10 HOTELŮ S NEJPOZORUHODNĚJŠÍMI VÝHLEDY NA SVĚTĚ

Zatímco se části světa opět dostávají do uzamčení, je neuvěřitelně uklidňující alespoň snít o vzdálených místech v těchto náročných dobách necestování. Nezapomeňte, že svět je stále plný fenomenálních destinací a úžasných hotelů, které čekají na návrat cestujících, jakmile se pandemie uklidní. Věřte, že to, co hotel skutečně odlišuje, je jeho pohled z něj. Místo toho, abyste viděli památky a poté se vydali zpět do hotelu, proč nevidět památky ze samotného hotelu (pokoje)? Nabízíme Vám přehled 10 hotelů s nejpozoruhodnějšími výhledy na světě, výhledů na zasněžené hory až po rozsáhlé výhledy na třpytivý modrý oceán.

SIX SENSES PUNAKHA, BHUTAN

Six Senses spravuje pět jednotlivých lodží v pěti samostatných údolích v barevném himálajském království Bhútánu, které jsou provozovány pod záštitou jednoho všeobjímajícího jména: Six Senses Bhutan. Každé místo bylo promyšleně navrženo tak, aby plně ponořilo cestovatele do místní kultury. Six Senses v Punakha je postavený na strmém svahu a má nádhernou polohu s nádherným výhledem na Himaláje. Lodž se označuje jako „létající statek“ uprostřed rýžových polí, která se táhnou dolů do údolí Punakha. Od meditací při východu slunce a holistických lázeňských procedur po soukromé čtení astrologie, ceremonie a neuvěřitelné túry a treky nedotčenými lesy, to vše se spojí v jeden cíl – klient opustí tuto lodži obohacený a znovu propojený s přírodou.

www stránky hoteluSix Senses Bhutan, Punakha Lodge

HOTEL BROOKLYN BRIDGE, NEW YORK, USA

Tento ekologický luxusní hotel má 194 pokojů a apartmá s výhledem na Brooklynský most, Sochu svobody a panorama Manhattanu. Hotel byl postaven od základu podle standardů LEED a byl navržen s použitím 54 procent regionálních a regenerovaných materiálů, včetně originálních paprsků z borového srdce ze staré brooklynské továrny na cukr Domino, ořechu z Brooklynské botanické zahrady a borovicových podlah z palírny Old Crow v Kentucky. Místnosti a společné prostory jsou vyzdobeny uměleckými díly zaměřenými na životní prostředí, včetně zelené stěny ve vestibulu o délce 7 stop, sochy vyrobené z materiálů zachráněných po severním tornádu a v rohových apartmánech vodoznak namalovaný místním umělcem Olivié Ponce na počest povodní v sousedství během hurikánu Sandy.

www stránky hotelu1 Hotel Brooklyn Bridge

JADE MOUNTAIN, ST LUCIA

Od svého vzniku byl hotel Jade Mauntain oslavován jako jeden z nejunikátnějších zážitků z karibských letovisek. Majitel architekt Nick Troubetzkoy při tvorbě Jade Mauntain rozšířil svoji filozofii budování v souladu s karibskou přírodou. Hotel se majestátně tyčí nad soukromým pozemkem Anse Chastenet a hraničí se dvěma písečnými plážemi s nedotčenými korálovými útesy. Jednotlivé mosty vedou k výjimečným nekonečným bazénovým apartmá a drsným kamenným sloupům směřujícím k obloze. Čtvrtá zeď zcela chybí, 29 apartmánů Jade Mountain (zvaných „svatyně“) je scénografickým prostředím, z něhož se lze těšit na mimořádné pohledy na dvojité vrcholy Svaté Lucie, místo světového dědictví Pitons a samozřejmě na věčný Karibik.

Více najdete na ZDE
www stránky hoteluJade Mountain

FOUR SEASONS BORA BORA, FRANSCOUZSKÁ POLYNÉSIE

Four Seasons Resort Bora Bora je obklopen majestátními výhledy a ostrůvky na vnějším korálovém útesu, který objímá tyrkysovou lagunu. Resort nabízí 121 prostorných ubytovacích možností se 100 bungalovy nad vodou a 7 vilami na pláži, všechny s výhledem na křišťálově čisté vody laguny a některé s nádherným výhledem na horu Otemanu. Všechna ubytování jsou inspirovaná místní architekturou, nabízejí příjemné a vzdušné prostředí; zařízena tradičním nábytkem z teakového dřeva, vysokými stropy a doškovými střechami z listů pandanu. Speciální prvky, které zdůrazňují exotický pocit Polynésie, zahrnují pozoruhodná umělecká díla, soukromé bazény a posuvné dveře ukrývající hluboké vany pro relaxační koupel nabízející panoramatický výhled na okouzlující lagunu na čerstvý vzduch.

Více najdete ZDE.
www stránky hoteluFour Seasons Bora Bora

ALILA JABAL AKHDAR, OMÁN

Jabal Akhdar, což v arabštině znamená „Zelená hora“, je součástí pohoří Al Hajar, jedné z nejpozoruhodnějších oblastí Ománu. Hotel Alila Jabal Akhdar, který se nachází 2 000 m nad mořem, poskytuje přístup do této nádherné krajiny nedotčené krásy. Hotel s výhledem na dramatickou rokli a s výhledem na hory Hajar má ideální polohu k prozkoumání proslulé drsné krajiny regionu, ráje pro cestovatele, dobrodruhy, milovníky přírody a pro ty, kteří hledají únik z pouštního tepla. 78 krásně vybavených apartmánů a vil resortu se nachází v hlavní budově hotelu nebo je uspořádáno do samostatných klastrů čtyř až šesti apartmánů, které jsou velkoryse rozmístěny kolem útesu, aby maximalizovaly soukromí a nepřerušovaný výhled na hory a dolů do roklí.

