vile
Mauricius – hotel Constance Belle Mare – Míša v privátní vile

Constance Belle Mare Plage je velmi vyhledávaným resortem nejen pro svá dvě golfová hřiště, ale i skvělé služby a výbornou kuchyni. Ideální místo pro rodinnou dovolenou, kde si každý člen rodiny přijde na své. Naše skupina měla tu čest být ubytována v soukromých vilách s vlastním bazénem a komorníkem. Byť jen na chvíli, tak jsem zde zažila naprostý pocit luxusu, pohodlí a naprostého soukromí.

AMBRE HOTEL****

východní část ostrova, Belle Mare Plage

Mauricius - pláž u hotelu Ambre
Mauricius – pláž u hotelu Ambre

Tento čtyřhvězdičkový all inclusive resort je určený opět pouze dospělým osobám, takže zde máte zaručený klid a zamilované páry se tu mohou ničím nerušeně oddávat jeden druhému. Vybavení resortu je ve velmi příjemných světlých pastelových barvách a doškové střechy budov jen umocňují příjemnou mauricijskou atmosféru. Díky programu all inklusive zde máte vše, na co si vzpomenete. Určitě bych doporučila i jako jednu z možností, pokud se rozhodnete uzavřít na Mauriciu sňatek. Hotel nabízí své svatební balíčky, takže si jen stačí zajistit veškeré potřebné formality před odjezdem a o více se již nemusíte starat.

THE WESTIN TURTLE BAY RESORT & SPA*****

severozápadní část ostrova, Baie aux Tortues, Balaclava

Mauricius - hotel The Westin Turtle Bay
Mauricius – hotel The Westin Turtle Bay

The Westin Turtle Bay je velmi luxusní a nově zrekonstruovaný resort, který bych doporučila i té nejnáročnější klientele. Už jen vstupní hala a průhled skrz ni až na moře působí velmi impozantně. Celkové prostředí resortu je velmi elegantní, jsou zde hojně používány přírodní materiály, má krásnou pláž s výhledem na Turtle Bay, což je chráněný mořský park na severozápadě ostrova, a dva příjemné venkovní bazény. Naše skupina měla tu čest ochutnat kulinářské umění zdejšího šéfkuchaře a jako digestive jsme si dali přímo v hotelu produkovaný rum.  Hotel mne zaujal svou elegancí, velmi příjemným personálem, úžasným výhledem a širokou škálou nabízených služeb.

THE ST.REGIS MAURITIUS RESORT*****

jihozápadní část ostrova, Le Morne

Mauricius - hotel St. Regis
Mauricius – hotel St. Regis

Le Morne – pro mě asi nejkrásnější část ostrova a na ní velmi impozantní resort koloniálního stylu The St. Regis. Řada restaurací, barů, nádherná koloniální knihovna, úžasná pláž s neskutečným pohledem na horu Le Morne v pozadí, bezkonkurenční služby a řada dalších positiv….to všechno nabízí tento luxusní resort, který jistě uspokojí i tu nejnáročnější klientelu.

Máte- li zájem o bližší informace o možnostech dovolené na Mauriciu, neváhejte se na mne kdykoliv obrátit. Ráda Vám vypracuji nabídku na míru a poradím s výběrem Vaší vysněné dovolené.

Míchaela Vegrichtová
602/552624
michaela@snailtravel.cz
www.ostrov-mauritius.cz