Více najdete ZDE.
www stránky hoteluAlila Jabal Akhdar

GRACE SANTORINI, ŘECKO

Grace Santorini je exkluzivní butikový hotel na Santorini, umístěný 363 m nad světoznámou kalderou na ostrově Santorini a nabízí úchvatný výhled. Svěží, minimalistický a jednoduše úžasný hotel vynechává výzdobu obrovských vzorků a nabízí nedotčené čisté bílé a mořské pohledy, které se táhnou do nekonečna. 21 inovativně zrekonstruovaných pokojů a apartmá – některé se soukromými bazény – představuje moderní styl kombinující špičkový design vedle tradičních na míru ručně vyráběných kusů. Luxusní mramorové koupelny nabízející dvojité umyvadlo a prostorné dešťové sprchy s mozaikovými stěnami. Hlavní bazén hotelu se může pochlubit panoramatickými výhledy, jež berou dech, a je jedním z nejfotografovanějších bazénů na světě.

Více najdete ZDE.
www stránky hoteluGrace Santorini

THE RITZ-CARLTON HONG KONG, ČÍNA

The Ritz-Carlton, Hong Kong, nejvyšší hotel na světě, je strategicky situován na nábřeží West Kowloon, prestižní adrese s luxusní rezidenční zástavbou, moderními finančními a maloobchodními prostory. Tato nemovitost se nachází na 102 až 118 podlaží Mezinárodního obchodního centra (ICC) a nabízí nádherný a bezkonkurenční výhled na přístav Victoria a zářivé panorama Hongkongského ostrova. Uvnitř naleznete architektonické prvky pokryté vlastními skleněnými uměleckými díly odrážejí podpisový kouzlo města a jež přenášejí hosty na místo klidu, krásy a pohody. Hosté zde mají k dispozici jak živý městský život, tak vyhledávanou pohodu s 312 luxusními pokoji, střešní salonek a bazén, restauraci, která se může pochlubit michelinskou hvězdou a prostory pro různé akce.

www stránky hotelu: The Ritz-Carlton Hong Kong

BELMOND GRAND HOTEL TIMEO, SICÍLE, ITÁLIE

V srdci mystiky Taorminy leží Belmond Grand Hotel Timeo, elegantní, klasická vila zabudovaná do skalnatých útesů vedle řeckého divadla s nádhernými výhledy, které jsou okouzlující a inspirativní pro své hosty již od roku 1873. Objekt nabízí 71 apartmánů a pokojů rozdělených mezi hlavní budovu a přilehlou Villu Flora. Většina z nich má úžasný výhled na seskupené terakotové střechy středověké Taorminy, kolem zátok a mysů drsného pobřeží a naproti fialovým svahům a nafouknutému vrcholu Etny. Hosté mohou také absolvovat krátký bezplatný výlet kyvadlovou dopravou nebo vzrušující jízdu lanovkou z kopce dolů do sesterského hotelu Belmond Villa Sant’Andrea, bývalé soukromé rezidence z 19. století se soukromou pláží.

www stránky hotelu: Belmond Grand Hotel Timeo 

&BEYOND SOSSUSVLEI DESERT LODGE, NAMIBIA

Zasazena hluboko v srdci namibijské starobylé pouště Namib je tato lodž, která byla nedávno kompletně přestavěna, odlehlou a klidnou oázou s výhledem na duny a kamenité výchozy, které vzbuzují úctu. Svět obrovských prostorů, nekonečných horizontů a drsných horských výšin, naprostý klid a mimořádná čistota světla činí z této oblasti jednu z nejpřitažlivějších afrických krajin. V tomto nádherně krásném místě obklopují prostorná apartmá hosty čistým požitkem, doplněným venkovními sprchami, soukromými bazény a dramatickými světlíky nad postelí pro pozdní noční pohled na hvězdnou oblohu. Pokud se chystáte na něco aktivnějšího, čtyřkolková dobrodružství, túry a procházky vám umožní prozkoumat okolní scenérii a uspokojit vaši touhu po dobrodružství.

www stránky hotelu: &Beyond Sossusvlei Desert Lodge

EXPLORA PATAGONIA, CHILE

Explora Patagonia se nachází na břehu vodopádu Salto Chico uprostřed národního parku Torres del Paine, který je součástí biosférické rezervace UNESCO. Poskytuje fenomenální výhled na jedinečný Paine Massif a dvě ze tří impozantních torres neboli věží, které parku dávají jeho jméno. Design lodže si vypůjčuje určité organické formy ze samotné krajiny a přizpůsobuje se jí jednoduchou elegancí. Všech 43 pokojů a apartmá má úchvatný výhled na masiv Paine a rohy. V hotelu je také vyhřívaný a krytý bazén, sauna a čtyři venkovní vířivky s nádherným výhledem.

www stránky hotelu: Explora Patagonia

Který z výhledů vás uchvátil? 🙂 Další nabídku nádherných hotelů s dechberoucími výhledy najdete i na našich webových stránkách. A’t už pojedete s partou přátel, či s rodinou, určitě najdeme místo přesně podle vašich představ…

Za tým turbošneků
Vaše Bára

Tento obrázek nemá vyplněný atribut alt; název souboru je Barbora-blog-1024x266.png.
Bára Blaschke
+420 602 552 624
barbora@snailtravel.cz